Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εαν το τροφοδοτικο μας ειναι ας πουμε 7ετιας...αλλα δε παρουσιασε ποτε προβλημα ακομα ουτε και τωρα...θεωρητικα πρεπει να αλλαχτει γιατι ειναι πλεον παλιο;

Δε λειτουργει σωστα κατα βαθος ή ειναι πολυ επιρεπη σε πιθανα προβληματα;

Διοτι ενας καταστηματαρχης η/υ θελει να με πεισει για αγορα νεου...

εχω enermax 650w 7ετιας και παει σφαιρα.

το pc δεν λειτουργει απροσκοπτα. Σε βαθμο χρησης εννοω.

Δημοσ.

αν δεν σου παρουσιασε θεμα τοτε μην ανυσηχεις. τα enermax ειναι πολυ καλα! αν θελεις κοιταξε με καποιο προγραμμα τα ρευματα σου και ποσταρε ωστε να σου πουν τα παιδια αν ειναι σε νορμαλ επιπεδα.

Παντως μπορει να το βγαλεις να πας σε καινουργιο και να μην βγαλει χρονο... ειναι τυχη για εμενα.

Στο πρωτο μου καλο Pc pentium 4 ειχα το τροφοδοτικο το οποιο ηταν μαζι με το κουτι(no name) και εβγαλε 10 χρονια με τα πρωτα 5 τα οποια του επινα το αιμα 24/7 σε παιχνιδια και γενικα δυσκολες δουλιες... βεβαια οταν καηκε πηρε μαζι του και την μητρηκη...

• Like 1
Δημοσ.

καλο ειναι ενας ελεγχος πανω στην πενταετια.

θα μπορουσες να το ανοιξεις , η να το πας σε εναν ηλεκτρονικο να στο ανοιξει να δει αν υπαρχουν αλλιωμενα τμηματα του τροφοδοτικου , και να σου κανει ενα service .

αλλαγη ανεμηστηρα

αλλαγη ολων των πυκνωτων , και οτι αλλο υπαρχει αλλιωμενο (γενικα ,ευκολα αντικαταστισημο ηλεκτρονικο).

αν αρχισει να σου κλεινει τον υπολογιστη χωρις λογο , η διαφοροι ηχοι (ρευματος , οχι ανεμηστηρα) τοτε πρεπει να ψιλιαζεσαι το κακο.

Δημοσ.

καλο ειναι ενας ελεγχος πανω στην πενταετια.

θα μπορουσες να το ανοιξεις , η να το πας σε εναν ηλεκτρονικο να στο ανοιξει να δει αν υπαρχουν αλλιωμενα τμηματα του τροφοδοτικου , και να σου κανει ενα service .

αλλαγη ανεμηστηρα

αλλαγη ολων των πυκνωτων , και οτι αλλο υπαρχει αλλιωμενο (γενικα ,ευκολα αντικαταστισημο ηλεκτρονικο).

αν αρχισει να σου κλεινει τον υπολογιστη χωρις λογο , η διαφοροι ηχοι (ρευματος , οχι ανεμηστηρα) τοτε πρεπει να ψιλιαζεσαι το κακο.

Αξίζει όλη αυτή η φασαρία όταν μπορείς με 50€ να πάρεις κορυφαία τροφοδοτικά? ο ηλεκτρονικός πόσα θα σου πάρει? 

Δημοσ.

ενα 20ευρο max.

αν εχεις κανα τροφοδοτικο των 100+ ευρο αξιζει να το εχεις παντα συντηριμενο.

τα ανταλακτικα δεν αγγιζουν ουτε τα 5 ευρο..(ξεχασα ανεμηστηρα..βαλε και ενα ωραιο , υσηχο

ε να σου παρει και 10 ευρο για την δουλεια.

Δημοσ.

"το μισοπεθαμένο τροφοδοτικό... κλάνει" 

αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό στα τροφοδοτικά ...οπότε βάλτε την μύτη κοντά στον ανεμιστήρα (να μην λειτουργεί) και αν έχει μυρωδιά καμμένου να ξέρετε ότι τα έχει φάει τα ψωμιά του. Φυσικά δεν είναι και ο ποιο επιστημονικός τρόπος που υπάρχει ...άλλα όποιος θέλει εμπειρικά και τζάμπα είναι ο καλύτερος τρόπος.

Δημοσ.

ενα 20ευρο max.

αν εχεις κανα τροφοδοτικο των 100+ ευρο αξιζει να το εχεις παντα συντηριμενο.

τα ανταλακτικα δεν αγγιζουν ουτε τα 5 ευρο..(ξεχασα ανεμηστηρα..βαλε και ενα ωραιο , υσηχο

ε να σου παρει και 10 ευρο για την δουλεια.

Νταξ μπορεί και να αξίζει! δεν το έχω ψάξει γενικά. Αλλά μην μου πει τώρα ο άλλος πάω το τροφοδοτικό μου στον τεχνικό για το νέο σύστημα που ετοιμάζω! ε εκεί είναι ιεροσυλία! να πας να δώσεις 400-500€ για σύστημα και να κολλήσεις στα 30-50€ που στην ουσία εκεί κρέμεται το σύστημά σου...

Δημοσ.

ε ναι , αν ειναι ετσι πας παιρνεις ενα brand new και εισαι κομπλε.

εγω ας πουμε εχω ενα τροφοδοτικο hx650 το ειχα παρει τοτε 130-140 ευρο.

με το που τελειωσει η εγγυηση θα το κανω 'service'.

εγγυηση 7 χρονια (γαμωτο..)

αγορα 04-07-2011 .

4 χρονια το εχω (24/7) σκηλι μαυρο.

ειναι και haswell 'ready'.

Δημοσ.

Πότε πεθαίνουν τα τροφοδοτικά

Νομίζω οτι η νούμερο 1 αιτία θανάτου είναι απο υπερτάσεις-κεραυνούς, ειδικά στα φτηνά τροφοδοτικά που δέν έχουν επαρκή προστασία εισόδου. Εδώ η ηλικία του τροφοδοτικού δέν έχει σημασία, αν φάει μια καλή υπέρταση θα πεθάνει ακόμα και αν είναι του κουτιού.

Αμέσως μετά είναι οι σκασμένοι πυκνωτές. Το πότε θα γίνει αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, όπως η ποιότητα των πυκνωτών, πόσο καλά ψύχονται, αν δουλεύει συνεχεια στα όρια του κτλ. Γενικά όμως οι πυκνωτές αργούν να χαλάσουν οπότε το πιό πιθανό είναι οτι μέσα σε αυτό το διάστημα θα πεθάνει απο υπέρταση και δέν θα προλάβουν να χαλάσουν οι πυκνωτές.

Οπότε αν το τροφοδοτικό γλυτώσει την υπέρταση και έχει καλής ποιότητας πυκνωτές, καλή ψύξη κτλ μπορεί άνετα να ξεπεράσει τα 10 χρόνια ζωής.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...