Προς το περιεχόμενο

φορολογία

stefanosnik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά. .. Λοιπόν είμαι λίγο άσχετος με το θέμα της φορολογίας και ήθελα να ρωτήσω κάτι. ... Πχ εγώ εχω εισόδημα 30.000€ και θέλω να πάρω ένα αμάξι ( περίπου 7.000€) στα 1.200-1.400 κυβικά. .. ο φόρος που πληρώνω θα ανέβει εφόσον προστίθεται το αμάξι στην φορολογική μου δήλωση ??? ( δεν έχω άλλο αμάξι είναι το πρώτο) ... και αν αυξηθεί πόσο περίπου? ?? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με .. έστω και... περίπου

καταλαβαίνεις ότι μόνο μέντιουμ μπορεί να σου δώσει ακριβής απάντηση.

εξαρτάται από το τι τεκμήρια έχεις μέχρι τώρα, μπορεί να μην αλλάξει και τίποτα.

άλλο 1200 άλλο 1400.

άλλο μεταχειρισμένο 1 έτους άλλο 10 ετών.

στα ήδη υπάρχοντα τεκμήρια θα προστεθεί και του αυτοκινήτου.

τώρα αν εσύ δηλώνεις 30,000 και τα τεκμήρια φτάνουν πχ τα 10,000 σε φορολογούνε για 30,000.

με την αγορά του αυτοκινήτου τα συνολικά τεκμήρια θα φτάσουν πχ 10,000+4000 (εξαρτάται το αμάξι).

πάλι είσαι κάτω από 30,000. δεν αλλάζει κάτι

αν όμως ξεπεράσουν τα τεκμήρια το εισόδημα πχ 35,000 θα φορολογηθείς για τα 35,000 ασχέτως αν δήλωσες 30,000

• Like 1

όπως όλοι μας έχουμε δει , στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο σταθερό πλαίσιο αναφοράς για τη φορολογία. συνεχώς αλλάζουν τις μεταβλητες, τα δεδομένα και πάντα να ξέρεις πως ο γνώμονας δεν είναι οι πολλοί αλλά οι λίγοι. έτσι αντί να προσαρμόζεται στις ανάγκες του γενικότερου πληθυσμού η φορολογία που επιβάλλεται από το  δημόσιο σε ιδιώτες , γίνεται το αντίθετο. πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε για να την βγάλει καθαρή το κράτος.το ότι κάτι ισχύει φέτος, είναι σχεδόν μαθηματικώς βέβαιο πλέον, στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα ,πως δε θα ισχύει του χρόνου. ο torq είναι απολύτως σωστός. 

Ωραία δλδ αν το άθροισμα από τα τεκμήρια είναι κάτω από 30.000 που είναι το εισόδημα δεν πληρώνω ούτε ευρώ επιπλέον φόρο για το αυτοκίνητο , σωστά ??

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά. .!!!

• Like 1

Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου σχετικά με την εφορια..είμαι φοιτητής και δεν έχω εισόδημα και κάνω μηδενική φορολογική δήλωση..Αγοράζω μια μεταχειρισμενη μηχανή γύρω στο 1200 ευρώ 650 κυβικα... Υπάρχει όμως τεκμηριο αγορας όταν την δηλώσω αρχικά...τι πρέπει να κάνω για να γλιτώσω το προστιμο και αν πέσει τελικά πρόστιμο πόσο στο περίπου μπορεί να μου βάλουν?

αν όμως ξεπεράσουν τα τεκμήρια το εισόδημα πχ 35,000 θα φορολογηθείς για τα 35,000 ασχέτως αν δήλωσες 30,000

Ετσι ακριβως.....Το αν θα φορολογηθεις με τεκμηρια εχει αμεση σχεση με το εισοδημα σου . Αν δεν το ξεπερνανε δεν εχεις προβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...