draculias Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Καλημέρα! Αναφέρομαι σε software, αλλά θεωρώ ότι σχετίζεται άμεσα με το hardware setup που έχω. Κύριοι moderators μεταφέρατε σε άλλη ενότητα εάν είναι λάθος. ευχαριστώ. Το λοιπόν, επειδή η gaming απασχόληση ήταν μέχρι τώρα στο xbox 360, τώρα με κάποια αναβάθμιση που έχω κάνει στο pc, ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να παίξω "σύγχρονα" pc games που απαιτούν directX 11 με το υπάρχον σύστημα μου. Με το Ryse of Rome για παράδειγμα δεν τα κατάφερα... Μητρική: asus p5qd turbo Επεξεργαστής: Intel Core 2 Quad Q8400 2,66Ghz Μνήμη: 8GB Ram (DIMM) DDR2 800mhz Κάρτα: Nvidia GeForce GTS 250 1GB SSD samsung 850 EVO (550 read/520 write) 450άρι τροφοδοτικό Επειδή διαβάζω εδώ και εκεί ότι υποστηρίζει και ΔΕΝ υποστηρίζει directX 11 έχω μπερδευτεί από τί εξαρτάται... μόνο από την γραφικών ή συνδυασμός με το υπόλοιπο hardware? Μπορώ ή όχι? εάν ναι, μπορώ να κατεβάσω specs και να ανταποκρίνεται το pc μου? εάν όχι, πρέπει να πάω για νέα κάρτα γραφικών? ή δεν είναι αρκετό γιατί η μητρική μου είναι ολίγον... απαρχαιωμένη? Ή μου διαφεύγει κάτι άλλο? ευχαριστώ όποιον μπορεί να με διαφωτίσει.
maik42 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 η καρτα που εχεις (gts 250) υποστηριζει μεχρι DX 10. αρα το 11 το ξεχνας μεχρις οτου αλλαξεις καρτα. και αν θυμαμαι καλα πρεπει να εχει παψει η υποστηριξη της με νεους drivers απο την Nvidia 3
draculias Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Με την απάντησή σου φίλε maik42 πέρα από το προφανές, μου λες ότι τα υπόλοιπα που αναφέρω (παλιά motherboard για παράδειγμα) δεν παίζουν το παραμικρό ρόλο στη περίπτωσή μου για αναπαραγωγή pc games? ευχαριστώ για την απαντηση.
WalkerSW Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Με την απάντησή σου φίλε maik42 πέρα από το προφανές, μου λες ότι τα υπόλοιπα που αναφέρω (παλιά motherboard για παράδειγμα) δεν παίζουν το παραμικρό ρόλο στη περίπτωσή μου για αναπαραγωγή pc games? ευχαριστώ για την απαντηση. Και ο επεξεργαστής παιζει τον ρολο του απλα η καρτα είναι το κυριως προβλημα! 1
spiti Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 draculias , WalkerSW τα υπόλοιπα έχουν σχέση με την ΑΠΟΔΟΣΗ στα παιχνίδια (frames/resolution/details) αλλά όχι με το directΧ που θα βγάλεις. όπως ήδη σωστά σου είπε ο μαικ42 είναι θέμα κάρτας γραφικών και είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ υπευθυνη για το directX βεβαια μην υπολογίζεις για κάρτα γραφικών πάνω από 150ευρώ (π.χ. ΑΤΙ 260Χ ή NVIDIA750TI) γιατί τότε ο επεξεργαστής θα "κρατάει" την κάρτα πίσω συχνά και δεν θα αποδίδει. (bottleneck) Μέχρι εκεί στο 90% των περιπτώσεων η αρνητική συνεισφορά του επεξεργαστή σου θα είναι μικρή. Αφου έχεις παλιό μηχάνημα ίσως μπορείς να βρεις σε καλή τιμή εδώ στις αγγελίες τις εξής που "ταιριάζουν" με το υπόλοιπο σύστημα NVIDIA 550TI , 560 , 650 , 650TI , 750 με 1GB ram ή ΑΤΙ 6770 , 6790 , 6850 , 6870 , 7770 , 7790 , 7850 πάλι με 1GB RAM αυτές που αναφέρω είναι καλό ζευγαράκι με το υπόλοιπο συστημα σου (ισορροπημένο) και παίζουν DX11 1
draculias Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Άρα κοιτάζουμε μόνο για κάρτα ΟΚ. Το να είναι κάρτα με 2GB μας "κρατάει" πίσω λόγω παλαιότερης "υποδομής" ή ανταποκρίνεται-είμαστε ΟΚ? Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις υποδείξεις! Διαφωτιστικοί! τη καλησπέρα μου
conkal Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Άρα κοιτάζουμε μόνο για κάρτα ΟΚ. Το να είναι κάρτα με 2GB μας "κρατάει" πίσω λόγω παλαιότερης "υποδομής" ή ανταποκρίνεται-είμαστε ΟΚ? Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις υποδείξεις! Διαφωτιστικοί! τη καλησπέρα μου τι εννοεις παλαιοτερης υποδομης ? το πισι σου ειναι παλιο αλλα κατι θα κανει και με τις καινουργιες καρτες αν αυτο εννοεις... μια αξιοπρεπης καρτα μπορει να μην δινει το 100% λογω παλαιοτητας του υπολοιπου (πλην ssd) συστηματος αλλα δεν πειραζει Μια σημειωση : οι καρτες δεν ειναι γρηγορες ή οχι αναλογα με την ποσοτητα μνημης τους. αναλογικο παραδειγμα : Αν σε ενα αργο πισι βαλεις πολλη RAM δεν θα γινει πιο γρηγορο απο ενα σημειο και μετα. Θες μια καρτα με γρηγορη GPU και να εχει αρκετη μνημη πανω ωστε να ειναι ισορροπημενη. πχ η 250 που εχεις δεν μπορει σωστα να χρησιμοποιησει το 1GB και πανω απο αυτο σιγουρα δεν μπορει γιατι δεν εχει ισχυ ο επεξεργαστης της. Δευτερη σημειωση : Αυτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι να την αντεχει το τροφοδοτικο σου που δεν το κοβω να αντεχει και πολλα. Αλλιως αν ειναι παλιο το τροφοδοτικο ή κακη μαρκα μπορει να τα παρεις ολα στο χερι με εντυπωσιακο τροπο (πυροτεχνηματα πχ ) ΓΕΝΙΚΑ Οποιαδηποτε μεσαια συχρονη καρτα θα μπλοκαρεται απο το υπολοιπο (αναλογικα πιο) αργο hardware σου ετσι και αλλιως για παιχνιδια. Οποτε θα σου προτεινα να μην παρεις κατι παραπανω απο GTX750ti ή αντε GTX960 αν σου περισσευουν, γιατι θα καθεται . Εκτος και αν σκοπευεις γενικη αναβαθμιση συντομα 1
draculias Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μου τα ξεκαθάρισες ακόμη περισσότερο τα πράγματα αγαπητέ conkal όσον αφορά στη σχέση μεταξύ περιφερειακών! thanks. τώρα μένει το δίλημμα αν θα παίξει γενικότερη αναβάθμιση ή όχι για να καθοριστεί και η επιλογή της gpu. τροφοδοτικό είναι κάτι που περίμενα εδώ και αρκετά ποστς να αναφερθεί ο "ρόλος" στο όλο μου θέμα γιατί με απασχολούσε αρκετά όσον αφορά στην ανταπόκρισή του.
conkal Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μου τα ξεκαθάρισες ακόμη περισσότερο τα πράγματα αγαπητέ conkal όσον αφορά στη σχέση μεταξύ περιφερειακών! thanks. τώρα μένει το δίλημμα αν θα παίξει γενικότερη αναβάθμιση ή όχι για να καθοριστεί και η επιλογή της gpu. τροφοδοτικό είναι κάτι που περίμενα εδώ και αρκετά ποστς να αναφερθεί ο "ρόλος" στο όλο μου θέμα γιατί με απασχολούσε αρκετά όσον αφορά στην ανταπόκρισή του. αποψη μου ειναι οτι να παρεις οσο καλη καρτα αντεχει η τσεπη σου αν σκεφτεσαι αναβαθμιση τον επομενο χρονο. Το πισι σου ειναι παντως αξιοπρεπεστατο και για τις περισσοτερες δουλειες θα ειναι και γρηγορο . το θεμα ειναι οτι τα παιχνιδια απαιτουν καλο συνδιασμο cpu-gpu. οποτε αν δεν θες να πεταξεις λεφτα ή να καθεται το ενα απο τα δυο θα πρεπει να σκεφτεις οτι αν δεν πας σε αναβαθμιση απο ενα επιπεδο καρτων γραφικων και πανω η καρτα θα καθεται λιγο . Καλη επιλογη πιστευω ειναι αυτα που σου γραψα πανω αν δεν θες να δωσεις πολλα η 750ΤΙ αν θες να παιξεις στα 200ευρω η 960 που ειναι πολυ καλη καρτα και καλυτερη απο το συστημα σου. Και οταν βρεις χρηματα αναβαθμιζεις τα υπολοιπα. Πες μας τι μαρκα ειναι το τροφοδοτικο σου... αν ειναι καλη μαρκα ή και σχετικα καινουργιο θα εισαι ενταξει αν οχι τοτε σου εχω ασχημα νεα 1
draculias Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Κοίτα η πρώτη κίνηση (όταν γίνει, εύχομαι σύντομα) θα έχει να κάνει με τροφοδοτικό. Θα το επιβεβαιώσω αλλά αν θυμάμαι καλά είναι Corsair 450W. Το έχω καμιά 5αετία σίγουρα πάντως... Τώρα για τη γραφικών η σοφή κίνηση είναι σαφώς καλή κάρτα, ώστε σε περίπτωση αναβάθμισης όπως λες να είμαι καλυμμένος και να μην ξαναμπαίνω σε έξοδα. Με τη προϋπόθεση αυτή και νέο τροφοδοτικό (650-750W ??) η καλή κάρτα τύπου 750ΤΙ (ακόμα και με 2GB...) απλά θα υπολειτουργεί με καθεστώς παλιάς μητρικής & cpu (με το οποίο είμαστε ΟΚ) ή μπορεί να αποβεί και... ζημιογόνα?? Συγγνώμη για το πρήξιμο, ρωτάω γιατί καλή η επένδυση για το αργότερα, αλλά εάν είναι να έχω "παράπλευρες απώλειες" από πολύ πιο πριν, παύει να θεωρείται και επένδυση... Γενικότερα σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες-συμβουλές!
conkal Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 η 750ti θα ειναι οριακα καλυτερη απο το υπολοιπο συστημα και μπορεις να την βαλεις στο 450αρι σου αν δεν εχει παθει καποια ζημια το τροφοδοτικο απο τον καιρο. Αν παρεις καλυτερη καρτα θα πρεπει να δεις για 550-600 βατ. 1
cabdik Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 το DX υποστηριζεται απο 2 τμηματα. 1 Λειτουργικο, και 2 Καρτα γραφικων. οχι μονο απο το ενα, η απο το αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα