Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ανοίγω το θέμα γιατί τελευταία οι ταχύτητες του οτε τείνουν να γίνουν δραματικές.

Όταν πρωτοβγήκε η adsl2+ συγχρόνιζα στα 14.000 περίπου και τα τελευταία χρόνια όλο και πέφτουν.

Απέχω 1400 μέτρα από το κέντρο και τον τελευταίο καιρό συγχρονίζει το πολύ στα 8.000.

Πέρυσι θυμάμαι κλείδωνε κάπου στα 11.000

Καλωδίωση στο σπίτι δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία χρόνια.

post-297028-0-44611900-1431968632_thumb.png

Το ρουτερ είναι το κινέζικο του οτε, από τότε που μου κάηκε το draytek με την βοήθεια της δεη, αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο.

Πειραματίστικα μέσω telnet με το snr margin και αν το βάλω κάπου στα 7 συγχρονίζει παραπάνω χωρίς να πέφτει συχνά η γραμμη (κολλάει όμως που και που).

Μπορεί να γίνει κάτι?

Να τους πάρω να δηλώσω βλάβη ή θα χάσω τον χρόνο μου?

Άλλαγή παρόχου δεν γίνεται λόγω isdn.

thanks

Δημοσ.

1400μ από  το κέντρο στη Τζανακάκη ε? 

Και εγώ έχω σχεδόν την ίδια απόσταση 1490μ(βάσει το tool της cyta) και να τα στατιστικά μου με εταιρία την wind.

Upstream Downstream
Current Rate (Kbps)             968          9408
Max Rate (Kbps)                   972         9408
SNR Margin (dB)                    8.5          8.4
Line Attenuation (dB)             11           27.1
Errors (Pkts)                           0              0

Έλα εντάξει τραγικά πράγματα.Εσύ έχεις λίγο παραπάνω snr γι αυτό και έχεις 7,8mbps αν είχες 8,5 που έχω εγώ θα ήσουν στα ίδια επίπεδα.....Μου αρέσει που σκεφτόμουν να πάω οτε για καλύτερες υπηρεσίες.Έχουμε 1 κέντρο για όλη την πόλη και έχει γίνει πίτα για όλους.Θα μπορούσαν να βάλουν 1-2 καμπίνες και vdsl λίγο πιο πέρα.Αυτή την στιγμή φτάνει μέχρι τα σχολεία στη Κοραή(lol).
Πρέπει μου φαίνεται να κάνουμε ομαδική διαμαρτυρία μπας και ευαισθητοποιηθούν.Έχω φίλο που μένει 450 μέτρα από το κέντρο του οτε και πιάνει 13mbps(8.5-9 attenuation) από ότι φαίνεται έχουν κλειδώσει όλες τις γραμμές χαμηλά.
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι και εγώ από το εργαλείο της cyta το βρήκα αφου δεν νομίζω να έχει η cyta δικό της κέντρο.

Δίκιο έχεις, τραγικά τα πράγματα και φταίει καθαρά ο οτε αφού όπως είπα χωρίς να αλλάξει τίποτα παλιά κλείδωνε στα 14.000

Για Vdsl νομίζω απέχουμε πολυ αν σκεφτείς την κατάσταση με την adsl.

Το ωραίο είναι ότι έβγαλαν το πακέτο 8.000 που είχαν, που ουσιαστικά δεν θα μου έκανε καμία διαφορά εμένα αφου και τώρα τόσο πιάνω, και έχουν μόνο 24 και 4.

Έχουμε 1 κέντρο για όλη την πόλη και έχει γίνει πίτα για όλους.Θα μπορούσαν να βάλουν 1-2 καμπίνες και vdsl λίγο πιο πέρα.Αυτή την στιγμή φτάνει μέχρι τα σχολεία στη Κοραή(lol).

Κοραή χαχα, με δεδομένο ότι η πόλη δεν είναι πυκνοκατοικημένη στο κέντρο σκέψου πόσοι έχουν vdsl στα Χανιά και ανεκτές ταχύτητες adsl.

Άρα τίποτα το αφήνω έτσι.

Thanks πάντως.

Δημοσ.

Ναι δεν παίζει να έχουν πάνω από 100-150 συνδέσεις vdsl.Εγώ δεν ζητάω πολλά.....έπρεπε βάσει της απόστασης και μιας και η γραμμή είναι οκ να πιάνω 17mbps.Βάλε και τίποτα απώλειες πες 15mbps...όχι 9,5 που μας δίνουν και μέσα στη πόλη.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή μπας και μπει καμιά καμπίνα vdsl σε κάνα χρόνο ή καμιά καταγγελία στον ΕΕΕΤ.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν παίζει να έχουν πάνω από 100-150 συνδέσεις vdsl.Εγώ δεν ζητάω πολλά.....έπρεπε βάσει της απόστασης και μιας και η γραμμή είναι οκ να πιάνω 17mbps.Βάλε και τίποτα απώλειες πες 15mbps...όχι 9,5 που μας δίνουν και μέσα στη πόλη.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή μπας και μπει καμιά καμπίνα vdsl σε κάνα χρόνο ή καμιά καταγγελία στον ΕΕΕΤ.

Συμφωνώ και επαυξάνω,

θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο το 2008-09 πότε ήταν να έπιανα 14,000 και μετά από τόσα χρόνια ούτε καν 8.

Αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω λες και το κλέβουμε το ίντερνετ, αλλά μάλλον quality of service δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς.

Και από την άλλη έχουμε το παραμύθι της vdsl που εξυπηρετεί το 1% του πλυθησμού.

Τέσπα.

Δημοσ.

Ok μια ακόμα ερώτηση γιατί παρατήρησα κάτι περίεργο.

Όχι δεν πρέπει να είμαι στο κέντρο της Τζανακάκη αλλά σε αυτό της Μαργουνίου (πίσω από την παλιά Dominos).

Αν μετρήσω την απόσταση από το maps μου βγαίνει 1400 μέτρα (ξέρω περίπου από που πάνε τα καλώδια) που τόσο ακριβώς μου δίνει και το εργαλείο της cyta.

Όμως το  Line Attenuation που έχω είναι 28,6 που σημαίνει 2 κάτι χιλιόμετρα που τόσο είναι ακριβώς η απόσταση στο maps από το κέντρο της Τζανακάκη που είναι πιο μακριά.

Ερώτηση λοιπόν:

Υπάρχει περίπτωση να με έχουν βάλει σε λάθος κέντρο?

Μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο να τους ρωτήσω?

http://www.adslgr.com/features/map/dslams.php?id=175

Δημοσ.

Εγώ έχω λίγο πιο κάτω 27 attenuation,στα 1490m περίπου.Πάρε τους ένα τηλέφωνο καλού κακού μπας και έχεις θέμα και πες μας τι θα σου πουν.Με ενδιαφέρει :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...