mentoras99 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Και του το λεγα, να πω δεν το λεγα;Σκεπαζε το! Η σκονη καταστρεφει τα παντα, ειδικα τα ηλεκτρονικα!Καλος φιλος, αλλα αμελης, δεν ακουσε ομως τις συμβουλες μου.Αποτελεσμα; Laptop 5ετιας, οταν αρχιζουν και πιανουν οι πρωτες ζέστες του καλοκαιριου, να του σβηνει καθε λιγο, προφανως λογω υπερθερμανσης. Ενα προγραμμα 'hardware monitor' δειχνει μεγαλες θερμοκρασιες, αλλα ετσι κι αλλιως, ακους τα ανεμιστηρια να βογγανε! Του εχω δωσει και 'αεριζομενη' βαση, αλλα λιγο βοηθησε...Εχω ψαξει για ιους, προβληματα κλπ, δεν εχει κατι, οτι ελαχιστο ειχε το εφτιαξα κλπ.Αν ηταν desktop θα το ειχα ανοιξει, και με το φυσητηρι μου θα το ειχα κανει καινουριο.Το laptop ομως;Εχει κανεις καμια ιδεα, πως θα μπορουσε να βελτιωθει καπως η κατασταση με την εσωτερικη σκονη που εχει εισχωρησει ολα τα χρονια;
mitsus Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Για ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/566027-freeze-laptop-lenovo-thinkpad/
Man2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Συμβουλές : Για αρχή πέτα την βάση δεν χρησιμεύει σε τίποτα, μετά δεν πάρχει λόγος να το σκεπάζεις, η σκόνη μαζεύεται όταν ο υπολογιστής δουλεύει και ο ανεμιστήρας τραβάει μέσα αέρα (μαζί με σκόνη προφανώς), μην το ξανανάψει γιατί μπορεί να του κάνει ζημία στην κάρτα γραφικών απο την θερμοκρασία οποιαδήποτε στιγμή. Αμεσα : Το ανοίγεις (οδηγίες στο youtube) βγάζεις ανεμιστήρα και ψύκτρα και τα φυσάς είτε με σπρέι πεπιεσμένου αέρα είτε με κομπρεσέρ αέρα μέχρι να γίνουν γυαλί. Αφου καθαρίσουν, καθαρίζεις τα σημεία που έχουν θερμαγωγική πάστα πάνω στα ολοκληρωμένα και στην ψύκτρα και εφαρμόζεις νεα (με μέτρο γιατί η πολύ πάστα δεν κάνει καλό). Κλείνεις και το δουλεύεις σαν καινούργιο.
.::NikoS::. Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Και του το λεγα, να πω δεν το λεγα; Σκεπαζε το! Η σκονη καταστρεφει τα παντα, ειδικα τα ηλεκτρονικα! Καλος φιλος, αλλα αμελης, δεν ακουσε ομως τις συμβουλες μου. Αποτελεσμα; Laptop 5ετιας, οταν αρχιζουν και πιανουν οι πρωτες ζέστες του καλοκαιριου, να του σβηνει καθε λιγο, προφανως λογω υπερθερμανσης. Ενα προγραμμα 'hardware monitor' δειχνει μεγαλες θερμοκρασιες, αλλα ετσι κι αλλιως, ακους τα ανεμιστηρια να βογγανε! Του εχω δωσει και 'αεριζομενη' βαση, αλλα λιγο βοηθησε... Εχω ψαξει για ιους, προβληματα κλπ, δεν εχει κατι, οτι ελαχιστο ειχε το εφτιαξα κλπ. Αν ηταν desktop θα το ειχα ανοιξει, και με το φυσητηρι μου θα το ειχα κανει καινουριο. Το laptop ομως; Εχει κανεις καμια ιδεα, πως θα μπορουσε να βελτιωθει καπως η κατασταση με την εσωτερικη σκονη που εχει εισχωρησει ολα τα χρονια; Εσυ του το λεγές κι εκείνος καλά έκανε και δε σε άκουγε γιατί το σκέπασμα δε θα έπαιζε κανένα ρόλο. Και που έκανε να παρουσιάσει τέτοιο πρόβλημα μετά από 5 χρόνια είναι τυχερός.
mentoras99 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Συμβουλές : Για αρχή πέτα την βάση δεν χρησιμεύει σε τίποτα, μετά δεν πάρχει λόγος να το σκεπάζεις, η σκόνη μαζεύεται όταν ο υπολογιστής δουλεύει και ο ανεμιστήρας τραβάει μέσα αέρα (μαζί με σκόνη προφανώς), μην το ξανανάψει γιατί μπορεί να του κάνει ζημία στην κάρτα γραφικών απο την θερμοκρασία οποιαδήποτε στιγμή. Αμεσα : Το ανοίγεις (οδηγίες στο youtube) βγάζεις ανεμιστήρα και ψύκτρα και τα φυσάς είτε με σπρέι πεπιεσμένου αέρα είτε με κομπρεσέρ αέρα μέχρι να γίνουν γυαλί. Αφου καθαρίσουν, καθαρίζεις τα σημεία που έχουν θερμαγωγική πάστα πάνω στα ολοκληρωμένα και στην ψύκτρα και εφαρμόζεις νεα (με μέτρο γιατί η πολύ πάστα δεν κάνει καλό). Κλείνεις και το δουλεύεις σαν καινούργιο. 'Φοβαμαι' το ανοιγμα. Σιγουρα μπορει να βρω οδηγιες στο youtube, αλλα δεν ειμαι 'ηλεκτρονικος' ή 'κατσαβιδακιας'. Αλλο να βαλω μια καρτα στο pc ή να ανοιξω το κουτι, κι αλλο να 'λυσω' το λαπτοπ.... Με φοβιζει ολη αυτη η διαδικασια, μην παει τιποτε στραβα και μετα...
SPANK Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Η σωστή διαδικασία ειναι η παραπάνω που είπαν τα παιδιά τώρα αν δεν έχεις τις γνώσεις καλύτερα να το πας καπου και το ανάλογο κόστος να στο κάνουν γιατι μπορεί να κουνηθεί κανένα καλωδιάκι ή οτιδήποτε και να τρέχεις , οχι οτι ειναι δύσκολο το καθάρισμα απλα αν δεν ξέρεις θέλει πολύ προσοχή
teo20net Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Συμβουλές : Για αρχή πέτα την βάση δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Η βάση .... ποιός, τι, πού, πότε; Δεν χρησιμέυει σε τίποτα; 1
mentoras99 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 H βαση, οντως (αν ειναι καλη) ριχνει λιγο την θερμοκρασια. Κι αυτο το λεω και με προγραμμα που δειχνει θερμοκρασιες. Δεν σου λυνει το προβλημα, ομως βοηθαει.
Jason 93 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Σε τετοιες περιπτωσεις οπου υπαρχει ολοκληρη κουβερτα απο σκονη στις γριλιες της ψυκτρας η βαση δεν κανει οντως τιποτα γιατι υπαρχει σχεδον μηδενικη ροη αερα. 1
teo20net Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Κατα τη γνώμη μου κάνετε λάθος. Και το έχω δεί στην πράξη, δεν μιλάω θεωρητικά. Ακόμη και μια βάση χωρίς fans, αν είναι καλή, σε γλυτώνει από την αύξηση θερμοκρασίας που υπάρχει στην επιφάνεια που πατάει το laptop (γραφείο κτλ). Αυτό μειώνει την θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα, είτε λίγο είτε πολύ. Τώρα σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω ίσως να είναι μικρότερη η δουλειά που μια καλή βάση θα έκανε, δεν παύει όμως να κάνει δουλειά. Αν τώρα κάποιος θεωρεί ότι θα έπρεπε να κατεβάζει 20 βαθμούς για να είναι χρήσιμη, τότε δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό. Αλλά ας μείνουμε On topic στο θέμα του φίλου. 1
Man2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Κατα τη γνώμη μου κάνετε λάθος. Και το έχω δεί στην πράξη, δεν μιλάω θεωρητικά. Ακόμη και μια βάση χωρίς fans, αν είναι καλή, σε γλυτώνει από την αύξηση θερμοκρασίας που υπάρχει στην επιφάνεια που πατάει το laptop (γραφείο κτλ). Αυτό μειώνει την θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα, είτε λίγο είτε πολύ. Τώρα σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω ίσως να είναι μικρότερη η δουλειά που μια καλή βάση θα έκανε, δεν παύει όμως να κάνει δουλειά. Αν τώρα κάποιος θεωρεί ότι θα έπρεπε να κατεβάζει 20 βαθμούς για να είναι χρήσιμη, τότε δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό. Αλλά ας μείνουμε On topic στο θέμα του φίλου. Έχει καλή κλίση για το πληκτρολόγιο και παρέχει απόσταση απο την βάση (τραπέζι, γραφείο κλπ) οπότε μπορεί ο ανεμιστήρας να τραβάει, ίσως, περισσότερο αέρα. Αλλά στο πρόβλημα του φίλου δεν βοηθάει σε τίποτα, ούτε σώνει την κατάσταση, οπότε πέταμα.
nikοs Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Η βάση απλά καλύπτει το πρόβλημα,δεν το λύνει,δεν το διορθώνει.Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα επηρεάζει και αρνητικά,αυτό συμβαίνει επειδή η βάση κλείνει τον αεραγωγό του λαπτοπ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ρουφήξει αέρα ο ανεμιστήρας και να μην ψύχεται σωστά το λαπτοπ. Σίγουρα μπορεί μια βάση να βοηθήσει ένα λάπτοπ αλλά πρέπει να είναι ήδη καθαρισμένο και η βάση να ταιριάζει σωστά σε αυτό.Από εκεί και πέρα όμως όταν είναι ένα λαπτοπ καθαρισμένο και με την πάστα σωστά απλωμένη πάνω στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών τότε η βάση είναι απλά βοηθητική και μη αναγκαία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα