InNomine Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 ο ιντελ εχει 370 και ο amd 170 τα σχολια δικα σας. Βρηκες παιχνιδι να δειξεις... Σε Ultra preset και 4x MSAA ολα αυτα τα CPU ειναι φοβερα. Ολο το βαρος πεφτει στην καρτα, η οποια χτυπαει 99% usage και ολα μια χαρα... Θα ηθελα πολυ να δω το συγκεκριμενο video με medium/high settings και MSAA OFF, με σκοπο να πιασει πολλα frames (smoothness, υψηλα minimum frames, 120/144Hz monitors). Ειμαι σιγουρος οτι το GPU usage θα ηταν πολυ χαμηλο στην περιπτωση του FX. Στον 4790Κ παντως δεν ισχυει κατι τετοιο. Το βλεπω σχεδον καθημερινα μπροστα μου. CPU usage ~50%. Αυτό είναι κακή επιλογή του παιδιού και ΔΕΝ έχει να κάνει με την AMD ή την INTEL πλατφόρμα. Και με έναν FX 8320 + GIGABYTE 970A-UD3P+ RAIJINTEK AGOS + RAIJINTEK THEMIS μπορείς να είσαι κλοκαρισμένος και να έχεις αντί για 270X τηνς 290X και 500GB SSD ή και κάτι παραπάνω. Συμπερασματικά αυτά που γράφεις δεν λένε κάτι .... Δεκτο! Απλα ειναι αδικο να καθεται να κραζει και να προσπαθει να αποδειξει οτι το CPU ειναι καλο, ενω εχει κανει λαθος επιλογες. Αντε το κουτι να το δεχτω, αλλα την ROG...? Εντελως πεταμενα λεφτα. ----------------------------------------------------------------------------------- Τελος παντως... δεν με νοιαζει καν ο πολεμος σας για το ποιος ειναι καλυτερος. Τις επιλογες μου τις εχω κανει και παιζω τα games μου οπως ακριβως θελω. Απλα ειδα αυτο το "βλακας-τραγικος" και μου χτυπησε καπως... GL/HF
AiWaaa Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Θορυβο κάνει η στοκ amd αλλα δεν έιχα θέμα θερμοκρασιας τουλάχιστον εγω στην αρχη με την στοκ στον 8350. Και τον είχα σε ενα κουτάκι των 20 ευρώ. 4
SwagJim Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 επιστημονικές αναλύσεις σε βάθος από τον κύριο παρατηρώ !! έλεος με τον κάθε να μη πω εδώ μέσα, πάνε γράψε για ομάδες καλύτερα κύριε...για εκεί σε κόβω πιο πολύ. Ακουγεσαι για φρουτο και μαλιστα εξωτικο!!!,δεν υπαρχει λογος να σου πω κατι παραπανω.Ψαξε μονος σου αν ειναι η δεν ειναι αληθεια οτι οι amd ζεστενονται και καταναλωνουν πολυ πιο πολυ απο τους intel,και απεδειξε μου επιστημονικα το αντιθετο οπως λες κυριε τρελοεπιστημονα.
nikos1982 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Σιγουρα δεν θα του προτεινω amd παντως με αυτα που εχω δει στον δικο μου και αυτα που διαβαζω.Ε ναι στα cpu intensive θα δεις την διαφορα που θα την δεις.Σου λεω οπως τον εχω σεταρει τωρα στα 4.8 κατι κανει αλλα κατω απο 4.5 ειναι τραγωδια.Δεν καταλαβαινω γιατι αντιδρατε ετσι λες και σας εβρισα σιγα μηχανηματα ειναι. τοτε ρε φιλε γτ δεν το πουλας και εσυ και να παρεις εναν Gintel να γινεις ανθρωπας παρα τον κρατας αφου δεν σου αρεσει.
