Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη αν εγραψες οτι ναναι και ειχες επιστροφη φορου 1 δις, ειχες εγκυρη νομιμη εκκαθαριση δηλωσης?

Προφανως εκτυπωσες τη προσωρινη εκκαθαριση, οχι την τελεσιδικη.

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδη αν εγραψες οτι ναναι και ειχες επιστροφη φορου 1 δις, ειχες εγκυρη νομιμη εκκαθαριση δηλωσης?

Προφανως εκτυπωσες τη προσωρινη εκκαθαριση, οχι την τελεσιδικη.

Ξαναεγραψα οτι ηταν προτυπωμενα ολα τα ποσα απο μισθους και φορους οποτε δεν μπορουσα να γραψω οτι ηθελα .

Δημοσ.

Ξαναεγραψα οτι ηταν προτυπωμενα ολα τα ποσα απο μισθους και φορους οποτε δεν μπορουσα να γραψω οτι ηθελα .

Περα απο τα προτυπωμενα ποσα, υπαρχουν πολλοι αλλοι κωδικοι οπου φορολογουμενος μπορει να γραψει οτι θελει.

Απορω παντως που επιμενεις σε κατι που προφανως ειναι παντελως αδυνατον να ισχυει.

• Like 1
Δημοσ.

Περα απο τα προτυπωμενα ποσα, υπαρχουν πολλοι αλλοι κωδικοι οπου φορολογουμενος μπορει να γραψει οτι θελει.

Απορω παντως που επιμενεις σε κατι που προφανως ειναι παντελως αδυνατον να ισχυει.

Σωστα ...Εβαλα και αποδειξεις στον 049 .....Εσυ γιατι επιμενις ??? Ας μας πει καποιος αλλος που την υπεβελε αν μπορουσε αμμεσα να εκτυπωσει εκκαθαριστικο.

Δημοσ.

Σωστα ...Εβαλα και αποδειξεις στον 049 .....Εσυ γιατι επιμενις ??? Ας μας πει καποιος αλλος που την υπεβελε αν μπορουσε αμμεσα να εκτυπωσει εκκαθαριστικο.

Εγω λεω μονο το αυτονοητο και οτι ισχυει. Το παραδειγμα με το 1 δις που ανεφερα δεν σε επεισε, φαινεται... Μα σοβαρα πιστευεις πως οτι δηλωσει καποιος θεωρειται εγκυρο και νομιμο χωρις να χρειαζεται ελεγχο απ την υπηρεσια?

Δημοσ.

Δεν είναι η τελική εκκαθάριση αυτή που τυπωνεις με το που κανεις δήλωση.

Όταν γίνει η εκκαθάριση, (εκτός απροόπτου/λαθών/κτλ) επικυρώνεται η αρχική και ξεκινά η διαδικασία επιστροφής, αν σου έχει βγει τέτοια.

Δημοσ.

Φιλε Platano(και gokuthelegend απο κατω), ηταν ενεργο αυτο το κουμπι μολις εκανες την οριστικη υποβολη?

image.jpg

Δημοσ.

Με εκπλησσεις φιλε μου :)

Ο φορολογουμενος κανει μεν τη δηλωση του και παταει "οριστικη υποβολη", οποτε βλεπει την εκκαθαριση, αυτο ομως φυσικα δε σημαινει οτι ειναι και τελεσιδικη. Δηλαδη αν εγω γραψω οτι ναναι και μου βγει να πληρωσω/εισπραξω 1 δις αυτο θα θεωρηθει σωστο?

Η δηλωση ελεγχεται απο την υπηρεσια και επικυρωνεται, μονο τοτε μπορεις να την εκτυπωσεις σε pdf για καθε νομιμη χρηση. Μεχρι τοτε οπως βλεπεις, η επιλογη εκτυπωσης  σε pdf ειναι ανενεργη.

Σε εμένα και στην αδερφή μου την επιλογή εξαγωγής σε pdf (και μετά εκτύπωση ή ότι άλλο θέλουμε), μας την έβγαλε αμέσως. Η αδερφή μου έχει και 400 ευρώ επιστρεφόμενα.

Αυτό που ρώτησε ο φίλος νωρίτερα, για το πότε γίνεται η εκκαθάριση, μάλλον εννοούσε πότε γίνεται η πληρωμή για όσους έχουν επιστροφή. Η εκκαθάριση γίνεται "άμεσα" αλλά για την επιστροφή δεν υπάρχει σαφές χρονικό όριο, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.

Δημοσ.

Φιλε Platano(και gokuthelegend απο κατω), ηταν ενεργο αυτο το κουμπι μολις εκανες την οριστικη υποβολη?

image.jpg

Ναι ηταν ενεργοτατο και εκανα και εκτυπωση

Σε εμένα και στην αδερφή μου την επιλογή εξαγωγής σε pdf (και μετά εκτύπωση ή ότι άλλο θέλουμε), μας την έβγαλε αμέσως. Η αδερφή μου έχει και 400 ευρώ επιστρεφόμενα.

Αυτό που ρώτησε ο φίλος νωρίτερα, για το πότε γίνεται η εκκαθάριση, μάλλον εννοούσε πότε γίνεται η πληρωμή για όσους έχουν επιστροφή. Η εκκαθάριση γίνεται "άμεσα" αλλά για την επιστροφή δεν υπάρχει σαφές χρονικό όριο, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.

Ετσι !!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Εγώ έκανα την δήλωση μου νωρίς, συγκεκριμένα 16 Μαϊου, και ακούω από παντού ότι πήραν όλοι την επιστροφή του φόρου τους. Εγώ δεν πήρα τίποτα ακόμα! Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι! Είχα επιστροφή και δεν την πήρα ποτέ. Μήπως να πάω στην εφορία να ζητήσω και τα φετινά, αλλά και τα περυσινά; Κι αν ναι σε ποιο τμήμα να πάω;

Δημοσ.

Εγώ έκανα την δήλωση μου νωρίς, συγκεκριμένα 16 Μαϊου, και ακούω από παντού ότι πήραν όλοι την επιστροφή του φόρου τους. Εγώ δεν πήρα τίποτα ακόμα! Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι! Είχα επιστροφή και δεν την πήρα ποτέ. Μήπως να πάω στην εφορία να ζητήσω και τα φετινά, αλλά και τα περυσινά; Κι αν ναι σε ποιο τμήμα να πάω;

Αν δεν χρωστας στην Εφορια και δεν εχεις παρει ουτε τα περυσινα αν ειχες δηλωσει τραπεζικο λογαριασμο φυσικα και να πας ...Φετος αν είναι πιστωτικο το υπολοιπο υποχρρεωτικα ζηταει ΙΒΑΝ.

Αν θυμαμαι καλα πριν 2 χρονια και για μερικες δεκάδες ευρω για να τα επιστερεψουν ζηταγαν να πας για ελεγχο την φορολογικη δηλωση. Ειχα παει παλι του γιου μου με εξουσιοδοτηση και μου εδωσαν επι τοπου λιγες δεκαδες ευρω.

Δημοσ.

Τα περσινά πρέπει να τα είχες πάρει εφόσον δεν χρώσταγες κάπου αλλού. Μπορεί να υπάρχει κάποιο κώλυμα, την επίσκεψη στην εφορία μάλλον δεν την γλυτώνεις.

Δημοσ.

Αν δεν χρωστας στην Εφορια και δεν εχεις παρει ουτε τα περυσινα αν ειχες δηλωσει τραπεζικο λογαριασμο φυσικα και να πας ...Φετος αν είναι πιστωτικο το υπολοιπο υποχρρεωτικα ζηταει ΙΒΑΝ.

Αν θυμαμαι καλα πριν 2 χρονια και για μερικες δεκάδες ευρω για να τα επιστερεψουν ζηταγαν να πας για ελεγχο την φορολογικη δηλωση. Ειχα παει παλι του γιου μου με εξουσιοδοτηση και μου εδωσαν επι τοπου λιγες δεκαδες ευρω.

Δεν χρωστάω. Ποτέ μου δε χρωστούσα βασικά. Ήταν και οι δύο δηλώσεις πιστωτικές, μου έχει ζητήσει ΙΒΑΝ, το ίδιο και πέρυσι, και επιστροφή δεν είδα! Άρα να πάω στην εφορία με την φετινή και περσυνή φορολογική δήλωση και να τους πω ότι δεν έχω λάβει την επιστροφή φόρου, τι κάνουμε;

Δημοσ.

image.jpg

Ναι, είναι ενεργό και ενεργοποιήθηκε άμεσα με το που έκανα την οριστική υποβολή. Το δικό σου λέει ότι είναι σε "προσωρινή υποβολή", πρέπει να κάνεις οριστική για να ενεργοποιηθεί. Πρέπει να δείχνει κάτι τέτοιο όπως στο screenshot που ανέβασα (έσβησα μόνο ένα προσωπικό δεδομένο).

post-208098-0-72348500-1436946864_thumb.png

Δημοσ.

Τα περσινά πρέπει να τα είχες πάρει εφόσον δεν χρώσταγες κάπου αλλού. Μπορεί να υπάρχει κάποιο κώλυμα, την επίσκεψη στην εφορία μάλλον δεν την γλυτώνεις.

Θα κανονίσω να πάω αύριο πριν την δουλειά, ελπίζω να μην πέσω σε αργόσχολο. Είναι σημαντικό το ποσό (σχεδόν ένας μισθός) για να το αφήσω έτσι :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...