ALLisCHAOS Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Γεια σας, πειραματίζομαι λίγο με το wordpress το τελευταίο καιρό, έχω βάλει λοιπόν ένα θέμα, έχω κάνει και αλλαγές που ήθελα μέσα απο το admin-panel αλλά έφτασε η ώρα να θέλω να προσθέσω ένα script.To θέμα μου έχει για κάθε σελίδα ένα featured image πεδίο (διαλλέγεις μια φωτογραφία και μπαίνει στην αρχή της σελίδας). Θέλω λοιπόν να βάλω ένα sript ώστε όταν πατάω πάνω στην εικόνα ή ανα κάποιο χρονικό διάστημα να αλλάζει η εικόνα. Που ακριβώς θα πρέπει να προσθέσω το script μου? φαντάζω έίναι σίγουρα: /mySite/wp-content/themes/myThemeName/.. και μετά? σε πιο αρχείο?
Members gsarig Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Members Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Κάπου μέσα στον φάκελο του theme σου φτιάξε έναν φάκελο π.χ. js (αν δεν υπάρχει ήδη) και εκεί μέσα πρόσθεσε το script σου. Στη συνέχεια ο επίσημος και προτεινόμενος από το WordPress τρόπος για να το καλέσεις είναι μέσω του wp_enqueue_script.
lion2486 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Συμφωνώ στο παραπάνω. Μια βοήθεια ακόμα είναι που θέλεις να γίνεται αυτό; Στη λίστα με τα άρθρα; Στα αποτελέσματα αναζήτησης; Στην Αρχική; Στο αρχείο άρθρων; Γενικά το Wordpress έχει κάποια προτεινόμενα ονόματα αρχείων για τη δομή των θεμάτων. Ρίξε μια ματιά εδώ.
ALLisCHAOS Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Thank you, τώρα που έχω λίγο χρόνο θα κοιτάξω τα λινκ που μου δώσατε. Το script θελω να αλλάζει ανά 3-4 sec την εικόνα από ένα page(thumbnail? feature image? ή όπως λέγεται)
Xvipes Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Κάπου μέσα στον φάκελο του theme σου φτιάξε έναν φάκελο π.χ. js (αν δεν υπάρχει ήδη) και εκεί μέσα πρόσθεσε το script σου. Στη συνέχεια ο επίσημος και προτεινόμενος από το WordPress τρόπος για να το καλέσεις είναι μέσω του wp_enqueue_script. ή πας στο header/footer και προσθέτεις το παρακάτω και ξεμπερδεύεις <script src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/retina.min.js" type="text/javascript"></script>
antonisid Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 ή πας στο header/footer και προσθέτεις το παρακάτω και ξεμπερδεύεις <script src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/retina.min.js" type="text/javascript"></script> Μέγα λάθος!!! Όταν μπορείς να χρησιμοποιείς τις wp_register_script & wp_enqueue_script - που είναι και ο τρόπος που συστήνει το wordpress - και χρησιμοποιείς την script src εντολή, τότε με μια πρόχειρη σκέψη χάνεις 2 πλεονεκτήματα: α) Όλα τα scipts καλούνται συνεχώς και σε κάθε φόρτωση της σελίδας. Αυτό, στο page speed θα παίξει σημαντικό ρόλο, ενώ με την wp_enqueue_script καλείς κάθε φορά το scipt που χρειάζεσαι (μέσα στο template file) το οποίο έχει γίνει register στο functions.php με την wp_register_script. β) Η wp_localize_script προσφέρει τη δυνατότητα να περνάμε παραμέτρους στην javascript - στο αρχείο που καλούμε - μέσω php το οποίο είναι εξαιρετικά βολικό, αλλά μόνο εφόσον έχουμε χρησιμοποιήσει τις παραπάνω functions για να κάνουμε register & call ενός script. IMPORTANT! wp_localize_script() MUST be called after the script it's being attached to has been registered using wp_register_script() or wp_enqueue_script().
Xvipes Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Καλά δε το ανέφερα σαν best practice αλλά σαν γρήγορη λύση. Όσο για το α) όταν κατεβάσεις ένα script τότε δε στο ξανακατεβάζει σε κάθε επόμενη σελίδα μιας και το έχει cacharei.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα