TRILOBYTER Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 φιλε Swag...με επιβεβαιωνεις ως προς το θεμα του κομπλεξισμου που ανεφερα...!!! και προφανως δεν εχεις καταλαβει τις χρηματικες διαφορες που θετω... οπως και να εχει το συμπερασμα μου..."ενας 4690 θα ηταν καλητερος απο εναν 8350 μονο αν ειχαν την ιδια χρηματηκη αξια" για την χρηματηκη τους διαφορα ειναι μικρες οι διαφορες αποδοσης και αυτες μονο στο θεμα gaming μιας και ο 8350 ειναι κλασεις ανωτερος σε θεματα multitask... Αναλογα τι θεωρεις multitasking. Αν παιζεις παιχνιδια και θες να τα streamαρεις μαζι, ο 8350 θα τα βρει δυσκολα. Ενας που αγοραζει υπολογιστη για να κανει μια σωστη δουλεια, δε θα παρει τον 8350, θα παρει καποιον ΧΕΟΝ η καποιον 5820κ και ανω. Μιας και ο 8350 ειναι ενας μπατζετ επεξεργαστης, αυτο που θα επρεπε να εχει ως στοχο, ειναι το gaming. Αλλα δυστυχως σε αυτον τον τομεα δε τα παει και πολυ καλα σε αρκετα παιχνιδια, ειδικα οταν κανει και streaming ο παιχτης. Ενας 4460 της ιντελ που εχει περιπου την ιδια αξια, ειναι καλυτερος σε ολους τους τομεις του gaming, και ουτε χρειαζεται αυτερ μαρκετ ψυκτρα, ουτε και ακριβη μητρικη για να τα καταφερει. Ενω ο 8350, οταν μασησει, θα χρειαστει οβερκλοκ, δηλαδη εξτρα εξοδα κουτιου, ψυκτρας, και μιας καλουτσικης μητρικης. Ας δουμε λοιπον το συστημα σου λιγο. Case:Corsair air 540 MOBO:Asus crosshair V Formula-Z Cpu:AMD FX-8350 Octo Core 4.00GHz Gpu:Asus AMD R9 270X 4GB Ram:G.Skill Trident 8GB 2400MHz Cpu Cooler:Corsair H80i Psu:CoolerMaster GM-Series 750w Modul SSD:Kingston3 V300 120GB HDD:WD 1TB Το κουτι σου ειναι πανακριβο, οι μνημες σου ειναι χρονισμενες στα 2400, εχεις υδροψυξη, και ακριβη μητρικη. Σορυ φιλε μου, αλλα με αυτο το κοστος, θα αγοραζες εναν ι7 4790 με μια απλη Η97 μητρικη, χωρις εξοδα ακριβης ραμ και ακριβου κουτιου και ακριβης υδροψυξης, και θα ειχες και πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Ακομα και ο 4690 θα ηταν επισης καλυτερη επιλογη. Οποτε οταν λες οτι 8350 ειναι φθηνος, κανεις λαθως. Δεν υπολογιζεις μονο τα 170 που κανει ο επεξεργαστης, πρεπει να υπολογισεις και ολα τα υπολοιπα που θα χρειαστεις ετσι ωστε να τον ανεβασεις και να του δωσεις τη δυναμη που χρειαζεται για να κατεφερει να φτασει σε ενα επιπεδο που δε θα εχει θεματα στα συγχρονα παιχνιδια η στα ΜΜΟ. Και ακομα και οταν τα κανεις ολα αυτα, με ολο το εξτρα κοστος, παλι πισω θα εισαι. 4
akis.ak Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Κομπλεξ βλεπω απο τη δικια σου πλευρα, μιας και εσυ εισαι αυτος που εφτιαξε το θεμα με σκοπο να ακουσεις θετικες γνωμες για την επιλογη του επεξεργαστη σου. Ειδικα οταν λες αυτα που υπογραμμισα με κοκκινο. Οστωσο οπως σου ειπαν και οι αλλοι, μια χαρα ειναι ο 8350 και αφου τον εχεις ειδη δε χρειαζεται να κανεις αλλαγη εφοσον δε παιζεις καποια παιχνιδια που απαιτουν δυνατοτερους πυρηνες. Αυτα που ειπα για τους ιντελ ισχυουν και ειναι γνωστα. Ο 8350 δεν μπορει καν να φτασει τους ι5 του 2008 ανα πυρηνα. @ spiti το μειωνεκτημα του 8350 δεν ειναι ουτε η καταναλωση ουτε και ο θορυβος. Ειναι το ipc του 8350 που ειναι σχετικα ελεινο, αφου ακομα και ενας celeron νεας γεννιας ειναι πιο γρηγορος ανα πυρηνα. δεν θα μπω στη διαδικασια να το συνεχισω φιλε tril ως προς το θεμα κομπλεξ... θα πω μονο ξανα αυτο που ειπα και ποιο πανω... ενας 4690 θα ηταν καλητερος μονο αν κοστιζε οσο ενας 8350 μιας και δεν εχουν διαφορες με μια καρτα γραφικον οπως η 270χ συμπεριλαμβανομενου και την ανωτεροτητα του 8350 σε multitask...
nikolas_kriti Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μαν το να μην δεχεσε την πραγματικοτητα δεν εχει νοημα αφου επιμενεις δες και αυτο.Ο αντιστοιχος ιντελ ειναι αυτος οχι ο ι5 http://www.polytopesystems.com/equipment/computer-parts/hardware/cpu/intel-pentium-g3258-320ghz-bx80646g3258-details Ναι και για να πάει ο g3258 στα 4.7 θέλει νεράκι και πολύ καλή μητρική αλλιώς ΔΕΝ..!! Με αερόψυξη δεν ανεβάζει πάνω απο 70??Καλά βλέπω??? Κάτι άλλο..Αυτο το "widget" π φαίνεται πάνω αριστερά στην οθόνη ενώ παίζιε το παλικάρι στο βίντεο...Ειναι σαν το Frap ή απλά ενα monitor των διάφορων μετρήσεων..Διότι ψάχνω κάτι τέτοιο!! Αν ξέρεις κανείς πως λέγεται!
manzah80 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Ε ναι και ο αλλος στα 4.7 τρεχει και τα 4.7 εκεινα θελουν καλη ψυξη. Αμα τον ετρεχε στοκ θα ειχαμε δραματα
SwagJim Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 δεν θα μπω στη διαδικασια να το συνεχισω φιλε tril ως προς το θεμα κομπλεξ... θα πω μονο ξανα αυτο που ειπα και ποιο πανω... ενας 4690 θα ηταν καλητερος μονο αν κοστιζε οσο ενας 8350 μιας και δεν εχουν διαφορες με μια καρτα γραφικον οπως η 270χ συμπεριλαμβανομενου και την ανωτεροτητα του 8350 σε multitask... Το multitask είναι κάτι που οι απλόι χρήστες δεν θα χρειαστούν ποτέ.Εκτός και αν σου αρέσει να παίζεις παιχνίδια ενώ κάνεις επεξεργασία βίντεο και κάνεις συμπίεση αρχείων πολλών gb και έχεις και άλλα 30 προγράμματα να δουλεύουν στο φούλ.Πές μου την αλήθεια,θα τα κάνεις ποτέ όλα αυτά ταυτόχρονα?
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 δωσε μου ενα παραδιγμα αν μπορεις οσον αφορα αυτο περι αδυναμιας των πυρινων του 8350...δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες μιας και μιλαμε για εναν επεξεργαστη νεας τεχνολιγιας... http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-FX-8350 στο λινκ που εβαλα δεν βλεπω καμια χαοτικη διαφορα...και σε καποια σιμια διχνει και ποιο δυνατος ο 8350 βαλε και την οικονομικη διαφορα τους... ενα cpu intensive game, που σε σημερινές καταστάσεις δεν νομίζω να υπάρχει παιχνίδι που να απαιτεί πάνω απο 4 πυρήνες, το single thread performance παίζει μεγάλο ρόλο ειδικά με δυνατές κάρτες γραφικών. Υ/Γ το cpuboss μην το λαμβάνεις υπόψην. δες κατευθείαν gaming benchmarks όπως σου προτάθηκε παραπάνω ή ανέτρεξε παλαιότερα θέματα στα οποία έχει συζητηθεί άπειρες φορές η σύγκριση μεταξύ των επεξεργαστών για να σχηματίσεις μια γνώμη..
akis.ak Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Αναλογα τι θεωρεις multitasking. Αν παιζεις παιχνιδια και θες να τα streamαρεις μαζι, ο 8350 θα τα βρει δυσκολα. Ενας που αγοραζει υπολογιστη για να κανει μια σωστη δουλεια, δε θα παρει τον 8350, θα παρει καποιον ΧΕΟΝ η καποιον 5820κ και ανω. Μιας και ο 8350 ειναι ενας μπατζετ επεξεργαστης, αυτο που θα επρεπε να εχει ως στοχο, ειναι το gaming. Αλλα δυστυχως σε αυτον τον τομεα δε τα παει και πολυ καλα σε αρκετα παιχνιδια, ειδικα οταν κανει και streaming ο παιχτης. Ενας 4460 της ιντελ που εχει περιπου την ιδια αξια, ειναι καλυτερος σε ολους τους τομεις του gaming, και ουτε χρειαζεται αυτερ μαρκετ ψυκτρα, ουτε και ακριβη μητρικη για να τα καταφερει. Ενω ο 8350, οταν μασησει, θα χρειαστει οβερκλοκ, δηλαδη εξτρα εξοδα κουτιου, ψυκτρας, και μιας καλουτσικης μητρικης. Ας δουμε λοιπον το συστημα σου λιγο. Case:Corsair air 540 MOBO:Asus crosshair V Formula-Z Cpu:AMD FX-8350 Octo Core 4.00GHz Gpu:Asus AMD R9 270X 4GB Ram:G.Skill Trident 8GB 2400MHz Cpu Cooler:Corsair H80i Psu:CoolerMaster GM-Series 750w Modul SSD:Kingston3 V300 120GB HDD:WD 1TB Το κουτι σου ειναι πανακριβο, οι μνημες σου ειναι χρονισμενες στα 2400, εχεις υδροψυξη, και ακριβη μητρικη. Σορυ φιλε μου, αλλα με αυτο το κοστος, θα αγοραζες εναν ι7 4790 με μια απλη Η97 μητρικη, χωρις εξοδα ακριβης ραμ και ακριβου κουτιου και ακριβης υδροψυξης, και θα ειχες και πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Ακομα και ο 4690 θα ηταν επισης καλυτερη επιλογη. Οποτε οταν λες οτι 8350 ειναι φθηνος, κανεις λαθως. Δεν υπολογιζεις μονο τα 170 που κανει ο επεξεργαστης, πρεπει να υπολογισεις και ολα τα υπολοιπα που θα χρειαστεις ετσι ωστε να τον ανεβασεις και να του δωσεις τη δυναμη που χρειαζεται για να κατεφερει να φτασει σε ενα επιπεδο που δε θα εχει θεματα στα συγχρονα παιχνιδια η στα ΜΜΟ. Και ακομα και οταν τα κανεις ολα αυτα, με ολο το εξτρα κοστος, παλι πισω θα εισαι. το θεμα κοστους του case της ram και του cooler που κολανε ρε φιλος; ουτους η αλλος χριαζετε να δαπανησεις καλα λεφτα σε αυτα τα κομματια ενος δυνατου υπολογιστη... εκτος αν θελεις να μου πεις οτι εναν 4690 τον δουλευεις με την μαμα ψυκτρα του... για την μιτρικη ναι οκ θα μπορουσα να παω σε μια ποιο low end και να επενδυσω σε μια ποιο καλη καρτα γραφικων... 1
MrLifeguard Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Το τερματισες @manzah80! Γινεσαι υπερβολικος μ'αυτο που λες,και αν το πιστευεις ακομα χειροτερα!Μια χαρα τα παει ο 8350 για τα λεφτα του στο gaming και με καρτες μεχρι nvidia 970 και amd 290x τα βγαζει περα αξιοπρεπως. Καθε φορα τα ιδια διαβαζουμε,τους παρουσιαζετε του amd λες και ειναι για πεταμα! Οσο για την ιστορια του συνολικου κοστους ενος amd cpu ( καλη ψυξη + καλη μητρικη ),το ιδιο ισχυει και για τους intel.9/10 χρηστες που θα παρουν εναν i5-i7 θα τα σκασουν και για μητρικη και για ψυξη,οποτε μην το αναφερετε συνεχεια γιατι γινεται κουραστικο! 5
manzah80 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Ειπα εγω οτι ειναι για πεταμα?Οτι βλεπω λεω δεν εχω κανενα κερδος ουτε ψυχολογικο ουτε πραγματικο.Ειπα οτι δεν συγκρινετε σε καμια περιπτωση με ι5/ι7
SwagJim Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Καλύτερα να έπαιρνες τον 4690 που δουλεύει άψογα και με stock ψύχτρα,παρά 8350 με πανάκριβες υδροψύξεις.Και καλύτερες επιδόσεις θα είχες με τον intel και πιο φθηνά θα σου είχε έρθει,η αλήθεια να λέγεται.