manzah80 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 τοτε ρε φιλε γτ δεν το πουλας και εσυ και να παρεις εναν Gintel να γινεις ανθρωπας παρα τον κρατας αφου δεν σου αρεσει. γιατι πρεπει να το σκοτωσω για να φυγει και δεν λεει
spyros007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Οι ίδιοι και οι ίδιοι, τα ίδια και τα ίδια .δε βαρεθηκατε ρε.............. 1
+~CyBeR~+ Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Τελικά το πήρα απόφαση θα πουλήσω τον fx και την asrock για να πάρω μία καλύτερη μητρική και υδρόψυξη για τον E7500 για να παίξω σαν άνθρωπος... 2
John-lamia Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 adtakhs καταρχάς συγκρίσεις με την προηγούμενη γενιά των Ι3 , Ι5 , Ι7 (σειρά 3) ενώ εδώ και 2 χρόνια κυκλοφορεί η σειρά 4. Πράγματι 1 στις 100.000 εφαρμογές χρησιμοποιεί κατα κύριο λόγο τους 8 integer των 8κταπυρηνων AMD τα πάει καλα ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ (για κάθε 100.000 εφαρμογές υπάρχει 1 που τρέχει καλά ο AMD). Αν κάνω κρυπτογραφία λοιπόν θα χρησιμοποιήσω 8πύρηνο AMD για όλες τις άλλες εργασίες συμπεριλαμβανομένου και του ρεντερινγκ στις σύγχρονες εκδόσεις (όχι σε παλιά προγράμματα με παλιους ιντελ και καινούριους AMD) θα πάρω Ι5 που κάνει όσο οι "φθηνοι" οκραπυρηνοι με αεροψυκτρα αντί για χιουι ελικοπτερο. Τα σύγχρονα ρεντερινγκ δίνουν σημασία στις κινητής υποδιαστολής πράξεις που και εκεί η Ιντελ είναι 10 χρόνια μπροστά. Να σου πω όμως την αλήθεια προσωπικά , τον Ι3 4170 για το 95% των χρηστών και το 99% των προγραμμάτων/παιχνιδιων τον βρίσκω γρηγορότερο. τοτε βγηκε ο fx, οποτε μεχρι τα τοτε μοντέλα θα τον κανεις σύγκριση ( εν μερη πάντα... ) πριν μερικες μερες βεβαια επεσε στα χερια μου αυτος εδω: http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-4460-320ghz-lga1150-box-p-PER.558465 η τιμη του με τις επιδωσεις του ειναι μια χαρα, αλλα ο fx 8350 που εχω παει πολυ πολυ καλύτερα και εχει και 20€ ποιο κατω...... εκτός και αν θες το 20αρικο να το βαλεις σε ψύκτρα..... τοτε ο fx γινεται ακομα καλύτερος γιατι μπορεις να του δωσεις ενα lite oc. μεχρι στιγμης, το μονο κακο που βρίσκω σε εναν fx 8350 ας πουμε, ειναι οτι το AM3+ του, δεν παίρνει μεγαλύτερο επεξεργαστή σε επιδόσεις τύπου Ι7 4790Κ !!! κοκτέιλ radial blur, shape blur κ.λ.π. σε photoshop cs6 Σε οτιδήποτε κάνει rendering θα δεις FX γρηγορότερο πολλές φορές και από I7 και σε εφαρμογές που παίζουν με integer πολύ. Αν εσύ τώρα νομίζεις πως ο I3 σου έχει τέτοια επεξεργαστική ισχύ μέσα του .... νομίζεις .... adtakhs αυτα δεν μετραν γιατι δεν ειναι intel optimized bench....... και εκτός αυτού κανένας δεν εχει καταλάβει τι λεει ο τίτλος του θέματος !! κανένας δεν σκέφτηκε οτι ο αναφερόμενος επεξεργαστής ειναι του 2012-13 και οτι πρεπει να συγκριθεί με εναν επεξεργαστή της τότε εποχής !!! πχ. 3
adtakhs Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 adtakhs καταρχάς συγκρίσεις με την προηγούμενη γενιά των Ι3 , Ι5 , Ι7 (σειρά 3) ενώ εδώ και 2 χρόνια κυκλοφορεί η σειρά 4. Πράγματι 1 στις 100.000 εφαρμογές χρησιμοποιεί κατα κύριο λόγο τους 8 integer των 8κταπυρηνων AMD τα πάει καλα ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ (για κάθε 100.000 εφαρμογές υπάρχει 1 που τρέχει καλά ο AMD). Αν κάνω κρυπτογραφία λοιπόν θα χρησιμοποιήσω 8πύρηνο AMD για όλες τις άλλες εργασίες συμπεριλαμβανομένου και του ρεντερινγκ στις σύγχρονες εκδόσεις (όχι σε παλιά προγράμματα με παλιους ιντελ και καινούριους AMD) θα πάρω Ι5 που κάνει όσο οι "φθηνοι" οκραπυρηνοι με αεροψυκτρα αντί για χιουι ελικοπτερο. Τα σύγχρονα ρεντερινγκ δίνουν σημασία στις κινητής υποδιαστολής πράξεις που και εκεί η Ιντελ είναι 10 χρόνια μπροστά. Να σου πω όμως την αλήθεια προσωπικά , τον Ι3 4170 για το 95% των χρηστών και το 99% των προγραμμάτων/παιχνιδιων τον βρίσκω γρηγορότερο. Παραπάνω σου έχω προσθέσει και άλλες εργασίες από τις πιο κοινές που μπορεί να κάνει ένας χρήστης στο pc του. Σε όλες μα όλες θα δεις τους FX 8-CORE να διαπρέπουν και να είναι δίπλα σε I7. Ναι ο 8320 , Το cpu των 135€ μέχρι πριν λίγο καιρό πιάνει τέτοιες αποδόσεις . Σε multitasking όπου το context switching είναι το κύριο bottleneck για τα συστηματα και για να μάθεις τι είναι κοιτάς παρακάτω http://en.wikipedia.org/wiki/Context_switch http://whatis.techtarget.com/definition/context-switch είναι ακόμα πιο δυνατοι. A context switch is a procedure that a computer's CPU (central processing unit) follows to change from one task (or process) to another while ensuring that the tasks do not conflict. Effective context switching is critical if a computer is to provide user-friendly multitasking. Στο user friendly να σταθείς παρακαλώ. Είναι ίσως το πιο σημαντικό στο multitasking γιατί τι να τους κάνω εγώ τους χρόνους σε ένα rendering και τα μέσα fps στα games που παίζω παράλληλα, αν το οπτικό αποτέλεσμά μου έχει στιγμιαία κολλήματα και σκαμπανευάσματα ισχύος..... Σε rendering κινητής υποδιαστολής η AMD αλλά και οι άλλες εταιρίες το έχουν πιάσει διαφορετικά το νόημα . Εκεί δεν παίζουν ρόλο οι επεξεργαστές αλλά οι κάρτες γραφικών πλέον. Η intel σου πασάρει επί τρεις γενιές το ίδιο cpu στην ουσία, μόνο και μόνο για να καταφέρει να σου χωρέσει την μεγαλύτερη IGP , προσπαθώντας να μην μεινει πίσω σε σχέση με τους άλλους δυο σε αυτό τον τομέα. Εγώ πάντως θα ήθελα να καταλάβω τι κάνεις εσύ στο pc σου καθημερινά, πέρα από multitasking ,κανένα rendering , καμιά συμπίεση, αποσυμπίεση και καμιά ταινία, για να καταλάβω που βρίσκεται η ανωτερότητα που αναφέρεις ........ Μέχρι τώρα πέρα από παλαιά games τα οποία θέλουν ένα ή δυο πυρήνες δυνατούς, δεν βλέπω πουθενά να υπερτερεί η επιλογή σου. ... Τώρα αν εσένα σε καλύπτει μια χαρά , αλλά δεν θα κάνω και το άσπρο μαύρο γιατί το θες εσύ. 3
SwagJim Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Το προβλημα ειναι το ανουσιο σκουπιδοthread που δημιουργησε ο ts που στοχο ειχε να τρολλαρει καθαρα και να δημιουργησει αντιπαλοτητα στους χρηστες του φορουμ.Ας καθοταν να χαρει το pc του ησυχα χωρις να μας διατυμπανιζει ποσο ξεφτερι ηταν που πηρε amd αντι intel.
hliastsek Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Corsair air 540 Asus crosshair V Formula-Z G.Skill Trident 8GB 2400MHz Corsair H80i CoolerMaster GM-Series 750w Modul Εχει δωσει εναν σκασμο λεφτα για ολα αυτα και τελικα παιζει με FX 8350 και R9 270X (και εκδοση με 4 GB...) Κοιτα ποσο απλο ειναι (με σημερινες τιμες): 1. Κουτi των ~60€ (οχι Aerocool) αντι για το 540 των ~150€. Κερδος 90€ Αεροψυκτρα ή ΑΙΟ liquid cooler των ~50€ αντι για H80i των ~100€. Κερδος 50€ Συνολικο κερδος ~140€. Με αυτα τα φραγκα πηγαινες σε i7 4790, αντι της μπουρουχας που πηρες... 2. Μητρικη Η97 των ~100€ αντι για την Crosshair κλαινπουτς των ~240€. Κερδος 140€. Με αυτα τα φραγκα πηγαινες σε R9 290.... (Πιστευω πως δεν υπαρχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Μ@ΛΑΚΙΑ στο χωρο των PC απο το να αγορασεις μητρικη των 240€ για να βαλεις πανω επεξεργαστη FX... Καλυτερα αυτα τα λεφτα να τα πεταξω σε σκουπιδοντενεκε... πιο πολυ τοπο θα πιασουν...) Αν θες, μπορω να το μονταρω κι αλλο και να βαλω i7 4790K και Z97 για να κλοκαρεις κιολας... (γιατι ειμαι σιγουρος οτι εχεις βαλει και φουρφουρια με LED, LED-οταινιες και τα ρεστα για να φαινεται γαματο το κουτι απο το μεγαλο του παραθυρο) Και προσπαθεις τωρα να πεισεις οτι εκανες καλη επιλογη και οτι ο FX ειναι γαματος και παιζεις τα παντα ολα ultra... με την 270Χ... με 4GB κιολας.... Οσο για το multitasking, οταν ακουω αυτην τη λεξη θυμαμαι ενα φιλαρακι μου που αγορασε FX 8320 γιατι κανει multitasking... Οταν τον ρωτησα τι multitasking κανει, μου απαντησε "Εχω 10 tabs ανοιχτα στον Firefox, skype, foobar και παιζω LoL"... applause.gif Ολα τα παραπανω τα εγραψα επειδη εγραψες σε καποιο παιδι το εξης: "αγορακι μου εισαι περα για περα βλακας πραγματικα...το συμπερασμα οτι θιχτηκα πως το εβγαλες...απλα εισαι τραγικος!!!" Οποτε τωρα ξανασκεψου αυτο που εγραψες. Πρωτον μην γινεσαι τοσο επιθετικος, οσο αυτος που κατηγορεις! Και δευτερον μπορει η επιλογη των κομματιων να ηταν λαθος αλλα αυτο δεν εχει να κανει με AMD vs Intel! Θα μπορουσε να κοψει παρα πολλα απο κουτι και μητρικη ναι! Αλλα ολα ειναι θεμα επιλογων (Προσωπικα θα εκοβα απο αυτα που ειπα και θα πηγαινα σε πολυ καλυτερη καρτα γραφικων) 1
TheELF Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Σε multitasking όπου το context switching είναι το κύριο bottleneck για τα συστηματα ... είναι ακόμα πιο δυνατοι. Από που προκύπτει ότι έχει καλύτερο context switching; Επειδή φτάνει καλές ταχύτητες όταν τρέχει ένα νήμα ανά πυρήνα; Εντελώς αντίθετα πράγματα δηλαδή;
kraken92 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Το πρόβλημα είναι άτομα σαν του λόγου σου που ενω κράζουν τέτοιου είδους thread μπαίνουν και ξεφτιλίζονται βρίζοντας τους συμφορουμίτες τους. Έτσι για πλάκα κάνε μια περιήγηση στο ιστορικό του προφίλ σου και δες οτι διατηρείς αυτή τη συμπεριφορά στις περισσότερες συζητήσεις σου. Το thread μπορεί να είναι χαζό κατα τη γνώμη σου και μπορεί και κατα τη δικιά μου, αλλά βλέπεις οτι υπάρχουν κάποια άτομα που μπαίνουν στο κόπο να βοηθήσουν ακομα και αν ο ts μπορεί να είναι troll (μιλάω γενικά και όχι για τον συγκεκριμένον ts). Εφόσον εσύ είσαι ευχαριστημένος με τις επιλογές σου και πιστεύεις οτι με τη παρουσία σου στα νήματα μας κάνεις και μαθήματα όπως αναφέρεις σε προηγούμενο post τότε μπορείς να το κάνεις και με καλύτερο τρόπο. Συγγνώμη για το offtopic αλλά ο SwagJim μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον εδώ και λίγες μέρες με το τρόπο που συνηθίζει να προβάλλει τις απόψεις του και μπορώ να πω πως στο συγκεκριμένο νήμα ήταν το αποκορύφωμα. Καλή συνέχεια και ελπίζω να προαναφερθέντα να τα αξιοποιήσεις ως συμβουλές και να μη με βρίσεις όπως έκανες σε άλλους συμφορουμίτες σου. Καλή σας μέρα, βγείτε έξω όπως λέει και ο φίλος, έχει πολύ ωραία μέρα. Αφήστε αυτές τις συζητήσεις για τις κρύες νύχτες του χειμώνα PS. Ο καθένας παίρνει αυτό που θεωρεί καλύτερο σύμφωνα με τη κρίση του, όταν βλέπουμε οτι η δικιά μας διαφέρει και δεν μπορούμε να τον μεταπείσουμε, δεν σημαίνει οτι είναι πιο χαζός και μεις διάνυες. 6
akis.ak Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Ο 4690 δουλευει ανετα καταρχας με την stock ψυχτρα επειδη δεν ειναι σαν την τοστιερα που εχεις αγορασει για επεξεργαστη και επειδη δεν χρειαζεται υπερχρονισμο για να αποδωσει.Με λιγα λογια εχει καλυτερες επιδοσεις σε stock συχνοτητες απο τον δικο σου ψευτοχταπυρηνο ακομα και αν τον εχεις στα 5 ghz να ψυνεται. καραγκιοζοπουλε ποιος σου ειπε οτι ειναι οβερκλοκ ο επεξεργαστις μου; στα 4ghz δουλευει παντα χορις να εχει κολισει πουθενα....για ακομα μια φορα διχνεις ποσο κομπλεξικοι εισται φιλαρακο!!! παρε το μπουλο σου τωρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις