Προς το περιεχόμενο

boot failure insert disk and press enter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αφορά σύστημα pentium 2, 64mb ram!

Του βάζω σκληρό IDE 80gb με το jumper σε θέση που μειώνει τη χωρητικότητά του. Δυστυχώς δεν έχω μικρότερο.

Ανοίγω το πισι με cdάκι windows 98 se μέσα για να κάνω εγκατάσταση αλλά μου βγάζει το μήνυμα "boot failure insert disk and press enter".

Επειδή δεν έχω σετάρει ξανά penium 2, χάνω κάτι?Δηλαδή, μπορεί να μπουτάρει από cd?

Προσπάθησα να τρέξω live linux cd που δεν θέλει σκληρό,μουβγάζει όμως το ίδιο μήνυμα!

Any idea?

ΥΓ. Μην αρχίσετε τα πέτα το κτλ, θέλω να το ανοίξω σε windows κι ας το πετάξω μετά :-D

Δημοσ.

Καταρχήν ποτέ μην το πετάξεις, αυτά είναι μηχανήματα με ιστορία, ιδανικά για παλαιά παιχνίδια αλλά και για συλλογή.

Πάμε στο ψητό, θα μπείς πρώτα στο bios να δείς τι δυνατότητες εκκίνησης έχει αυτή η μητρική, μετά θα εξετάσουμε αν το cd rom έχει πρόβλημα ή το δισκάκι κλπ.

Δημοσ.

στο bios μπορώ να βάλω πρώτη συσκευή εκκίνησης το cdrom....Αλλά ναι, δεν ξεκινάει απ το cd.

To cd δοκιμασμένο σε άλλο πισι τρέχει μια χαρά. Το ότι δεν τρέχουν τα linux απο ram είναι που με κανε να σκεφτώ μήπως δεν μπουτάρει απο cd, κι ας μπορείς να το ρυθμίσεις.....

Οπότε είπα μήπως λόγω παλιού συστήματος θέλει τίποτα περίεργο, πχ όπως με τους σκληρούς sata κάποτε, να βάλεις πρώτα δισκέτα (ω ναι!) με οδηγό και μετά να δουλέψει ο σκληρός.

Δημοσ.

Οπότε είπα μήπως λόγω παλιού συστήματος θέλει τίποτα περίεργο, πχ όπως με τους σκληρούς sata κάποτε, να βάλεις πρώτα δισκέτα (ω ναι!) με οδηγό και μετά να δουλέψει ο σκληρός.

Για τον σκληρό όχι αλλά για να ξεκινήσει από το cd πολύ πιθανόν να θέλει δισκέτα.

Αν μπορείς να βάλεις σε άλλον Η/Υ ide δίσκο μπορείς μέσου vmware/virtualbox να περάσεις (free)dos σε ένα διαμέρισμα του 80άρι κάνα 500mb-1gb,περνάς και το grub4dos / plop bootmanager και σου δίνουν την δυνατότητα εκκίνησης από cd αλλά ακόμα και από usb.

Mπορείς και απλά να αντιγράψεις και τα αρχεία τον win98 στο διαμέρισμα με το dos,μετά τον ξαναβάζεις στον γέροντα και κάνεις έτσι εγκατάσταση.

Δημοσ.

Οχι δεν θέλει τίποτα περίεργο. Είναι βέβαιο οτι το δισκάκι γράφτηκε σαν bootable και οτι αναγνωρίζεται απο άλλα cd rom?

Δημοσ.

Για τον σκληρό όχι αλλά για να ξεκινήσει από το cd πολύ πιθανόν να θέλει δισκέτα.

Αν μπορείς να βάλεις σε άλλον Η/Υ ide δίσκο μπορείς μέσου vmware/virtualbox να περάσεις (free)dos σε ένα διαμέρισμα του 80άρι κάνα 500mb-1gb,περνάς και το grub4dos / plop bootmanager και σου δίνουν την δυνατότητα εκκίνησης από cd αλλά ακόμα και από usb.

Mπορείς και απλά να αντιγράψεις και τα αρχεία τον win98 στο διαμέρισμα με το dos,μετά τον ξαναβάζεις στον γέροντα και κάνεις έτσι εγκατάσταση.

χμμμ καλό, θα το δοκιμάσω! ελπίζω να μη χρειαστεί η δισκέτα γιατί άντε να βρω τώρα πισι με floppy για να τη γράψω.

έχω θήκη ide to usb. θα γίνει μέσω usb φαντάζομαι.

Οχι δεν θέλει τίποτα περίεργο. Είναι βέβαιο οτι το δισκάκι γράφτηκε σαν bootable και οτι αναγνωρίζεται απο άλλα cd rom?

ναι αναγνωρίζεται. επίσης όπως είπα δοκίμασα και με linux live cd (lucid puppy) που τρέχει απο ram και δεν δούλεψε. Το λειτουργικό αυτό στο ίδιο cd δουλεύει μια χαρά σε άλλο pc.

Δημοσ.

Υπάρχει πιθανότητα το cd rom να έχει πιάσει κοράτσα και να μην αναγνωρίζει τα δισκάκια? Ψήνεσαι να το συνδέσεις σε ενα άλλο πύργο με IDE?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικά κάπως έτσι έγινε.η εγκατάσταση σε άλλο πύργο με ide και δούλρψε με κάποια προσπάθεια. τρέχει windows me.

thx παίδες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...