Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογως αναβαθμισης απο 8350 σε i5. Πιστευω οτι ειναι πολλα τα λεφτα για λιγα παραπανω fps! Παντα εξαρταται τι θα κανεις με τον επεξεργατη! Για καποιον που φτιαχνει νεο συστημα και τον θελει καθαρα για gaming δινει αλλα 70 ευρω και παει σε i5 4690k. Σε περιπτωση ομως που τον θελει για βαριες εφαρμογες ο amd εχει το πανω χερι. Προσωπικα να δωσω τετοια χρηματικη διαφορα για κατι ελαχιστο οπως 10 fps το θεωρω ανουσιο, προτιμω να δωσω την διαφορα για εναν 120αρι ssd, ή μια καλυτερη καρτα γραφικων (Με 70 ευρω πας απο r9 280 σε 290 )

• Like 2
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

διαβάζω συνέχεια ότι ο Ι5 (4690Κ)  πάει ποιο γρήγορα σε παιχνίδια .... αλλά ο AMD 8350 έχει το πάνω χέρι σε βαριές εφαρμογές.

για πείτε μου ρε παιδιά και εμένα ......1 στις 100.000 εφαρμογές-παιχνίδια που κυκλοφορούν και είναι ποιο γρήγορος να μάθω και εγώ!

όταν λέμε κάτι να το τεκμηριώνουμε .....

• Like 1
Δημοσ.

Σας εκανα λιγο ανω κατω με το ποστ η ειναι ιδεα μου;

το συμπερασμα μου παντος ειναι πως με το μηχανημα μου(ουτως η αλλως ηξερα οτι ειναι αρκετα δυνατο)

δεν χρειαζετε να κανω την συγκεκριμενη αλλαγη...!!!Προφανως δεν θα δω τεραστιες διαφορες...

Για ποια χρηματικη διαφορα ακριβως μιλας?Ο 8350 εχει φτασει 170-180 ευρω.Και εγω αμδ εχω αλλα δυστυχως για τον ανταγωνισμο στα παιχνιδια γιατι πλεον αυτο ειναι το μετρο συγκρισης ειναι πολυ μα πολυ μπροστα.Τα λεφτα που θα δωσεις για να παρεις ψυκτρα για να ανεβασεις τον 8350 ωστε να αποδιδει αρκουν για να παρεις τον ιντελ.

φιλε manzah80 μην τα λες αυτα ρε φιλε...

και για εναν i5 τα ιδια λεφτα θα σπαταλουσα για ψυκτρα ουτως η αλλως...

Δημοσ.

Ο αναλογος του 8350 σε ιντελ ειναι ενας ι7 του 2008. ι7 860 ας πουμε. Ο 8350 ειναι καλυτερος απο αυτον σε multithreaded εφαρμογες ενω ο 860 ειναι καλυτερος στα παιχνιδια. Για 8350 και συγκριση με ι5/ι7 νεας τεχνολογιας δεν υπαρχει κατι αναλογο μιας και η ιντελ ειναι πολυ μπροστα. Αλλα και παλι, εαν εχεις τον 8350 ειδη, για καποια παραπανω fps στα παιχνιδια δεν αξιζει να επενδυσεις τοσα λεφτα σε ι5 4690κ.. ο οποιος ναι ειναι πολυ δυνατοτερος σε ipc και θα εχεις τεραστια αποτελεσματα σε παιχνιδια οπως το rome η το starcraft η τιποτα ΜΜΟ, αλλα στα περισσοτερα παιχνιδια οι διαφορες θα ειναι τοσο μικρες που δε θα δικαιολογουν το κοστος.

Αν εψαχνες λιγο θα εβρισκες δεκαδες θεματα σχετικα με την ερωτηση σου.

Δημοσ.

Ο αναλογος του 8350 σε ιντελ ειναι ενας ι7 του 2008. ι7 860 ας πουμε. Ο 8350 ειναι καλυτερος απο αυτον σε multithreaded εφαρμογες ενω ο 860 ειναι καλυτερος στα παιχνιδια. Για 8350 και συγκριση με ι5/ι7 νεας τεχνολογιας δεν υπαρχει κατι αναλογο μιας και η ιντελ ειναι πολυ μπροστα. Αλλα και παλι, εαν εχεις τον 8350 ειδη, για καποια παραπανω fps στα παιχνιδια δεν αξιζει να επενδυσεις τοσα λεφτα σε ι5 4690κ.. ο οποιος ναι ειναι πολυ δυνατοτερος σε ipc και θα εχεις τεραστια αποτελεσματα σε παιχνιδια οπως το rome η το starcraft η τιποτα ΜΜΟ, αλλα στα περισσοτερα παιχνιδια οι διαφορες θα ειναι τοσο μικρες που δε θα δικαιολογουν το κοστος.

Αν εψαχνες λιγο θα εβρισκες δεκαδες θεματα σχετικα με την ερωτηση σου.

συγνωμη πως ειναι πολυ μπροστα ρε αδερφε ενας i5 νεας γενιας με απλα "ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ" fps που λες;

Δημοσ.

προσωπική μου άποψη απο την αρχή έπρεπε να πας σε i5 και όχι fx αν μιλάμε αποκλειστικά για παιχνίδια. άστο όπως είναι μεχρι να βγει κάτι το οποίο θα έχει ουσιαστική διαφορά σε ανάλογο κόστος. μια χαρά είναι και θα είναι για καιρό ο fx σου ειδικά με μια "ενδιαφέρουσα" μητρική σαν την δική σου

Δημοσ.

συγνωμη πως ειναι πολυ μπροστα ρε αδερφε ενας i5 νεας γενιας με απλα "ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ" fps που λες;

Η διαφορα στην αποδοση ανα πυρηνα ειναι χαοτικη, ακομα και ο 860 που ανεφερα εχει παραπανω αποδοση ανα πυρηνα. Ο 8350 εχει πιο αδυναμους πυρηνες και απο ι5/ι7 του 2008, και η διαφορα γινεται τεραστια οταν τον συγκρινεις με 4690κ, για αυτο και μπορει να συγκριθει μονο με τοσο παλιους επεξεργαστες (του 2008).

Δημοσ.

προσωπική μου άποψη απο την αρχή έπρεπε να πας σε i5 και όχι fx αν μιλάμε αποκλειστικά για παιχνίδια. άστο όπως είναι μεχρι να βγει κάτι το οποίο θα έχει ουσιαστική διαφορά σε ανάλογο κόστος. μια χαρά είναι και θα είναι για καιρό ο fx σου ειδικά με μια "ενδιαφέρουσα" μητρική σαν την δική σου

αδερφε προς το παρον ο 8350 δεν μου εχει κανει το παραμικρο σε θεμα gaming!!!

με την r9 270x παιζω τα παντα σε ultra και δεν εχω κανενα παραπονο...!!!

του θεμα το ανοιξα καθαρα απο περιεργια για να ακουσω γνωμες...

και το συμπερασμα μου ειναι το εξης...μικρη η διαφορα ενος 8350 με εναν i5 συμπεριλαμβανομενου και της διαφορας του κοστους...

και κατι ακομα που παρατηρησα ειναι ενα κομπλεχ του τυπου "ΕΓΩ ΕΧΩ INTEL ΕΝΩ ΕΣΥ AMD"

Η διαφορα στην αποδοση ανα πυρηνα ειναι χαοτικη, ακομα και ο 860 που ανεφερα εχει παραπανω αποδοση ανα πυρηνα. Ο 8350 εχει πιο αδυναμους πυρηνες και απο ι5/ι7 του 2008, και η διαφορα γινεται τεραστια οταν τον συγκρινεις με 4690κ, για αυτο και μπορει να συγκριθει μονο με τοσο παλιους επεξεργαστες (του 2008).

δωσε μου ενα παραδιγμα αν μπορεις οσον αφορα αυτο περι αδυναμιας των πυρινων του 8350...δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες μιας και μιλαμε για εναν επεξεργαστη νεας τεχνολιγιας...

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-FX-8350 

στο λινκ που εβαλα δεν βλεπω καμια χαοτικη διαφορα...και σε καποια σιμια διχνει και ποιο δυνατος ο 8350

βαλε και την οικονομικη διαφορα τους...

• Like 2
Δημοσ.

akis.ak

σωστά το έπιασες το θέμα του κόμπλεξ.

ο επεξεργαστής σου είναι πολύ γρήγορος με μειονέκτημα την κατανάλωση/θόρυβο.

Αν δεν γουστάρεις την κατανάλωση/θόρυβο ή αν έχεις σκοπό να τα χώσεις χοντρά να πας σε έναν γρήγορο Ι7 ...ναι τα σκας και αλλάζεις σε ΙΝΤΕΛ. Αλλιώς κάθεσαι με τον AMD που για παιχνίδια θα σε βγάλει μια διετία ακόμη στο νερό (και με DX12) αν τον ζευγαρώνεις με καλή VGA.

Ολα τα μετράμε άλλωστε από την πλευρά κόστους/οφέλους , εγώ θα πήγαινα σε έναν Ι5 των 200..230ευρώ μόνο αν "μοσχοπούλαγα" την μητρική/επεξεργαστή AMD και μου έβγαινε μικρή η διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Τι cpuboss και κουραφέξαλα,για διαφορές ανατρέξτε σε benchmarks παιχνιδιών οπου οι intel κερδίζουν με διαφορά ειδικά στα minimum fps.Πάντως σε μέτριες κάρτες τύπου 270x οι διαφορές όντως είναι μικρές ανάμεσα σε 8350 και i5.

Δημοσ.

αδερφε προς το παρον ο 8350 δεν μου εχει κανει το παραμικρο σε θεμα gaming!!!

με την r9 270x παιζω τα παντα σε ultra και δεν εχω κανενα παραπονο...!!!

του θεμα το ανοιξα καθαρα απο περιεργια για να ακουσω γνωμες...

και το συμπερασμα μου ειναι το εξης...μικρη η διαφορα ενος 8350 με εναν i5 συμπεριλαμβανομενου και της διαφορας του κοστους...

και κατι ακομα που παρατηρησα ειναι ενα κομπλεχ του τυπου "ΕΓΩ ΕΧΩ INTEL ΕΝΩ ΕΣΥ AMD"

δωσε μου ενα παραδιγμα αν μπορεις οσον αφορα αυτο περι αδυναμιας των πυρινων του 8350...δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες μιας και μιλαμε για εναν επεξεργαστη νεας τεχνολιγιας...

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-FX-8350 

στο λινκ που εβαλα δεν βλεπω καμια χαοτικη διαφορα...και σε καποια σιμια διχνει και ποιο δυνατος ο 8350

βαλε και την οικονομικη διαφορα τους...

Κομπλεξ βλεπω απο τη δικια σου πλευρα, μιας και εσυ εισαι αυτος που εφτιαξε το θεμα με σκοπο να ακουσεις θετικες γνωμες για την επιλογη του επεξεργαστη σου. Ειδικα οταν λες αυτα που υπογραμμισα με κοκκινο. Οστωσο οπως σου ειπαν και οι αλλοι, μια χαρα ειναι ο 8350 και αφου τον εχεις ειδη δε χρειαζεται να κανεις αλλαγη εφοσον δε παιζεις καποια παιχνιδια που απαιτουν δυνατοτερους πυρηνες.

Αυτα που ειπα για τους ιντελ ισχυουν και ειναι γνωστα. Ο 8350 δεν μπορει καν να φτασει τους ι5 του 2008 ανα πυρηνα.

@

spiti

το μειωνεκτημα του 8350 δεν ειναι ουτε η καταναλωση ουτε και ο θορυβος. Ειναι το ipc του 8350 που ειναι σχετικα ελεινο, αφου ακομα και ενας celeron νεας γεννιας ειναι πιο γρηγορος ανα πυρηνα.

Δημοσ.

Μην το ψαχνεις ειναι πολυ πισω σε cpu intensive παιχνιδια.Για να παιξω σαν ανθρωπος ο 6300 επρεπε να παει απο 4.5ghz και πανω.

Σας εκανα λιγο ανω κατω με το ποστ η ειναι ιδεα μου;

το συμπερασμα μου παντος ειναι πως με το μηχανημα μου(ουτως η αλλως ηξερα οτι ειναι αρκετα δυνατο)

δεν χρειαζετε να κανω την συγκεκριμενη αλλαγη...!!!Προφανως δεν θα δω τεραστιες διαφορες...

φιλε manzah80 μην τα λες αυτα ρε φιλε...

και για εναν i5 τα ιδια λεφτα θα σπαταλουσα για ψυκτρα ουτως η αλλως...

Τα λεω γιατι εκανα και εγω το λαθος να παω σε amd και τελικα την διαφορα στην πληρωσα σε ψυκτρες και ψαξιμο για να τον ανεβασω πανω απο 4.5γιγα για να παιξω σαν ανθρωπος.Αμα θες να δεις τον 8350 σου να γονατιζει τρεξε planetside 2 ,battlefield 4 εκει που ο ιντελ δειχνει την δυναμη του.

Δημοσ.

Τι cpuboss και κουραφέξαλα,για διαφορές ανατρέξτε σε benchmarks παιχνιδιών οπου οι intel κερδίζουν με διαφορά ειδικά στα minimum fps.Πάντως σε μέτριες κάρτες τύπου 270x οι διαφορές όντως είναι μικρές ανάμεσα σε 8350 και i5.

φιλε Swag...με επιβεβαιωνεις ως προς το θεμα του κομπλεξισμου που ανεφερα...!!!

και προφανως δεν εχεις καταλαβει τις χρηματικες διαφορες που θετω...

οπως και να εχει το συμπερασμα μου..."ενας 4690 θα ηταν καλητερος απο εναν 8350 μονο αν ειχαν την ιδια χρηματηκη αξια"

για την χρηματηκη τους διαφορα ειναι μικρες οι διαφορες αποδοσης και αυτες μονο στο θεμα gaming μιας και ο 8350 ειναι κλασεις ανωτερος σε θεματα multitask...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...