Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ενα τοπικο δικτυο με 4 pc και εναν server παρατηρησα το εξης.Π.χ οταν θελω να σε εναν απο τους υπολογιστες απο το δικο μου υπολογιστη ,πηγαινοντας "ο υπολογιστης μου-θεσεις δικτυου-συνολικο δικτυο κτλ."Αφου βρω τον υπολογιστη που θελω και κανω κλικ για να μπω ,μερικες φορες μπαινει κανονικα και αλλες φορες μου ζηταει κωδικο και ονομα χρηστη του domain(το οποιο γνωριζω).Γιατι να το κανει αυτο?

Windows server 2003 και windows xp sp3

Δημοσ.

Πάνω σε domain είναι όλοι οι Η/Υ; Είναι joined σε αυτό; Έχεις κάνει τίποτα share με τα σωστά δικαιώματα στον Η/Υ που θέλεις να μπεις;

Δημοσ.

Ναι πανω σε domain ειναι π.χ domain.local,Τι εινοεις joined?Οχι δεν εχω κανει share αφου δεν με αφηνει να μπω μερικες φορες π.χ λεει αριστερα στον "υπολογιστης μου-θεσεις δικτυου-συνολικο δικτυο-domain-pc1-pc2....κτλ.Μολις κανω κλικ για να μπω στο π.χ pc1 ειτε μου λεει να δωσω κωδικο,ειτε μου λεει για δικαιωματα ειτε μπαινει χωρις να μου κανει θεμα

Δημοσ.

Όταν λέω joined, εννοώ το PC έχει γίνει μέλος του domain ή είναι σε workgroup;

Αν θες να βλέπεις αρχεία απο το πχ PC1, πρέπει να κάνεις share τον φάκελο που επιθυμείς αλλά και να δώσεις και δικαιώματα μέσα απο το security του φακέλου. Δηλαδή αν το username σου είναι giannis22k, πρέπει σε αυτό το user να δώσεις access και μέσα απο το Share αλλά και απο το security. Αυτό βέβαια πρέπει να το κάνεις απο το PC πρώτα.

O άλλος τρόπος, είναι το username σου να είναι local admin πάνω στο PC (να ανήκει στο administrators group), όπου εκεί βλέπεις τα πάντα γράφοντας \\pc1\c$

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να βρεις τους κοινόχρηστους φακέλους του κάθε υπολογιστή και να δεις τι ρυθμίσεις έχουν.

Δεξί κλίκ πάνω στον φάκελο, ιδιότητες, κοινή χρήση.

Δημοσ.

Ναι ειναι σε domain.Mα το θεμα ειναι για να μπω στους φακελους ενος pc θα πρπει πρωτα να με αφησει να μπω στο pc1 δηλαδη οπως ειπα η διαδρομη ειναι θεσεις δικτυου...κτλ pc1-pc2...κτλ.για να δω τα αρχεια του pc1 πχ θα πρπει να κανω κλικ πανω του ωστε να μπω και να δω τα αρχεια.Αν δε με αφηνει πως θα δω τα αρχεια και τις ιδιοτητες τους.Αυτο με απασχολει

Για να καταλαβετε πως θα πρπει να δωσω δικαιωματα για να μπορω να μπαινω σε οποιο pc θελω χωρις να μου ζηταει κωδικο η αλλες φορες να με ζηταει δικαιωματα.Α κατι που δεν ειπα,οτι υπαρχει ακομα ενας server domain στον οποιο εκει ειναι τα κοινοχρηστα.

Δημοσ.

Στο ανέφερα και πριν, πρέπει να κάτσεις πρώτα στον Η/Υ αυτόν, και να φτιάξεις τα shared folders. Το ίδιο και με τον server αν μοιράζεις πράγματα απο εκεί.

Έχεις φυσική πρόσβαση στα μηχανήματα αυτά;

Δημοσ.

Μόνο τον φάκελο που θέλεις να μοιράσεις φτιάχνεις. Δεξί κλικ πάνω του και πας στα tabs "Sharing" και "Security". Εκεί κάνεις add το username σου.

Το ποιο σωστό βέβαια είναι να φτιάξεις ένα group στο Active Directory, να δώσεις σε αυτό πρόσβαση στον φάκελο αντί του username σου, και μετά να βάλεις ως member το username στο group αυτό. Αν μετά θελήσουν κι άλλοι πρόσβαση, απλά τους κάνεις add στο group.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως σας ειπα υπαρχουν 2 servers στο δικτυο.πχ domain1-domain2.Oι υοπλογιστες κανουν join στο domain1 ,ενω βλεπουν τα κοινοχρηστα απο τον domain2.Παω στον domain2 στον σκληρο δισκο E:(πρεπει να κανω και τον σκληρο δισκο share?) μαπινω στα common data-δεξι κλικ και μια καρτελα λεει sharing(μεσα σε αυτην εχει να επιλξεω να τον κανω share ο οποιος ειναι και επειλγμενος και ποιο κατω permisions -caching σε αυτα τα 2 πρπει να κανω κατι?)και η αλλη καρτελα ειναι security (στην οποιοα μεσα εκανα add group-domain computers full control).

Δημοσ.

Μισό λεπτό. Ένα domain δεν έχεις; Εαν έχεις δύο διαφορετικά, πρέπει να τα κάνεις trust μεταξύ τους.

Όλοι οι servers και οι Η/Υ πρέπει να ανήκουν (να είναι joined) στο ίδιο domain. Οι server από εκεί και πέρα έχουν το δικό τους computer name όπως και οι υπολογιστές.

Κάθεσαι στον Η/Υ που θέλεις να μοιράσεις τα αρχεια του. Επιλέγεις τον επιθυμητο φάκελο, δεξί κλικ --> properties.

Στο νέο παράθυρο, tab Sharing --> Advanced Sharing.

Νέα καρτέλα, check στο Share this folder, ενεργοποιείται και το Permissions, το πατάς και στην νέα καρτέλα κάνεις add το group ή το username που θες. Αν θες να αλλάζεις τα αρχεία, δώσε change. Πατάς ΟΚ μέχρι να επισρέψεις και να μπορείς να επιλέξεις το tab security. Κάνεις πάλι add αυτό που θέλεις. Και είσαι έτοιμος.

Για να ενεργοποιηθεί η αλλαγή, απο το άλλο PC, κάνε ένα log-out & log-in με το account που έδωσες δικαιώματα, ώστε να ενημερωθεί.

Δεν χρειάζεται να κάνεις share όλο το δίσκο (και δεν πρέπει κιόλας).

Αν λοιπόν στο PC2 έκανες share τον φάκελο E:\Common με share name Common, τότε πας στο PC1, γράφεις στο run \\pc2\common και λογικά σου ανοίγει το folder.

Δημοσ.

Ξεχασα να το αναφερω στην αρχη ... :).Το trust που λες ειναι μια επιλογη μεσα στην διακχειριστη διακομιστη που λεει "trust this computer for delegation?|αν ναι και στους 2 ειναι ενεργοποιημενη αυτη η επιλογη.Στο security και στο chaching θα κανω κατι?

Λοιπον στον server "domain2" εκει που ειναι τα κοινοχρηστα δηλ στο sharing-permisions εβαλα group-domain computers.Eκτος απο αυτο το group απο ,εχει και "everyone-group"...και εκει τα εχει ολα με τικ. 

Δημοσ.

Δοκιμασε \\pcname\c$ ή \\pcname\d$ αυτα ειναι ενεργοποιημενα by default (=admins shares). Εαν οχι \\ip\c$ γιατι μπορει να εχει να κανει με τον dns το θεματακι σου

Υ.Γ. στα permisions βγαλε everyone και προσθεσε στο C domain admins full ή το group που ειναι οι admins D domain admins full, domain users full

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...