Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και η διαφήμιση στο Internet και στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα κινητά μας έχει γίνει αναγκαίο κακό, ορισμένες εταιρείες ειδικεύονται στο να βρίσκουν τρόπους να σας βοηθήσουν να τις ξεφορτωθείτε.Μάλιστα, στην Ευρώπη σύμφωνα με μία αναφορά των Financial Times, οι χρήστες αναπάντεχα θα έχουν ως συμμάχους τους στον πόλεμο ενάντια στις διαφημίσεις τους... πάροχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι είναι ήδη έτοιμοι να "μπλοκάρουν" διαφημίσεις των Google κατά πρώτο λόγο και Microsoft και Yahoo στα κινητά.

 

Σύμφωνα με την αναφορά, τουλάχιστον ένας Ευρωπαϊκός πάροχος έχει ήδη εγκαταστήσει λογισμικό ad-blocking στα κέντρα δεδομένων του, με στόχο να το ενεργοποιήσει λίγο πριν το τέλος της χρονιάς. Και άλλοι πάροχοι φαίνεται πως έχουν κάνει το ίδιο και μελλοντικά ενδεχομένως θα ζητήσουν από τους πελάτες τους να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Το ad-blocking λογισμικό έχει αναπτύξει μία Ισραηλινή εταιρεία με την ονομασία Shine, η οποία πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από τον Li Ka-shing, τον ιδιοκτήτη του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα Hutchison Whampoa.

 

Ο βασικός στόχος είναι προφανώς η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία στο internet στον κόσμο, η Google. Αφαιρώντας τις διαφημίσεις της από ιστοσελίδες και από ορισμένες εφαρμογές -τα Facebook και Twitter δεν θα επηρεαστούν- οι πάροχοι θα μπορούν να ζητήσουν από την Google να μοιραστεί μαζί τους κάποιο ποσό από τα έσοδα της (μόνο στις ΗΠΑ, που η αγορά της mobile διαφήμισης θα φτάσει τα $28,48 δισεκατομμύρια, η Google έχει ποσοστό 35,17%).

 

Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι, επειδή θα μπορούσε να βλάψει την ίδια την έννοια της διαδικτυακής ουδετερότητας, η οποία εξασφαλίζει ότι όλη η κίνηση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα. Οι χρήστες μπορούν εφόσον το θέλουν να χρησιμοποιήσουν τέτοιο είδος λογισμικού, αλλά οι πάροχοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα και ενδεχομένως η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

 

Όπως ήταν φυσικό, η Google είναι προφανώς αντίθετη με την ιδέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη των δωρεάν εφαρμογών της και τις υπηρεσίες της στο Internet. Όπως είναι γνωστό, στο παρελθόν οι Google, Amazon και Microsoft μπορεί να δημιούργησαν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, όταν πλήρωσαν για να εισέλθουν στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Adblock Plus οι ιστοσελίδες τους, αλλά τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εταιρείες με πολύ μεγαλύτερη επιρροή και πολύ μεγαλύτερους προυπολογισμούς.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: The Next Web

Δημοσ.

Ο βασικός στόχος είναι προφανώς η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία στο internet στον κόσμο, η Google. Αφαιρώντας τις διαφημίσεις της από ιστοσελίδες και από ορισμένες εφαρμογές -τα Facebook και Twitter δεν θα επηρεαστούν- οι πάροχοι θα μπορούν να ζητήσουν από την Google να μοιραστεί μαζί τους κάποιο ποσό από τα έσοδα της (μόνο στις ΗΠΑ, που η αγορά της mobile διαφήμισης θα φτάσει τα $28,48 δισεκατομμύρια, η Google έχει ποσοστό 35,17%).

 

Κανονικοί νταβατζήδες οι Ευρωπαίοι.

  • Like 9
Δημοσ.

επιτέλους με αυτές τις κ@λοδιαφημίσεις όταν παίζεις ένα παιχνίδι που στις πετάει στα ξεκάρφοτα έτσι γιατί γουστάρει η google,ας τις είχε πιο διακριτικά τουλάχιστον.

  • Like 4
Δημοσ.

Οι διαφημίσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι ο μόνος τρόπος εσόδων για του προγραμματιστές εφαρμογών που μας δίνουν δωρεάν τα καλούδια τους. Η Ε.Ε. έχει καταντήσει νταβατζής, πρώτα επιβάλει την MS να μην βάζει προεπιλογή τον ΙΕ στα Windows, μετά να αφαιρέσει τον Windows Media Player στην συνέχεια να αφαιρεθούν οι διαφημίσεις από τα free applications, πραγματικά αν ήμουν η google και η ms θα μπλόκαρα τα προϊόντα μου από την Ε.Ε. για να πάρουν γραμμή ότι στο μαγαζί της Google κουμάντο κάνει η google! 

Ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος!

  • Like 11
Δημοσ.

Σε μια πενταετία με δεκαετία το πολύ οι πάροχοι θα έχουν χρεοκοπήσει οριστικά... Όσο προχωράει το πράγμα στο άμεσο μέλλον δεν θα χρειάζονται για να πάρεις τηλέφωνο η να στείλεις κάποιο μήνυμα όταν στην ουσία και σήμερα το κάνεις σχεδόν δωρεάν  θα βρεθούν επίσης άλλοι τρόποι για σύνδεση στο ίντερνετ από το τηλέφωνο και τους καθιστά άχρηστους.

Ειδικά άμα πετύχει το ΙοΤ θα στήσουν ms/google/fb κεραίες δικές τους παντού και ο καθένας θα πληρώνει εκεί μια συνδρομή τον μηνά για ίντερνετ στο τηλέφωνο.

Αυτό που κάνουν τώρα άνετα αν τους επιτραπεί θα μπορούν να το κάνουν και για υπηρεσίες όπως viber, messenger και λοιπά...

Δημοσ.

μπα,είναι πολλά τα λεφτά λέμε

Πολλά τα λεφτά είναι ναι συμφωνώ αλλά δες παράδειγμα πριν μια δεκαετία πως ήταν οι πάροχοι και πως είναι σήμερα, πριν μια δεκαετία ο καθένας έστελνε πολλά sms και χρεωνόταν το κάθε ένα τώρα σου τα κάνουν δώρο μήπως και φιλοτιμηθείς και στείλεις... Επίσης σκέψου σήμερα ποιος είναι ποιο φθηνός τρόπος επικοινωνίας και πως ήταν πριν 10 χρονιά. Τώρα σκέψου σε μια δεκαετία ότι θα μπορείς να πας παντού στον κόσμο και με ένα account που έχει συνδρομή να μιλάς με Ελλάδα πχ και να είσαι κομπλέ χωρίς περιαγωγή και εξτρά χρεώσεις κτλ. Οι πάροχοι δεν χρειάζονται πλέον πουθενά. Είναι δεδομένο πλέον ότι στην τεχνολογία με τον τρόπο που εξαπλώνεται το ίντερνετ γιγάντιες εταιρίες μπορεί να φαλιρίσουν εκτός και αν βρουν έναν καινούργιο τρόπο εσόδων... Σε ένα χρόνο από τώρα άμα θέλουν apple/google/ms βγάζουν τα τηλεφωνά τους χωρίς sim και δίνουν έναν καινούργιο τρόπο επικοινωνίας διαθέσιμο παντού, καταλαβαίνεις ότι τους παρόχους τους σκότωσε αυτό το πράγμα. Εδώ ένα viber από μόνο του και τους γονάτισε χωρίς να είναι μεγαθήριο φαντάσου τι θα γίνει αν μπουν τα μεγαθήρια μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...