Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Νομίζω έφτασε ο καιρός να περάσω και εγώ σε μηχανικό πληκτρολόγιο. Κοίταξα πάνω κάτω τι παίζει, απλά επειδή τα λεφτά δεν είναι και λίγα ήθελα να ρωτήσω πρώτα προτού προβώ στην αγορά.

Το πληκτρολόγιο θα είναι για κάμποσο γράψιμο, αρκετό coding αλλά και για gaming. Με μια ματιά που έριξα στους διακόπτες κατάλαβα ότι πρέπει να κινηθώ ανάμεσα σε red ή brown (αλλά δεν ξέρω ποιο από τα δύο θα είναι καλύτερο). Τώρα η τιμή που έχω στο μυαλό μου είναι γύρω στα 100€ (+-10%). Ένα που είδα ήταν https://www.skroutz.gr/s/2954526/CoolerMaster-QuickFire-TK.html.

Γενικά δεν έχω περιορισμό να είναι από κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί, ούτε με νοιάζει αν θα είναι και από εκτός Ελλάδος. Απλά να γίνει σωστή αγορά.

Ακούω τις γνώμες σας παίδες και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ειναι για αρκετο γραψιμο τοτε μπλε διακοπτες. Αν σε ενοχλει ο θορυβος τοτε πας σε καφε. Ετοιμος :)

Δημοσ.

Αν θα το χρησιμοποιείς για αρκετό γράψιμο και όχι δύο μηνύματα στο FB, θα σου πρότεινα τα brown switches γιατί με τα κόκκινα θα μπερδεύεσαι. Επίσης και αυτό ισχύει περισσότερο για το θέμα γράψιμο, πρόσεξε πολύ το layout γιατί μερικά μαγαζιά πουλάνε ότι νάνε τα οποία δεν θα σε βολέψουν.

Δημοσ.

Η κύρια χρήση του θα είναι για typing-coding αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το gaming γιατί ασχολούμαι αρκετά. Από ότι κατάλαβα η χρυσή τομή είναι τα brown switches και από πλευρά χρήσης αλλά και από πλευρά θορύβου.

Τώρα πέρα από το coolermaster που έβαλα στο πρώτο post δεν μπορώ να πω ότι έχω δει και πολλά ακόμα. Υπάρχει κάποια υλοποίηση κάποιας άλλης εταιρίας ή και ακόμα της ίδιας που να θεωρείται καλύτερη;

Ευχαριστώ για την επισήμανση για το layout, θα το έχω υπόψη μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν ειναι για αρκετο γραψιμο τοτε μπλε διακοπτες. Αν σε ενοχλει ο ήχος τοτε πας σε καφε. Ετοιμος :)

fixed :P

Δημοσ.

Το coolermaster που έβαλες στο πρώτο ποστ έχει πολύ καρκινιαρικη διάταξη και μου φάνηκε αφάνταστα άβολο για πληκτρολόγηση.

Ισχύει αυτό που λες. Τελικά μετά από λίγο παραπάνω ψάξιμο και ερώτηση μου στο reddit μου είπαν ακριβώς το ίδιο, ότι μετά από λίγο θα με κουράσει αφάνταστα το num pad, οπότε το καλύτερο είναι να πάω στο ultimate http://www.skroutz.gr/s/4535940/CoolerMaster-Quickfire-Ultimate.html που είναι full sized.

Το θέμα είναι ότι με brown switches βγαίνει στα 120€ aka 30€ παραπάνω.

Και δεν νομίζω να μπορέσω να το βρω από κάπου αλλού πιο φθηνά.

Δημοσ.

Ξέρουμε καποια διαφορά ανάμεσα στα quickfire tk και ultimate; Κάτι πέρα απ' τον αριθμό των πλήκτρων δηλαδή. Ποιότητα κατασκευής OEM όλα ίδια; Γιατί για κάποιο λόγο παντού βλέπω καλύτερες γνώμες για το tk.

Δημοσ.

Τελικά κατέληξες σε κάποιο;

Και έγω main use coding έχω και γενικά typing αλλά παίζω αρκετά games και χρείαζομαι double tapping, για το budget μου πάντως μόνο το coolermaster xt με μπλέ switches μου κάνει μιάς και έχει το πιό σωστό layout για έμενα και το backlight δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Αυτή η έλειψη των brown στην Ελλάδα τραγική, το xt βγαίνει και με browns...

http://www.skroutz.gr/s/4424517/CoolerMaster-QuickFire-XT.html

Δημοσ.

Το έχω δει το 710+ αλλά δυστυχώς βγαίνει στα 150€ οπότε μου φαίνονται πάρα πολλά. 

απο εξωτερικο σιγουρα ?

Δημοσ.

Τελικά κατέληξες σε κάποιο;

Και έγω main use coding έχω και γενικά typing αλλά παίζω αρκετά games και χρείαζομαι double tapping, για το budget μου πάντως μόνο το coolermaster xt με μπλέ switches μου κάνει μιάς και έχει το πιό σωστό layout για έμενα και το backlight δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Αυτή η έλειψη των brown στην Ελλάδα τραγική, το xt βγαίνει και με browns...

http://www.skroutz.gr/s/4424517/CoolerMaster-QuickFire-XT.html

"Κατέληξα" στο Quickfire Ultimate. Νομίζω ότι είναι η μέση λύση για typing-gaming. Το θέμα όπως είπες και εσύ είναι η έλλειψη των brown και από ότι βλέπω to συγκεκριμένο μόνο ένα μαγαζί το έχει (κατόπιν παραγγελίας) με brown. Θα πάρω το απόγευμα να ρωτήσω για το αν μπορούν να το φέρουν αλλά και για την τιμή (έχω πετύχει αρκετές φορές καλύτερη τιμή αναφέροντας ότι υπάρχει αλλού σε χαμηλότερη τιμή). Τώρα από το εξωτερικό βγαίνει αρκετά πιο ακριβά.

απο εξωτερικο σιγουρα ?

Από το amazon.com/uk τόσο βγαίνει δυστυχώς.

post-146070-0-40880100-1432130097_thumb.png

Δημοσ.

ο κωτσοβολος μια το χει 114 μια 125 μια 150 κτλπ, αμα σε ενδιαφερει να το παρακολουθεις και μολις παει 114 παραγγειλε το,

ετσι ειχα κανει και εγω εξαλλου και το τσιμπησα 109 απο κωτσοβολο πριν 2 μηνες  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...