jgeorgiou Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Ξέρω ότι με την άποψη πολλοί θα αντιδράσουν αλλά αξίζει? Κατ'εμέ όσο ποιο φθηνό επεξεργαστή έχει κάποιος τόσο ποιο αντιοικονομικό είναι το o/c Για να δούμε ορισμένες περιπτώσεις A) AMD 750/760/860 παίρνουν έναν επεξεργαστή που είναι σόμπα ακόμη και σε IDLE-mode και το δωρεάν cooler κάνει σαν ελικόπτερο. Χώνουν 40..70ευρώ για αερόψυξη για να φτάσουν την ταχύτητα του I3 4170 που καίει το 25% του ρεύματος και με το δωρεάν κουλερ είναι αθόρυβος. Γιατί? Καλα για υδρόψυξη δεν το συζητάμε ..... παλεύεις να πιάσεις την απόδοση του Intel I5 που την πιάνει στο ρελαντί με το αθορυβο στοκ-κουλερ. Γιατί να πληρώσω 30-40ευρώ ποιο ακριβό τροφοδοτικό , 50ευρώ αεροψυξη ή 150ευρώ υδροψυξη όταν η ιντελ μου δίνει καλύτερη απόδοση σε λιγότερα λεφτα , λιγότερο ρεύμα και χωρίς κόπο? A) AMD χ6 ή χ8 πυρήνες 150+ ευρώ τα γνωστά , το στοκ-κουλερ κάνει σαν τα χιουι τα ελικόπτερα , η αερόψυξη για να κάνει δουλειά πρέπει να είναι μερικά κιλά και πάμε στην υδρόψυξη! Γιατί να δώσει κάποιος λεφτά για υδρόψυξη και να πιάσει με χίλια βάσανα ... πολύ ρεύμα και τέρας τροφοδοτικό την απόδοση που έχει ο στοκ- intel i7? Προσωπικά αποδέχομαι σαν ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ o/c αυτό σε ι7 που πας να πάρεις επιδόσεις που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ή ..... να το κάνεις σε παλιό μηχάνημα για να δώσεις ώθηση με μόνο έξοδο την ψύξη για o/c. Περιμένω απόψεις .... αλλά πάντα σε ευπρεπή πλαίσια. 2
conkal Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Παλι intel vs AMD ?? Αν ειχες διαβασει το φορουμ λιγακι θα δεις οτι το θεμα εχει εξαντληθει. το κοβω να κλεινει συντομως το θρεντ. H απαντηση στην ερωτηση σου για να μην νομιζεις οτι σου απανταμε :Α. ειναι οτι τροφοδοτικο και ψυξη αγοραζεις μια φορα ΚΑΛΗ και τελος (τροφοδοτικο αγοραζεις παντα καλο ανεξαρτητως OC . και ψυξη αν παρεις μια φορα πολυ καλη δεν θα αλλαξεις ευκολα αρα το κοστος αυτο δεν θα το υπολογιζεις. ) Β. Ποιος σου ειπε οτι κανει ο κοσμος ΟC μονο ιντελ ? Γ. Μπορει το hardware να το ειχες ηδη ... και οταν το αγορασες απλα δεν πηρες το καλυτερο Δ. Προφανως αν μπορεις να αγορασεις εναν επεξεργαστη που κανει Χ ευρω και να παιξεις 2-3-5 ωρες και να τον κανεις να αποδιδει σαν εναν των 2Χ ευρω τοτε δεν νομιζω οτι υπαρχει ερωτημα καν . Ε. Διαβασε λιγο το φορουμ .... 1
IceFrog Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Καταρχας ξεχνας το δεδομενο οτι "αντι να παρω τον επεξργαστη x θα παρω τον επεξεργαστη ψ που θα του κανω oc για να εχει ιδιες επιδοσεις και να γλυτωσω χρηματα." Δεν υπαρχει το δεδομενο του καν oc για να γλυτωσω χρηματα. Ολες οι μαμα ψυκτρες ειναι για πεταμα. Ακομα και ο 4790k με την μαμα ψυκτρα δεν αντεχει. Δεν ειναι φθηνο σπορ. Θες μητρικη βαρβατη και ψυκτρα καλη. Θες κουτι που να τα χωραει, θες τροφοδοτικο που να τα σηκωνει, θες ωρες ρυθμισεων + + +. Πιο πολυ το κανεις γιατι σου αρεσει η διαδικασια. Χωρια που πρεπει να γνωριζεις και 5 πραγματα (η να εχεις διαθεση να κατσεις να μαθεις). Και τελος για να απαντησω στην τελευταια προταση σου, ξερεις πολλα παλια pc που αγοράστηκαν καταλαθως με δυνατοτητες oc? 1 στα 10 μπορει. Ακομα και να εχει τις δυνατοτητες, βασιζεσαι να κανεις oc σε pc 6-7 ετων που δουλευε μονιμα στους 60+ βαθμους λογω κουτιου και ψυκτρας? Ειναι πολυ ακριβο χομπυ και απαιτει και γνωσεις. Δεν ειναι για τον καθενα
