Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

 

Αγόρασα προ εβδομάδων το Lenovo G510 με I3-4000m και ενσωματωμένη vga Ιntel 4600.
Επειδή το προηγούμενο laptop μου (vaio vgn-fw41e) πέθανε από αποκόλληση της vga λόγω θερμότητας (σε βάθος 3 χρόνων) επέλεξα ένα μηχάνημα χωρίς ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για να μην έχω πάλι τέτοια θέματα. Επίσης δεν παίζω πλέον games.

 

Στο θέμα μας τώρα. Τσεκάρω τις θερμοκρασίες του laptop όταν ακούω μουσική, βλέπω ταινίες ή σερφάρω (με chrome) και μπορώ να πω ότι σχεδόν ποτέ δεν ανεβαίνουν πάνω από 50. Μια μέση θερμοκρασία είναι οι 45 βαθμοι.  Αν ζοριστεί πολύ με multitasking τότε στιγμιαία μπορεί να φτάσει 52-53 αλλά πέφτει άμεσα 6-7 βαθμούς όταν τελειώσει το ζόρισμα.

Αυτό λοιπόν που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι κάποιες στιγμές αφήνω το λάπτοπ ανοιχτό χωρίς τίποτα να τρέχει ούτε στο προσκήνιο, ούτε στο παρασκήνιο και με τη cpu να είναι αδρανής (2%-3%). 
Τότε παρατηρώ το συχνό φαινόμενο η θερμοκρασία να διατηρείται στους 45-46 βαθμούς. Θερμοκρασίες δηλαδή που έχει όταν η Cpu δουλεύει (πχ σερφάρισμα).

Δεν έχω ανοιχτό το windows update και επαναλαμβάνω ότι η cpu είναι σχεδόν αδρανής. Τίποτα δεν τρέχει (Oύτε automatic updates προγραμμάτων. Έχουν όλα καθαριστεί μέσω του msconfig). Επίσης ο επεξεργαστής έχει ρυθμιστεί σε minimum state 3% σε όλα τα power plans (και το high perfomance) και ακόμα και στην αδράνεια είναι υποχρονισμένος στα 800Ghz. Το active cooling είναι εννοείται ενεργοποιημένο και ο σκληρός είναι SSD.

Πως εξηγείται κατά τη γνώμη σας η θερμοκρασία? Να ρυθμίσω την pci express και το wifi adaptop σε Power saving ? Θα έχει διαφορά? 
Παίζει ρόλο που η vga είναι ενσωματωμένη? Μια cpu με ενσωματωμένη vga ζεσταίνεται περισσότερο από μία που δεν έχει?

Δημοσ.

Βασικά αυτο που σου έτυχε και πέθανε λόγω θερμότητας μπορεί να συμβεί σε ολα τα laptop ανεξάρτητα τι κάρτα γραφικών έχουν οποτε και επειδή πήρες με αλλη κάρτα τώρα μην είσαι σίγουρος οτι δεν θα σου ξανα συμβεί (προς θεού δεν λέω οτι θα συμβεί απλα σου λέω οτι δεν σημαίνει κατι επειδή πήρες με μη ενσωματομένη κάρτα).

 

Όσο αφορά τις θερμοκρασίες που λες τώρα μην πειράξεις τιποτα μια χαρά ειναι οι θερμοκρασίες σου και μην ξεχνάς οτι ζεσταίνει και ο καιρός οποτε και τιποτα να μην κάνει το laptop θα ανεβάζει θερμοκρασία , αμα θές να αισθάνεσαι πιο σίγουρος και ασφαλής μπορείς να βοηθήσεις την κατάσταση αγοράζωντας μια βάση με ανεμιστήρες

Δημοσ.

το μόνο Power saving που θα μειώσει θερμοκρασίες στον επεξεργαστή είναι αυτό που έκανες.

τα υπόλοιπα για pci-e κλπ δεν αφορούν άμεσα τον επεξεργαστή.

Οι τιμές τις θερμοκρασίας που βλέπεις σε αδράνεια είναι απόλυτα λογικές,μην ξεχνάς ότι μιλάμε για λάπτοπ που το ανεμιστηράκι του είναι μικρό και απο μια θερμοκρασία και κάτω πιθανότατα να σβήνει κιόλας.

Η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών δεν εμφανίζεται στον επεξεργαστή, παρ όλα αυτά θα μπορούσες να πείς ότι έχουν την ίδια θερμοκρασία.

όσο για το προηγούμενο λάπτοπ,λογικό ήταν να χαλάσει κάποτε,ειδιαίτερα αν δεν το είχες ανοίξει ποτέ για καθαρισμό.

Όλα τα ηλεκτρονικά θα χαλάσουν κάποτε είτε τα λειτουργείς είτε όχι. Τα 3 χρόνια που άντεξε ήταν αρκετά εύλογο διάστημα για φορητό υπολογιστή.

Στην αδράνεια ο επεξεργαστής έτσι κ αλλιώς θα πέσει την ελάχιστη συχνότητα, και στο 3% που το έβαλες δεν υπάρχει διαφορά απ το εργοστασιακό 20% πχ μιας και έτσι είναι σχεδιασμένα απο την αρχή.

 

Κοίτα να χαρείς το λάπτοπ και να μην το υπηρετείς αρχικά,αργά η γρήγορα όλα τα πράγματα χαλάνε.

Δημοσ.

ενταξει τωρα δεν ειναι λογικο να χαλανε μηχανηματα που κοστιζουν απο 500€ και πανω μεσα σε 3 χρονια! αυτα τα vaio ειχαν βγει ελαττωματικα (της γυναικας μου σειρα vgn-***  αλλαξε 3 φορες παστα και ανεμιστηρα, παντα ειχε προβλημα με θερμοκρασιες και το ανεμιστηρακι) ..στο δικο μου dell που ειναι καινουριο τωρα αυτη τη στιγμη με το speccy μου δειχνει : cpu 44 , motherboard  46  , graphics nvidia 50 χωρις να εχω ανοιξει τον ανεμιστηρα βασης..


και μετα  απο 10 λεπτα  με τον ανεμιστηρα ανοιχτο μου δειχνει : cpu 48 , mothrboard 50, graphics 48  χαχαχαχαχα καλο ε?!


οποτε το συμπερασμα που εβγαλα μολις τωρα ειναι οτι  ο ανεμιστηρας χτυπαει πανω στην καρτα γραφικων και κατεβαζει την θερμοκρασια αλλα στελνει τον ζεστο αερα στον επεξεργαστη  και ανεβαζει θερμοκρασια! ξερει κανενας μπορει να ισχυει κατι τετοιο?!


ωραια..και μετα απο 10 λεπτα με τον ανεμιστηρα κλειστο οι θερμοκρασιες ξανα το ιδιο: 44 , 46 , 50..! ασε καλυτερα χωρις τη βαση!  :-D  :shock:  :cry:  :confused:  :P

Δημοσ.

Το μονο λογικο δεν ειναι να ασχολεισαι με τετοιες θερμοκρασιες..σε εχει πιασει παρακρουση..αν η θερμοκρασια δεν ανεβαινει ΠΟΤΕ , οπως λες..τι σε απασχολει αν διατηρειται σε αδρανεια οσο και οταν δουλευει ?

 

Δηλαδη σε λιγο θα φτασεις να τα απενεργοποιησεις ολα..usb/vga/hdmi/keyboard/dvd/hdd για να μην ανεβαζει 1 βαθμο θερμοκρασια ξερωγω..

Μην γινομαστε παρανοικοι..μια χαρα θερμοκρασιες εχεις..μεγια το φορητο..συνεχισε την ζωη σου :)

Δημοσ.

Μην τρελαίνεσαι με τις θερμοκρασίες.Από την στιγμή που αγοράζεις λάπτοπ πρέπει να είσαι έτοιμος να ζήσεις με σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες.Κάνε σύγκριση το σύστημα ψύξης ενός λαπτοπ και ενός desktop και θα καταλάβεις απευθείας γιατί οι 46 βαθμοί σε idle είναι μια χαρά!!!!

Από εκεί και πέρα ένα που θα πρέπει να προσέχεις είναι να μην κλείνεις τον κάτω αεραγωγό.Αν το έχεις σε βάση να φροντίζεις ο κάτω αεραγωγός να είναι πάνω από το ανεμιστηράκι την βάσης.

Σκέψου πως έχει ζεστάνει αρκετά ο καιρός και αυτό επηρεάζει άμεσα τις θερμοκρασίες του laptop σου.Πάντως οι θερμοκρασίες που μας έγραψες είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Τώρα για την κάρτα γραφικών που είπες,χωρίς παρεξήγηση,αλλά ήταν λίγο μπουρδίτσα...και ο σκληρός δίσκος ανεβάζει θερμοκρασίες,το επόμενο λαπτοπ σου θα είναι χωρίς σκληρό ή χωρίς ραμ γιατί ανεβάζουν θερμοκρασίες;;;;Όλα χαλάνε αν δεν τα κάνεις την απαραίτητη συντήρηση,αν φροντίζεις να κάνεις καθαρισμό στο λαπτοπ και δεν τσιγκουνεύεσαι να ξοδεύεις 30-40 ευρώ/χρόνο  σε κάποιον τεχνικό για να στο καθαρίσει τότε θα σου πάει αρκετά χρόνια.

Δημοσ.

Παιδια νομιζω παρερμηνευσατε (λαθος δικο μου μαλλον).

 

Ποτε δεν ειπα οτι με ανησυχουν οι θερμοκρασιες που ανεφερα.

Ρωτησα κυριως εγκυκλοπαιδικα μπας και μαθω κατι παραπανω που αγνοουσα (φορουμ ειναι) και οχι επειδη ειμαι φρικαρισμενος ή εμμονικός με το ποσο ζεστο ειναι το μηχανημα.

Εννοειται οι 45c ειναι πολυ καλα. Απλα αλλες φορες μπορει να δω 40c στην αναμονη και αλλες 46c.<br>

Αυτο πως εξηγειται? (ρωταω να μαθω το γιατι ως απορια και οχι επειδη με αγχωνει και δεν κοιμαμαι τα βραδια!!)

Δημοσ.

relax :P

όταν ο επεξεργαστής είναι σε αδράνεια,στην ουσία δεν είναι.Απλα ο task manager παίρνει δειγματοληπτικά την λειτουργία του επεξεργαστή και την προβάλλει.

Η στιγμιαία άνοδος είναι επειδή χρειάζεται να επεξεργαστεί κάτι,ανεβάζει τάση και ρολόγια στο max για να την βγάλει σε σύντομο χρόνο και αυτό είναι που βλέπεις ως θερμοκρασία.

Όταν πχ ο e-mail client κάνει ανανέωση για τα εισερχόμενα,ο επεξεργαστής πρέπει να το "τρέξει" κ ας είναι για μισό δευτερόλεπτο δουλειά.

Ανεβαίνει η τάση και τα clocks και τσούπ, να την η θερμοκρασία.

Σε σταθερό υπολογιστή με τις γομαρόψυκτρες δεν θα το έβλεπες με τόσο μεγάλη διαφορά.

Δημοσ.

Αν θέλεις να μειώσεις λίγο ακόμα την θερμοκρασία, βάλε το System Cooling Policy σε Active.

 

 

post-294072-0-02010500-1431811111_thumb.jpg

 

 

Δημοσ.

Αν θέλεις να μειώσεις λίγο ακόμα την θερμοκρασία, βάλε το System Cooling Policy σε Active.

 

 

attachicon.gifUntitled.jpg

 

Είναι το πρώτο πράγμα που τσέκαρα! Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...