Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα τροφοδοτικό Corsair CX500 στην αποθήκη. Αγοράστηκε 3/2012 λόγω έκτακτης ανάγκης, δούλεψε για 2 μήνες max και μπήκε στο κουτί του. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα τότε, απ'όσο θυμάμαι. 

Προχτές το έβγαλα να το βάλω σε ενα mini htpc που έστησα...και ακούγεται το γνωστό συνεχές υψίσυχνο σφύριγμα από κάποιον πυκνωτή ή πηνίο ή κι εγώ δεν ξέρω τι...

Μετά από γκούγκλεμα είδα οτι είναι συχνό φαινόμενο στα τροφοδοτικά αυτής της σειράς και οτι είναι λόγος για rma...έλα όμως που τα 3 χρόνια εγγύησης έληξαν πριν 2 μήνες!! (ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ)

Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Σίγουρα είναι θέμα τροφοδοτικού γιατί τα υπόλοιπα κομμάτια (m/b,cpu,ram,gpu) δούλευαν σε άλλο σύστημα απροβλημάτιστα...

Επίσης είναι αρκετά εκνευριστικό γιατί ακούγεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ όση ώρα λειτουργεί το pc, ακόμα και από αρκετή απόσταση....και το pc υποτίθεται οτι θα ήταν αθόρυβο για ταινίες οπότε καταλαβαίνετε ο θόρυβος δεν μπορεί να αγνοηθεί...

Αν αλλάξω/σφίξω βίδες, καλώδια υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι; Παίζει να είναι θέμα case; Καμιά ρύθμιση στο BIOS; Αν αλλάξω το BIOS σε προηγούμενη έκδοση, υπάρχει περίπτωση να φύγει; Καμιά άλλη ταρζανιά έχετε να προτείνετε; Η να μάθω να ζω με αυτό;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν φτιαχνεται δυστυχως,ατυχια,συμβαινει σε ολους. Τα εχει σκατωσει εδω και 2 χρονια με τα τροφοδοτικα της η Corsair (με εξαιρεση τα πολυ ακριβα μοντελα της). Εγω ειχα  παρει ενα GS800W που υποτιθεται οτι ειναι για gaming και καλης ποιοτητας,ειχα δωσει 135 ευρω και ειχε και coil whine και ο ανεμιστηρας δεν δουλευε ακομη και με stress test. To Πλαισιο ευτυχως μου εκανε rma και πηρα εναν δισκο.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν φτιαχνεται δυστυχως,ατυχια,συμβαινει σε ολους. Τα εχει σκατωσει εδω και 2 χρονια με τα τροφοδοτικα της η Corsair (με εξαιρεση τα πολυ ακριβα μοντελα της). Εγω ειχα  παρει ενα GS800W που υποτιθεται οτι ειναι για gaming και καλης ποιοτητας,ειχα δωσει 135 ευρω και ειχε και coil whine και ο ανεμιστηρας δεν δουλευε ακομη και με stress test. To Πλαισιο ευτυχως μου εκανε rma και πηρα εναν δισκο.

το Πολυ καλο ειναι η εγγυηση τους:)

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχως,ναι. Ειναι και αξιοπιστη εταιρια η Corsair γενικα,μεχρι τωρα,και τιμα τις εγγυησεις της.Αλλα με εκνευριζει που εχουν βγαλει εδω και 3 χρονια νεες κατηγοριες τροφοδοτικων σε υπερβολικα ακριβες τιμες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο και προεκυψαν τοσα πολλα προβληματα. Και τα πραγματικα πολυ καλα μοντελα της,κοστιζουν απο 150 ευρω και πανω. (Ορκιστηκα απο εδω και στο εξης θα αγοραζω μονο vfm προιοντα. ;)  )

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχως,ναι. Ειναι και αξιοπιστη εταιρια η Corsair γενικα,μεχρι τωρα,και τιμα τις εγγυησεις της.Αλλα με εκνευριζει που εχουν βγαλει εδω και 3 χρονια νεες κατηγοριες τροφοδοτικων σε υπερβολικα ακριβες τιμες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο και προεκυψαν τοσα πολλα προβληματα. Και τα πραγματικα πολυ καλα μοντελα της,κοστιζουν απο 150 ευρω και πανω. (Ορκιστηκα απο εδω και στο εξης θα αγοραζω μονο vfm προιοντα. ;)  )

απλα τα πολυ καλα της σου λενε οτι κατασκευαστικα ειναι πολυ καλα για αυτο και 7 χρονια warranty.

Δημοσ.

Κρίμα για το CX γιατί είναι αδούλευτο...και κρίμα γιατί τώρα που το χρειάστηκα είναι εκτός εγγύησης ενώ θα μπορούσα εδώ και 3 χρόνια να το είχα αλλάξει...

Θα δοκιμάσω να βάλω έναν 12ρη ανεμιστήρα στο κουτί μήπως και το ΦΡΡΡΡΡ που θα κάνει σκεπάσει λίγο το σφύριγμα που τρυπάει τα αυτιά... :(

Έχω άλλα 2 τροφοδοτικα της corsair, σειρές VX και HX τα οποία δουλεύουν σαν σκυλιά εδώ και 6 χρόνια χωρίς νιαουρίσματα...και σε περιοχές με "κακό" ρεύμα, αυξομειώσεις τάσης, σκόνη κλπ. 

Θα ξανααγόραζα σίγουρα corsair, απλά όχι value σειρά...

Δημοσ.

αργα η γρηγορα ψοφανε και αυτοι εκτος αν ειναι εξωτερικοι και τους κλεινεις ή αλλαξεις τον χρονο για το park των Heads

Δημοσ.

Λιγότερες από 900 ώρες ζωής του έδωσε το HDsentinel. Τον...έβαλα κι αυτόν στο...αθόρυβο htpc που έφτιαξα μαζί με το CX... :)

Μάλλον θα πρέπει να βλέπω τις ταινίες με τέρμα τον ήχο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει...60 ευρώ πεταμένα. Το σφύριγμα είναι από εκείνα που χτυπάνε κατευθείαν το κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει τον πονοκέφαλο και τον εμετό.  :mad:

Δεν υποφέρεται. Θα φάει σουτ.

Ποιό να πάρω;

http://www.e-shop.gr/psu-corsair-vs-series-vs350-350w-p-PER.641162

http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-7-350w-p-PER.640576

http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-7-400w-p-PER.640574

Το σύστημα είναι

AMD Athlon X2 7750

2GB RAM

640 GB WD Green

για htpc και χαλαρότητα

Επεξ/σία από kontrakultura
Δημοσ.

η νέα μόδα τελευταία ειναι οτι αν δουν κατοπιν εορτης οτι καποιο εξάρτημα (πυκνωτής πηνίο μετ/της) κτλ συντονίζει και παραγει υψισυχνα, το παστωνουν με λευκή κολλα ηλεκτρονικης στερεωσης για να μειωσουν καλύψουν το φαινόμενο αφου το εξαρτημα ουσιαστικα ''δενει'' πανω στην πλακετα σαν πεταλιδα. 

Αυτο που δεν ξερω ειναι πως γίνεται πλεον η απαγωγή της θερμοτητας με τοσες κολλες απανω.

kontrakultura εχουμε ακριβως το ιδιο σύστημα μονο που εγω εχω τον 500GB :-)

αν μου πεις οτι εχεις και την albatron 4770 θα παθω σοκ! Εγω ευτυχως ειχα πάρει ενα enermax και απο τροφοδοτικο ησύχασα.

Το τροφοδοτικο σου θα σου ελεγα μη το πετάξεις. απο εσενα αν δε γνωριζεις δεν ειναι επισκευασιμο και σε τεχνικο ειναι ασυμφορο . θα σου ελεγα να το χαρισεις εδω στο φορουμ υπάρχει ειδικο θεμα και πολλοι χομπιστες θα χαιροντουσαν να παιξουν μαζι του. σε καποιον σιγουρα θα ειναι χρησιμο και ειναι αμαρτια να παει στον καδο

• Like 1
Δημοσ.

Λιγότερες από 900 ώρες ζωής του έδωσε το HDsentinel. Τον...έβαλα κι αυτόν στο...αθόρυβο htpc που έφτιαξα μαζί με το CX... :)

Μάλλον θα πρέπει να βλέπω τις ταινίες με τέρμα τον ήχο....

Προσεχε τι αρχεια εχεις μεσακαι κατεβασε το utility για να αλλαξεις το καθε ποσα secs παρκαρει η κεφαλη(νομιζω γινεται και disable)μπας και παρει παραταση ο δισκος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...