Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,εχω ενα hp λαπτοπ που ανεβαζει θερμοκρασιες.Πηρα μια βαση με ανεμιστηρακια το οποιο βοηθαει στη θερμοκρασια αλλα μετα απο λιγο καιρο παρατηρεισα εναν παραξενο θορυβο στο μανισιο φανακι.Παιζει να δημιουργήθηκε προβλημα λογω της βασης;

Αποστολή από το LG-D802 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Χλωμο-δυσκολο,με την λογικη οτι επρεπε τα φανακια της βασης να βγαζουν με τοση δυναμη τον αερα που να επηρεαζουν την δυναμη του μαμα ανεμιστηρα.Εαν το λαπτοπ το εχεις χρονια ή δεν το εχεις καθαρισει πολυ καιρο καλυτερα θα ειναι να ξεκινησεις απο εκει.

Πρωτα καθαρισμα.

Αν συνεχισει τοτε λογικα εφαγε τα ψωμια του το ανεμιστηρι μαμα.

Για ποιο λαπτοπ μιλαμε;

Δημοσ.

Απο την βάση να δημιουργήθηκε πρόβλημα ολίγον χλωμό το βλέπω μαλλον έχει πρόβλημα γενικά το ανεμιστηράκι λόγω της σκόνης που έχει μαζέψει ή κατι εχουν πάθει οι στροφές του , άνοιξε το να το καθαρίσεις απο σκόνες γιατι έτσι και αλλιώς καλό θα κάνεις και οχι κακό , λογικά πάντα θα υπήρχε ο θόρυβος απλα δεν το είχες προσέξει

Δημοσ.

Καλησπερα,εχω ενα hp λαπτοπ που ανεβαζει θερμοκρασιες.Πηρα μια βαση με ανεμιστηρακια το οποιο βοηθαει στη θερμοκρασια αλλα μετα απο λιγο καιρο παρατηρεισα εναν παραξενο θορυβο στο μανισιο φανακι.Παιζει να δημιουργήθηκε προβλημα λογω της βασης;

Πως να επηρεάσει την ψήκτρα το ότι ακούγεται σημαίνει πως θέλει καθάρισμα η αντικατάσταση και ένα είναι δυνατόν να λαδώσεις και λίγο το μοτερακι με λαδί μηχανής( όχι μαγειρικό γιατί έχει λίπη και θα κολλήσει χειρότερα). Αντιθέτως σε όσα λαπτοπ είδα να έχουν  βάση ψύξης μόνο θετικά έχει  στην λειτουργιά και την απόδοση του υπολογιστή  

Δημοσ.

Εγω πάλι απο την άλλη δεν έχω δει καμία διαφορά με τις βάσεις, η μόνη διαφορά αλλά έμμεση είναι οτι επειδή ο υπολογιστής έχει μεγαλύτερη απόσταση απο το γραφείο ο ανεμιστήρας του μπορεί να τραβάει λίγο περισσότερο αέρα, επίσης εχούν ωραία κλίση για γράψιμο στο πληκτρολόγιο αλλά οχι, οι ανεμιστήρες του δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Είναι σαν να προσπαθείς να ψύξεις τον κινητήρα του αυτοκινήτου πάνω απο το καπώ...

Και κοίτα μην πας και ρίξεις κανα λάδι μηχανής στον ανεμιστήρα και γελάνε και τα πόμολα, αυτά είναι χοντρά λάδια που θα κόψουν ταχύτητα απο τον ανεμιστήρα και θα τον καταστρέψουν εντελώς σε βάθος χρόνου. Σπρέι καθαρισμού με λάδι για επαφές χρειάζεσαι, συνήθως έχουν όλοι οι ηλεκτρονικοί, αν και αυτά ειναι ημίμετρα, εγω πρότείνω αλλαγή του ανεμιστήρα με ενα καινούργιο και καθάρισες.

Δημοσ.

Εγω πάλι απο την άλλη δεν έχω δει καμία διαφορά με τις βάσεις, η μόνη διαφορά αλλά έμμεση είναι οτι επειδή ο υπολογιστής έχει μεγαλύτερη απόσταση απο το γραφείο ο ανεμιστήρας του μπορεί να τραβάει λίγο περισσότερο αέρα, επίσης εχούν ωραία κλίση για γράψιμο στο πληκτρολόγιο αλλά οχι, οι ανεμιστήρες του δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Είναι σαν να προσπαθείς να ψύξεις τον κινητήρα του αυτοκινήτου πάνω απο το καπώ...

Και κοίτα μην πας και ρίξεις κανα λάδι μηχανής στον ανεμιστήρα και γελάνε και τα πόμολα, αυτά είναι χοντρά λάδια που θα κόψουν ταχύτητα απο τον ανεμιστήρα και θα τον καταστρέψουν εντελώς σε βάθος χρόνου. Σπρέι καθαρισμού με λάδι για επαφές χρειάζεσαι, συνήθως έχουν όλοι οι ηλεκτρονικοί, αν και αυτά ειναι ημίμετρα, εγω πρότείνω αλλαγή του ανεμιστήρα με ενα καινούργιο και καθάρισες.

Κι όμως αυτό έχει αποτελεσμα στα αυτοκινητα :P Οι τρυπες που κανουν στο καπω δεν ειναι μονο για μοστρα.

Στα λαπτοπ ναι κι εγω δεν εχω δει διαφορα. Μονο ψυχολογικα σε βοηθαει να νομιζεις οτι το ψυχεις. Ασε που το βοηθας στο να παρει περισσοτερη σκονη μεσα... 

Δημοσ.

Hp g6 series ειναι το λαπτοπ(το οποιο το εχει πλεον ο πατερας μου).Περισσότερο ρωτησα για να χρησιμοποιήσω άφοβα τη βαση στο νεο μου λαπτοπ(lenovo G500).Ευχαριστω για τη βοηθεια.

Δημοσ.

Κι όμως αυτό έχει αποτελεσμα στα αυτοκινητα :P Οι τρυπες που κανουν στο καπω δεν ειναι μονο για μοστρα.

Στα λαπτοπ ναι κι εγω δεν εχω δει διαφορα. Μονο ψυχολογικα σε βοηθαει να νομιζεις οτι το ψυχεις. Ασε που το βοηθας στο να παρει περισσοτερη σκονη μεσα... 

αναλόγως πόσο θα βάλεις και που εάν είσαι καλώς και πιάνει το χέρι σου ξέρεις που θα το βάλεις(δεν μιλώ προσωπικά αλλά γενικά)  τώρα εάν δεν ξέρεις θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα τώρα εάν δεν θες να βάλεις τέτοιο λαδί μπορείς να πας και να πάρεις λαδί  (για ξυριστικές μηχανές μια μικρή αμπούλα είναι ούτε 0,50€  δεν κάνει και λύνεις το πρόβλημα σου σε σχέση με το σπρέι επαφών που κάνει σίγουρα  γύρω στο 10-15€

Δημοσ.

Hp g6 series...κλασική σειρά με πρόβλημα στις θερμοκρασίες.Είναι που είναι το σύστημα ψύξης του απαράδεκτο αν δεν το κάνεις συχνό καθαρισμό τότε είναι σίγουρο πως θα το κάψεις απ τις θερμοκρασίες.

Εγώ σου γράφω από ένα g62 που μου το έδωσαν επειδή έσβηνε από θερμοκρασίες και ο ιδιοκτήτης του μου το χάρισε γιατί τον είχε κουράσει.Πλέον μετά από σχολαστικό καθαρισμό και αλλαγή πάστας και pads το λαπτοπ έχει ~33 βαθμούς σε idle και max 55 σε full στον επεξεργαστή ενώ η κάρτα γραφικών δεν ξεπερνάει ποτέ τους 60 βαθμούς ακόμα και σε πολύ απαιτητικές λειτουργίες.Όλα αυτά χωρίς καμία βάση!!!Τι να την κάνω την βάση;;;Απλά φροντίζω να διατηρώ το σύστημα ψύξης καθαρό καθαρίζοντας τους αεραγωγούς με την ηλεκτρική...ναι με την ηλεκτρική σκούπα...και κάνω εσωτερικό καθαρισμό ανά 6μήνες.

Οι βάσεις απλά καλύπτουν το πρόβλημα δεν το διορθώνουν.Αν είναι να πετάξεις κυριολεκτικά 20 ευρώ για μια βάση,δώσε 30 ευρώ και πάνε τον σε έναν τεχνικό να στο κάνει καινούργιο...Θα δώσεις παράταση ζωής στο λάπτοπ σου και θα δεις την συμπεριφορά του υπολογιστή σου να αλλάζει.Ουσιαστικά θα το κάνεις καινούργιο με 30 ευρώ!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...