MrLifeguard Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Ειπα εγω οτι ειναι για πεταμα?Οτι βλεπω λεω δεν εχω κανενα κερδος ουτε ψυχολογικο ουτε πραγματικο.Ειπα οτι δεν συγκρινετε σε καμια περιπτωση με ι5/ι7 Ωραια,αφου λες οτι βλεπεις τοτε ψαξε λιγο παραπανω και μετα ελα να μας παραθεσεις βιντεακια! Καλύτερα να έπαιρνες τον 4690 που δουλεύει άψογα και με stock ψύχτρα,παρά 8350 με πανάκριβες υδροψύξεις.Και καλύτερες επιδόσεις θα είχες με τον intel και πιο φθηνά θα σου είχε έρθει,η αλήθεια να λέγεται. Παλι τα ιδια!Και με μια ψυξη τον 30-40 ευρω τον φτανεις 4.7-4.8 τον 8350...Βαλε κατω τα μαθηματικα σου και θα δεις οτι δεν θα του βγει και ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ οπως λες! Μην συγκρινετε επεξεργαστες ανομοιου κοστους!Τον ενημερωσατε οτι ο 8350 ΔΕΝ ειναι καλυτερος κανενος i5,αλλα μεχρι εκει!Οχι να διαβαζω οτι ο Pentium των 50 ευρω ειναι και καλυτερος επεξεργαστης! 2
manzah80 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Κατσε γιατι θα με τρελανεις.Αυτα που βαλα δηλαδη τι δειχνουν?Ωραια βρες μου εσυ βιντεο που αποδυκνειουν το αντιθετο εχω και αλλες δουλειες να κανω. http://www.bit-tech.net/hardware/2014/06/24/intel-pentium-g3258-review/5με ενα γρηγορο ψαξιμο.Το οτι ειναι τοσο καλος ο συγκεκριμενος ιντελ δεν το ξερα.Κοιτα ρε που τον παιζει στα ισια τον 8350.
SwagJim Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Παλι τα ιδια!Και με μια ψυξη τον 30-40 ευρω τον φτανεις 4.7-4.8 τον 8350...Βαλε κατω τα μαθηματικα σου και θα δεις οτι δεν θα του βγει και ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ οπως λες! Σχολιάζω τις επιλογές αγοράς που έχει κάνει.Εσύ βλεπεις να έχει αγοράσει ψύχτρα των 30-40 που λές?Τον σύμφερε ένας απλός 4690 σε σχέση με αυτά που έχει αγοράσει.
skopelmix Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 καλημερα παιδες σκεφτομαι να παω απο amd σε intel επεξεργαστη τωρα δουλευω εναν fx 8350 ποιος ειναι ο αναλογος του 8350 απο τους ιντελ ρε παιδες σε σχεση με τον 8350 αξιζει κανενας i5; σε τιμες ειδα παντως τους i5 να ξεφευγουν αρκετα απο τον 8350... τα φωτα σας!!! Σας εκανα λιγο ανω κατω με το ποστ η ειναι ιδεα μου; το συμπερασμα μου παντος ειναι πως με το μηχανημα μου(ουτως η αλλως ηξερα οτι ειναι αρκετα δυνατο) δεν χρειαζετε να κανω την συγκεκριμενη αλλαγη...!!!Προφανως δεν θα δω τεραστιες διαφορες... Άλλο ενα troll and flame thread στο οποίο κάποιοι έτρεξαν να διατυπώσουν την υψηλής τεχνολογικής αξίας αποψή τους επιστημονικά τεκμειριωμένης μετα απο αλλεπάληλα,αδιάκοπα και εξαντλητικα τεστς σε hardware,overclocking,multithreaded εφαρμογες
MrLifeguard Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Κατσε γιατι θα με τρελανεις.Αυτα που βαλα δηλαδη τι δειχνουν?Ωραια βρες μου εσυ βιντεο που αποδυκνειουν το αντιθετο εχω και αλλες δουλειες να κανω. http://www.bit-tech.net/hardware/2014/06/24/intel-pentium-g3258-review/5με ενα γρηγορο ψαξιμο.Το οτι ειναι τοσο καλος ο συγκεκριμενος ιντελ δεν το ξερα.Κοιτα ρε που τον παιζει στα ισια τον 8350. Μπορω να σου παραθεσω και αλλα πολλα,θα γινουμε κουραστικοι ομως...Το θεμα το εχουμε λιωσει γενικα με τα vs! Εγω εδω γιατι δεν βλεπω σχεδον καθολου διαφορες (μαλιστα σε καποια τα παει καλυτερα ο 8350),εκτος απο 2 games τα οποια ειναι περισσοτερο cpu intensive. Δηλαδη manzah80,αν σε ρωτησει καποιος,θα του προτεινεις τον pentium αντι του 8350? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις