pc-neon Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 αξίζει να πάω απο i5 4570 σε 8320..με νοιάζει να να σηκώνει ο cpu game γεια καιρό??
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά και για να μην ξαναλέμε τα ίδια φίλε neon ο i5 4570 που έχεις τώρα θα σηκώνει games για πολύ περισσότερο καιρό και με σαφώς καλύτερες επιδόσεις από έναν fx 8320. Ένας fx 8320 εκεί που θα υπερτερούσε θα ήταν εκτός games και συγκεκριμένα σε multitasking, video rendering, 3d editing και τα λοιπά σε αντίθεση με έναν i5. Καλά να λες που έχεις και i5 4570, έχεις έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές για παιχνίδια, ένας fx 8320 θα ήταν τουλάχιστον υποβάθμιση μιλώντας καθαρά για gaming. 6
Shadowjump Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Θα σου ελεγα, για τα επομενα τουλαχιστον 5 χρονια εισαι απολυτα μια χαρα με εναν 4570, εκτος και αν γινει κανα θαυμα και αρχισουν τα games να χρησιμοποιουν πολλους πυρηνες. Αλλα αυτη την σκεψη την κανουμε απο εποχης Core 2 Duo / Athlon 64 X2 2
spyros007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Για χειροτερα δεν ξερω να σου πω (χωράει πολυ συζήτηση το θεμα)Αυτο ομως που ειναι απολυτος σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι καλύτερος, ειδικά για παιχνιδια που σε ενδιαφέρει εσενα ,οποτε η απαντηση ειναι σιγουρα ΟΧΙ 1
johninio Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Όχι και από εμένα.'Οταν μιλάμε φυσικά για παιχνίδια. 1
8elwADSL Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Αντε πάλι αν θυμάμαι καλά έχεις ξανανοίξει τοπικ με αυτό το ερώτημα και όλοι σου είχαν πει πως ο 4570 είναι καλύτερος για gaming από τον 8320 όσο και να κλοκαριστει αυτός. 1
fallen4ngel Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά και για να μην ξαναλέμε τα ίδια φίλε neon ο i5 4570 που έχεις τώρα θα σηκώνει games για πολύ περισσότερο καιρό και με σαφώς καλύτερες επιδόσεις από έναν fx 8320. Ένας fx 8320 εκεί που θα υπερτερούσε θα ήταν εκτός games και συγκεκριμένα σε multitasking, video rendering, 3d editing και τα λοιπά σε αντίθεση με έναν i5. Καλά να λες που έχεις και i5 4570, έχεις έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές για παιχνίδια, ένας fx 8320 θα ήταν τουλάχιστον υποβάθμιση μιλώντας καθαρά για gaming. Χωρίς παρεξήγηση πρέπει να αφήσεις λίγο τις σημαίες και να δεις γιατί έχανε σε ΜΕΡΙΚΑ η AMD.Επίσης δες λίγο τι γίνεται με το DX12 και θα αλλάξει γνώμη. Πάντα φιλικά έτσι; Θα σου ελεγα, για τα επομενα τουλαχιστον 5 χρονια εισαι απολυτα μια χαρα με εναν 4570, εκτος και αν γινει κανα θαυμα και αρχισουν τα games να χρησιμοποιουν πολλους πυρηνες. Αλλα αυτη την σκεψη την κανουμε απο εποχης Core 2 Duo / Athlon 64 X2 Κα λέγεται DX12 2
Shadowjump Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Καλα, κααααααααατσε να βγει το DX12 mainstream και να μην θελει 3 Titan X για να δουλεψει και βλεπουμε
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Fallen4ngel αγαπώ και τις δύο εταιρείες εξίσου, ξέρω πως αποδίδει κάθε επεξεργαστής και ότι θα επωφελήσει αρκετά το dx12 τους fx, ωστόσο έχει ήδη έναν από τους καλύτερους gaming επεξεργαστές και δεν υπάρχει λόγος αλλαγής, για αυτό επιμένω στο να κρατήσει τον i5 .
TheELF Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Το dx12 βοηθάει μόνο στα γραφικά,δεν αλλάζει κάτι στην μηχανή του παιχνιδιού,εκεί όπου χρειάζεται ταχύτητα κάποιο παιχνίδι πάλι θα έχει πρόβλημα ένας fx. 1
Thanos1972 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 κανένα πρόβλημα δεν θα εχει ο fx μην υπερβάλεις παλι και μην παίζεις με τις λέξεις.ολα τα σύγχρονα παιχνίδια τα παίζει.απο εκει και περα για το ερώτημα του ts οχι δεν αξιζει η αλλαγή. Sent from my iPhone using Insomnia 5
TheELF Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 κανένα πρόβλημα δεν θα εχει ο fx μην υπερβάλεις παλι και μην παίζεις με τις λέξεις.ολα τα σύγχρονα παιχνίδια τα παίζει. Ούτε υπερβάλω ούτε παίζω με λέξεις,όταν λέει κάποιος πρόβλημα δηλαδή σημαίνει ότι θα σταματήσει να παίζει το παιχνίδι; Και ένας celeron, όλα τα σύγχρονα παιχνίδια τα παίζει,δεν είπα εγώ ότι δεν τα παίζει ένας fx. Εκεί που ένα παιχνίδι ανεβάζει όμως μόνο λίγους πυρήνες/νήματα, και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια συμβαίνει αυτό ανά διαστήματα αναλόγως με το τι συμβαίνει στην πίστα, θα έχει χαμηλότερα fps από ότι κανονικά,όπως και ένας dual θα έχει πρόβλημα δηλαδή χαμηλότερα fps στα σημεία όπου ανεβάζει το παιχνίδι περισσότερα νήματα. Και ξανά στην καθαρεύουσα για να το καταλάβουν όλοι, το dx12 δεν θα κατεβάσει της απαιτήσεις σε ταχύτητα που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι. 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 @pc-neon δε χρειάζεται να ανοίγεις 2-3 thread για το ίδιο ακριβώς θέμα.Εκτός και αν έχει περάσει ένα τρίμηνο, μπορείς απλά να κάνεις bump το προηγούμενο.Επίσης αν θες βοήθεια καλό θα ήταν να αναφέρεις που δε σε καλύπτει η cpu που έχεις τώρα και που δε σε κάλυψαν οι απαντήσεις που πήρες στο προηγούμενο thread σου. Και ξανά στην καθαρεύουσα για να το καταλάβουν όλοι, το dx12 δεν θα κατεβάσει της απαιτήσεις σε ταχύτητα που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι. Αν έχω καταλάβει σωστά τα draw calls που στο dx11 είναι single threaded, θα μπορούν να εκτελεστούν ταυτόχρονα σε πολλούς πυρήνες στο dx12 (http://www.anandtech.com/show/8962/the-directx-12-performance-preview-amd-nvidia-star-swarm/4).Άρα θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα να τα πηγαίνουν καλύτερα οι fx από ότι τώρα.Τουλάχιστον στις περιπτώσεις που το api δημιουργεί το πρόβλημα όπως πχ στο thief.Στη μηχανή του παιχνιδιού δε ξέρω αν θα αλλάξει κάτι αλλά δε ξέρω και πόσο συχνά δημιουργείται εκεί το bottleneck.
fallen4ngel Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 @pc-neon δε χρειάζεται να ανοίγεις 2-3 thread για το ίδιο ακριβώς θέμα.Εκτός και αν έχει περάσει ένα τρίμηνο, μπορείς απλά να κάνεις bump το προηγούμενο.Επίσης αν θες βοήθεια καλό θα ήταν να αναφέρεις που δε σε καλύπτει η cpu που έχεις τώρα και που δε σε κάλυψαν οι απαντήσεις που πήρες στο προηγούμενο thread σου. Αν έχω καταλάβει σωστά τα draw calls που στο dx11 είναι single threaded, θα μπορούν να εκτελεστούν ταυτόχρονα σε πολλούς πυρήνες στο dx12 (http://www.anandtech.com/show/8962/the-directx-12-performance-preview-amd-nvidia-star-swarm/4).Άρα θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα να τα πηγαίνουν καλύτερα οι fx από ότι τώρα.Τουλάχιστον στις περιπτώσεις που το api δημιουργεί το πρόβλημα όπως πχ στο thief.Στη μηχανή του παιχνιδιού δε ξέρω αν θα αλλάξει κάτι αλλά δε ξέρω και πόσο συχνά δημιουργείται εκεί το bottleneck. Μια χαρά το κατάλαβες εσύ το ελφακι δεν πρόκειται να το καταλάβει ποτέ όμως δυστυχώς και ελπίζω να μην αρχίσει πάλι τα νήματα κτλπ να παραθέτει benchmarks. Εγώ προσωπικά παίζω παιχνίδια και όπως έχω πει ΝΑΙ τα Intel είναι καλύτερα αλλά η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν δικαιολογεί την τιμολόγηση τους.Οπότε θεωρώ οτι ο Ts έχει πάρει την απάντηση του. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα