JoooJ Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 σκέφτομαι να αγοράσω ένα μηχανάκι, κυρίως για να πηγαίνω στη δουλειά μου άνετα. θα κάνω κάθε μέρα 50χμ. κατά μέσο όρο. (λιγότερα βασικά αλλά λέω 50 για να πιάσω το μέγιστο) τώρα το καλοκαίρι αν πηγαίνω και για μπάνιο θα υπάρχουν μέρες (ελάχιστες, κυρίως σκ) που μπορεί να ξεπερνάω και τα 150χμ. τα χρήματα που διαθέτω είναι μέχρι 2000€ το πολύ. το ιδανικό θα ήταν να μη τα φτάσουμε. μην αρχίσετε να μου λέτε βάλε άλλα 50,100, 200 και πάρε αυτό, αξίζει. (βέβαια αν αξίζει πολύ το σκεφτόμαστε ) θα κινούμαι περισσότερο σε επαρχιακούς δρόμους και λίγο σε πόλη. θα είναι το πρώτο μου μηχανάκι. απαιτήσεις περίεργες δεν έχω. το θέλω για να κάνω τη δουλειά μου και μόνο. να με πηγαίνει από το ένα σημείο στο άλλο. με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό, να καίει λίγο και εννοείται να μην έχει πανάκριβα ανταλλακτικά. θα μ άρεσε ένα σκουτερ με μεγάλες ρόδες, μιας και θα είναι ευκολοδήγητο και θα έχει τις ανέσεις του. απ ότι κατάλαβα όμως τα σκούτερ δεν είναι οικονομικά. σκεφτόμουν το sym symphony αλλά έμαθα ότι η κατανάλωση του δεν είναι και μικρή, μετά είπα να ξεφύγω (σε τιμή) και να πάω στο symphony ct200i το οποίο υποτίθεται έχει χαμηλή κατανάλωση. τα service όμως; μετά το γύρισα στα παπιά. το daytona sprinter μου φαντάζει ιδανικό, χαμηλή κατανάλωση, φθηνή συντήρηση, φθηνότερο για αγορά. Χάνω τις ευκολίες του σκούτερ όμως αλλά δε μπορείς να τα έχεις όλα. υπάρχει κανένα σκουτερ με χαμηλή κατανάλωση που να πλησιάζει τα παπιά; δε τα γουστάρω και πολύ τα παπιά. κάποιος μου πρότεινε το honda pcx 125, από εμφάνιση δε μ αρέσει αλλά είδα ότι είναι τρομερά οικονομικό σε θέμα κατανάλωσης. τα επιπλέον χρήματα που ζητά μπορούν να γίνουν απόσβεση σε 2-3 χρόνια αλλά δε μπορώ να τα διαθέσω τώρα. οπότε το ξεχνάμε. έμαθα επίσης ότι λόγω της τεχνολογίας που έχει αν σου κάτσει καμιά στραβή, σε σκίσανε στο service τι προτείνετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nightguy Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Αν θελεις κατι οικονομικο με χαμηλα service το scooter δεν ειναι και η καλυτερη λυση,τωρα απο μηχανακια θα σου πρωτεινα honda innova που ειναι πανω κατω στο budget σου.Καλο μηχανακι πραγματικα σκυλι,δεν παθαινει τιποτα και θα σου κρατησει ,ειδικα για την χρηση που το θελεις συν το οτι ειναι και ωραιο εμφανισιακα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MT60RS Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 θελεις sony και καλα φρεσκο πραμα μυρωδατο ή κοιτας και μεταχειρισμενα; Σε ενδιαφερει η μεταπωληση; δες Yamaha YBR 250 και Honda CBF 250, απλα μηχανακια, συντηρηση σχεδον παπιου και εχουν και λιγο εξτρα γκαζι ειναι και πιο ανετα απο σελα, απο αναρτησεις (λακουβες) και αυτονομια (μεγαλυτερα ντεποζιτα) κοιτα και εδω http://www.insomnia.gr/topic/564737-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-125cc-vs-250cc/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evoracing Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Κοίταξε πρόσφατα πήρε ο πατέρας μου το Daytona DY 50cc. Η αλήθεια είναι πως 50cc δεν πάει μια, σώζεις κάτι αν αλλάξεις γρανάζι. Από κει και πέρα υπάρχει και σε περισσότερα cc. Τα Daytona είναι πολυ καλά μηχανάκια και θα κάνεις πολύ καιρό να δεις πρόβλημα. Φαντάσου το έχει εδώ και 6 μήνες, κάθε μέρα κάνει 150~km και μόνο τακάκια έχει αλλάξει. Κάτι άλλο υπεροικονομικό και πάλι χωρίς προβλήματα είναι το Modenas Dynamic. Δίχρονο με συμπλέκτη και πολύ δυνατό. Θα σου έλεγα και Yamaha Z αλλά είναι πολύ επικίνδυνα και δύσκολα θα βρεις απείραχτο, το ίδιο και για το dynamic αλλά ποιο πιθανόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JoooJ Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 δε θέλω μεταχειρισμένο. για 250cc δε το συζητάμε καν. η συντήρηση μπορεί να είναι όσο ένα 125cc αλλά η τιμή πάει στα 4000€ για καινούργιο, γιατί για μεταχειρισμένο είπαμε δεν... δε χρειάζομαι έξτρα γκάζι εξάλλου. μεταπώληση δε με ενδιαφέρει. δε πρόκειται να το πουλήσω (εκτός αν βγει τόσο μάπα). το honda innova είχε περάσει απο το μυαλό μου μιας και είναι απο τα οικονομικότερα σε κατανάλωση. βγαίνει στα 2300€ όμως, ενω το daytona sprinter πάει στα 1600€. άλλο honda άλλο daytona αλλά 700€ διαφορά και δεν είναι και λίγα. το cbf πολύ καλό αλλά η τιμή του... για μοτοσυκλετάκι μετά μέσα στο budget βρήκα άλλα 2 daytona: panther, monster. θεωρητικά καλές λύσεις αλλά αγοράζεις γουρούνι στο σακί .δεν υπάρχουν πληροφορίες ενώ για το sprinter βρίσκεις αρκετά πράγματα. όπως καταλάβατε γέρνω προς το sprinter. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MT60RS Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Κάτι άλλο υπεροικονομικό και πάλι χωρίς προβλήματα είναι το Modenas Dynamic. Δίχρονο με συμπλέκτη και πολύ δυνατό. Θα σου έλεγα και Yamaha Z αλλά είναι πολύ επικίνδυνα και δύσκολα θα βρεις απείραχτο, το ίδιο και για το dynamic αλλά ποιο πιθανόν. δηλαδη προτεινεις σε ανθρωπο που θελει να κανει οικονομικα την δουλεια του αυτα τα μηχανακια; Και γιατι οχι VOR 530RC τοτε; αν ψαξεις θα βρεις καινουρια μηχανακια (stock προηγουμενων ετων) σε καλες τιμες και με πληρη εγγυηση. σε ενδιαφερει το δικαβαλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evoracing Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 δηλαδη προτεινεις σε ανθρωπο που θελει να κανει οικονομικα την δουλεια του αυτα τα μηχανακια; Και γιατι οχι VOR 530RC τοτε; Μα το dynamic είναι οικονομικό! Απλά ένα μειονέκτημα για κάποιον που δεν ξέρει, είναι ο συμπλέκτης. Αν και σαν μηχανάκι έχει καλά κρατήματα, με μια απότομη αποσύμπλεξη σε έχει πετάξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MT60RS Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 οικονομικο σε σχεση με τι; με hayabusa;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
santac Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 λαθος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evoracing Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 οικονομικο σε σχεση με τι; με hayabusa;;; Έχεις δει κατανάλωση που έχει? Φίλος μου που έχει του '12 ξεχνάει να βάλει βενζίνη! βάζει 7€ την εβδομάδα και κάνει αρκετά χιλιόμετρα. Είναι λίγο δυσεύρετα ή κάνω λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MT60RS Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 δεν βρισκονται ευκολα, ειδικα σε αξιοπρεπη κατασταση Ποσα χμ για ποσα λιτρα; Σιγουρα καιει περισσοτερο απο 4Τ 250 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evoracing Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 δεν βρισκονται ευκολα, ειδικα σε αξιοπρεπη κατασταση Ποσα χμ για ποσα λιτρα; Σιγουρα καιει περισσοτερο απο 4Τ 250 Δεν ξέρω θα μάθω και θα σου πω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JoooJ Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 επειδή δεν έχω ιδέα και το ψάχνω ακόμα. μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι τα κυριότερα αναλώσιμα ανταλακτικά σε ένα μηχανάκι; φίλτρο αέρος μπουζί τακάκια λάδια αλυσίδα έχουμε κάτι άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MT60RS Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 long term: δισκοι συμπλεκτη, δισκοπλακες, υγρα φρενων, service στις αναρτησεις, μπαταρια, γλιστρα αλυσιδας (πανω στο ψαλιδι), σινεμπλοκ πισω τροχου, ρουλεμαν (τροχων, γραναζιερας, ψαλιδιου, μοχλικου, τιμονιου), ντιζες κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα