Προς το περιεχόμενο

Αυξημένες οι απαιτήσεις hardware του Oculus Rift, αρχικά μόνο για Windows PC

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

διαβάζω τα σχόλια... είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι λίγοι θα ασχοληθούν στο να παίξουν παιχνίδια.. θα παίζουν κάτι άλλο!!!! :P

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το 3D απετυχε γτ δεν ηθελε ο κοσμος να φοραει τα ογκωδη γυαλια και σ εφερναν και πονοκεφαλο. Τωρα ποιος θα κατσει να φοραει αυτη την κατσαρολα στο κεφαλι δεν ξερω

• Like 1

Το 3D απετυχε γτ δεν ηθελε ο κοσμος να φοραει τα ογκωδη γυαλια και σ εφερναν και πονοκεφαλο. Τωρα ποιος θα κατσει να φοραει αυτη την κατσαρολα στο κεφαλι δεν ξερω

Σαν χρήστης DK1 από τον Αύγουστο του 2013 έχω να πω ότι δεν έχουν καμία σχέση τα 3D γυαλιά (ψεύτικο εφφέ) με το 3D του VR όπου έχεις 1:1 κλίμακα διεπαφής όπως με τον πραγματικό κόσμο.

• Like 3

αυτο ειναι οντος αληθινω??? η οι ανθρωποι κοροιδευουν...:P αν ειναι αληθεια..μιλαμε για πραγματικο καψιμο εγκεφαλου!!

αυτο ειναι οντος αληθινω??? η οι ανθρωποι κοροιδευουν... :P αν ειναι αληθεια..μιλαμε για πραγματικο καψιμο εγκεφαλου!!

Αυτό είναι κατάντια. Πραγματικά βλέπωντας το video ένοιωσα λύπη. Οι ανθρωποι αυτοί μου θύμισαν Α.Μ.Ε.Α.

Δεν ξέρω αν κάποιοι από αυτούς ήταν, αλλά με αυτό το πράγμα στο κεφάλι για πολλές ώρες την ημέρα, σίγουρα με τον καιρό θα γίνουν... :(

Επειδή η ροπή προς την τεχνοφοβία είναι ενδημική, ας ξαναποστάρω το παρακάτω Q&A να λυθούν οι απορίες για κάθε νέα τεχνολογία.

simple_answers.png

Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : τεχνοφοβικοί και τεχνοκαμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η τεχνολογία, αλλά πιστεύουν ότι η κάθε ανακάλυψη ή εφεύρεση πρέπει να γίνεται με σύνεση και να χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την πρόοδο του ανθρώπου. Το να βάζει κανείς ταμπέλες είναι εύκολο και... άστοχο, στις περισσότερες περιπτώσεις. Μπορείς να πεις "φασίστα" αυτόν, που αγαπάει την τάξη, επειδή οι φασίστες προτιμάνε την τάξη ή "αναρχικό" αυτόν, που είναι υπέρ της ελευθερίας, επειδή οι αναρχικοί πιστεύουν στην απόλυτη ελευθερία; Δε μπορεί, δηλαδή, ο πρώτος να είναι απλά ένα άνθρωπος που του αρέσει η τάξη και ο δεύτερος απλά ένας φιλελεύθερος άνθρωπος;

Τέλος, το να γράφεις για "τεχνοφοβικούς" σε τεχνολογικό site είναι κάπως οξύμωρο. Οι τεχνοφοβικόι θα συμμετείχαν σε κάποιο άλλο site (πχ θρησκευτικό) και όχι στο insomnia. Αντίθετα οι "τεχνοκαμένοι", πιθανότατα θα είναι μέλοι του insomnia και κάθε άλλου τεχνολογικού site που θα βρουν. Το να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ενθουσιασμό θυμίζει ανώριμο ανήλικο, που περιμένει το καινούριο του παιχνίδι και όχι ώριμο ενήλικα, που αντιλαμβάνεται το χρέος του να παραδώσει μια καλύτερη κοινωνία (από αυτή που παρέλαβε ο ίδιος) στις επόμενες γενιές. Πρόοδος σημαίνει ευθύνη, κάτι που εδώ και χρόνια έχουμε "γράψει" εκεί που δεν πιάνει μελάνι και έχουμε παραδωθεί, άνευ όρων, στους ξέφρενους υπερκαταναλωτικούς ρυθμούς που μας έχουν επιβάλει...

• Like 3

Γιατί δεν σου φτάνουν οι χιλιάδες αποδείξεις που έχουν βγει στη φόρα για το FB για να καταλάβεις ότι ίσως το FB δεν είναι και πολύ καλή επιχείριση. Μόνο τα social πειράματα που κάνει με το feed αρκούν για να με κάνουν να βλέπω το Oculus και να τα κάνω πάνω μου. Αν πιστεύεις ότι είμαι υπερβολικός, είσαι αδαείς.

Μας κανεις πλακα ετσι; Πηγαινε να αλλαξεις τη πανα σου και κλεισου σε ενα υπογειο μακρια απο ολα τα κακα που μας συμβαινουν καθημερινως και ειμαστε αδαεις.

• Like 2

Όπως γράφεις, έτρεξαν όλοι να πάρουν 3d τηλεοράσεις για το hype και αραχνιάζουν τα γυαλιά σε κάποιο συρτάρι.

Φαντάσου τώρα να θέλεις να παίξεις καμιά ωρίτσα να ξεσκάσεις (γιατί μόνο για ορισμένα ειδικά παιχνίδια έχει νόημα, η ιδέα να βάζεις τον κουβά για να μπεις στο Facebook είναι επιεικώς γελοία) και να πρέπει να ξεπακεταρεις, να βάζεις τον κουβά, να καλωδιώνεσαι και να αποκόβεσαι πλήρως από τον κόσμο γύρω σου. Θα το κάνεις 10-20 φορές στην αρχή και όποτε βγαίνει κάποιο καλό παιχνίδι για αυτό για λίγο και τέλος, θα βαριέσαι και στην σκέψη.

• Like 3

Όπως γράφεις, έτρεξαν όλοι να πάρουν 3d τηλεοράσεις για το hype και αραχνιάζουν τα γυαλιά σε κάποιο συρτάρι.

Φαντάσου τώρα να θέλεις να παίξεις καμιά ωρίτσα να ξεσκάσεις (γιατί μόνο για ορισμένα ειδικά παιχνίδια έχει νόημα, η ιδέα να βάζεις τον κουβά για να μπεις στο Facebook είναι επιεικώς γελοία) και να πρέπει να ξεπακεταρεις, να βάζεις τον κουβά, να καλωδιώνεσαι και να αποκόβεσαι πλήρως από τον κόσμο γύρω σου. Θα το κάνεις 10-20 φορές στην αρχή και όποτε βγαίνει κάποιο καλό παιχνίδι για αυτό για λίγο και τέλος, θα βαριέσαι και στην σκέψη.

Ξέχασες να γράψεις: "μας έχουν καταλάβει εξωγήινοι" για να δώσεις σε κάποιους τη δικαιολογία να σε αποκαλέσουν τεχνοφοβικό... Αν και θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς... :P :D

Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : τεχνοφοβικοί και τεχνοκαμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η τεχνολογία, αλλά πιστεύουν ότι η κάθε ανακάλυψη ή εφεύρεση πρέπει να γίνεται με σύνεση και να χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την πρόοδο του ανθρώπου. Το να βάζει κανείς ταμπέλες είναι εύκολο και... άστοχο, στις περισσότερες περιπτώσεις. Μπορείς να πεις "φασίστα" αυτόν, που αγαπάει την τάξη, επειδή οι φασίστες προτιμάνε την τάξη ή "αναρχικό" αυτόν, που είναι υπέρ της ελευθερίας, επειδή οι αναρχικοί πιστεύουν στην απόλυτη ελευθερία; Δε μπορεί, δηλαδή, ο πρώτος να είναι απλά ένα άνθρωπος που του αρέσει η τάξη και ο δεύτερος απλά ένας φιλελεύθερος άνθρωπος;

Τέλος, το να γράφεις για "τεχνοφοβικούς" σε τεχνολογικό site είναι κάπως οξύμωρο. Οι τεχνοφοβικόι θα συμμετείχαν σε κάποιο άλλο site (πχ θρησκευτικό) και όχι στο insomnia. Αντίθετα οι "τεχνοκαμένοι", πιθανότατα θα είναι μέλοι του insomnia και κάθε άλλου τεχνολογικού site που θα βρουν. Το να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ενθουσιασμό θυμίζει ανώριμο ανήλικο, που περιμένει το καινούριο του παιχνίδι και όχι ώριμο ενήλικα, που αντιλαμβάνεται το χρέος του να παραδώσει μια καλύτερη κοινωνία (από αυτή που παρέλαβε ο ίδιος) στις επόμενες γενιές. Πρόοδος σημαίνει ευθύνη, κάτι που εδώ και χρόνια έχουμε "γράψει" εκεί που δεν πιάνει μελάνι και έχουμε παραδωθεί, άνευ όρων, στους ξέφρενους υπερκαταναλωτικούς ρυθμούς που μας έχουν επιβάλει...

-- Off Topic --

Χαίρομαι που έχεις ακόμα το χρόνο και τη διάθεση να προσπαθείς.

Χωρίς καμία διάθεση κρίτικης ... είναι υποχρέωση, όχι χρέος.

Καταλαβαίνω ότι έτσι το εννοείς, απλά και μόνο επειδή μου αρέσει να είμαι ακριβής με τις λέξεις, γιατί πιστεύω στη σωστή χρήση τους, που είναι μια ισχυρή ένδειξη για την ενασχόληση/το ενδιαφέρον με τα κοινά΄κάθε λογής,  που βοηθά στην πιο σφαιρική και καλύτερη κατανόηση/αποτίμηση καταστάσεων που με τη σειρά της φέρνει και την πληρέστερη συνειδητοποίηση του τρόπου εκλογίκευσης συναισθημάτων και τρόπου αντίληψης πραγμάτων που όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη λήψη αποφάσεων - εκείνων των μικρών ή μεγάλων στιγμών που απορρίπτεις το όλο για να επιλέξεις το ένα. 

Δύσκολα λογικά άλματα που απαιτούν αιώνια προσπάθεια και είναι ένας αγώνας μαραθώνιος χωρίς τερματισμό.

Ένα μότο που μου αρέσει γενικά είναι: "Ο πιο ηλίθιος τρόπος να μάθει κανείς, είναι μέσα από τα λάθη του".

Αδημονώ για την ημέρα - που ίσως δε προλάβω - κατά την οποία η έννοια του "καλού" θα είναι συνείδηση - όπως π.χ. η αναπνοή - χωρίς να χρειάζεται η ύπαρξη "του κακού" για να το αντιληφθείς.

-- Off Topic --

Χαίρομαι που έχεις ακόμα το χρόνο και τη διάθεση να προσπαθείς.

Χωρίς καμία διάθεση κρίτικης ... είναι υποχρέωση, όχι χρέος.

Καταλαβαίνω ότι έτσι το εννοείς, απλά και μόνο επειδή μου αρέσει να είμαι ακριβής με τις λέξεις, γιατί πιστεύω στη σωστή χρήση τους, που είναι μια ισχυρή ένδειξη για την ενασχόληση/το ενδιαφέρον με τα κοινά΄κάθε λογής,  που βοηθά στην πιο σφαιρική και καλύτερη κατανόηση/αποτίμηση καταστάσεων που με τη σειρά της φέρνει και την πληρέστερη συνειδητοποίηση του τρόπου εκλογίκευσης συναισθημάτων και τρόπου αντίληψης πραγμάτων που όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη λήψη αποφάσεων - εκείνων των μικρών ή μεγάλων στιγμών που απορρίπτεις το όλο για να επιλέξεις το ένα. 

Δύσκολα λογικά άλματα που απαιτούν αιώνια προσπάθεια και είναι ένας αγώνας μαραθώνιος χωρίς τερματισμό.

Ένα μότο που μου αρέσει γενικά είναι: "Ο πιο ηλίθιος τρόπος να μάθει κανείς, είναι μέσα από τα λάθη του".

Αδημονώ για την ημέρα - που ίσως δε προλάβω - κατά την οποία η έννοια του "καλού" θα είναι συνείδηση - όπως π.χ. η αναπνοή - χωρίς να χρειάζεται η ύπαρξη "του κακού" για να το αντιληφθείς.

η λέξη χρέος έχει την έννοια της ηθικής υποχρέωσης/καθήκοντος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν και δεν είμαι φιλόλογος, θεωρώ ότι ήταν σωστή η χρήση της λέξης στο κείμενό μου, με τη μεταφορική της έννοια, κατά το νεοελληνικό λεξικό.

Πηγή:

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82&dq=

Το να μαθαίνει, κάποιος, από τα λάθη του δεν θεωρώ ότι είναι ηλίθιος τρόπος. Η πράξη, σου εμφανίζει παραμέτρους που δεν αποτυπώνονται σε βιβλία. Επιπλέον, μέσω της διαδικασίας, κάποιες φορές, μαθαίνεις περισσότερα απ' ότι θα μάθαινες από το τελικό αποτέλεσμα. Οι αποτυχημένες προσπάθειες σου δίνουν δεδομένα για να μπορείς να αποφύγεις μελλοντικά λάθη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, δε τίθεται θέμα καλού - κακού, αλλά ευθύνης και ανευθυνότητας, καταναλωτικής σύνεσης και υπερκαταναλωτικής μανίας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...