Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω και εγώ μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος. Μεταβιβάσαμε ένα αυτοκίνητο το 2013 σε κάποιον και αυτός δεν το έβαλε στο όνομα του.

Τώρα όμως θέλουμε να το διαγράψουμε απο τη δήλωση. Όμως οταν πάω να το διαγράψω μου ζητάει το ΑΦΜ του, το οποίο δεν γνωρίζω. Ξέρει κανείς τι κάνουμε? 

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω και εγώ μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος. Μεταβιβάσαμε ένα αυτοκίνητο το 2013 σε κάποιον και αυτός δεν το έβαλε στο όνομα του.

Τώρα όμως θέλουμε να το διαγράψουμε απο τη δήλωση. Όμως οταν πάω να το διαγράψω μου ζητάει το ΑΦΜ του, το οποίο δεν γνωρίζω. Ξέρει κανείς τι κάνουμε? 

Όταν το μεταβιβασατε πως δεν το εγραψε στο ονομα του ?? Δεν ανταλαξατε υπεύθυνες δηλωσεις για την μεταβιβαση εκτος τα αλλα τυπικα ?

Δημοσ.

Προφανώς δεν έχει γίνει μεταβίβαση(έτσι λέγεται η μεταβίβαση κυριότητας σε άλλο όνομα που γίνεται στο υπουργείο), οπότε θα πρέπει να κάνετε μεταβίβαση ανταλλάζοντας δηλώσεις ή να δηλώσετε πως έχει κλαπεί.

Δημοσ.

Προφανώς δεν έχει γίνει μεταβίβαση(έτσι λέγεται η μεταβίβαση κυριότητας σε άλλο όνομα που γίνεται στο υπουργείο), οπότε θα πρέπει να κάνετε μεταβίβαση ανταλλάζοντας δηλώσεις ή να δηλώσετε πως έχει κλαπεί.

Πιθανον να εννοει ότι το πουλησαν σε καποιον αλλα αυτος ναι μεν εδωσε τα λεφτα αλλα το εγραψε σε άλλο ονομα για καποιο λογο και δεν εκαναν υπευθυνες δηλωσεις ή εκαναν και δεν εγραψαν το ΑΦΜ του αγοραστη .

Την πατησα κι εγω πριν 2 χρονια που πουλησα του γιου μου που ηταν στο ονομα μου καναμε υπευθυνες δηλωσεις αλλα δεν ειχα γραψει το ΑΦΜ της αγοράστριας και τρομαξα να την βρω να μου το δωσει να το γραψω εκει που λεει για πωληση προυσιακων στοιχειων.

Δημοσ.

Πιθανον να εννοει ότι το πουλησαν σε καποιον αλλα αυτος ναι μεν εδωσε τα λεφτα αλλα το εγραψε σε άλλο ονομα για καποιο λογο και δεν εκαναν υπευθυνες δηλωσεις ή εκαναν και δεν εγραψαν το ΑΦΜ του αγοραστη .

Την πατησα κι εγω πριν 2 χρονια που πουλησα του γιου μου που ηταν στο ονομα μου καναμε υπευθυνες δηλωσεις αλλα δεν ειχα γραψει το ΑΦΜ της αγοράστριας και τρομαξα να την βρω να μου το δωσει να το γραψω εκει που λεει για πωληση προυσιακων στοιχειων.

Εγώ θα έβαζα στοίχημα πως ΔΕΝ έχει γίνει μεταβίβαση ;)

Για αυτό και εξήγησα στα γρήγορα τι ακριβώς είναι η μεταβίβαση, και τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή.

Δημοσ.

Μπορει να είναι και ετσι και θα μας πει ο ιδιος αλλα αν δεν εχει γινει μεταβιβαση πως εκοψε την ασφαλεια του ΙΧ . Εκτος και δεν την εκοψε οποτε αλοιμονο του αν συμβει κατι σε οποιον το οδηγει.

Δημοσ.

Μπορει να είναι και ετσι και θα μας πει ο ιδιος αλλα αν δεν εχει γινει μεταβιβαση πως εκοψε την ασφαλεια του ΙΧ . Εκτος και δεν την εκοψε οποτε αλοιμονο του αν συμβει κατι σε οποιον το οδηγει.

Κάτσε γιατί με μπερδεύεις.

Αποδεικτικό πώλησης πρέπει να προσκομίσεις στην ασφάλεια εφόσον θέλεις να σου επιστραφεί το υπόλοιπο των ασφαλίστρων μέχρι τη λήξη, αν τη μεταφέρεις σε άλλο όχημα δεν χρειάζεται να δείξεις τίποτα.

Επίσης αλίμονο του ιδιοκτήτη αν ΔΕΝ έχει ασφάλεια το όχημα και συμβεί κάτι σε όποιον το οδηγεί, αν είναι ασφαλισμένο ο ιδιοκτήτης έχει περιορισμένη ευθύνη.

Δημοσ.

Κάτσε γιατί με μπερδεύεις.

Αποδεικτικό πώλησης πρέπει να προσκομίσεις στην ασφάλεια εφόσον θέλεις να σου επιστραφεί το υπόλοιπο των ασφαλίστρων μέχρι τη λήξη, αν τη μεταφέρεις σε άλλο όχημα δεν χρειάζεται να δείξεις τίποτα.

Επίσης αλίμονο του ιδιοκτήτη αν ΔΕΝ έχει ασφάλεια το όχημα και συμβεί κάτι σε όποιον το οδηγεί, αν είναι ασφαλισμένο ο ιδιοκτήτης έχει περιορισμένη ευθύνη.

Όχι μονο για αυτό αλλα και για διακοπη ασφαλισης αν είναι ενεργη για να μην μπλέξεις σε περιπέτειες για οποιοδήποτε λογο.Εχω πουλησει αρκετα αμαξια που ειχα αγορασει καινουργια και δυο μεταχειρισμένα και αυτό μου ειπαν.

Φωτοτυπια πραξης μεταβίβασης ή τιμολογιο αγορας αν προκειται για εμπορο που το αγορασε .

Δημοσ.

Αν τοσα χρονια δεν ηταν υποχρεωμενος να κανει καμμια επιπτωση.

Ελεγαν πριν καποιο καιρο πισω οτι ειναι υποχρεωτικο να κανεις δηλωση..

Ο λογος που το ατομο θελει να κανει δηλωση ειναι για να βγαλει καρτα ανεργιας.. εκτος αμα δεν χρειαζεται..

Δημοσ.

Όχι μονο για αυτό αλλα και για διακοπη ασφαλισης αν είναι ενεργη για να μην μπλέξεις σε περιπέτειες για οποιοδήποτε λογο.Εχω πουλησει αρκετα αμαξια που ειχα αγορασει καινουργια και δυο μεταχειρισμένα και αυτό μου ειπαν.

Φωτοτυπια πραξης μεταβίβασης ή τιμολογιο αγορας αν προκειται για εμπορο που το αγορασε .

Δες την τελευταία τροποποίηση του επίμαχου νόμου που έγινε το 2009:

Άρθρο 36

Η παράγραφος 2 του άρθρου 8 του ΠΔ. 237/1986 (ΦΕΚ 110 Α'), όπως ισχύει,αντικαθίσταται ως εξής:

«2.Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η Ασφαλιστική σύμβαση λύεται αυτοδικαίως μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της μεταβίβασης, ο δε ασφαλιστής υποχρεούται σε επιστροφή των τυχόν μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων.

Η λύση της σύμβασης ισχύει έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιαδήποτε ενέργεια.»

Τώρα πως προκύπτει το "μπλέκεις σε περιπέτειες" αν δεν κόψεις άμεσα την ασφάλεια του αυτοκινήτου που πουλάς, δεν το καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Δες την τελευταία τροποποίηση του επίμαχου νόμου που έγινε το 2009:

Άρθρο 36

Η παράγραφος 2 του άρθρου 8 του ΠΔ. 237/1986 (ΦΕΚ 110 Α'), όπως ισχύει,αντικαθίσταται ως εξής:

«2.Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η Ασφαλιστική σύμβαση λύεται αυτοδικαίως μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της μεταβίβασης, ο δε ασφαλιστής υποχρεούται σε επιστροφή των τυχόν μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων.

Η λύση της σύμβασης ισχύει έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιαδήποτε ενέργεια.»

Τώρα πως προκύπτει το "μπλέκεις σε περιπέτειες" αν δεν κόψεις άμεσα την ασφάλεια του αυτοκινήτου που πουλάς, δεν το καταλαβαίνω.

Ακομα κι ετσι να είναι γιατι να γινει αυτοδικαια σε 30 μερες και όχι αμμεσα με αποδεικτικο μεταβίβασης ?

Πριν μερικους μηνες ακομα και αν δεν ειχες πληρωσει το ασφαλιστρο η ασφαλιστικη σε καλυπτε εναντι τριτων για 30 μερες . Από φετινη αλλαγη δεν σε καλυπτει ουτε 1 ωρα . Τα ασφαλιστηρια αρχιζουν και ληγουν την 12η μεσημβρινη.

Δημοσ.

Ακομα κι ετσι να είναι γιατι να γινει αυτοδικαια σε 30 μερες και όχι αμμεσα με απδεικτικο μεταβίβασης ?

Γιατί το ρωτάς εμένα αυτό? Ισχυρίστηκα εγώ ότι πρέπει να γίνει αυτόματα σε 30 ημέρες και όχι άμεσα?

Πριν μερικους μηνες ακομα και αν δεν ειχες πληρωσει το ασφαλιστρο η ασφαλιστικη σε καλυπτε εναντι τριτων για 30 μερες . Από φετινη αλλαγη δεν σε καλυπτει ουτε 1 ωρα . Τα ασφαληστηρια αρχιζουν και ληγουν την 12η μεσημβρινη.

Τα ξέρω αυτά, δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχουν με αυτό που συζητάμε.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι εχουμε κάνει τις εκατέρωθεν υπεύθυνες δηλώσεις αλλά αυτός δεν πήγε να το μεταβιβάσει. Έχει γίνει η μήνυση στην Τροχαία για μη μεταβίβαση. Το θέμα ειναι πως θα το αφαιρέσω απο τη δήλωση γιατί μου αυξάνει τα τεκμήρια. 

Δημοσ.

Αν στην υπευθυνη δηλωση που σου εδωσε  δεν ελεγες και για υποχρεωση του να το μεταβιιβασει σε αυτον ή καποιον αλλο θα  ειχες μεγαλο προβλημα αν του συμβει κατι.Ευτυχως εχεις κανει την μηνυση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...