atvelos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2003 Ειμαι στην διαδικασια να αποφασισω ποιο LCD monitor να παρω και θα ηθελα βοηθεια. Βρισκομαι αναμεσα στo Samsung πρωτη επιλογη και στo LG or Philips και θα ηθελα και την γνωμη σας.
kinitos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 i gnomi moy einai gia hitachi giati den ti kitas kai ayti? pantos apo aytes ksexna ti philips se sxesi me tis ales den lei kai pola pramata .
Jaco Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 HITACHI CML174SX-B... Τελεία και παύλα... και μετά το χάος...
javaneze Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2003 Den tha to paiksw oti kserw giati tha se gelasw kai den thelw ... Thn proigoumenh ebdomada phra thn sony SDM-S73 tft 17ara. Ksekinisa gia samsung giati thn exw se megalh ektimhsh san marka ... otidhpote asxeto me pc, apo TV ews aircondition, samsung ta exw parei ... dystyxws omws den eixan etoimoparadoth sthn stournarh kai bebaia siga mhn kratiomouna kai proxwrhsa gia allh .... Protimhsa thn sony mallon logw onomatos alla pio poly giati eixe ta pio lepta plastika perigramata gyrw apo thn othoni.poly lepth h kasa ths, kai otan einai anamenh se skoteino dwmatio diakrineis mono thn anamenh othoni kai katholoy "korniza". LG den empisteyomai san marka apo empeiria me ta moufa stereofwnika ths. Philips htan to CRT pou antikatesthsa kai an kai to eixa 5 xronia parousiaze polla probs. Bebaia allo CRT kai allo LCD. Twra h hitachi kalh marka (ta pio skylia cdrom pou kykloforoyn) alla re file an deis thn sygkekrimenh pou eida, eixe mia "korniza" terastia. Oloklhrh gkoumoutsa... san 19ari htan to 17ari me toso megala plastika merh ... Opws katalabaineis ta krithria mou htan perissotero emfanisiaka para psagmena .... alla eipa den bariesai , h sony einai sony .... (kai o theos bohthos)
ennatos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2003 Pira prin peripou deka meres tin Hitachi 174, teliki timi 500 euro. An kai einai noris gia krisi, pros to paron eimai enthousiasmenos. Kathari, idiatera foteini (tin douleuo tora sto 50% tis foteinotitas) idiaitera simpagis kai grigori se ananeosi. Paizo kirios Blitzkrieg, ROΝ, Combat Flight Sim kai einai apsogi. Moni arxiki enstasi to oti eixe mia tasi pros to mple, alla me tis rithmiseis thermokrasias xromatos einai ola ok. Tin sistino loipon kai giati i timi tis einai poli logiki. Episis kali entiposi mou eixe kanei kai h LG, i opoia omos itan pio xamilis foteinotitas, toulaxiston otan tis eida mazi na douleuoun sto 100%.
skiabox Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Mia sxetiki erotisi pou nomizo tairiazei kai sto thread.Poia einai i idaniki analisi gia kathe lcd monitor x inch ?(opou x vazete 17-21).Etsi ki allios kathe lcd othoni exei mia default analisi stin opoia douleyei sto maximum ton dinatotiton tis.Na anafero ena paradeigma : profanos i analisi 1024x768 den einai i idaniki analisi gia mia 14ara tft eno theoreitai idaniki gia mia 15inch tft.
Jaco Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 skiabox η ιδανική ανάλυση είναι αυτή την οποία προτείνει ο κατασκευαστής για το monitor (η μέγιστη), τουλάχιστον όσον αφορά για κείμενο και γενικά desktop εφαρμογές... ο λόγος...; Απλά, στην ανάλυση αυτή δεν παρατηρείς το pixel-ιασμα (πσ...) δηλαδή την χρήση περισσότερων pixel για την απεικόνιση λιγότερων (κάτι σαν χοντροκομμένα γραφικά τελος πάντων...). Η διαφορά με τα lcd είναι ότι έχουν μικρότερη διακριτότητα από τους κοινούς καθοδικούς σωλήνες... Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
dimitris__ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Αγόρασα την Hitachi CML174SXW χτές μετά από τα καλά λόγια που διάβασα στο internet. Δεν μπορώ να πώ ότι ενθουσιάστηκα... Τα καλά είναι ότι: -Περιλαμβάνει καλώδιο DVΙ για την ψηφιακή σύνδεσή της. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! -Είναι πολύ ποιοτική σαν κατασκευή. -Είναι 16ms και γρήγορη σε παιχνίδια και video. Τα κακά: Είναι υπέρ το δέον φωτεινή. Για να δουλέψεις γραφείο πρέπει να τη βάλεις στο μηδέν και θέλεις και πιο κάτω. Το backlight είναι πολύ δυνατό και καμιά φορά βλέπεις πάνω και κάτω στην οθόνη ένα αμυδρό φως. Μάλλον εκεί το έχουν τοποθετήσει. Αν βάλεις τη φωτεινότητα τέρμα κάνει και για προβολέας (δεν είναι κακό). Έχει μια εμφανή ακόμα και με το δικό μου αγύμναστο μάτι ροπή προς το μπλέ. Κι αν χρησιμοποιήσεις την DVI είσοδο μπλεδίζει ακόμα περισσότερο, σου απενεργοποιεί (μεταξύ άλλων) από τις ρυθμίσεις και τα RGB, color temperature ...οπότε τον πούλο. Περίμενα και γώ την DVI να δω ποιότητα και... τζίφος. Γενικά μου φαίνεται σαν να έχει πρόβλημα με τα χρώματα. Σε κάποιες φάσεις κοιτώντας φωτογραφίες από σχετικά καλή ψηφιακή (canon A70) μου φαίνονται τα χρώματα ξεπλυμένα (σαν να έχει πολύ ανοικτό gamma) και άλλοτε μου θυμίζει 16-bit color, παρότι την έχω στα 32. Με DVI ιδίως είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για τέτοιου είδους δουλειές. Γενικά, ο καλύτερος κατ' εμένα τρόπος να διορθώσεις τα χρώματα είναι οι drivers της κάρτας γραφικών (πολύ υπομονή και επιμονή). Κατόρθωσα με τους catalyst της 9100 μου να τη "φέρω" κάπως. Κρίμα που δεν υπάρχει κάποιο συνοδευτικό software τύπου colorific με το monitor και παιδεύεται ο κοσμάκης. Η πολυαναμενόμενη DVI είσοδος είναι κατώτερη από την απλή αναλογική VGA στο monitor αυτό. Με την κατά κόσμον "αμφίβολη" και "μέτρια" NEC 1701 που είχε πάρει φίλος από τα carrefour δεν είδα τέτοια προβλήματα στο χρώμα Αν ξέρει κάποιος πιο ειδικός κάποιο τρόπο να φτιάξουν τα χρώματα προς το φυσικότερο ας ποστάρει please. Υ.Γ. Στο Πλαίσιο που την πήρα είχε ανέβει η τιμή της από 460-470 νομίζω σε 520 με την νέα παρτίδα...
Jaco Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Πέρα από την φωτεινότητα την οποία την ρυθμίζεις, όλα τα άλλα που είπες δεν συμβαίνουν σε μένα που έχω την CML174SXW-B... Μήπως έχει πρόβλημα το monitor σου...; Τα χρώματα είναι μια χαρά και από την DVI, καθότι την έχω συγκρίνει πλάι - πλάι με CRT monitor καθοδικού trinitron... Δεν το δίνεις για αλλαγή ή έπεσα εγώ σε ελαττωματικό που δουλεύει καλά...;
dimitris__ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Το -Β τι είναι; Black ή άλλο revision? Έχει κανείς υπόψη του κανα site με test bitmaps ή κάτι ανάλογο ώστε να διαπιστώσω αν το δικό μου είναι ελαττωματικό;
Jaco Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Το -Β είναι απλά το μαύρο μόνιτορ... Έχω μερικά για την γεωμετρία της οθόνης... Αλλά δες πρώτα την παλλέτα στο color management στα properties της κάρτας που χρησιμοποιείς... κατεύασε από την hitachi τους drivers... http://www.hitachidisplays.com/downloads/mon_inf.zip 'Υστερα δοκίμασε διάφορα palletes (δες πρώτα το default, δεν θυμάμαι πιο και είμαι στη δουλειά) και μετά τα ξαναλέμε...
kinitos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 paidia giati exo kai ego tin idia othoni prota apo ola apo oso ksero apo gnosto pou doulevi grafistiki i tft den kanoun gia fotographies kai epeksergasia grafikon logo tou oti ta xromata den einai ta idia. dokimase pantos to monitor me vga kalodio gia na dis ta xromata logo tou oti opos eipes sto dvi den rithmizontai kai i fotinotita mpori na einai enoxlitiki ala einai kalo giati kai me to kairo pou i tft peftoun se fotinotita sou kratai perisotero.kai an ti valis se vga mporis na ti xamlosis kialo ti fotinotita
ennatos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 Xairomai giati blepo oti brethikame polloi xristes tis idias othonis. Dimitri eixa kai ego diapistosei tin tasi pros to mple. Alla ebala thermokrasia xromatos sto 6500, kai antithesi kai foteinotita giro sto 50%. Ekei diorthothike sxedon pliros. Meta, an thes proteino gamma 1,1 kai elafra ptosi foteinotitas sto mple kanali stis rithiseis othonis. An xrisimopoieis gia na blepeis eikones Acdcee i Photoshop exoun kai ta dio rithmisi gamma. An oi filoi insomniacs pou exoun tin idia othoni, riksoun kammia idea akomi, kalodexoumeni. Episis meta apo 10 meres xrisis nomizo pos to monitor exei stantaristei sxetika, opote sistino ligi ipomoni mexri na erthei sta "isa" tou.
dimitris__ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 Πράγματι έχει πλάκα να βρίσκεις "ομοιοπαθείς", αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε νομίζω; Έψαξα και κατέβασα μερικά τεστ και config προγραμματάκια για monitor. Πρώτες εντυπώσεις: 1. Monitor test από την Passmark (http://www.passmark.com). Εδώ μπορεί απλά και γρήγορα να δει κάποιος πού βρίσκεται η οθόνη του! Διορθώστε με, αλλά μου δείχνει ότι το hitachi δεν είναι 4:3 αλλά πιο στενό και παραμορφώνει τους κύκλους (στη master οθόνη). 2. Monitor Calibration Wizard από την Hex 2 Bit (http://www.hex2bit.com). Μέσα από μια απλή διαδικασία 3 λεπτών έφτιαξα ένα color profile που σαφώς μου διόρθωσε τα χρώματα. 3. Powerstrip. To γνωστό απ' τα παλιά πρόγραμμα έχει μεταξύ άλλων (κάνει παπάδες) και ένα check box στα Color Profiles που λέγεται "Use EDID CIE chromaticity values" το οποίο παίρνει τις πληροφορίες για το χρώμα και την ισορροπία λευκού από το monitor σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Αυτό έκανε και την καλύτερη δουλειά! Δοκιμάστε και θα δείτε. Το μόνιτορ το έχω εγωιστικά στην ψηφιακή (DVI) έξοδο της radeon. Κι ας λένε ότι τα χρώματα δείχνουν χειρότερα (tom's hardware) από την αναλογική. Όλα τα παραπάνω ισχύουν γι' αυτή. Y.Γ. Μετά έπαιζα HALO για 2 ώρες. Το καταφχαριστήθηκα με το Hitachi. Τέλειο... Ennatos για το gamma και το μπλε έχεις απόλυτο δίκιο, το είχα δει και γώ όπου κάπως έτσι θέλει και το διασταύρωσα και με το Monitor Calibration Wizard.
Jaco Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 dimitris__ welcome to the club...!!! Είναι πόρωση να τα χώνεις σε games στο Hitachi... Δεν καταλαβαίνει τίποτα... Το μόνο ψεγάδι σε game ήταν το FIFA2003, αλλά και αυτό ακόμα το συνηθίζεις εύκολα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.