johnyb98 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Τέλος πάντων, έχει γίνει ένα μπλέξιμο, και η κατάσταση έχει ως εξής: Έχω φτιάξει στον thunderbird το gmail account σαν IMAP. Αυτή τη στιγμή έχω στο thunderbird 100 mails, και στο Gmail server κανένα. Το synchronization στα settings του Gmail είναι "Enabled". Θέλω να στείλω τα mails καί στον Gmail server. Ανοίγοντας το Thunderbird, και πατώντας "Get messages", ο "συγχρονισμός" γίνεται ως εξής:χάνονται τα mails απ' το thunderbird, και το αποτέλεσμα είναι: Thunderbird:0 Gmail server:0 Ο συγχρονισμός σημαίνει μόνο κατεβάζω απ' τον server; Νόμιζα πως σήμαινε και, mails που δεν έχει ο server και έχει μία εφαρμογή, αν ο χρήστης ρυθμίσει κάποια settings στο web mail account ή/καί στην εφαρμογή, να παίρνει πίσω mails καί ο server. Δυστυχώς, δουλεύει μονόδρομα:μόνο server--->client. Πώς μπορώ να ανεβάσω τα mails και πάλι στον server, χωρίς forward? Μήπως με κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις στα settings Gmail ή/καί Thunderbird? υ.γ. Τα mails τα έχω backup. Οπότε, όποτε χαθούν απ' τον thunderbird, τα επαναφέρω, και κάνω πειράματα.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 δεν μπορείς να ανεβάσεις εμαιλς στον σερβερ Εδιτ Ε δεν εχει νόημα να χρησιμοποιείς καποιο πρόγραμμα για να διαχειρίζεσαι τα εμαιλ σου,να τα διαχειρίζεσαι απο τον περιηγητή σου
CheOnWeb Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Είσαι σίγουρος ότι στα settings του Gmail (όχι του thunderbird) έχεις επιλέξει IMAP; (settings>Forwarding and POP/IMAP ) Έχεις και Local και IMAP folders στο thunderbird; Δες κι αυτό: http://email.about.com/od/gmailtips/qt/How_to_Import_Mail_from_Mozilla_Thunderbird_in_Gmail.htm
johnyb98 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Είναι έτσι: Έχεις και Local και IMAP folders στο thunderbird; Τί εννοείς καί Local καί IMAP folders στο Thunderbird? Εφόσον τα settings του λογαριασμού είναι IMAP, ό,τι folders έχω στο Thunderbird υπάρχουν καί στον server. Ή αν θέλεις το αντίστροφο. Το ίδιο είναι. Σχετικά με τα folders, τώρα, έχω 7 subfolders στο inbox. Το inbox είναι το πρώτο (πάνω-πάνω) folder του Gmail από την δημιουργία του λαγαριασμού, και ακολουθούν τα υπόλοιπα. Αυτά τα 7 φαίνονται είτε είμαι στο Thunderbird είτε μπω από browser. Μ' αυτό το util ίσως κάτι γίνει. Αυτό το compact τί είναι στα mails? Και μήπως για να δουλέψει το util πρέπει να σβήσω τα folders απ' το web, να τα αφήσω μόνο στο Thunderbird και θα ξαναφτιάξει τη δομή το util?
johnyb98 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Να δώσω και το στοιχείο για το πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα, μήπως δε χρειαστεί το util του παραπάνω άρθρου. Το πρόβλημα δημνιουργήθηκε σβήνoντας από το Thunderbird τα mails από το "All mail". Εφόσον τα είχα στο Inbox, θεώρησα ότι δε μου χρειαζόντουσαν καί στο "All mails". Σβήνοντάς τα, όμως, απ' το "All mails", σβήστηκαν ταυτόχρονα καί απ' το Inbox, καθώς καί απ' τα folders που είχα φτιάξει στο inbox, και είχα βάλει κάποια στο κάθε folder. Το μόνο που έμεινε είναι η δομή των folders στον inbox. Αλλά κάθε folder κενό. Μήπως βρίσκονται κάπου στο δίσκο τα mails και μπορώ να τα ανεβάσω και πάλι στον server μετά την περιγραφή; Ή θα χρειαστεί τελικά να δοκιμάσω με το util;
CheOnWeb Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Υπάρχει "all mails" folder στο thunderbird; Μπορείς να κάνεις copy τα mails εκεί; Για δες αν τα επιλέξεις όλα, τι επιλογές σου δίνει στο δεξί κλικ;
johnyb98 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Στο Thunderbird υπάρχει "All mails". Εάν επαναφέρω τα mails απ' το backup που έχω κρατήσει, τότε έχει ως εξής στον Thunderbird: Inbox:100 mails All mails:100 mails Οπότε, δε χρειάζεται (νομίζω) να κάνω copy κάτι απ' το inbox. Εάν τα μαρκάρω όλα στο "All mails", το drop down menu είναι:
johnyb98 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Το utility του άρθρου δε δουλεύει. Σχετικά με την όλη κατάσταση, δεν ξέρω... Μάλλον κάποιο μπέρδεμα (χοντρό) έχει γίνει. Από τα 100 mails που υπάρχουν στο "All mails" καί στο Inbox (στο inbox τα 100 είναι κατανεμημένα σε φακέλους), δεν είχα διαβάσει καί τα 100 στο inbox. Οπότε (μάλλον) κάποια περιέχουν μόνο headers. Αυτό που συμβαίνει πολύ παράδοξα, είναι ο τρόπος που χάνονται τα mails. Τα mails τα επαναφέρω απ' το backup μέσω ενός απλού copy-paste των καταλόγων του προφίλ. Φυσικά, με το Thunderbird κλειστό. Εδώ είναι το ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ παράξενο. Μετά το copy-paste, εάν μπω στο Thunderbird χωρίς σύνδεση στο internet, μπορώ να δω τα mails σε όλους τους καταλόγους (inbox και tree δομή καταλόγων), καθώς καί στο "All mails" καί τα 100. Εάν κάνω click σε κάποια στο inbox, σε άλλα μου φέρνει το περιεχόμενο του mail message (προφανώς το είχα διαβάσει), και σε άλλα το περιεχόμενο είναι κενό. Εάν, όμως, μετά το copy-paste μπω στο Thunderbird και είμαι στο internet, σε όποιον κατάλογο κάνω click, εν ρυπει οφθαλμου ο κατάλογος αδειάζει. Νομίζω πως το σφάλμα μου ήταν πως τα έσβησα απ' το "All mails". Με αυτόν τον τρόπο σβήνονται από όπου τα έχεις ξανά, σε όποιο folder. Αλλά, για μένα, τουλάχιστον, είναι απαράδεκτοι οι άνθρωποι!! Σώνει και καλά, να σου κρατάνε backup. Δηλαδή, εάν εγώ έχω στο inbox 3.000 mails κάποια στιγμή, θα είναι 6.000 (λόγω άλλων 3.000 στο "All mails") ; Αυτός ήταν και ο λόγος που τα έσβησα απ' το "All mails". Δεν τα ήθελα διπλά. Απαράδεκτοι επιεικώς!!! Δεν έχω ξαναδεί ανάλογο τρόπο σκέψης π.χ. Yahoo! ή Hotmail. Τώρα τί κάνουμε; Μετά τη λεπτομέρεια που έδωσα για το πώς χάνονται αμέσως απ' το Thunderbird όταν είμαι συνδεδεμένος στο internet, σκέφτεστε κάτι άλλο;
CheOnWeb Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Το πρόβλημα των άδειων emails μπορεί να είναι άσχετο με το πρόβλημα συγχρονισμού που έχεις. Έχε υπόψιν ότι τα all mails δεν είναι αντίγραφα των mails του inbox. Είναι τα ίδια τα mails. Απλώς στο all mails βλέπεις και όλα τα υπόλοιπα mails που δεν είναι στο inbox, π.χ. τα sent. Αν τα σβήσεις από κει φεύγουν από παντού. Στην πραγματικότητα όλα τα "labels" συμπεριλαμβανομένου και του inbox είναι γκρουπάκια με shortcuts των "πραγματικών" mails που βρίσκονται στο all mails. Όπως καταλαβαίνεις δεν έπρεπε να τα σβήσεις. Το ότι σου αδειάζει τα folders του thunderbird όταν είσαι online είναι απολύτως λογικό αφού βλέπει τον mail server άδειο, θεωρεί ότι τα έχεις πετάξει σκόπιμα και "συγχρονίζεται" ως ωφείλει. Δοκίμασε να βάλεις τα εισερχόμενα στο inbox και όχι σε φακέλους. Κάτι άλλο που ίσως βοηθήσει είναι να χαρακτηρίσεις όλα τα mails σαν "unread".. Επίσης ψάξε στο Google σχετικά με "copy mails from thunderbird to gmail" μήπως βρεις λύση. .
johnyb98 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Βρήκα κάτι πολύτιμο στο Google mail help forum. Κάποιος που έκανε το ίδιο λάθος με μένα και τα έσβησε απ' το "All mails", και τα έχασε από όλα τα άλλα folders:inbox, trash, important, κ.λπ. κ.λπ., τα επανέφερε, γιατί έκανε μία διαδικασία χωρίς να περάσουν πολλές ημέρες. Κάτι που προσπαθώ από χθες το βράδυ, αλλά σκαλώνω σε ένα σημείο. Αυτός που έκανε το λάθος και τα επανέφερε, έχει εδώ το post. Πολύ απλά, συμπληρώνεις μία φόρμα 2-3 στοιχείων και μετά μπαίνεις σε ένα link για να κάνεις ένα admin console login (εδώ σκαλώνω), και να επαναφέρεις τα mail. Χρειάζεται να κάνω login στο Google Admin Console με username & password, για να κάνω το retrieve.Το username & password που χρειάζεται δεν είναι αυτά του gmail account. Είναι κάποια άλλα που πρέπει να δημιουργήσω-πάρω. Εάν προσπαθήσω με τα του account, παίρνω το ακόλουθο μήνυμα: Απ' ό,τι έχω δει η διαδικασία περιλαμβάνει κάτι CNAME, TXT upload, DNS, και άλλα. Έχω διαβάσει αρκετά, αλλά είναι λαβύρινθος. H διαδικασία πρέπει να δουλεύει. Το post του τύπου φαίνεται να είναι μόνο 2 ημερών. Ξέρετε από αυτά το console admin username-password;
CheOnWeb Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δεν νομίζω να βγάλεις άκρη μ' αυτό και δεν ξέρω να σε βοηθήσω. Δοκίμασε να δημιουργήσεις ένα νέο folder μέσα στο thunderbird και κάνε copy τα mails σου εκεί ΚΑΙ στα all mails. Δοκίμασε να ξηλώσεις και να ξαναπεράσεις τον Gmail λογαριασμό στο Thunderbird. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο χωρίς να έχω την κατάσταση μπροστά μου. Αν θες να μπω με TeamViewer, πες μου.
johnyb98 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 1. Δημιούργησα folder και μπήκα καί στο web να δω εάν όντως δημιουργήθηκε:ναι. Το copy δε μπορεί να γίνει διότι πάει ο thunderbird να διαβάσει τα mails που έχω μαρκάρει, αλλά προσπαθεί να τα διαβάσει απ' τον server για να τα κάνει copy. Οπότε: α. Εάν είμαι εκτός internet, δε μπορεί γι' αυτό το λόγω να γίνει το copy (ουσιαστικά τα mails δεν έχουν κατέβει ως αρχεία) β. Εάν μπω στο internet και πάω να κάνω copy, γίνεται αυτό που περιγράφω:η λίστα των 100 mails χάνεται αμέσως, αφού τα 100 mails δεν υπάρχουν στον server, αφού τα έσβησα απ' το all mails!! Απ' ό,τι κατάλαβα στον thunderbird πρόκειται για μία ψευδο-λίστα. Όχι για πραγματικά mails-αρχεία. 2. Ξήλωσα και έφτιαξα εκ νέου τον λογαριασμό, αλλά συμπεριφέρεται το ίδιο. Καμία αλλαγή με όλα τα πειράματα που έκανα στον καινούριο.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δεν έχω άλλη ιδέα, αν δεν το δω ιδίοις όμμασι. Πιθανόν το backup που έχεις να έχει το πρόβλημα. Σε τι μορφή είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα