Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα Lenovo G555 laptop που μου δωσανε για φτιαξιμο.

Το ανοιγω το ακουω που γρυναει το ανεμιστηρι και σε 2-3 secs κλεινει.

Το αξανανοιγω μενει κανα 5 λεπτα ανοικτο αλλα δεν ακνει ουτε εναν ηχο ουτε και δειχνει τιποτα στην οθονη του.

Τι προβλημα λετε να αντιμετωπιζει.

Το ανοιξα, το φυσηξα και του αλλαξα θερμοαγωγιμη παστα αλλα παλι την ιδια ακριβως συμπεριφορα εξακολουθει να εχει.

Οποιος ξερει παρακαλω ας βοηθησει.

Δημοσ.

Δοκίμασε με μια εξωτερική οθόνη επάνω και παράλληλα αν έχει 2 μνήμες άσε την κάθε μια μόνη της και δες αν λειτουργεί και με ποια γιατι μπορεί να έχουν πρόβλημα οι μνήμες

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον καλημερα, μολςι το δοκιμασα φιλε μου,

Παραληλα και συνδεση με εξωτερικη οθονη και μια-προς-μια τις μνημες.

Ιδιο αποτελεσμα.

Επισης η οθονη το power-on της αναβοσβηνει ακιδ εν μενει σταθερα αναμμενο πρασινο που αν καταλαβαινω καλα αυτο ωφειλεται στο οτι αδυναμει να παρει σημα απο το d-sub του λαπτοπ.

Δημοσ.

Τοτε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι να έχει πρόβλημα η motherboard ή να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών λόγω πιθανής υπερθέρμανσης

Δημοσ.

H οποια καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμενο τσιπακι στην μητρικη. (το οτι δεν δινει σημα στην οθονη σημαινει πως φταιει αυτη?)

Μπορουμε καπως να διαπιστωσουμε τι απο τα 2 φταιει ( και το βλεπω λιγακι απιθανο....)

Υπαρχει περιπτωση επισης να αντικατασταθι μια καρτα γραφικων στο Lenovo G555 ?

Δημοσ.

Μη το βλέπεις καθόλου απίθανο, η βλάβη σε κάρτα γραφικών λόγω υπερθέρμανσης είναι η πιο συνηθισμένη βλάβη στούς φορητούς. Η επισκευή είναι ασύμφορη και καθόλου αξιόπιστη.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα τσέκαρα και έναν άλλον σκληρό...Επίσης μπορείς να έχουν πρόβλημα και οι 2 ραμ...ποτέ δεν ξέρεις!!!

Αν τσεκάρεις τα πάντα και συνεχίζει τότε ξεκάθαρα μιλάμε για πρόβλημα της μητρικής ή της κάρτας γραφικών,αν είναι κάτι απ τα δύο δώσε το για ανταλλακτικά και πάρε ένα καινούργιο,μην ασχοληθείς με επισκευές.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασα και αλλγη σκληρου δισκου, τον δικο του στο δικο μου δελλ και επαιξε μια χαρα σ εμενα ο δισκος του αλλα ο δικος μου στον δικο του παπαλα.

2 ραμ δεν δοκιμασα να βαλω. επισης μου κανει εντυπωση που δεν ακουγεται ουτε ενα beep παρα μονο ενα φουρφουρη να γυριζει.

Ο φιλος μου ειπε να διαπιστωσω αν φτιαει η ιδια η μητρικη ή αν φταιει μονο η καρτα φραφικων για να προβουμε σε αμεση αντικατασταση.

Μπορουμε καπως να κανουμε την διακριση?

(Μα καλα γιατι οι καρτες γραφικων στα λαπιτοπια δεν ειναι ξεχωρες απο της μητρικες οπως ειναι οι επεξεργαστες) ?

Δημοσ.

Για οικονομία χρημάτων, χώρου αλλά και για να σε αναγκάσει να αγοράσεις άλλο μηχάνημα όταν σου χαλάσει.

Οτι και απο τα δυο αν φταίει πάλι ολόκληρη μητρική πρέπει να πάρει.

Δημοσ.

Και οι επεξεργαστές συχνά είναι ενσωματωμένοι...είναι το τίμημα που πληρώνεις στo mobility που σου παρέχουν τα laptop.Θα πρέπει να το πας από κάποιον τεχνικό για να σου κάνει διάγνωση...εμείς σου είπαμε τα βασικά από εκεί και πέρα μέσω ίντερνετ δύσκολο να γίνει διάγνωση...

Κάνε λίγο τα παρακάτω...

-Βγάλε μπαταρία και ρεύμα και πάτα πιεσμένο το power botton για το ~30 δευτερόλεπτα.

-Δοκίμασε να αλλάξεις και τις 2 ραμ.

-Δοκίμασε να το ξεκινήσεις χωρίς μπαταρία,μόνο με το καλώδιο.

-Αν έχεις επάνω κάποια μνήμη sd αφαίρεσε την.

-Αν μπορείς αφαίρεσε την CMOS μπαταρία για κανά δεκάλεπτο και ξανά δοκίμασε μετά να ανοίξεις το λαπτοπ.

-Δες μήπως είναι πρόβλημα του βύσματος ή της υποδοχής τροφοδοσίας. 

-Βγάλε από πάνω cd,στικάκια κτλπ (αν έχεις).

Δημοσ.

Tα δοκιμασα ολα μολις ςκτος απο την CMOS που δνε ξερω πως την βρισκω, και ηθελα να το ρωτησω αυτο:

1)  Βγάλε μπαταρία και ρεύμα και πάτα πιεσμένο το power botton για το ~30 δευτερόλεπτα. Σε τι εκυπηρετει?

2) την CMOS battery γιατι?

Δημοσ.

Γενικά δοκιμάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις.

Το να πατήσεις το κουμπί για 30 δεύτερα στο πα για να αποφορτιστεί πλήρως το λαπτοπ από το ρεύμα.

Την μπαταρία την βγάζεις για να κάνει reset το bios.

Δημοσ.

Tα ξαναδοκιμασα αλλα παλι το ιδιο.

Πως επιτυγχανεται αυτη η αποφορτιση και τι ακριβως συμβαινει αν ΔΕΝ γινει αποφορτιση? 

Αυτο θα ηθελα να μου το εξηγησεις οσο γινεται αναλυτικοτερα.

Την μπαταρια δεν την βρισκω σηκωνοντας το βασικο καπακι. Θελει ξεβιδωμα ολο το πλαστικο. Και επισης ηθελα να ρωτησω σε τι βοηθαει το να κανει reset to bios?

Kαι τριτον πως ξερουμε οτι ο επεξεργαστης δεν ειναι καμμενος.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής δεν καίγεται έτσι εύκολα...είναι το τελευταίο που περιμένεις να καεί,ειδικά αν δεν έκανες κανένα τρελό overclocking...

Αυτά που σου έγραψα είναι κάποιες κινήσεις που συχνά αναφέρονται,δεν τα έβγαλα κουτουρού απ το μυαλό μου...Τα έχω διαβάσει,τα έχω δοκιμάσει και σε αρκετές περιπτώσεις δούλεψαν.Να σου αναλύσω το τι και πως δεν μπορώ.

-Την μπαταρία την βγάζεις για να κάνει το bios επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Αν δεν μπορείς μη το κάνεις,σε πολλά λαπτοπ δεν αφαιρείται η μπαταρία αλλά πρέπει να την βραχυκυκλώσεις,οπότε αν δεν έχεις μια σχετική εμπειρία παρέλειψε το τελείως.

-To να πατήσεις το κουμπί παρατεταμένα για 30 δευτερα το κάνεις για να αποφορτίσουν οι πυκνωτές.

-Τις ραμ τις βγάζεις και δοκιμάζεις με άλλες για να δεις αν είναι χαλασμένες.

-Τον σκληρό τον βγάζεις και δοκιμάζεις με άλλον πάλι για να δεις αν είναι χαλασμένος.

-Το λαπτοπ το καθαρίζεις από σκόνες για να μην ψηθεί από θερμοκρασίες.

-Στον φραπέ ρίχνεις παγάκια για να ναι κρύος.

κτλπ κτλπ κτλπ 

Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε...ο καθένας με βάση τις γνώσεις του και την εμπειρία του θα σου πει κάποιες κινήσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημά σου...

Αν δηλαδή σου έλεγα εξ αρχής ότι μάλλον χάλασε η μητρική σου,που μάλλον κάτι τέτοιο παίζει,θα ήταν καλύτερα;;;Δοκιμάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις και αν δούμε πως τίποτα από αυτά δεν βοηθάει τότε το πας σε κάποιον τεχνικά και σου λέει ακριβώς τι φταίει!!!

Δημοσ.

Καταρχας σε ευχαριστω πολυ και απο καρδιας για τις αναλυτικες οδηγιες σου, μου ειπες πραγματα που δεν τα γνωριζα!

Εξακολουθω να εχω απορια το βημα.

-To να πατήσεις το κουμπί παρατεταμένα για 30 δευτερα το κάνεις για να αποφορτίσουν οι πυκνωτές.

Καταλαβαινω οτι οι πυκμωτες ειναισ την ουσια κολληεμνες μπαταριουλες, αποθηκευτες ενεργειας πανω στην μητρικη.

Σε τι βοηθανε ομως αν αποφορτιστουν? Ποτε και γιατι πρεπει αν δοκιμαζουμε την αποφορτιση τους ?

Επισης θα ηθελα να μπορεις να μου εξηγησεις πως μπορω να προκαλεσω βραχυκλωμα στην CMOS battery.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...