Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελεις να εκφρασω δηλαδη επιστημονικη αποψη με την ιδια καθαροτητα και τεκμηριωση  που την εκφραζεις εσυ  ?

Στο λεξιλογιο μου ο τροπος που μου απευθυνεσαι και με χαρακτηριζεις λεγεται υβρις  και  χαρακτηριζει αυτον που την εκφερει.

Καλη συνεχεια .

Ναι με την ίδια καθαρότητα και τεκμηρίωση που κάνω και εγώ. Αν δεν το πρόσεξες το έκανα σε πολλές περιπτώσεις στο συγκεκριμένο νήμα.

Εσύ δυστυχώς είσαι πολύ "ευαίσθητος". Η τελική σου απάντηση είναι καθαρή υπεκφυγή. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να ΠΕΙΣ (γιατί δεν έχει ειπωθεί) την ΞΕΚΑΘΑΡΗ άποψή σου, και αν μπορείς να την υποστηρίξεις. Καλή συνέχεια και σε σένα.

Δημοσ.

Ξεφύγατε από κάθε πλευρα!!!Αλλα λεει το αρθρο αλλα λετε.....Σορρυ αλλα δεν είναι αγωνας απόδειξης της υπαρξης θεου η όχι το Ινσομνια!

Βλεπεις ομορφα επιστημονικα αρθρα κατά καιρους και ΣΟΝΥ(όχι βαίο) και ντε οι  θρησκόληπτοι η θεοφοβούμενοι πως θα χασουν την κιβωτο του Νωε με το ταδε επιστημονικο επίτευγμα η δεν θα αναψουν κεράκι την Κυριακή λογο αυτου!

Δημοσ.

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι θα είναι πολύ χρήσιμο και για τον καρκίνο του εγκεφάλου μια που οι χημειοθεραπείες θα μπορούν να εισχωρούν μέσα και στο ΝΣ

Δημοσ.

Τώρα μάλλον ανοίγονται νέοι δρόμοι στην νευροχειρουργική αλλά κυρίως στο επίπεδο να αλλάξουν πολλά ιατρικά δεδομένα...

Δημοσ.

Έχει να πέσει πολύ πείραμα. Αν και σε κάποιες ασθένειες ίσως είναι καλό δεν ξέρω αν το χρησιμοποιήσουν με άλλες ουσίες (π.χ. ψυχοτρόπες) τι θα γίνει. 

Δημοσ.

Υπάρχει πλήθος ουσιών που καταναλώνονται απο το στόμα που διαπερνάνε το BBB. Το πιο γνωστό είναι η Κρεατίνη.

Δημοσ.

Πώε καταφέρνετε μερικοί να μετατρέπετε ΚΑΘΕ θέμα που αφορά Ιατρική ή Αστρονομία σε διαμάχη Θρησκεία vs. Επιστήμη, πραγματικά με ξεπερνάει

Δημοσ.

Οι άνθρωποι έχουν 50% ίδιο DNA με αυτό της μπανάνας

Ο θεός μας έκανε κατ εικόνα και καθ ομοίωσην του

Άρα ο θεός είναι 50% μπανάνα

All hail the banana god :D

όταν δεις τον θεο μπροστά σου πές του το .........οτι είναι 50% μπανάνα..........επίσεις Γενετικά, ο άνθρωπος έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον χιμπαντζή κι αυτό δεν ξενίζει κανένα (το 95% του DNA μας είναι το ίδιο) ....βάλε το μυαλό σου να δουλέψει για τον λόγο που οι χιμπατζίδες είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο απο τον άνθρωπο ..............

Δημοσ.

δεν πιστευουν και γι' αυτο το λογο ο καλος θεουλης τους εκανε χαζους. Αν ξεκινησουν ιεραποστολες στοχευμενες σε πιθηκους, τοτε ναι, θα τους κανουμε πιο εξυπνους

Δημοσ.

Γιατί μας έδωσε ο θεός την σκωληκοειδή απόφυση;

Δε ξέρω γιατί μας την έδωσε ο Θεός, αλλά η τελευταία θεωρία που έχω διαβάσει και θεωρώ βάσιμη και λογική είναι ότι είναι μια αποθήκη των βακτηρίων που υπάρχουν στο έντερο, έτσι ώστε σε περίπτωση που καταστραφεί η χλωρίδα του εντέρου από ασθένεια (βλ. τσιρλιπίπι) να μπορεί να επανέλθει γρήγορα πάλι στο φυσιολογικό της.

Φυσικά, όπως και οποιοδήποτε άλλο όργανο στο υπόλοιπο σώμα, μπορεί να πάθει κάτι και να χρειαστεί να εγχειριστεί και να αφαιρεθεί.

Στο θέμα μας τώρα, ένα μπράβο στους ερευνητές.

• Like 1
Δημοσ.

όταν δεις τον θεο μπροστά σου πές του το .........οτι είναι 50% μπανάνα..........επίσεις Γενετικά, ο άνθρωπος έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον χιμπαντζή κι αυτό δεν ξενίζει κανένα (το 95% του DNA μας είναι το ίδιο) ....βάλε το μυαλό σου να δουλέψει για τον λόγο που οι χιμπατζίδες είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο απο τον άνθρωπο ..............

Αντιθέτως θεωρώ ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στους χιμπατζήδες από ότι πιστεύουμε. Ένας άνθρωπος έχει στο cerebral cortex του 19-23 δις νευρώνες. Ένας χιμπατζής έχει 5.5 δις, δηλαδή έχουμε μόλις 400% περισσότερους νευρώνες. Είμαστε πολύ κοντά σε επίπεδο νοημοσύνης, φυσικά ο άνθρωπος υπερέχει αλλά όχι στον βαθμό που κάποτε νομίζαμε.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animals_by_number_of_neurons#Cerebral_cortex

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν νιώθω να ειμαι κοντα στον χιμπαντζή........έχω κανει και έχω νιώσει τοσα πολλά πραγματα στην μέχρι τώρα ζωή μου που με κανει να πιστεύω το παραπάνω.....

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν νιώθω να ειμαι κοντα στον χιμπαντζή........έχω κανει και έχω νιώσει τοσα πολλά πραγματα στην μέχρι τώρα ζωή μου που με κανει να πιστεύω το παραπάνω.....

Οι επιστημονικές μελέτες για την νοημοσύνη των χιμπατζήδων δείχνουν απίστευτες ομοιότητες με εμάς όμως. Η προσωπική σου εμπειρία μετράει πολύ λίγο.

• Like 1
Δημοσ.

Οι επιστημονικές μελέτες για την νοημοσύνη των χιμπατζήδων δείχνουν απίστευτες ομοιότητες με εμάς όμως. 

Αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα..

Σε εμάς τους ανθρώπους, πώς ορίζεται το "είναι" μας/ η ύπαρξή μας?

Είναι απλά ένα σύνολο πληροφοριών που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά με το DNA?

Είναι μια αποθήκη δεδομένων κάπου στον εγκέφαλο μας?

Είναι η ψυχή, όπως τη περιγράφουν πολλές θρησκείες?

Με λίγα λόγια, θεωρώ πως αν δε λύσουμε τα δικά μας "υπαρξιακά" πρώτα, με επιστημονικές αποδείξεις πάντα, δε νομίζω ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε συγκρίσεις, ή να κατανοήσουμε τις διαφορές μας με άλλα είδη.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, θεωρώ πως αν δε λύσουμε τα δικά μας "υπαρξιακά" πρώτα, με επιστημονικές αποδείξεις πάντα

συνυπολόγισε όμως πως τα ''υπαρξιακά'' μας είναι politically charged άρα κ στην επιστημονική αρένα έχει να πέσει υποκεινούμενη τζανκοέρευνα του κερατά κ ασυμφωνία δίχως αύριο για να χαμε να λέγαμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...