Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ πολύ Αν θυμαμαι καλα υπαρχει περιορισμενος αριθμος "προεπισκοπησεων" της δηλωσης αλλα σε προειδοποιει το συστημα. 1
Expertr Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Aς αφησουμε τις αποδειξεις, γιατι αυτες δε μας προβληματιζουν. Τα τεκμαρτα ποια ειναι? Υπαρχει καποια λιστα? Αυτα που αναφερονται εδω ειναι λαθος? Προσεξε εκει που λεει • Εισοδήματα από τόκους - ακίνητα. Εξαιρούνται από τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 και των 5.000 ευρώ όσοι δηλώνουν εισοδήματα μόνο από τόκους και ακίνητα. Η διάταξη αυτή θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2014, δηλαδή θα ληφθεί υπόψη κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν. Με τη ρύθμιση αυτή ευνοούνται πολλοί φορολογούμενοι που το 2014 εισέπραξαν χαμηλά εισοδήματα και θα καλούνταν φέτος να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρου βάσει τεκμηρίων. Οι φορολογούμενοι αυτοί, λόγω των πολύ χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων τους, θα φορολογούνταν βάσει τεκμηρίων διαβίωσης ως έχοντες εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα πλήρωναν φόρο 26% επί τεκμαρτών εισοδημάτων. Εαν ισχυσει αυτο που λεει το αρθρο τοτε δεν ισχυει οτι σου ειπα.Μακαρι δηλαδη οσοι ειναι σε αυτην την κατασταση να πληρωσουν μονο οσα χρηματα τους αναλογουν απο τα ενοικια και να μην τους φορολογηση το τεκμαρτο διαβιωσης με 26%..Θα δουμε σε λιγο καιρο λοιπον
gokuthelegend Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Παιδιά, πέρσι το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα ήταν 3.000 ευρώ. Φέτος είναι το ίδιο; Εγώ πέρσι είχα δηλώσει 750 ευρώ σε αποδείξεις (το 25% του 3000). Ρωτάω διότι βλέπω πως έχουν αλλάξει και οι κλίμακες φορολογίας. Να σημειώσω ότι πέρσι είχα πάρει 2.450 από ένα 5μηνο του ΟΑΕΔ που είχα δουλέψει, και 432 ευρώ επιδότηση ανεργίας. Περιουσιακά στοιχεία δεν έχω και είμαι φιλοξενούμενος στο σπίτι των γονέων.
greekparot Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Καλημερα Για το ερωτημα μου πιο πανω στο νουμερο #19 μηπως γνωριζει κανεις να μου απαντησει;
iordanis77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Εαν ισχυσει αυτο που λεει το αρθρο τοτε δεν ισχυει οτι σου ειπα.Μακαρι δηλαδη οσοι ειναι σε αυτην την κατασταση να πληρωσουν μονο οσα χρηματα τους αναλογουν απο τα ενοικια και να μην τους φορολογηση το τεκμαρτο διαβιωσης με 26%.. Θα δουμε σε λιγο καιρο λοιπον Moλις ακουσα το Μουζακη να επιβεβαιωνει το "Εξαιρούνται από τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 και των 5.000 ευρώ όσοι δηλώνουν εισοδήματα μόνο από τόκους και ακίνητα". Καλημερα Για το ερωτημα μου πιο πανω στο νουμερο #19 μηπως γνωριζει κανεις να μου απαντησει; Για το κωδικο 667 λες? Προφανως εκει θα γραψεις το μικτο τοκο, αφου λεει "τοκοι προ φορου". Για το φορο των τοκων δεν ειμαι σιγουρος που τον γραφεις.
Expertr Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Moλις ακουσα το Μουζακη να επιβεβαιωνει το "Εξαιρούνται από τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 και των 5.000 ευρώ όσοι δηλώνουν εισοδήματα μόνο από τόκους και ακίνητα". Για το κωδικο 667 λες? Προφανως εκει θα γραψεις το μικτο τοκο, αφου λεει "τοκοι προ φορου". Για το φορο των τοκων δεν ειμαι σιγουρος που τον γραφεις. Μακαρι γιατι αλλιως η εφορια θα ερχοταν σχεδον διπλασια απο οτι το εισοδημα απο ενοικιο.Τον ενφια τον αφηνω απεξω!! Για να δουμε!!!
nicoc89 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 φέτος περιμένω επιστροφή φόρου απο κάτι voucher κ τηλεκαταρτίσεις κλπ, κανα 500ρι πάνω κάτω θα κάνω αυτές τις μέρες φορολογική , συνήθως πόσο καιρό παίρνει για να τα πάρουμε ? δεν ρωτάω για χ μέρες , απλά πάνω κάτω , κανα μήνα ?? στην αδερφή μου πέρσι κάνανε 2 μήνες γιατι δεν ήξερε οτι πρέπει να πάει να δικαιολογήσει γιατί δεν έκανε φορολογική μέχρι τότε και είχε παγώσει , μέχρι που πήγε έκανε την διαδικασία στην εφορία και τα βάλανε σε διάστημα 10-15 ημερών . εγώ θα το ψάξω αυτή την εβδομάδα να κάνω την διαδικασία (αφότου κάνω την ΦΔ) αλλα γενικά πόσο να παίρνει συνήθως ??.. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 φέτος περιμένω επιστροφή φόρου απο κάτι voucher κ τηλεκαταρτίσεις κλπ, κανα 500ρι πάνω κάτω θα κάνω αυτές τις μέρες φορολογική , συνήθως πόσο καιρό παίρνει για να τα πάρουμε ? δεν ρωτάω για χ μέρες , απλά πάνω κάτω , κανα μήνα ?? στην αδερφή μου πέρσι κάνανε 2 μήνες γιατι δεν ήξερε οτι πρέπει να πάει να δικαιολογήσει γιατί δεν έκανε φορολογική μέχρι τότε και είχε παγώσει , μέχρι που πήγε έκανε την διαδικασία στην εφορία και τα βάλανε σε διάστημα 10-15 ημερών . εγώ θα το ψάξω αυτή την εβδομάδα να κάνω την διαδικασία (αφότου κάνω την ΦΔ) αλλα γενικά πόσο να παίρνει συνήθως ??.. Παιζει ρολο και η οικονομικη κατασταση του κρατους ...Απο μερικες μερες μεχρι .....Επισης το ποσο της επιστροφης αν ειναι μεγαλο μπορει να σου ζητησουν να προσκομισεις δικαιολογητικα. Χθες εκανα της κορης μου και του γιου μου με επιστροφη 75 και 60 ευρω....Για να δουμε... 1
nicoc89 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Παιζει ρολο και η οικονομικη κατασταση του κρατους ...Απο μερικες μερες μεχρι .....Επισης το ποσο της επιστροφης αν ειναι μεγαλο μπορει να σου ζητησουν να προσκομισεις δικαιολογητικα. Χθες εκανα της κορης μου και του γιου μου με επιστροφη 75 και 60 ευρω....Για να δουμε... είναι απο voucher και φαίνονται στο σύστημα αλλα έχω και τις αποδείξεις 1
iordanis77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Mπορει τωρα καποιο καλο παιδι να μας πει - σε ποιο κωδικο βαζουμε τις δοσεις του στεγαστικου - σε ποιον βαζουμε το εφαπαξ - σε ποιον τις κρατησεις των τοκων καταθεσεων
Anorymous Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Παιδια εγω ειχα το σπιτι νοικιασμενο για 6 μηνες και εμενα με τον αδερφο μου αλλα ενοικιο δεν πηραμε καθολου μας φεσωσε. Τους αλλους 6 μηνες εμεινα εγω στο σπιτι μεχρι σημερα. Δεν εχω κανενα εισοδημα, λογικα δεν θα παρω πισω την περνιση προκαταβολη φορου ? 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Παιδια εγω ειχα το σπιτι νοικιασμενο για 6 μηνες και εμενα με τον αδερφο μου αλλα ενοικιο δεν πηραμε καθολου μας φεσωσε. Νομιζω οτι αυτο πρεπει να το αποδειξεις με καταθεση αγωγης εξωσης.Εχω παρομοια πριπτωση και το ψαχνω.
nikko_ Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Παιδια εγω ειχα το σπιτι νοικιασμενο για 6 μηνες και εμενα με τον αδερφο μου αλλα ενοικιο δεν πηραμε καθολου μας φεσωσε. Τους αλλους 6 μηνες εμεινα εγω στο σπιτι μεχρι σημερα. Δεν εχω κανενα εισοδημα, λογικα δεν θα παρω πισω την περνιση προκαταβολη φορου ? Θα πρέπει να παραχωρήσεις τα ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο, ΠΡΙΝ την υποβολή της φορολογικής σου δήλωσης. Σου επισυνάπτω την σχετική δήλωση που υποβάλλεις στην ΔΟΥ. Διαφορετικά φορολογείσαι για τα προβλεπόμενα ενοίκια ακόμη κι αν δεν τα έχεις εισπράξει. dilosi-ekxorisis-mi-eispraxthenton-misthimaton-akinitou.pdf
Anorymous Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Θα πρέπει να παραχωρήσεις τα ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο, ΠΡΙΝ την υποβολή της φορολογικής σου δήλωσης. Σου επισυνάπτω την σχετική δήλωση που υποβάλλεις στην ΔΟΥ. Διαφορετικά φορολογείσαι για τα προβλεπόμενα ενοίκια ακόμη κι αν δεν τα έχεις εισπράξει. η καταχωρηση δεν ισχυει πλεον, μονο να μην φορολογηδεις ισχυει για ποσα που δεν πηρες Νομιζω οτι αυτο πρεπει να το αποδειξεις με καταθεση αγωγης εξωσης.Εχω παρομοια πριπτωση και το ψαχνω. το συμβολαιο ειχε ληξη απλα υπηρχε νομικο κολλημα (αποδοχη κληρονομιας) και ΘΑ μας εδινε τα ενοικια μαζεμενα με το νεο συμβολαιο, νεο συμβολαιο οπως καταλεβες δεν εγινε ποτε
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Παραχωρηση εννοεις φιλε Anorymous αλλα πως αποδεικνυεις οτι δεν τα εισεπραξες ????Γραφει το εντυπο:1. Το από ………………. συμφωνητικό μίσθωσης2. Η από ………….. εξώδικη καταγγελία μίσθωσης ή πρόσκληση καταβολή μισθωμάτων3. Η από ………….. αγωγή απόδοσης του μισθίου και καταβολής μισθωμάτων4. Η αριθ. ……………. Από………… Δικαστική απόφαση του……………….Αρα πρεπει να εχεις κανει αγωγη οχι μονο για εξωση αλλα και για μη εισπραχθεντα ενοικια .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα