dimitris_p Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με έναν server από turbo-x. Μου τον έφεραν για άλλο πρόβλημα (ειχε χτυπήσει ο boot δίσκος του), oκ αυτό το έλυσα.Τώρα έχω το εξής πρόβλημα.Έγινε reset στο bios κατα λάθος και χαθήκανε κάποιες ρυθμίσεις. Εχω φάει ώρες έχω αλλαξει σχεδων όλες της ρυθμισεις που εχει για τους Controllers και άκρη δεν βρήκα. Συγκεκριμένα εχει πάνω 8 δίσκους 2TB + τον 500 που ειναι για το λειτουργικό.Πάνω υπάρχει και μια κάρτα Raid σε pci-e που εχει πάνω της τους 8 δίσκους. Μέτα το reset ενώ αναγνωρίζει κανονικά στο boot τον 500 που έχει τα windows, όταν τελειώνει τα διαγνωστικά τεστ στην εκκίνηση το pc κολλάει και δεν κάνει boot ούτε και από dvd.Oταν αφαιρώ την κάρτα βουταρι κανονικά. Κατά το boot σε καποιο σημειο διαβάζω κάτι για μπαταρία, την οποία την άλλαξα με νέα αλλά και πάλι το μήνυμα παραμένει.Στο σημείο που κολλάει αναφέρει κάτι για μνήμη.Επισυνάπτω φώτο. Η μητρική είναι αυτή εδώ. Αν χρειάζονται πέστε μου να δω και τα στοιχεία της raid κάρτας. http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449#ov Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
spiti Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 αν κατάλαβα καλά όταν αφαιρείς την κάρτα .... πάλι έχεις πρόβλημα με το βοοτ και προφανώς οι δίσκοι έχουν χρήσιμα αρχεία. Πρώτο βήμα σου είναι να αφαιρέσεις την RAID και χωρίς κίνδυνο για καταστροφή αρχείων να φτιάξεις τα windows και να κάνει σωστό βοοταρισμα από τον 500αρη. Οταν λύσεις αυτό το πρόβλημα ......μετά θα δεις τι πρέπει να κάνεις με το ΡΑΙΔ σύστημα. αν θες διευκρινήσεις παρε στείλε πμ
The_Judas Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Ποια κάρτα raid έχει το σύστημα; Οι δίσκοι του raid έχουν δεδομένα; Εχεις backup;
dimitris_p Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Όπως είπα στην αρχή o server κάνει boot κανονικα με τα windows (χωρείς την κάρτα raid) και φορτώνει τα 7αρια κανονικά. Όταν την κουμπώνω πάνω, στο boot του bios φαίνεται ότι και πάλι τον βλέπει τον 500αρι αλλά όταν τελειώνει τα διαγνωστικά τεστ βγαζει το μηνυμα που υπάρχει στην φώτο. Τα αρχεία ειναι κοντά 8 τερα και ειναι αρχεία video (ο server ειναι για video montaz). Αύριο θα σας δώσω στοιχεια της κάρτας. Από backup υπάρχουν μόνο 2 σκληροί που δεν ξέρω τι περιέχουν μέσα.
dimitris_p Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Nα διευκρινίσω λίγο τα πράγματα από την αρχή μήπως βγάλουμε άκρη. Ο Server όταν ήρθε σε μένα κόλλαγε στην εκκίνηση στο boot με ενα μήνυμα που δεν το θυμάμαι. (αυτή ήταν η αίτια που ήρθε σε μένα).Τον είχε πάει και αλλού και του έλεγαν διάφορα τρελά ότι χρειάζονται αλλαγή πολλά πράγματα τεσπα. Ακούγοντας το γνωστό τακ τακ τακ από τους σκληρούς εντόπισα έναν raid χαλασμένο τον οποίο αφαίρεσα από το καλώδιο sata. Ο server μετά από αυτό ξεκίνησε κανονικά με τα 7αρια.Ομως κολλούσαν τα πάντα και έκανε να φορτώσει τα 7αρια τουλάχιστον 5 λεπτά και όταν έκανα κλικ σε κάτι τα ζώα μου αργά που λένε!! Δοκιμάζω και αφαιρώ την κάρτα raid από το slot αλλά και πάλι κολλούσαν τα πάντα. Εδώ σκέφτηκα να κάνω ενα reset στο bios μια και μου είπε ότι το είχε σκαλίσει ο ίδιος για να βρει τον λόγο που κολλούσε στο boot μήπως και διορθώσω αυτό που σερνόταν ο server. Εδώ αρχίζουν όλα καθώς μετά το reset που έγινε, όταν είναι πάνω ο raid κολλάει στο μήνυμα που βλέπετε ενώ πριν το reset ο server βουταριζε κανονικά. Το θέμα που σερνόταν ο server το έλυσα μετά αφού παρατήρησα και εάν θόρυβο κάθε λίγο και λιγάκι παράξενο από την κεφαλή του boot δίσκου και κατάλαβα ότι έχει χτυπήσει και αυτός. Περνάω τα 7αρια σε νέο σκληρό και ο Server δουλεύει σφαίρα μια και είναι 8πυρινο με 8 gb ram. Αλλά δεν βουτάει με την κάρτα raid πάνω...... Γι αυτό είμαι 100% σίγουρος ότι είναι ρύθμιση από το bios, εκτός και αν είναι ρύθμιση από το μενού του raid καθώς με ctrl+h νομίζω στο boot φορτώνει δικό του software και βγάζει ενα μενού με ρυθμίσεις. Να πω επίσης οτι ο boot σκληρός ειναι σε sata controller της μητρικής και όχι φυσικά στον raid.
spiti Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 ωραία οπότε κάνεις το εξής βοοταρεις με τον κοντρόλερ πάνω αλλα αποσυνδεδεμενοι όλοι οι δίσκοι βουτάρει κανονικά??....τότε φταίει κάποιος ραιδ δισκος ........ αν δεν μπουτάρει είναι χαλασμένος (ή εχει προβληματικές ρυθμισεις στο βιος) ο κοντρολερ και πρέπει να τον αντικαταστήσεις ..... (με ίδιο κατα προτίμηση γιατί αλλιώς γίνονται σύνθετα τα πραγματα)
dimitris_p Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Σχετικά με το πρώτο (χωρείς σκληρούς πάνω) το εχω δοκιμάσει και δεν κάνει boot, βγαζει το ίδιο μηνυμα.Πως γίνετε έτσι εντελώς ξαφνικά να εχει προβλημα ο raid αφού πριν δούλευε?? Αυτό το θέμα με την μπαταρία μου μου βγαζει με προβληματίζει παντως μήπως ειναι κάτι άλλο?? Ο Raid εχει δικο του μενού με ρυθμίσεις στο οποίο μπαίνω κανονικά.Εγώ προσωπικά εδώ δεν έχω πειράξει τίποτα από ρυθμισεις.
spiti Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 ενδεχομένως να προσπαθεί να βοοταρει (κακως) από τον ραιδ ψάξε στο ΒΙΟΣ του ραινδ και βγάλτο
dimitris_p Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 To θέμα ειναι αυτή η ρυθμιση ειναι στο bios του raid η στην μητρική? Eγω έκανα reset στην μητρική και όχι στον raid.Nα πήρε τώρα και αυτόν η μπάλα που λέμε και να άλλαξαν και εκεί ρυθμίσεις?
spiti Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 τσέκαρε το βιος της μητρικής ......ψάξε μήπως δίνει τον έλεγχο στο ραιδ για βοοταρισμα μηπως με το δεφολτ το γύρισε το βοοταρισμα σε auto και ψάχνει άλλα μεσα για εκίνηση πριν πάει στον τοπικο 500αρη?
dimitris_p Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Στην εκκίνηση βγαζει αρκετά μηνύματα, δεν τα θυμάμαι απ έξω .Αύριο θα βγάλω φώτος από την οθόνη και θα τα ανεβάσω να τα δειτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα