Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑλησπερα σε όλους .

Θέλω να φτιάξω ενα αρκετό δυνατό μηχάνημα για τα δεδομένα μου που να σηκώνει και παιχνιδια . Κυρίως flight simulators αλλα και αλλα του τύπου call of duty , assassins creed κτλ . Εχω κοιτάξει σχεδόν σε όλα τα ξένα σάιτ το εξής δειλημα . Να πάρω τον 4790κ και την 970 , ή να σφιχτω λιγο και να πάρω τον 5820κ και την 980 ; Γενικα αυτο που επικρατεί σαν αποψη ειναι οτι η διάφορα των 5820-980 σε σχεση με τα 4790κ-970 ειναι πολυ μικρη και δεν αξίζει τα επιπλέον χρήματα . Απο την άλλη εγω μην εχοντας και γνώσεις αλλα αντιλαμβανόμενος 5 πράγματα σκέφτομαι οτι τα επιπλέον cores του δεύτερου θα εχουν μεγαλύτερη διάρκεια στον χρονο . Βέβαια τρέχει στα 3.3 ενώ ο 4790 στα 4 κτλ και αυτο συνεχίζεται και στις κάρτες γραφικών . Δηλαδη οτι η διάφορα που θα δω θα ειναι τοσο μικρη που δεν θα την δω καλα καλα ...

Αυτο που ζητάω ειναι να μου πείτε την αποψη σας !!! Ευχαριστω

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αν το θες για παιχνιδια, δεν αξιζει ο 5820Κ. Μεχρι να σου φανει αργος ο 4790 στα παιχνιδια, το ιδιο γρηγορα θα σου φανει και ο 5820Κ. Ακομα και ενας 4690Κ ειναι υπεραρκετος για τα επομενα χρονια για παιχνιδια.

Το ιδιο ισχυει και για την 980. Ειναι πολλα παραπανω τα λεφτα για ~10-15% καλυτερες επιδοσεις. Παιρνεις μια 970, την κανεις overclock και αμεσως εχεις μια 980.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν αξίζει ο 5820K για games καλύτερα να πάρεις 4790K και μια 970 και είσαι καλυμμένος για πολύ καιρό.

5820K και 980 για gaming είναι πεταμένα λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.

Το 1151 θα το κάνουμε και πάλι γαργάρα.

Έ, τι με τους skylake θα ασχολούμαστε τώρα;

5820 ή 4790.

Στους δυο τρίτος δεν χωράει

Για την 980 ti πέρασε και δεν ακούμπησε καν

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειται γαργαρα! Γιατι αν ειναι καθε φορα να περιμενεις, στο τελος δεν παιρνεις τιποτα γιατι παντα περιμενεις! :P

980Ti ναι δεν ακουμπησε, καλυτερα να βαλεις SLi 2 970. Και πιο φτηνα θα σου βγει και καλυτερες επιδοσεις θα εχεις.

Δημοσ.

Aυτήν  την στιγμή ανεξαρτήτου κόστους ο 4790Κ είναι καλύτερος για παιχνίδια.

Έχει ακριβώς την ίδια επεξεργαστική ισχύ ανά core(στον ίδιο χρονισμό) με τον 5820Κ και με τον επίσης κορυφαίο της intel 5960X, αλλά εκτός του ότι είναι  χρονισμένος ψηλότερα μαμά, υπερχρονίζεται επίσης  ψηλότερα από τους προηγούμενους 

Αυτά ισχύουν μέχρι τώρα.

Σύντομα όμως περιμένουμε το καινούργιο DX12 της Microsoft που από ότι έχει διαρρεύσει θα υποστηρίζει παραπάνω από 4 πυρήνες Σε αυτήν την περίπτωση όλα αλλάζουν και  οι 6πύρηνοι, (πόσο βέβαια οι 8κταπύρηνοι ) παίρνουν τα ηνία κατά πολύ.

Πριν όμως αποφασίσεις τι θα αγοράσεις να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι σύντομα έρχονται Βrondwell  και πιο μετά Skylake,καινούργιοι amd και από κάρτες γραφικών 390Χ,980ΤΙ

Ξέρω ότι ετσι περιμένεις και πάντα κάτι καινούργιο βγαίνει αλλά αυτήν την φορά το software(DX12) θα δώσει άλλη ώθηση στο hardware

(όλα αυτά άμα δεν σαι καίει για άμεση αγορά βέβαια, γιατί παιχνίδια με DX12 ...του χρόνου :))

Το 1151 θα το κάνουμε και πάλι γαργάρα.

Είδες ρε φίλε...μασόνοι λέμε,κλίκα μπετό :P 

Δημοσ.

Καλά αν το DX12 έχει τους ρυθμούς υιοθέτησης απο τους developers που είχαν τα dx 10 και 11 τότε στην καλυτερη σε καμια 5ετια θα δούμε σοβαρό τίτλο dx12 και μέχρι τότε ούτε η 980ti ούτε το s2011 θα είναι αρκετά!

Για το 1151 πιάσε το αυγό και κουρευτο με 10% που θα δίνει. Σιγά τα ωα.. Και μόνο για τις ddr4 δεν αξίζει.

Όταν αποφασισει η Ιντελ να μας δωσει consumer 6/8πυρηνους το ξανασυζητάμε , δλδ ποτέ!

Δημοσ.

ΚΑλησπερα σε όλους .

Θέλω να φτιάξω ενα αρκετό δυνατό μηχάνημα για τα δεδομένα μου που να σηκώνει και παιχνιδια . Κυρίως flight simulators αλλα και αλλα του τύπου call of duty , assassins creed κτλ . Εχω κοιτάξει σχεδόν σε όλα τα ξένα σάιτ το εξής δειλημα . Να πάρω τον 4790κ και την 970 , ή να σφιχτω λιγο και να πάρω τον 5820κ και την 980 ; Γενικα αυτο που επικρατεί σαν αποψη ειναι οτι η διάφορα των 5820-980 σε σχεση με τα 4790κ-970 ειναι πολυ μικρη και δεν αξίζει τα επιπλέον χρήματα . Απο την άλλη εγω μην εχοντας και γνώσεις αλλα αντιλαμβανόμενος 5 πράγματα σκέφτομαι οτι τα επιπλέον cores του δεύτερου θα εχουν μεγαλύτερη διάρκεια στον χρονο . Βέβαια τρέχει στα 3.3 ενώ ο 4790 στα 4 κτλ και αυτο συνεχίζεται και στις κάρτες γραφικών . Δηλαδη οτι η διάφορα που θα δω θα ειναι τοσο μικρη που δεν θα την δω καλα καλα ...

Αυτο που ζητάω ειναι να μου πείτε την αποψη σας !!! Ευχαριστω

Sent from my iPhone using Insomnia

Επειδή ενδιαφέρεσαι για Flight Simulators να ξέρεις ότι το βασικό κομμάτι είναι ο επεξεργαστής. Παραπάνω από 4 πυρήνες δεν χρειάζουνται. Ο 4790Κ με όσο μεγαλύτερο oc μπορείς είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί για το θέμα των εξομοιωτών, ειδικά αν μιλάς για το FSX. Από κάρτα γραφικών δεν χρειαστείς παραπάνω από gtx 970 για τους εξομοιωτές. Το βάρος δεν πέφτει ούτως ή άλλως εκεί. Για τα άλλα παιχνίδια δεν ξέρω να σου πώ. Δες και κάποια παλιότερα σχετικά θέματα γύρω από στησίματα για εξομοιωτές. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ηθελες αμεση αναβαθμιση θα σου ελεγα να παρεις τον 4790κ με την 980.Η 980 αξιζει αν την βρεις γυρω στα 550 ευρω και την υπερχρονισεις.Αν μπορεις να κρατηθεις περιμενε την 980ti καθως η τιμη της 980 θα πεσει κανα κατοσταρικο πιστευω.Αν θελεις να παιξεις σε αναλυσεις πανω απο 1080p τοτε παρε την ιδια την 980ti γυρω στα 650 με 700 ευρω που θα συμφερει παραπανω ακομα και απο 970sli καθως θα εχει τους ιδιους σε αριθμο πυρηνες με περισσοτερη μνημη.

Δημοσ.

Ρε παιδιά πωπω με εντυπωσιάσατε με την ανταπόκριση σας ... Σας ευχαριστω πολυ  ... Οποτε ξεκιναω με 4790κ ! Απο μητρική η Asus z97p ειναι κομπλέ ; Eπισης εχετε υποψην περιπου ποτε θα βγει η 980ti ωστε να παω να παρω την κανονικη 980 και να γλυτωσω το 100ρικο ? Γιατι 650-7000 μονο για την καρτα γραφικων ...δεν !!!

Δημοσ.

Καλά αν το DX12 έχει τους ρυθμούς υιοθέτησης απο τους developers που είχαν τα dx 10 και 11 τότε στην καλυτερη σε καμια 5ετια θα δούμε σοβαρό τίτλο dx12 και μέχρι τότε ούτε η 980ti ούτε το s2011 θα είναι αρκετά!

Για το 1151 πιάσε το αυγό και κουρευτο με 10% που θα δίνει. Σιγά τα ωα.. Και μόνο για τις ddr4 δεν αξίζει.

Όταν αποφασισει η Ιντελ να μας δωσει consumer 6/8πυρηνους το ξανασυζητάμε , δλδ ποτέ!

Αν το καλοσκεφτεις ο 5820κ πεφτει περιπου στην κατηγορια consumer μιας και εχει σχεδον ιδια τιμη πλεον με τον 4790κ, μολις πεσουν και οι τιμες στις ddr4 μπορουμε να τον αποκαλεσουμε και εντελως consumer κατηγορια.

Εγω θα επελεγα (ξανα) τον 5820κ μιας και δεν χανει απο τον 4790κ εκτως απο ενα ελαχιστο ipc και εχει 2 παραπανω πυρηνες και κλοκαρεται μια χαρα. Απο τη στιγμη που βλεπουμε ολο και περισσοτερα παιχνιδια να υιοθετουν το multithreading και απο τη στιγμη που ο 5820κ ειναι αρκετα εως πολυ καλυτερος σε αλλες εργασιες που ενας gamer μπορει να χρειαστει (video recording/rendering ακομα και streaming - για το τελευταιο δεν το εχω ψαξει απλα υποθετω οτι πρεπει να ειναι αρκετα καλυτερος και εκει). Εαν η διαφορα χρηματων δε σε ενοχλει, απλα παρε 5820κ, μια οικονομικη μητρικη χ99 και την 970. Υπερκομπλε.

Δημοσ.

Αν το καλοσκεφτεις ο 5820κ πεφτει περιπου στην κατηγορια consumer μιας και εχει σχεδον ιδια τιμη πλεον με τον 4790κ, μολις πεσουν και οι τιμες στις ddr4 μπορουμε να τον αποκαλεσουμε και εντελως consumer κατηγορια.

Προσωπικά δεν μπορώ να θεωρησω consumer εναν επεξεργαστή που κοστιζει 400+ Ε ειδικά αμα προσθέσεις το κοστος των ddr4 και Χ99. Καλα καλα δεν θεωρω consumer τον 4790Κ. Κατα την ταπεινή μου γνώμη οτιδηποτε πανω απο 250Ε ειναι στην κατηγορια των επαγγελματικών στοχων!

Δημοσ.

Για να παει απο 4790κ σε 5820k θελει κανα 250 ευρω παραπανω σε cpu μνημες και μητρικη.Αν τα εχει ας τα δωσει για πιο futureproof συστημα.Επιμενω ομως να βρει μια 980 gtx οταν πεσουν οι τιμες τον αλλον μηνα που θα βγει η 980ti.Πολλοι συγκρινουν την υπερχρονισμενη 970 με την stock 980 αλλα αν συγκρινεις και τις 2 καρτες υπερχρονισμενες η 980 υπερτερει αν την παρει στα 500 τον αλλον μηνα.

• Like 1
Δημοσ.

Για να παει απο 4790κ σε 5820k θελει κανα 250 ευρω παραπανω σε cpu μνημες και μητρικη.Αν τα εχει ας τα δωσει για πιο futureproof συστημα.Επιμενω ομως να βρει μια 980 gtx οταν πεσουν οι τιμες τον αλλον μηνα που θα βγει η 980ti.Πολλοι συγκρινουν την υπερχρονισμενη 970 με την stock 980 αλλα αν συγκρινεις και τις 2 καρτες υπερχρονισμενες η 980 υπερτερει αν την παρει στα 500 τον αλλον μηνα.

Καλημερα και παλι... Δεν βιαζομαι και δεν εχω προβλημα να την παρω τον αλλο μηνα... Αλλα με την λογικη οτι η 970 εχει 360 ευρω και ας πουμε οτι η 980 πεφτει στα 500 ευρω... Αυτη η διαφορα στην τιμη των 140 ευρω θα εχει και ισαξια διαφορα αποδοσης ? υπερχρονισμενες και οι δυο... Η θα ειναι 2 fps η διαφορα και στην ουσια τσαμπα , γιατι δεν εχω και τοσο εκπαιδευμενο ματι για να το δω...???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...