Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 @David20 και μια συμβουλή από εμένα με επιφύλαξη, οτι πληροφορία και να βρεις για τον υπάλληλο που φταίει είτε με δικό σου ψάξιμο είτε με δικηγόρου, μην επιχειρήσεις να τον συναντήσεις επι προσωπικού για οτιδήποτε λεκτικό, γιατί παίζει από κουβέντα σε κουβέντα να γίνει τσακωμός ή χειροδικία, ακόμα και να μην γίνει κάτι τρομερό αυτός μετά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο δικαστήριο, δεν ξέρεις τι δικηγόρους θα έχουν οι άλλοι αλλά και πως θα διαμορφώσει η cosmote αλλά και ο υπάλληλος την υπερασπιστική τους γραμμή στο δικαστήριο και μπορεί να σε κάνουν να ξαναχάσεις τον ύπνο σου από εκεί που δεν το περιμένεις, οτιδήποτε κάνεις να το προσπαθήσεις μόνο με νομικούς τρόπους και μέσω δικηγόρου. 1
nikko_ Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Από εκεί και πέρα, μια απορία έχω: η Cosmote που ευθύνεται ακριβώς; Το ότι ένας υπάλληλος σε πλαστογράφησε δεν την καθιστά υπαίτια με κάποιον τρόπο. Εννοείται ότι ευθύνεται και η εταιρεία για παραλείψεις και παράνομες ενέργειες υπαλλήλου της. 1 1
Nahock Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των εταιριών αυτού του είδους και όχι αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν ως αλληλέγγυες προς τον πολίτη αντιμετωπίζοντας μάλιστα και την ανθρωπιστική κρίση με δήθεν διαγραφές χρεών. Ολες τους είναι το ίδιο, δεν έχει νόημα να αλλάζεις εταιρία. Σε όποια και να ήσουν την ίδια αντιμετώπιση θα έβλεπες. Στη θέση σου θα διεκδικούσα αποζημίωση από την εταιρία μιας και είναι συνυπεύθυνη. Εάν βλέπεις την ιστορία αυτή ως μπλέξιμο το χεις χάσει το παιχνίδι ακόμα και αν αθωωθείς στο τέλος. Νομίζω πως είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτείς και όχι να ξεφορτωθείς. Ψάξτο γιατί μπορεί να βγάλεις και τίποτα χρήματα με όλα αυτά που έχεις περάσει. Από εκεί και πέρα, μια απορία έχω: η Cosmote που ευθύνεται ακριβώς; Το ότι ένας υπάλληλος σε πλαστογράφησε δεν την καθιστά υπαίτια με κάποιον τρόπο. Με ποια λογική το λες αυτό και τι σχέση έχει με την υπόλοιπο παράγραφο;
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Το λέω με τη λογική, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι κάτι που είναι standard procedure της εταιρείας και βάσει του οποίου βλάπτεται ο πελάτης. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι έγκλημα (και μάλιστα από τα καλά, με μπόλικα χρόνια φυλάκισης) που έγινε από συγκεκριμένο άτομο. Ακόμα και αν ο OP κυνηγήσει την εταιρεία (πιθανότατα το ορθό νομικά αυτό να είναι), η εταιρεία θα στραφεί κατά του υπαλλήλου της και από εκεί θα πάρει ο OP ότι ποσό περί ηθικής βλάβης εκδικαστεί (αν εκδικαστεί και αν ο υπάλληλος θα έχει να τα δώσει). Αυτά όσον αφορά το νομικό κομμάτι (που μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν είμαι δικηγόρος). Από εκεί και πέρα, ηθικώς η εταιρεία πως ευθύνεται στο συγκεκριμένο περιστατικό; Με ποιόν τρόπο φταίει αν ένας υπάλληλός της αποφασίζει να γίνει κοινός εγκληματίας (για δυο-τρία iphone ξέρω 'γω, καλός στόκος να φάει μερικά χρονάκια); Να την κατηγορήσουμε ότι πρέπει να επιλέγει καλύτερα τους υπαλλήλους της ή να πρέπει να βάζει επιπλέον δικλείδες ασφαλείας πριν εκδόσει συμβόλαια, να το δεχτώ, αλλά επί του συγκεκριμένου φέρει ευθύνη με ποιόν τρόπο;
SlimData Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Το λέω με τη λογική, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι κάτι που είναι standard procedure της εταιρείας και βάσει του οποίου βλάπτεται ο πελάτης. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι έγκλημα (και μάλιστα από τα καλά, με μπόλικα χρόνια φυλάκισης) που έγινε από συγκεκριμένο άτομο. Ακόμα και αν ο OP κυνηγήσει την εταιρεία (πιθανότατα το ορθό νομικά αυτό να είναι), η εταιρεία θα στραφεί κατά του υπαλλήλου της και από εκεί θα πάρει ο OP ότι ποσό περί ηθικής βλάβης εκδικαστεί (αν εκδικαστεί και αν ο υπάλληλος θα έχει να τα δώσει). Αυτά όσον αφορά το νομικό κομμάτι (που μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν είμαι δικηγόρος). Από εκεί και πέρα, ηθικώς η εταιρεία πως ευθύνεται στο συγκεκριμένο περιστατικό; Με ποιόν τρόπο φταίει αν ένας υπάλληλός της αποφασίζει να γίνει κοινός εγκληματίας (για δυο-τρία iphone ξέρω 'γω, καλός στόκος να φάει μερικά χρονάκια); Να την κατηγορήσουμε ότι πρέπει να επιλέγει καλύτερα τους υπαλλήλους της ή να πρέπει να βάζει επιπλέον δικλείδες ασφαλείας πριν εκδόσει συμβόλαια, να το δεχτώ, αλλά επί του συγκεκριμένου φέρει ευθύνη με ποιόν τρόπο; Αδερφέ, δυο σχόλια. Πρώτον, εγώ δεν θεωρώ δεδομένο ότι ο υπάλληλος έχει κάνει πουστιά. Μπορεί βέβαια να την έκανε. Μπορεί όμως να ήταν και άχρηστος, να εμφανίστηκε κανένας με φωτοτυπία ταυτότητας που δεν ήταν καν δική του και στην ανάγκη του μπόνους, ή ακόμα και υπό την απειλή απόλυσης για όποιον έχει τις λιγότερες συνδέσεις (συμβαίνουν αυτά, το ξέρουμε όλοι), να το έκανε. Υποθέσεις κάνω. Δεύτερον όπως σου είπα και παραπάνω, και ξαναλέω με την προυπόθεση ότι ο ts λέει αλήθεια, υπάρχουν τρια μέρη στην υπόθεση. Ο μόνος που δεν έχει καμία σχέση με όσα έγιναν, είναι ο πελάτης! Δεν ήταν εκεί, δεν ζήτησε κάτι! Η κοσμοτέ φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχει ενεργοποιήσει συμβόλαιο χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς την παρουσία του ίδιου του πελάτη, ακόμα και με ψεύτικη υπογραφή στο συμβόλαιο. Φταίει λοιπόν γιατί δική της είναι διαδικασία, δικός της ο υπάλληλος. Αυτή τη στιγμή, ο υπάλληλος δεν ξέρουμε που είναι, ποιος είναι και η κοσμοτέ ζητάει από κάποιον που δεν έχει καμία απολύτως σχέση κάτι χιλιάρικα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Και ακόμα κι αν ήμουν τρομερά καλοπροαίρετος, μετά τις εξηγήσεις και αφού ξέρουν και οι ίδιοι ότι υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, επιμένουν να ζητάνε τα χρήματα αντί να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη και να προσπαθήσουν οι ίδιοι να βρούνε την αλήθεια! Απίστευτα πράγματα! 3
nikko_ Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Το λέω με τη λογική, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι κάτι που είναι standard procedure της εταιρείας και βάσει του οποίου βλάπτεται ο πελάτης. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι έγκλημα (και μάλιστα από τα καλά, με μπόλικα χρόνια φυλάκισης) που έγινε από συγκεκριμένο άτομο. Ακόμα και αν ο OP κυνηγήσει την εταιρεία (πιθανότατα το ορθό νομικά αυτό να είναι), η εταιρεία θα στραφεί κατά του υπαλλήλου της και από εκεί θα πάρει ο OP ότι ποσό περί ηθικής βλάβης εκδικαστεί (αν εκδικαστεί και αν ο υπάλληλος θα έχει να τα δώσει). Αυτά όσον αφορά το νομικό κομμάτι (που μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν είμαι δικηγόρος). Από εκεί και πέρα, ηθικώς η εταιρεία πως ευθύνεται στο συγκεκριμένο περιστατικό; Με ποιόν τρόπο φταίει αν ένας υπάλληλός της αποφασίζει να γίνει κοινός εγκληματίας (για δυο-τρία iphone ξέρω 'γω, καλός στόκος να φάει μερικά χρονάκια); Να την κατηγορήσουμε ότι πρέπει να επιλέγει καλύτερα τους υπαλλήλους της ή να πρέπει να βάζει επιπλέον δικλείδες ασφαλείας πριν εκδόσει συμβόλαια, να το δεχτώ, αλλά επί του συγκεκριμένου φέρει ευθύνη με ποιόν τρόπο; Αν κυνηγήσει την αποζημίωση θα την πάρει από την εταιρεία κι όχι από τον υπάλληλο. Το τι θα κάνει μετά η εταιρεία με τον υπάλληλο είναι άλλο θέμα. Μπορεί να τον απολύσει, μπορεί να τον κυνηγήσει κι αυτή δικαστικώς, κτλ. Όταν συναλλάσσεσαι με μια εταιρεία πάντα έχεις απέναντι σου την εταιρεία κι όχι τον υπάλληλο που σε εξυπηρετεί. Για το ηθικό κομμάτι που αναφέρεις, σαφώς και πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Αν δεν υπάρχουν (όπως φαίνεται στην παραπάνω περίπτωση) είναι πάλι λάθος της εταιρείας. 1 1
David20 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Να μας ενημερώσεις καρνταση για νεότερα Τα νεύρα μου με πιάσανε που τα διάβασα Αυτο εννοειται,θα ενημερωσω ,αν και σιγουρα θα χω απαντηση σε αρκετο καιρο.Ενα χρονο εχει που εγινε μηνυση και χθες ρωτησα στο τμημα,δεν υπαρχει νεοτερο ακομη !! Αδρερφέ δυο πραγματάκια. 1)Είπες ότι ενώ στα στοιχεία συμβολαίου υπάρχει η δική σου διεύθυνση, η αποστολή των λογαριασμών γίνεται σε άλλη διεύθυνση, σωστά; Ποια είναι αυτή η διεύθυνση; Από τη στιγμή που για την κοσμοτέ εσύ οφείλεις τα χρήματα και δεν υπάρχει κάποια απάτη, ζήτα την διεύθυνση αποστολής λογαριασμών. Είναι υποχρεωμένοι να στη δώσουνε. 2)Επιπλέον, ζήτα όλους τους αναλυτικούς λογαριασμούς. Και αυτούς είναι υποχρεωμένοι να στους δώσουν. Εκεί μπορείς να δεις που γίνονται πολλές κλήσεις, που στέλνονται πολλά μηνύματα και ήδη έχεις βρει ανθρώπους που έχουν σχέση με όποιον χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο στο όνομα σου. Το αν θα του σπάσεις 6 κόκκαλα ή όχι είναι δικό σου θέμα, μπορεί να είσαι ήρεμος άνθρωπος. 3)Πάντως κάπως έτσι μπορείς να αρχίσεις μόνος σου να ψάχνεις γιατί βλέπεις άκρη αλλιώς δεν θα βγάλεις εύκολα 4)Εσύ όλο αυτό το διάστημα, τι κινητό είχες; Συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο; Και σε ποια εταιρία; Αδερφέ δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια νομική τρύπα με την οποία θα μπορούσε να αποφύγει τη ευθύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση η κοσμοτέ αλλά.... Αλλά, αν τα πράγματα έχουν όπως τα λέει το παλικάρι, πως ακριβώς καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν φέρει ευθύνη; Εγώ πήγα στο κατάστημα και μπήκα στο σύστημα να καταχωρίσω τη σύνδεση; Ο υπάλληλός της το έκανε. Ο εκπρόσωπός της. Δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου ούτε ένα λόγο για τον οποίο, αν όντως ισχύουν όσα λέει ο φίλος, δεν έχει ευθύνη η κοσμοτέ. Γιατί ούτε ο ts φταίει. Αλλά τώρα έχει χάσει τον ύπνο του, έχει τρελαθεί από τα νεύρα του και δεν ξέρει τι να κάνει. Για κάτι που έγινε στην κοσμοτέ, από υπάλληλο της κοσμοτέ και χωρίς ο ίδιος να είναι υπεύθυνος. Νομίζω ότι λεω τα αυτονόητα, δεν έχει νόημα. 1)Σωστα.ενω στα συμβολαια αναγραφεται η σωστη,εν τουτοις οι λογαριαμοι και το/τα εξωδικα πηγαιναν στο κεντρο και συγκεκριμενα Ιωνος Δραγουμη 2)Αμφιβαλλω αν υπαρχουν ή αν γινανε κλησεις απο τα 3 τηλεφωνικα νουμερα που εγκρινανε (με τα αντιστοιχα smartphone),πιστευω οτι τα πεταξαν αμεσα ,κρατησανε τις συσκευες και μαλλον τις πουλησανε (υποθετω ,ετσι 3) Να ψαξω μονος δυσκολο,θα χρειαστει να ανοιξουν πορτες που μονο με νομικο ανοιγουν. 4)Απ το 1998 πανω κατω ειμαι μονο με καρτοκινητα,περασα απο ολες τις εταιριες σχεδον. Τον υπνο μου δεν τον εχω χασει πλεον,(μονο τον πρωτο καιρο ειχα τρελαθει),περιμενω απαντηση απ την Δικαιοσυνη.Δεν τον εχω χασει γιατι δεν εκανα κατι κακο. Αδερφέ, δυο σχόλια. 1)Πρώτον, εγώ δεν θεωρώ δεδομένο ότι ο υπάλληλος έχει κάνει πουστιά. Μπορεί βέβαια να την έκανε. Μπορεί όμως να ήταν και άχρηστος, να εμφανίστηκε κανένας με φωτοτυπία ταυτότητας που δεν ήταν καν δική του και στην ανάγκη του μπόνους, ή ακόμα και υπό την απειλή απόλυσης για όποιον έχει τις λιγότερες συνδέσεις (συμβαίνουν αυτά, το ξέρουμε όλοι), να το έκανε. Υποθέσεις κάνω. Δεύτερον όπως σου είπα και παραπάνω, και ξαναλέω με την προυπόθεση ότι ο ts λέει αλήθεια, υπάρχουν τρια μέρη στην υπόθεση. 2)Ο μόνος που δεν έχει καμία σχέση με όσα έγιναν, είναι ο πελάτης! Δεν ήταν εκεί, δεν ζήτησε κάτι! 3)Η κοσμοτέ φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχει ενεργοποιήσει συμβόλαιο χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς την παρουσία του ίδιου του πελάτη, ακόμα και με ψεύτικη υπογραφή στο συμβόλαιο. Φταίει λοιπόν γιατί δική της είναι διαδικασία, δικός της ο υπάλληλος. Αυτή τη στιγμή, ο υπάλληλος δεν ξέρουμε που είναι, ποιος είναι και η κοσμοτέ ζητάει από κάποιον που δεν έχει καμία απολύτως σχέση κάτι χιλιάρικα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Και ακόμα κι αν ήμουν τρομερά καλοπροαίρετος, μετά τις εξηγήσεις και αφού ξέρουν και οι ίδιοι ότι υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, επιμένουν να ζητάνε τα χρήματα 4)αντί να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη και να προσπαθήσουν οι ίδιοι να βρούνε την αλήθεια! Απίστευτα πράγματα! 1)Θα συμφωνησω και στα δυο σκελη.Εγω απ τον υπαλληλο θα ξεκινουσα και κατοπιν στην υποπτη συμπεριφορα του υπευθυνου του καταστηματος. 2)Ασφαλως.Οπως ειπα ηδη ας ψαξουν υλικο απο καμερες (εκτιμω οτι θα χει το καταστημα) κι αν με δουν μεσα να με γραψεις. 3)Ετσι ακριβως.Μα ,ετσι ακριβως.Σκεψου τι τεπετακλας με ηρθε οταν επεσε το τηλεφωνημα απο το δικηγορικο γραφειο και ακουσα οτι χρωσταω για κατι που εγινε το 2012 και το μαθα περσι τον Απριλιο !! 4)Ε ναι..Οχι μονο δεν ακουσα συγγνωμη,αλλα στην τελευταια επικοινωνια που ειχα απ το δικ γραφειο ενημερωθηκα οτι το ποσο θελουν να το πληρωσω εγω...Σκεψου οτι ο αξ της Ασφαλειας που τα ειδε τα χαρτια με ειπε "και τυφλος θα καταλαβαινε οτι κατι δεν παει καλα εδω"...... @David20 και μια συμβουλή από εμένα με επιφύλαξη, οτι πληροφορία και να βρεις για τον υπάλληλο που φταίει είτε με δικό σου ψάξιμο είτε με δικηγόρου, μην επιχειρήσεις να τον συναντήσεις επι προσωπικού για οτιδήποτε λεκτικό, γιατί παίζει από κουβέντα σε κουβέντα να γίνει τσακωμός ή χειροδικία, ακόμα και να μην γίνει κάτι τρομερό αυτός μετά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο δικαστήριο, δεν ξέρεις τι δικηγόρους θα έχουν οι άλλοι αλλά και πως θα διαμορφώσει η cosmote αλλά και ο υπάλληλος την υπερασπιστική τους γραμμή στο δικαστήριο και μπορεί να σε κάνουν να ξαναχάσεις τον ύπνο σου από εκεί που δεν το περιμένεις, οτιδήποτε κάνεις να το προσπαθήσεις μόνο με νομικούς τρόπους και μέσω δικηγόρου. Ε βεβαια,αυτο μου ελειπε,να τον βρω ,να τον τσαλακωσω και μετα να πληρωνω εγω αντι να πληρωσει αυτος !!
InSpace Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Τελικά έβγαλες ποτέ άκρη με το ζήτημα πλαστογραφίας της Cosmote? Ρωτάω διότι έπαθα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο το 2016 και τραβιέμαι ακόμα. Η καθοδήγηση που είχα από δικηγόρο ήταν ελλειπής και πλέον ανακάλυψα οτι το χρέος που δημιούργησαν οι πλαστογράφοι έχει κάτσει πάνω στο ΑΦΜ μου και έχει επηρεάσει πολλά στη ζωή μου. Η διαφορά μου με σένα είναι οτι ΠΟΤΕ δεν υπήρξα πελάτισσα της Cosmote και εδώ και 20 χρόνια ζούσα στο εξωτερικό. Με φωτοτυπία ταυτότητας έγινε και με μένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα