jonkyr Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Ξαφνικα ολα τα εγγραφα word/excel στον υπολογιστη μου εγιναν read-only. Ειναι τρομερα δυσκολο να δουλεψω με παλιοτερα αρχεια πλεον, διοτι πρεπει να τα κανω edit, να τα σωσω με νεο ονομα, να διαγραψω το παλιο αρχειο και φυσικα αυτο πρεπει να γινει για καθε ενα ξεχωριστα. Τα αρχεια που ανοιγουν σε μορφη "μονο για αναγνωση" (read-only) προερχονται ειτε απο μειλ ή απο scratch. Στο γκουγκλαρισμα βρισκω αιτιες και λυσεις για να γινει/ακυρωθει η read only κατασταση σε attachment files απο μειλ. Αλλα υπηρχουν αρχεια που μετατραπηκαν σε read-only ενω τα εχω γραψει εγω, στον ιδιο υπολογιστη, απο μια λευκη σελιδουλα. Εχει κανεις ιδεα τι μπορω να κανω για να τα "επαναφερω"; Επισης, μολις θυμηθηκα οτι οταν παω να αλλαξω ονομα στα read-only αρχεια, μού ζηταει να αποκτησω αδεια admin για να το κανω. Φυσικα εχω εναν λογαριασμο admin κι αυτος ειναι ο δικος μου, αυτος που ηδη χρησιμοποιουσα/χρησιμοποιω.
selianx Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Αν πας στις ιδιότητες ενός αρχείου, εκεί στην καρτέλα "Γενικά", το κουτάκι "Μόνο για ανάγνωση" είναι τικαρισμένο; Αν ναι, ξετικάροντας το φτιάχνει το πρόβλημα; Αν ναι, τότε απλά επέλεξε όλα τα "read-only" αρχεία, πατά ιδιότητες και ξετικάρετο μαζικά.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 κατέβασε το Windows Repair (All In One) τρέξτο και κάνε κλικ στα repairs και τσέκαρε μόνο αυτό που λέει reset file permissions
jonkyr Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Ξεχασα να αναφερω οτι "οχι, δεν ειναι κανενα αρχειο τικαρισμενο ως μονο-για-αναγνωση". Αυτο ειναι το παραξενο. Ουτε υπαρχει καποια επιλογη που να εμποδιζει. Ολα εγιναν ξαφνικα, μολις αναγκαστηκα να αλλαξω αλλο ενα αρχειο excel επειδη θεωρειται read-only, χωρις φυσικα να εχει τικαρισμενη αυτη την επιλογη οπουδηποτε. Ως την προηγουμενη Παρασκευη, ισως και το Σαββατο, ολα δουλευαν ρολοι. Θυμαμαι οτι καπου εκει ζητησε να κανει μια αναβαθμιση (σε windows; σε essentials; θα σας γελασω, μου διαφευγει) και ισως να φταιει κατι τετοιο. Αλλα εμενα με εχει διαλυσει
NikosKallithea Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Κάνε ενα backup σε καποιο εξωτερικο δισκο πριν ξεκινήσει τα σκαν και τις αλλαγές, ποτε δεν ξερεις
jonkyr Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Χαρη, ευχαριστω πολυ. Το κολπο λειτουργησε, ο,τι κι αν ηταν αυτο. Νικο, δεν προλαβα να διαβασω το μνμ σου οταν ετρεξα το αρχειο, ευτυχως ολα πηγαν καλα. Αν κανεις καταλαβε τι ακριβως επαθε το συστημα και μου το εξηγησει, θα ειμαι ευγνωμων. Καλημερα σε ολους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα