Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε σεις το τροφοδοτικο το πηρα 85 ευρω...και εγω τροφοδοτικο 750 watt εψαχνα αλλα ολα μου βγαιναν ποιο ακριβα απο αυτο που πηρα!

αν το πηρες μονο 85, την στιγμη που στα sites εχει ελαχιστη τιμη €177....., τι να πω μπραβο σου..!! 

παρ' ολα αυτα, εγω προτιμω το τροφοδοτικο μου να δουλευει, τουλαχιστον σε -IDLE-, στο 15-20% της ισχυος του, στο συστημα μου. 

ετσι -πιστευω εγω- οτι παιρνω το ΜΑΧ efficiency. 

οταν δλδ το συστημα μου (πχ στο HTPC μου) σε IDLE, καταναλωνει περιπου 90-100W, το τροφοδοτικο που εχω (450W) δουλευει στο 20-25%.

ετσι ουτε το τροφοδοτικο ζοριζεται, αλλα λειτουργει και μεσα στην κλιμακα (20-80%) που παιρνεις τις μεγιστες επιδοσεις σε Efficiency. 

μπορει να κανω και λαθος, αλλα ετσι το εχω καταλαβει..!  

επισης, οπως σωστα αναφερθηκε πιο πανω, σε MINI ITX μητρικη μπαινει μονο 1 καρτα γραφικων. αρα και την πιο δυνατη να βαλεις, παλι ενα καλο 550-600W σε καλυπτει..!!

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπορει να κανω και λαθος, αλλα ετσι το εχω καταλαβει..!  

Λιγο λαθος το εχεις καταλαβει αλλα δεν πειραζει!!  :P

Σε ενδιαφερει να εισαι μεσα στα ορια του max efficiency οταν ο υπολογιστής δουλευει απο μεσαίο εως πληρη φορτο....

Σε idle οσο χαμηλοτερη καταναλωση εχεις τόσο το καλύτερο και δεν χρειαζεται να εισαι μεσα στο max efficiency του τροφοδοτικου...

Αν κοιτουσαμε το max efficiency σε idle .... τοτε στο συστημα της υπογραφής μου που καταναλωνει 60 - 80 βατ σε idle τι τροφοδοτικο έπρεπε να του βαλω? 350βατ για να ειμαι μεσα στα ορια του efficiency? και μετα σε full load που η καταναλωση εκτοξευεται στα 450βατ τι θα εκανα? 

Δημοσ.

Λιγο λαθος το εχεις καταλαβει αλλα δεν πειραζει!!  :P

Σε ενδιαφερει να εισαι μεσα στα ορια του max efficiency οταν ο υπολογιστής δουλευει απο μεσαίο εως πληρη φορτο....

Σε idle οσο χαμηλοτερη καταναλωση εχεις τόσο το καλύτερο και δεν χρειαζεται να εισαι μεσα στο max efficiency του τροφοδοτικου...

Αν κοιτουσαμε το max efficiency σε idle .... τοτε στο συστημα της υπογραφής μου που καταναλωνει 60 - 80 βατ σε idle τι τροφοδοτικο έπρεπε να του βαλω? 350βατ για να ειμαι μεσα στα ορια του efficiency? και μετα σε full load που η καταναλωση εκτοξευεται στα 450βατ τι θα εκανα? 

αν σε full LOAD, εχεις εσυ 450W, εγω στο MAIN PC ποσα θα επρεπε να εχω.......?  

υποτιθεται οτι ι5+ 970 θα επρεπε να εισαι χαμηλοτερα απο μενα..... με MAX 400W...!! 

και το θεμα του Efficiency, το εβαλα σε γενικες γραμμες.  

ενα καλο 80+ Bronze, SIlver, Gold τροφοδοτικο, ξεκιναει απο πολυ χαμηλοτερα (κατω απο 10% φορτο), με πανω απο 80% efficiency.

απλα, στο 15-20% φορτου ανεβαινει κοντα στις MAX αποδοσεις, 84-86-88-90%, αναλογα την διαβαθμιση του τροφοδοτικου.

δεν ειπα οτι ειναι κανονας!  εγω το προτιμω ετσι..!

Δημοσ.

Παιδια η αποφαση παρθηκε...Θα πουλησω τα κομματια και θα παρω αργοτερα ενα laptop..Πειτε ιδεες που να τα πουλησω και γενικα τι να κανω

Ευχαριστω

Δημοσ.

Παιδια η αποφαση παρθηκε...Θα πουλησω τα κομματια και θα παρω αργοτερα ενα laptop..Πειτε ιδεες που να τα πουλησω και γενικα τι να κανω

Ευχαριστω

Πρεπει να δωσεις αρκετα λεφτα ομως για να παρεις ενα αξιοπρεπες gaming laptop.

Δημοσ.

Εδώ δώσε τα στo site. http://www.insomnia.gr/classifieds/

Αλήθεια που το βρήκες το τροφοδοτικό 70 ευρώ???

εδω περα το βρηκα 

Πρεπει να δωσεις αρκετα λεφτα ομως για να παρεις ενα αξιοπρεπες gaming laptop.

Ναι..δεν με πειραζει να δωσω λεφτα και να αξιζει...

Θελω να μου προτινετε κατι σε λαπτοπ:Θελω να βρω καλο λαπτοπ σε καλα λεφτα οχι παρα πολλα και χωρις λογο! 

Το θελω για να ακουω τελεια τον ηχο για τραγουδια ,να μπορω να παίξω ενα παιχνιδι σε καλο επιπεδο λιγο ποιο πανω απο μετριο.Να μπορω δλδ να παιξω games χωρις  θεμα 

και για καμοια ταινια να ειναι καλο με μεγαλη οθονη (θα προτιμουσα)

Δημοσ.

Gaming laptop, και με μεγαλη οθονη, και με καλο ηχο. και να παιζεις παιχνιδια χωρις θεμα.....? 

μαλλον κατι σαν αυτο http://www.skroutz.gr/s/5746532/Dell-Alienware-17-i7-4710MQ-8GB-1TB-80GB-SSD-GTX-860M.html ψαχνεις...!!!!  

αλλα να ξερεις, οτι με τα ιδια χρηματα, φτιαχνεις 2 φορες πιο δυνατο Desktop...!!!

• Like 1
Δημοσ.

Το αγόρασες 70 και το δίνεις 100! Ωραίος, έτσι μπορεί και να βγεις με κέρδος απο την όλη φάση :P

Γέμισαν οι αγγελίες εδώ και καιρό από βόρεια Ευρώπη μεριά με αξιόλογα κομμάτια (gpu,psu) σε εξευτελιστική τιμή. Τα εμπιστεύεσαι όμως; Κατά πάσα πιθανότητα είναι από Bitcoin miners.

Η εγγύηση που λέει στην αγγελία του ο φίλος κατά πάσα πιθανότητα (Ολανδία) επειδή την έχω ψάξει άμα βγάλει βλάβη δεν βγάζεις άκρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...