Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια εβαλα εναν ssd pro 850 και εκανα ενα διαγνωστικο τεστ με το πργραμμα της samsung το magician και τα αποτελεσματα ειναι αυτα που φαινονται στη φωτο..δεν ειναι καπως χαμηλα..;τι λετε να φταιει..;

post-286334-0-39062200-1431726257_thumb.jpg

post-286334-0-42762200-1431726265_thumb.jpg

Sent Items

Δημοσ.

Εντάξει καλα φαίνονται τα νούμερα δεν νομίζω οτι το up to 550 και up to 470 ειναι και στάνταρ οτι θα τα πιάνεις και έχεις και ενεργοποιημένο και ahci

Δημοσ.

Eιναι χαμηλα.Πρεπει να πας στο magician και να κανεις καποιες ρυθμισεις.Τι συστημα εχεις;

Τα randoms ειναι χαμηλα.Πηγαινε και βαλε στο cache του δισκου min 200 MB και μεγιστο 2000MB.

Δοκιμασε και δειξε λιγο την καρτελα με αυτο που σου ειπα.

Βημα βημα κανεις τα εξης...

OS Optimization

Virtual memory

Shortcut

Ανοιγει το παραθυρο.

Αλλαγη

Προσαρμοσμενο

Και βαζεις οτι σου ειπα.

Reboot και ξαναδοκιμασε...

Δημοσ.

Τι συστημα εχεις;μητρικη;drivers sata 6;μπορει να φταιει το chipset της μητρικης.

Εγω χρησιμοποιω την Intel Rapid Storage Technology,δηλαδη sata controller drivers.Κοινως iaStorA.

Βαλε ξανα την cache εκει που σου εβαλε στο default το magician και ενεργοποιησε το rapid mode εαν εχεις μνημη πανω απο 6 ram.

Την πρωτη φορα ειχες καλυτερο write...με ενεργοποιημενο το Rapid mode δοκιμασε και πες μου...

Τρεξε ενα AS SSD Benchmark και ανεβασε φωτο.

http://s18.postimg.org/vld3fyahl/rapid_mode.jpg

http://s27.postimg.org/i76hq7w8j/no_rapid_mode.jpg

Απο 840 pro 256.

Δημοσ.

Άγγελε, τα νούμερά σου φαίνονται μια χαρά. Δεν έχω ιδέα με τι κριτήριο λέει ο φίλος απο πάνω ότι είναι χαμηλά, τα IOPS που έχεις πρώτον είναι μια χαρά (δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να καταλάβεις τη διαφορά ούτε τα μισά αν είχες), δεύτερον είναι πάνω κάτω τα ίδια νούμερα που διαβάζεις σε reviews και τρίτον έχεις 128GB που υπολείπεται κάπως (όταν λέω κάπως εννοώ υπάρχει μια μικρή διαφορά στα χαρτιά) από τα μοντέλα μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Προσωπικά νομίζω ότι ψάχνεσαι μόνο και μόνο επειδή σου φάνηκε άδεια η μπάρα.

• Like 3
Δημοσ.

Άγγελε, τα νούμερά σου φαίνονται μια χαρά. Δεν έχω ιδέα με τι κριτήριο λέει ο φίλος απο πάνω ότι είναι χαμηλά, τα IOPS που έχεις πρώτον είναι μια χαρά (δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να καταλάβεις τη διαφορά ούτε τα μισά αν είχες), δεύτερον είναι πάνω κάτω τα ίδια νούμερα που διαβάζεις σε reviews και τρίτον έχεις 128GB που υπολείπεται κάπως (όταν λέω κάπως εννοώ υπάρχει μια μικρή διαφορά στα χαρτιά) από τα μοντέλα μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Προσωπικά νομίζω ότι ψάχνεσαι μόνο και μόνο επειδή σου φάνηκε άδεια η μπάρα.

Φιλε μου ασχετως των 128 gb ο δισκος αυτος στα IOPS ογδονταριζει αντε 65-80.000.Στα write τα ΙΟPS με 17,000 στα 90,000 σου φαινεται εσενα φυσιολογικο;δεν πρεπει το παιδι να το διερευνησει;αν δεν εχει σωστα drivers ή να δουμε οτι λογω chipset βγαζει τοσα(εννοειται τοτε το δεχεσαι)...τα read write ειναι φυσιολογικα.Αναφερθηκα πουθενα για κατι αλλο;Επειδη δηλαδη δεν θα βλεπει την διαφορα δεν πρεπει να δει κατι γιατι λειτουργει με τον τροπο που λειτουργει;και με 250 σε read παλι δεν θα'βλεπε διαφορα.Ας επαιρνε με αυτη την λογικη εναν δισκο με 256gb και αλλης εταιρειας διαφορετικων ταχυτητων...Αυτο σημαινει οτι επρεπε να το δεχτει και να προχωρησει;δεν του ειπαμε να κανει ουτε φορματ ουτε να "διαλυσει" το συστημα του.

Τον ρωτησα τι συστημα εχει για να βγαλουμε μερικα συμπερασματα.Οκ...ακομη υποθετουμε.Ισως και με διαφορετικες ρυθμισεις απο το magician να στρωσει.Απο την πλευρα μου το αφηνω ας κανει ο φιλος οτι νομιζει.

Δημοσ.

Φιλε μου ασχετως των 128 gb ο δισκος αυτος στα IOPS ογδονταριζει αντε 65-80.000.Στα write τα ΙΟPS με 17,000 στα 90,000 σου φαινεται εσενα φυσιολογικο;δεν πρεπει το παιδι να το διερευνησει;αν δεν εχει σωστα drivers ή να δουμε οτι λογω chipset βγαζει τοσα(εννοειται τοτε το δεχεσαι)...τα read write ειναι φυσιολογικα.Αναφερθηκα πουθενα για κατι αλλο;Επειδη δηλαδη δεν θα βλεπει την διαφορα δεν πρεπει να δει κατι γιατι λειτουργει με τον τροπο που λειτουργει;και με 250 σε read παλι δεν θα'βλεπε διαφορα.Ας επαιρνε με αυτη την λογικη εναν δισκο με 256gb και αλλης εταιρειας διαφορετικων ταχυτητων...Αυτο σημαινει οτι επρεπε να το δεχτει και να προχωρησει;δεν του ειπαμε να κανει ουτε φορματ ουτε να "διαλυσει" το συστημα του.

Τον ρωτησα τι συστημα εχει για να βγαλουμε μερικα συμπερασματα.Οκ...ακομη υποθετουμε.Ισως και με διαφορετικες ρυθμισεις απο το magician να στρωσει.Απο την πλευρα μου το αφηνω ας κανει ο φιλος οτι νομιζει.

1. Για όλα όσα θα πω παρακάτω, υπόψιν πως η μέθοδος μέτρησης παίζει τεράστιο ρόλο. Δεδομένου ότι έχουμε απλά ένα screenshot του magician εδώ και ότι στα review sites δεν βάζουν βέβαια screenshots του magician, τα νούμερα που θα πούμε εγώ εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να απέχουν από αυτά που βγάζει ο magician για διάφορους λόγους.

2. Πού έχεις δει αυτό το δίσκο να βγάζει 80K IOPS? Που έχεις δει οποιοδήποτε SATA SSD να βγάζει 80K IOPS? Αν ρίξεις μια ματιά π.χ. στο review του Anand θα δεις ότι τα νούμερα που βγάζει όχι μόνο αυτός αλλά και ο (top level) ανταγωνισμός είναι κάπου εκεί, 10Κ IOPS ή λίγο παραπάνω. Ακόμα και αυτό το τέρας που παίζει σε εντελώς άλλη κατηγορία (PCIe + NVMe) έβγαλε μόνο 22K average IOPS.

Η ίδια η Samsung στα specs λέει πως σε random write σε QD1 ο δίσκος δίνει "max 36K" ενώ σε QD32 "max 90K". Αντιλαμβάνεσαι πως αυτό το "max 90K" είναι στιγμιαία και όχι μέση τιμή σαν αυτή που σου δίνει ένα benchmark, πως πρέπει να είναι σε QD32 (το screenshot του magician δε λέει τίποτα τέτοιο), πως αν ποτέ συνέβη στο εργαστήριο σίγουρα ήταν υπο ιδανικές τελείως κατασκευασμένες συνθήκες και πως σίγουρα δεν ισχύει για το μικρό μοντέλο που δεν έχει γεμάτα NAND channels. Και για να ξαναγυρίσω στο τέρας της Intel, εκεί τα specifications λένε "max 290K" (ενώ το benchmark υπενθυμίζω έβγαλε average 22K).

Ξαναρωτάω λοιπόν, εσύ αυτά τα νούμερα που λες πού τα έχεις δει;

3. Υπάρχουν προβλήματα και προβλήματα. Το υποτιθέμενο πρόβλημα με τα IOPS όπως υποθέτω γνωρίζεις ακόμα κι αν υπήρχε θα ήταν τελείως αδιάφορο για desktop χρήση, εκτός αν έχεις κάνει τον υπολογιστή file server και βρίσκεσαι πάνω σε gigabit LAN με μερικές χιλιάδες clients να σου πίνουν το αίμα ασταμάτητα. Γι' αυτό το λόγο ακόμα και 50% κάτω από το κανονικό να ήταν η επίδοση ο φίλος δε θα έβλεπε καμία απολύτως διαφορά. Αντίθετα αν το read ήταν αντί για 400, 250 αυτό τουλάχιστον θεωρητικά θα μπορούσε να εμφανιστεί και στην πράξη (πχ αν είχες άλλο έναν 850 pro και αντέγραφες HD ταινίες). Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν με τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια απλά δε θα ασχολούμουν περισσότερο, στη δεύτερη μπορεί και να το έψαχνα.

• Like 1
Δημοσ.
Ξαναρωτάω λοιπόν, εσύ αυτά τα νούμερα που λες πού τα έχεις δει;

Επειδη μιλας με ανθρωπο που προτιμα στην ζωη του samsung προιοντα σου παραθετω...

850 EVO PRO 120

850 PRO 128

Τσεκαρισε τα νουμερα του magician.

ΤΑ SCREENSHOTS με τον 840 pro 256 επανω δικα μου ειναι για να ξερεις...τον εχω απο τοτε που σχεδον βγηκε και δουλευει καθε μερα ωρες "ατελειωτες".

Με rapid mode και χωρις rapid.

Τωρα για τα υπολοιπα νομιζω ημουν ξεκαθαρος.Πρωτα κανε μια ερευνα και μετα πες μας οτι τα βγαζουμε απο το μυαλο μας.

Δημοσ.

Ενταξει παιδια μην τσακωνεστε!εαν δεν προκειται να δω διαφορα το αφηνω ως εχει!εγω ειπα μηπως υπαρχει καποιο προβλημα σοβαρο που θα ειχε σημαντικη επιδραση στο pc..τωρα αν δεν καταλαβω καποια ουσιωδη διαφορα το αφηνω οπως ειναι!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τσεκαρισε τα νουμερα του magician.

ΤΑ SCREENSHOTS με τον 840 pro 256 επανω δικα μου ειναι για να ξερεις...τον εχω απο τοτε που σχεδον βγηκε και δουλευει καθε μερα ωρες "ατελειωτες".

Με rapid mode και χωρις rapid.

Τωρα για τα υπολοιπα νομιζω ημουν ξεκαθαρος.Πρωτα κανε μια ερευνα και μετα πες μας οτι τα βγαζουμε απο το μυαλο μας.

Κοίτα, οι κόντρες δεν έχουν νόημα.

Εγώ είπα κάποια πράγματα που πιστεύω πως είναι λογικά, που συμφωνούν με reviews από καταξιωμένα sites με πολύ μεγάλο κοινό, και που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (πχ το QD32 σταθερά καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί παρα μόνο σε benchmark).

Άλλο site που παρακοουθώ είναι το Tech Report, εκεί δεν έκαναν review τον 850 pro αλλά για τον 840 pro που έχεις ορίστε τα θεωρητικά νούμεραορίστε και τα πραγματικά -- spoiler alert: 10K IOPS και κάτι παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση.

Εσύ σαν αντεπιχείρημα μου βάζεις youtube videos από ερασιτέχνες και δικά σου screenshots όπου τα νούμερα φεύγουν παραπάνω από το ίδιο το θεωρητικό μέγιστο της Samsung.

Για μένα το συμπέρασμα είναι προφανές. Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι έχεις 90Κ IOPS σταθερά επειδή έτσι έγραψε ο magician τότε καλή φάση, να χαίρεσαι τον 840 και να παίρνεις μόνο Samsung (είναι πραγματικά καλοί, και γω ο ίδιος έχω τρεις). Και με συγχωρείς για την παρέμβαση.

Δημοσ.

Κοίτα, οι κόντρες δεν έχουν νόημα.

Εγώ είπα κάποια πράγματα που πιστεύω πως είναι λογικά, που συμφωνούν με reviews από καταξιωμένα sites με πολύ μεγάλο κοινό, και που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (πχ το QD32 σταθερά καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί παρα μόνο σε benchmark).

Άλλο site που παρακοουθώ είναι το Tech Report, εκεί δεν έκαναν review τον 850 pro αλλά για τον 840 pro που έχεις ορίστε τα θεωρητικά νούμεραορίστε και τα πραγματικά -- spoiler alert: 10K IOPS και κάτι παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση.

Εσύ σαν αντεπιχείρημα μου βάζεις youtube videos από ερασιτέχνες και δικά σου screenshots όπου τα νούμερα φεύγουν παραπάνω από το ίδιο το θεωρητικό μέγιστο της Samsung.

Για μένα το συμπέρασμα είναι προφανές. Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι έχεις 90Κ IOPS σταθερά επειδή έτσι έγραψε ο magician τότε καλή φάση, να χαίρεσαι τον 840 και να παίρνεις μόνο Samsung (είναι πραγματικά καλοί, και γω ο ίδιος έχω τρεις). Και με συγχωρείς για την παρέμβαση.

Εαν ποτε καταληξουμε καπου(οχι απαραιτητα)θα ηταν θαυμα.Ο λογος;Διοτι απο αλλου ξεκινησε η συζητηση του ΤS(ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ MAGICIAN)και φτασαμε για να αποδειξεις αυτο που λες εσυ ενα καρο μετρησεις και sites...τρεχα γυρευε κοινως.

Λοιπον για να τελειωνουμε ομορφα και απλα επειδη σαφεστατα δεν εχω σκοπο και ουτε το πηγαινω για κοντρες(συζητηση κανουμε)στο παιρνω απο την αρχη μηπως και καταλαβεις πως ξεκινησε το θεμα.

Ερχεται ο φιλος Αγγελος και μας παραθετει ενα Benchmark magician.Ναι ή οχι;

Του λεω οτι τα Randoms ειναι χαμηλα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΕ ΤΟ MAGICIAN(ΟΧΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕΣ).

Μου λες ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ MAGICIAN(επειδη δεν μπορουσες να βρεις);

Σου παραθετω youtube ιδιας χωρητικοτητας δισκους-εταιρειας-και evo-pro(850)εχει αλλα τοσα...σου παραθετω κι εγω τον δικο μου δισκο με 80αρια και ανω ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ MAGICIAN και μολις βλεπεις οτι δεν ισχυουν αυτα που λες αλλαζεις γραμμη...Ε,αμα συνεννοηθουμε οντως θαυμα θα ειναι.

Καταλαβαινεις οτι μιλησα με το benchmark της εταιρειας(που δεν καταλαβαινω γιατι να ειναι μουφα απο αποψη μετρησεων οταν μιλαμε για το ιδιο προγραμμα σε ιδιους δισκους).Τα read-write τα δεχεσαι...τα υπολοιπα γιατι;

Εαν π.χ βαλεις τον δισκο του Αγγελου στο δικο μου pc και ξαφνικα δεις 80αρια στα IOPS ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μετρησης(magician) θα βγαλεις καποιο συμπερασμα ή οχι;

Δεν σου ειπα κανε μετρηση σε μενα με magician και στον αλλον  με ATTO πχ...

http://benchmarkreviews.com/17828/samsung-ssd-850-pro-solid-state-drive-review/7/

http://www.legitreviews.com/samsung-850-evo-series-ssd-review_154548/5

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1815922/low-samsung-840-pro-ssd-speeds.html

Κατα τα αλλα ναι μια χαρα ssd ειναι οι samsung(και μονο samsung παιρνω) και χαιρομαι που εχεις και τρεις.Αυτο που κολλαει με την ουσια του θεματος;

Δεν ειπα στο παιδι να πεταξει τον δισκο ή με οτι βγαζει οτι δεν θα δουλευει το συστημα.Του ειπα ενα και απλο πραγμα.Καπου εισαι χαμηλα και ισως να μην εχει βαλει σωστα drivers(εαν εχει Intel μητρικη),μπορει να εχει καποια πραγματα ενεργοποιημενα που ριχνουν την αποδοση του δισκου.Ειναι κακο να διερευνεις κατι;

Οσο για την παρεμβαση μπορεις να κανεις οσες θελεις.Το forum δεν ειναι δικο μου και ο καθενας μπορει να πει την αποψη του.

O φιλος επελεξε να μην ασχοληθει.Δεν μου ειπε τουλαχιστον για το δικο μου προσωπικο συμπερασμα σε τι συστημα τον εχει τοποθετησει.Εν πασει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...