Kostas93 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Στην τιμή του i3 παίρνεις τον fx 6300. Με λίγα χρήματα ~30ευρώ παίρνεις μια αερόψυκτρα και κλοκάρεις.Σε κάποιους τομείς αυτός ο fx είναι πολύ καλύτερος από τον i3 (σε άλλους πάλι υστερεί). Συνεπώς αν χρειάζεσαι πυρήνες και το oc σου βγαίνει φθηνό τότε γιατί όχι?Επίσης δε νομιζω να πάει κάποιος να πάρει i5-i7(k) και να τον αφήσει με τη στοκ, οι περισσότεροι αγοράζουν έτσι και αλλιώς ψύκτρα.Τροφοδοτικό 30-40 ευρώ πιο ακριβό μόνο και μόνο για τα λίγα παραπάνω watt του επεξεργαστή δε θα πληρώσεις.Γενικά το έχεις πιάσει πολύ λάθος το θέμα. Αν μπορείς να πάρεις ετσι και αλλιώς παραπάνω επιδόσεις από ενα προιόν που έχεις αγοράσει γιατί να μη το κάνεις αν το χρειαζεσαι?
spiti Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε στα χέρια μου ένα i3 4170 2x 4GB/1600 gainward 750TI/2GB vga με ένα φθηνο κουτι , φθηνο (WD blue) δίσκο και ένα 400αρι τροφοδοτικό των 15ευρώ που έβγαζε 285watts επειδή έχω εμπειρία με ελαφρώς o/c AMD 760K(evo 212) με vga ATI 6850 .... έπεσα από τα σύννεφα με πόσο φθηνό pc παίζεις αξιοπρεπώς παιχνίδια HD με ικανοποιητικά settings.
jgeorgiou Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 a) ενώ μπορείς με ένα τροφοδοτικό ποιοτικό 550w των 50-60ευρώ να κάνεις της δουλειά σου όταν υπερχρονίζεις ενεργοβόρους επεξεργαστές και τροφοδοτείς υδρόψυξη το σχετικό έξοδο ΥΠΕΡδιπλασίαζεται β) κόστος υδρόψυξης ........ 120ευρουλάκια το λιγότερο για τα στάνταρ(όχι εξωτικά) γιατί να μην τα δώσεις να βάλεις καλύτερο επεξεργαστή? γ) προσωπικά χρησιμοποιώ 4160 και 4590 με στοκ κουλερ και ΔΕΝ κάνουν θόρυβο. γιατί να πάρω έναν φθηνότερο ενεργοβόρο και να του βάζω 1000 πασαλίματα από πάνω , να δώσω περισσότερα λεφτά , να καίω τριπλάσιο ρευμα .....για να πάρω την απόδοση που μου δίνει ο 4590?? ΥΓ συμφωνώ με αυτό που ελέχθη ότι η σωστή-αποτελεσματική υδρόψυξη είναι ακριβό σπορ ..... και θέλει και ΔΙΠΛΑ λεφτά για σχετικό κουτί! Οταν λοιπον βλέπω να κάνουν τόσο μεγάλα έξοδα για παλιούς επεξεργαστές αναρωτιέμαι! .... Ειναι δυνατόν να προσπαθώ με πανάκριβο τρόπο να κάνω το φιατάκι μου πορσε? Μήπως τελικά είναι φθηνότερο να πάρω την πόρσε?
conkal Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Κουτι -ψυξη-τροφοδοτικο θα τα παρεις καλα αν σεβεσαι τον εαυτο σου οτι επεξεργαστη να βαλεις πανω. Αλλα : Γιατι να μην κανεις ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ και ι7 και ΟC?? αν θες εσυ παρε την πορσε αλλος θελει να παρει ενα φτιαγμενο honda. βεβαια αν εχεις ηδη το honda (και κουτι-τροφοδοτικο-ψυξη) γιατι να μην του περασεις "προγραμμα"(αν η βενζινη ειναι φτηνη βεβαια...) ??
Kostas93 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 a) ενώ μπορείς με ένα τροφοδοτικό ποιοτικό 550w των 50-60ευρώ να κάνεις της δουλειά σου όταν υπερχρονίζεις ενεργοβόρους επεξεργαστές και τροφοδοτείς υδρόψυξη το σχετικό έξοδο ΥΠΕΡδιπλασίαζεται εξαρτάται ρε συ, μην είσαι υπερβολικός. Για τους περισσότερους επεξεργαστες ακόμη και ένα g650m των 70 ευρώ φτάνει και περισσεύει ακόμη και oc. Σε λογικά πλαίσια πάντα σε συνδιασμό με κάποια φυσιλογική κάρτα γραφικών. Συνεπώς το κόστος μπορεί να μην αυξηθεί ούτε ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις. β) κόστος υδρόψυξης ........ 120ευρουλάκια το λιγότερο για τα στάνταρ(όχι εξωτικά) γιατί να μην τα δώσεις να βάλεις καλύτερο επεξεργαστή? Και με λιγότερο βρίσκεις αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, η υδρόψυξη είναι άλλη υπόθεση και δεν έχει νόημα να την μετράς στο κόστος, αυτός που βάζει υδρόψυξη πιθανότατα θα την έβαζε είτε είχε τον i7 είτε τον fx. γ) προσωπικά χρησιμοποιώ 4160 και 4590 με στοκ κουλερ και ΔΕΝ κάνουν θόρυβο. γιατί να πάρω έναν φθηνότερο ενεργοβόρο και να του βάζω 1000 πασαλίματα από πάνω , να δώσω περισσότερα λεφτά , να καίω τριπλάσιο ρευμα .....για να πάρω την απόδοση που μου δίνει ο 4590?? Γιατί με λιγότερα χρήματα κάποιος μπορεί να πάρει τον fx 83xx και με την διαφορά να πάρει μια καλή ψύκτρα. Σε κάποια πράγματα είναι καλύτερος από τον δικό σου. Γιατί λοιπόν να πάρει τον δικό σου όταν τον άλλο τον καλύπτει καλύτερα ένας άλλος επεξεργαστής? ΥΓ συμφωνώ με αυτό που ελέχθη ότι η σωστή-αποτελεσματική υδρόψυξη είναι ακριβό σπορ ..... και θέλει και ΔΙΠΛΑ λεφτά για σχετικό κουτί! Οταν λοιπον βλέπω να κάνουν τόσο μεγάλα έξοδα για παλιούς επεξεργαστές αναρωτιέμαι! .... Ειναι δυνατόν να προσπαθώ με πανάκριβο τρόπο να κάνω το φιατάκι μου πορσε? Μήπως τελικά είναι φθηνότερο να πάρω την πόρσε? Λεφτά για κουτί έτσι και αλλιώς κάποιος θα δώσει αν είναι σοβαρός. Θα πάρει κάτι που θα του μείνει, αν είναι να βάλει μηχάνημα των 800++ ευρώ σε κουτί των 20-30 ευρώ τότε δεν έχουμε και πολλά να συζητήσουμε. Και μιας και σου αρέσουν οι συγκρίσεις αυτοκινήτων, αν ο άλλος θέλει επαγγελματικό αυτοκίνητο για το χωράφι, θα του πεις να πάρει την 911? Θα γελάνε και οι πέτρες. Ανάλογα με τη χρήση του κάθε προιόντος επιλέγει και ο καθένας αυτό που του ταιριάζει περισσότερο και το παραμετροποιεί ώστε να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του.
conkal Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 μου αρεσει που παντα στους υπολογιστες καταληγουμε σε αναλογικα παραδειγματα με αυτοκινητα.... 1
Shadowjump Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Σχετικα ειναι ολα. Εμενα τα ψυγεια μου ειναι απο το 2008. Δεν εχω αλλαξει. Απλα παιρνω επεξεργαστες που κανουν overclock. Γιατι να μην αξιζει; μια φορα τα εδωσα τα λεφτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα