draculias Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Καλημέρα. Έχω παρατηρήσει μέσω hdsentinel σταθερή θερμοκρασία (42-48 βαθμούς στην "κίτρινη" ζώνη του software) στον εν λόγω δικτυακό σκληρό (ενσύρματα στο router ZTE vdsl του ΟΤΕ), είτε χρησιμοποιείται για αναπαραγωγή ταινιών (σε χρήση δλδ) είτε σε idle mode. Άκουσα για μια επιλογή για τύπου "sleep mode" δεν γνωρίζω πού για να "απενεργοποιείται" μετά από Χ χρονικό διάστημα. Επιλογή on/off δεν έχει ο ίδιος ο σκληρός και δεν θέλω να βγάζω καλώδιο τροφοδοσίας για αυτό το λόγο. Μπορεί να βοηθήσεις κανείς?? Ευχαριστώ και καλή εβδομάδα.
SPANK Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι δίσκοι οταν δεν κάνουν κατι μπαίνουν σε ενα έιδος sleep mode και οταν πάρουν σήμα παίζουν παλι , απο την αλλή οι βαθμοί που λες δεν ειναι κατι φοβερό φυσιολογικό μου φαίνεται και απο την στιγμή που ειναι και nas δεν νομίζω οτι έχει πρόβλημα με τετοιους βαθμούς αφου το nas ουσιαστικά ειναι σχεδιασμένο να παίζει συνέχεια 1
draculias Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Επειδή δεν κατέχω και πολύ (πρώτη φορά πήρα δικτυακό), συνέκρινα μέσω hdsentinel θερμοκρασίες μεταξύ εσωτερικών σκληρών στο case και του δικτυακού, παρόλο που καταλαβαίνω ότι δεν μιλάμε ουσιαστικά για όμοια πράγματα. Οι εσωτερικοί παίζουν κατα μέσο όρο στους 25 βαθμούς και ο δικτυακός σχεδόν στα διπλάσια. Άρα μου λες ότι είναι κάτι το φυσιολογικό εφόσον παίζει συνέχεια ο nas... ερωτήσεις: 1) παρόλα αυτά, όταν δεν χρησιμοποιείται και μπαίνει σε sleep mode αυτόματα όπως λες SPANK, δεν θα έπρεπε να πέφτει αντίστοιχα και σε θερμοκρασία? (δεν γνωρίζω, ρωτάω) 2) εάν μπαίνει σε sleep mode, υπάρχει τρόπος να γίνει manually από εμένα ή τύπου πχ μετά από 15-30 λεπτά μη χρήσης να πέφτει σε sleep mode?
selianx Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μήπως το router "τον χρησιμοποιεί συνέχεια/ ψάχνει για αρχεία σ'αυτόν" γι'αυτό δε μπαίνει σε stand-by; Υπάρχει κανά option για search files ή κάτι τέτοιο στο router interface;
draculias Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Στο router interface το μόνο που έκανα... μια ζωή ολόκληρη ήταν... οπτικό τουριστικό observation!!! μια φορά μόνο ασχολήθηκα να ορίσω (για ένα άλλο πρόβλημα που είχα) dynamic ip range για να σετάρω static σε διάφορες συσκευές... Θα κάτσω να ψάξω για κάτι περεμφερές selianx. Απλά αν κάποιος είναι κάτοχος τέτοιου "άριστου" router, θα διευκόλυνε αφάνταστα να με διαφωτίσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα