Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, την προηγούμενη εβδομάδα γύρισα από το vdsl της forthnet σε adsl γιατί το θεωρούσα ασύμφορο και άχρηστο για την χρήση που έκανα. Έτσι λοιπόν ζήτησα καινούργιο router και μου έδωσαν το h108n. Έχω πρόβλημα με την ταχύτητα που συγχρονίζει και δεν ξέρω τι φταίει...Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το technicolor tg589vn v3 το οποίο το είχα από την vdsl σύνδεση και φυσικά κάνει και για adsl. Το συγκεκριμένο συγχρονίζει στα 17300 σε ITU-T G.992.5 σε αντίθεση με το zte το οποίο συγχρονίζει στα 14700 και σε ITU-T G.992.3 δηλαδή adsl2 απλό και όχι plus. Τελικά στον υπολογιστή μου φτάνει με το technicolor μια ταχύτητα 15000 και με το δεύτερο 12300 , δηλαδή μια σημαντική διαφορά. Παίρνοντας τους τηλέφωνο στη forthnet μου είπαν ότι είναι θέμα router και να πάω για αντικατάσταση, αν και δεν τους πίστεψα, το πήγα, πήρα καινούργιο και πάλι τα ίδια...Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνδέεται σε adsl2 και όχι σε adsl2+ . Δηλαδή αν είχα γραμμή 20άρα θα με περιόριζε η forthnet στα 12 λόγω του dsl type που υποστηρίζει το router τους;

Δημοσ.

μέσα απ το μόντεμ δεν σε αφήνει να επιλέξεις τι σύνδεση θες να κάνει ώστε να επιλέξεις το adsl2+;

Σε κάθε περίπτωση,μείνε με το technicolor και μακριά απ το ΖΤΕ.

Δημοσ.

Από ότι λέει είναι σε adsl2+ αλλά γράφει 992.3 παρακάτω, βέβαια από την άλλη κλειδώνει στα 14700 που δηλώνει ότι είναι plus και όχι απλό adsl2 το οποίο φτάνει μέχρι τα 12000, τέλος πάντων...η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, μάλλον είναι θέμα μοντέλου καθαρά, δοκίμασα και ένα thompson 585 και εκείνο συγχρόνιζε στα 12300 ακόμα πιο κάτω δηλαδή, οπότε αυτοί δίνουν ως καινούργιο το zte το οποίο συγχρονίζει λίγο καλύτερα σε σχέση με τα παλιά τους.

Δημοσ.

επειδή τυχαίνει να έχω ενα 108ΗΝ αν θυμάμαι καλά(αυτό που δίνουν τώρα) και ενα thompson 585V7 το δεύτερο κλειδώνει καλύτερα απο το πρώτο είτε σε fasthpath είτε σε interleaved mode.

Απο την άλλη το Airties 5440 που έχω κλειδώνει υψηλότερα και απο τα 2 άλλα με αρκετή διαφορά(14 κάτι το ΖΤΕ,15 το 585,16.6 το airties)

χωρίσ fastpath πρόσθεσε 1.5mbit περίπου.

Δημοσ.

κρατα το technicolor>το zte χαλια.το thomson 585 αρκετα παλιο οποτε μπορει να εχει χαμηλοτερο συγχρονισμο με σχεση τα αλλα.ειδικα αμα ειναι το v7.εχουν βγει βεβαια firmware updates αλλα μην περιμενεις πολλα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα ήρθε τεχνικός από Nova (ex Forthnet) και έκανε την σύνδεση. Μου είπε ότι κάτω στην πολυκατοικία στο κουτί μέτρησε 21mbps! Στο σπίτι βρίσκω με το modem που μου έδωσαν ZXHN H108N v.2.5 ότι η ταχύτητα κυμαίνεται από 11 έως 12, 13! Είναι αυτά που δεν ήθελα τα μπερδέματα τώρα. Τι βήματα μπορώ να κάνω ώστε να δω αν μπορώ να φτάσω όσο το δυνατό υψηλότερα έως 21mpbs;

Δημοσ.

κρατα το technicolor>το zte χαλια.το thomson 585 αρκετα παλιο οποτε μπορει να εχει χαμηλοτερο συγχρονισμο με σχεση τα αλλα.ειδικα αμα ειναι το v7.εχουν βγει βεβαια firmware updates αλλα μην περιμενεις πολλα.

Ενω το technicolor εεεεε? Καλη σαπιλα και αυτη εεεε? Ασυρματο μεχρι 3 μετρα εεεεε?   :-D

Ολα αυτα που δινουν οι providers, ειναι ιδια, του κιλου και για τα σκουπιδια. Κανενα καλυτερο και κανενα χειροτερο απο τα αλλα. Ειναι απλα πως θα κατσει στου καθενος τη γραμμη.

Δημοσ.

Για να πιάσεις την μέγιστη ταχύτητα πρέπει να αλλάξεις το καλώδιο που φεύγει από τον κατανεμητη για το διαμέρισμα σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις το ρουτερ στην πρώτη μπρίζα που έρχεται στο σπίτι.

Δημοσ.

Για να πιάσεις την μέγιστη ταχύτητα πρέπει να αλλάξεις το καλώδιο που φεύγει από τον κατανεμητη για το διαμέρισμα σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις το ρουτερ στην πρώτη μπρίζα που έρχεται στο σπίτι.

F&^%()*& την κάτσαμε, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται αυτό πλέον!!! Ήδη στην κεντρική πρίζα δεν έδινε τόνο και το δοκιμάσαμε σε άλλη μετά!

Ξέρει κανείς πως αλλάζω τον κωδικό πρόσβασης στο μενού του μόντεμ (όχι για το ασύρματο).

Δημοσ.

Αν δεν δίνει τόνο στην κεντρική μπρίζα τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα και γιαυτό η χαμηλή ταχύτητα, αν δεν γνωρίζεις εσύ φέρε ηλεκτρολόγο να τσεκάρει την εγκατάσταση και να σου πει αν μπορείς να περάσεις καινούργιο καλώδιο.

Για τον κωδικό εισόδου στο ρουτερ ψάξε στο μενού του, δεν έχω το μόντεμ να σου πω ακριβώς που θα πας.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα πάντως μ αυτό το ρουτερ είναι κομπλέ.

Ήμουν κωλόφαρδος και έτυχε; :P

Δοκίμασα και με ένα παλιό ZTE της wind (απ το 2010 νομίζω) και κλείδωνε στα 20,600

post-227331-0-01693400-1501238786_thumb.png

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα πάντως μ αυτό το ρουτερ είναι κομπλέ.

Ήμουν κωλόφαρδος και έτυχε; :P

Δοκίμασα και με ένα παλιό ZTE της wind (απ το 2010 νομίζω) και κλείδωνε στα 20,600

Ποιά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά; Noise Margin & Line Attenuation; Πρέπει οι τιμές να είναι χαμηλές ή υψηλές; Πόσο;

Δημοσ.

Ποιά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά; Noise Margin & Line Attenuation; Πρέπει οι τιμές να είναι χαμηλές ή υψηλές; Πόσο;

Όπως είχε γράψει ο Poulinos παλιότερα.

post-227331-0-86236100-1502207916_thumb.png

Δημοσ.

Ηλεκτρολόγος που ήρθε σπίτι για άλλο λόγο, έλεγξε τις πρίζες στο διαμέρισμα, σε κάποιες ο ηλεκτρολόγος του κατασκευαστή είχε συνδέσει ό,τι να'ναι από πίσω, σε κάποιες δεν είχαν πατήσει τα καλώδια και γιάυτό δεν είχαν σήμα κάποιες πρίζες. Επίσης δοκιμάσαμε με απομόνωση του κάθε δωματίου και η μέτρηση ταχύτητας στο speedtest.net ήταν περίπου στα 14 και κάτι με 15 ενώ στο hyperiontest.gr κάπου στα 14. Αυτές οι μετρήσεις σε κάθε πρίζα του διαμερίσματος και έχοντας απομονώσει τις υπόλοιπες κάθε φορά. Άρα, υπάρχει περίπτωση είτε να έγραψε ψέμματα ο τεχνικός της nova που ήρθε για να κάνει τη σύνδεση, είτε υπάρχει πρόβλημα με την καλωδίωση από το κεντρικό κουτί της πολυκατοικίας προς το διαμέρισμα (εδώ κλαίνε οι ρέγγες, δεν βγαίνει άκρη) ή αυτό το ελεεινό modem, ενώ γράφει στο μενού ότι έχει 19 ταχύτητα και μας δουλεύει! Ο "μάγκας" τεχνικός έγραψε στο έντυπο σύνδεσης ότι μέτρησε 21 ταχύτητα! ΠΟΥ;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...