Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακροχρονια θεωρουνται απο οσο ξερω οσοι ειναι τουλαχιστον 12 μηνες.

Τωρα δεν ξερω να σου πω λεπτομεριες δυστυχως..:/

Σημασια εχει τι θεωρει το συστημα.

Λεπτομερειες λοιπον μας λες αυριο που θα παρεις οπως ειπες τη δηλωση στα χερια σου.

• Like 1
  • Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Eκανα αλλη μια δοκιμαστικη στο gsis.gr, οι αλλαγες δεν εχουν περασει!...

Εξακολουθει να βγαζει βαρβατο φορο για περιπτωσεις σα τη παρακατω:

Για τοκους 10€ και παλιο σπιτι <80τμ ο φορος ειναι 2500€...

Η τιμη ζωνης μετραει οχι η παλαιοτητα ακομα και στον ενφια ενα σπιτι 27 ετων και ενα 60 στην ιδια τοποθεσια τα ιδια τετραγωνικα εχει ιδιο φορο επισης η Αχαρνων εχει ιδια τιμη ζωνης με το Μοσχατο μιλαμε για την πληρη δικαιοσυνη και δημοκρατια...ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Εγω δεν εχω δουλεια και ειμαι στον οαεδ, αλλα το συστημα δεν με εχει ως μακροχρονια ανεργο.

Εσενα σε εχει ή ο λογιστης σου τικαρησε μονος του το σχετικο κουτακι?

Υποτιθεται ομως οτι η τροποποηση αφορα ολους τους ανεργους με τεκμαρτο εως 9500€, οχι μονο τους επισημα χαρακτηριζομενους ως "μακροχρονιους"(δεν εχει καν αποσαφηνιστει ποιοι ανηκουν σε αυτη τη κατηγορια).

Η Τροποποιηση οντως αφορα ολους τους ανεργους με τεκμαρτο εως 9.500.

(Μακροχρονιος θεωρειται αυτος που εχει κλεισει 12 μηνες ανεργιας με στοιχεια ΟΑΕΔ(καρτα) και ειναι ενα στοιχειο που βοηθα για την αποκτηση κοινωνικου τιμολογιου στην ΔΕΗ).

Δημοσ.

Η τιμη ζωνης μετραει οχι η παλαιοτητα

Nαι, η τιμη ζωνης. Στο παραδειγμα μου λοιπον βαλε τιμη ζωνης εως 2799€.

Η Τροποποιηση οντως αφορα ολους τους ανεργους με τεκμαρτο εως 9.500.

Και ποτε θα περασει αυτη στο προγραμμα του gsis? Aκομα τρελους φορους βγαζει... θα το διορθωσουν αργοτερα και σου επιστρεφουν τα λεφτα?...

Δημοσ.

Θελω να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με το ποθεν εσχες, γιατι εχω διαφωνιες με μερικα ατομα..

Στο ποθεν εσχες εκει που λεει στη πρωτη σελιδα <<δηλωση περιουσιακων στοιχειων οικονομικου ετους >> ποια χρονια βαζουμε; 2014 ή 2015;

Επισης, εκει που λεει για τραπεζικους λογαριασμους βαζουμε και τη μισθοδοσια μας; Ποια ακριβως; Αυτη που ειχαμε τελος του 2014;

Αν καποιος αγορασει αμαξι μεσα στο 2015 το βαζει;

Αν καποιος παντρευτει μεσα στο 2015 τι γινεται;

Μπορει να βοηθησει καποιος;;

Δημοσ.

<p>

Ο χρήστης Expertr είπε:<br />

Μακροχρονια θεωρουνται απο οσο ξερω οσοι ειναι τουλαχιστον 12 μηνες.

Τωρα δεν ξερω να σου πω λεπτομεριες δυστυχως..:/<br />

<br />

Σημασια εχει τι θεωρει το συστημα.<br />

Λεπτομερειες λοιπον μας λες αυριο που θα παρεις οπως ειπες τη δηλωση στα χερια σου.<br />

<br />

Μηπως δεν εχεις εισοδημα απο ενοικιο για αυτο σου βγαζει μεγαλο φορο;<br />

Εχω εχω εισοδημα απο ενοικια και ελαχιστους τοκους και με βαζει στην κλιμακα των μισθωτων κανονικα.Αλλα μου λεει ο λογιστης οσοι εχουν μονο τοκους απο δευτερα θα ισχυσει η αλλαγη.</p>

Δημοσ.

Μηπως δεν εχεις εισοδημα απο ενοικιο για αυτο σου βγαζει μεγαλο φορο;

Εχω εχω εισοδημα απο ενοικια και ελαχιστους τοκους και με βαζει στην κλιμακα των μισθωτων κανονικα.

Δε μιλαμε μονο για μενα φιλε μου. Ουτε ειναι απαραιτητο να εχεις εισοδημα απο ενοικιο.

Με τοκους 10€ και ενα μικρο φτηνο σπιτι που μενεις εχεις φορο 2500€ οπως ειπα, δεστο και μονος σου.

Οι αλλαγες για να μπεις στη κλιμακα των μισθωτων με τεκμαρτο εως 9500  δεν εχουν περασει ακομα στο συστημα του gsis.

Εσενα σου βγαζει 0 φορο διοτι προφανως δηλωσες ή εισαι δηλωμενος στο συστημα μακροχρονια ανεργος.

Αλλα μου λεει ο λογιστης οσοι εχουν μονο τοκους απο δευτερα θα ισχυσει η αλλαγη.

Κι εγω εχω εισοδημα μονο απο τοκους, δηλαδη ο λογιστης σου ειπε οτι τη Δευτερα περναει στο συστημα η τροποποιηση που εγινε προσφατα? Αρα αν ειναι ετσι, τη Δευτερα θα δουμε ολοι εμεις αυτης της κατηγοριας το φορο μας να μηδενιζεται...

Δημοσ.

<p>

Μηπως δεν εχεις εισοδημα απο ενοικιο για αυτο σου βγαζει μεγαλο φορο;

Εχω εχω εισοδημα απο ενοικια και ελαχιστους τοκους και με βαζει στην κλιμακα των μισθωτων κανονικα.<br />

<br />

Δε μιλαμε μονο για μενα φιλε μου. Ουτε ειναι απαραιτητο να εχεις εισοδημα απο ενοικιο.<br />

Με τοκους 10€ και ενα μικρο φτηνο σπιτι που μενεις εχεις φορο 2500€ οπως ειπα, δεστο και μονος σου.<br />

Οι αλλαγες για να μπεις στη κλιμακα των μισθωτων με τεκμαρτο εως 9500  δεν εχουν περασει ακομα στο συστημα του gsis.<br />

Εσενα σου βγαζει 0 φορο διοτι προφανως δηλωσες ή εισαι δηλωμενος στο συστημα μακροχρονια ανεργος.<br />

Αλλα μου λεει ο λογιστης οσοι εχουν μονο τοκους απο δευτερα θα ισχυσει η αλλαγη.<br />

<br />

Κι εγω εχω εισοδημα μονο απο τοκους, δηλαδη ο λογιστης σου ειπε οτι τη Δευτερα περναει στο συστημα η τροποποιηση που εγινε προσφατα? Αρα αν ειναι ετσι, τη Δευτερα θα δουμε ολοι εμεις αυτης της κατηγοριας το φορο μας να μηδενιζεται...<br />

</p><p> </p><p>

Παιζει ρολο το εαν εχεις εισοδημα απο ενοικιο γιατι και εγω εχω τοκους αλλα εχω και εισοδημα απο ενοικιο και με παει σε αυτην την κατηγορια.<br />

Απο δευτερα περναει και η εξαιρεση των τεκμηριων διαβιωσης.Εμενα τα τεκμηρια μου βγαινουν 8.000 αλλα μου βγαζει 0 φορο και ετσι δεν περιμενα να την κανω πιο μετα ωστε να βγαλει -3000( το διαβιωσης)</p>

Δημοσ.

Αν γνωρίζει κάποιος τα φώτα σας.

Ο παππούς μου εχει αναπηρία πανω από 67% εδώ και 30 χρόνια. Έχω απόφαση διευθυντή στα χερια μου και μεχρι πέρσι ειχε την έκπτωση. Φέτος μου είπαν ότι δεν θα γίνει δεκτή γιατί δεν έχει χαρτι από ΚΕΠΑ. Γνωρίζει κανένας επ´αυτού?

Δημοσ.

Παιζει ρολο το εαν εχεις εισοδημα απο ενοικιο γιατι και εγω εχω τοκους αλλα εχω και εισοδημα απο ενοικιο και με παει σε αυτην την κατηγορια.

Δηλαδη καποιος που εχει εισοδημα απο ενοικιο και τοκους πληρωνει 0 φορο,

ενω καποιος που δεν εχει εισοδημα απο ενοικιο αλλα μονο τοκους πληρωνει χψ φορο?....

Εμενα τα τεκμηρια μου βγαινουν 8.000 αλλα μου βγαζει 0 φορο και ετσι δεν περιμενα να την κανω πιο μετα ωστε να βγαλει -3000( το διαβιωσης)

Ειπαμε, αφου η τροποποιηση δεν ειναι ακομα περασμενη σου βγαζει 0 φορο διοτι δηλωσες ή εισαι περασμενος ως μακροχρονια ανεργος.

Αυτα επρεπε να ρωτησεις το λογιστη σου...

Οπως ηταν αναμενομενο δοθηκε παραταση μεχρι 27 ιουλιου

Αρκει μεχρι τοτε να εχει περασει στο συστημα η τροποποιηση.

Δημοσ.

Αν γνωρίζει κάποιος τα φώτα σας.

Ο παππούς μου εχει αναπηρία πανω από 67% εδώ και 30 χρόνια. Έχω απόφαση διευθυντή στα χερια μου και μεχρι πέρσι ειχε την έκπτωση. Φέτος μου είπαν ότι δεν θα γίνει δεκτή γιατί δεν έχει χαρτι από ΚΕΠΑ. Γνωρίζει κανένας επ´αυτού?

Ολες οι αναπηριες πρεπει να εχουν χαρτι απο ΚΕΠΑ. Γιατι δεν παει να του το δωσουν ?

• Like 1
Δημοσ.

<p>

Παιζει ρολο το εαν εχεις εισοδημα απο ενοικιο γιατι και εγω εχω τοκους αλλα εχω και εισοδημα απο ενοικιο και με παει σε αυτην την κατηγορια.

<br />

<br />

Δηλαδη καποιος που εχει εισοδημα απο ενοικιο και τοκους πληρωνει 0 φορο,<br />

ενω καποιος που δεν εχει εισοδημα απο ενοικιο αλλα μονο τοκους πληρωνει χψ φορο?....<br />

<br />

<br />

Εμενα τα τεκμηρια μου βγαινουν 8.000 αλλα μου βγαζει 0 φορο και ετσι δεν περιμενα να την κανω πιο μετα ωστε να βγαλει -3000( το διαβιωσης)<br />

<br />

Ειπαμε, αφου η τροποποιηση δεν ειναι ακομα περασμενη σου βγαζει 0 φορο διοτι δηλωσες ή εισαι περασμενος ως μακροχρονια ανεργος.<br />

Αυτα επρεπε να ρωτησεις το λογιστη σου...<br />

<br />

<br />

Ο χρήστης Anorymous είπε:<br />

Οπως ηταν αναμενομενο δοθηκε παραταση μεχρι 27 ιουλιου<br />

<br />

Αρκει μεχρι τοτε να εχει περασει στο συστημα η τροποποιηση.<br />

</p><p> </p><p>

Οπως το ειπες στην αρχη.Μεχρι να περασει η τροποποιηση οσοι εχουν εισοδημα ΜΟΝΟ απο τοκους θα βγαζει φορο.<br />

Οχι δεν παιζει ρολο σε αυτο το μακροχρονια ανεργος.Τικαρε το και εσυ να δεις οτι δεν αλλαζει κατι</p>

Δημοσ.

Ολες οι αναπηριες πρεπει να εχουν χαρτι απο ΚΕΠΑ. Γιατι δεν παει να του το δωσουν ?

Γιατί ειναι 84χρόνων και δεν μπορει να μπει στη διαδικασία να περάσει από επιτροπή. Με το ζόρι μετακινείται....

Η διαφορά ειναι 78€ πιστωτικό 122 χρεωστικό. Αν ειναι να γράψω 200km πήγαινε έλα x2 (κατοικεί σε διαφορετική περιοχή από αυτήν που υπάγεται) να τον ταλαιπωρήσω καλοκαιριάτικα, να χάσω μια μερα άδειας, να.....να.... Καλύτερα να πληρώσουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί ειναι 84χρόνων και δεν μπορει να μπει στη διαδικασία να περάσει από επιτροπή. Με το ζόρι μετακινείται....

Η διαφορά ειναι 78€ πιστωτικό 122 χρεωστικό. Αν ειναι να γράψω 200km πήγαινε έλα x2 (κατοικεί σε διαφορετική περιοχή από αυτήν που υπάγεται) να τον ταλαιπωρήσω καλοκαιριάτικα, να χάσω μια μερα άδειας, να.....να.... Καλύτερα να πληρώσουμε.

Δικιο εχεις φιλε μου αλλα ο νομος δεν εξεταζει ιδιαιτεροτητες δυστυχως...Ατομα ακρωτηριαμενα σε ενα ακρο τα περνανε επιτροπη μηπως το κομμενο μελος ξαναφυτρωσε.

Δημοσ.

Παιδια ΠΡΟΣΟΧΗ οποιος δεν εχει πραγματικο εισοδημα αλλα μονο τεκμαρτο σε μερικες περιπτωσεις πρεπει να δηλωση και το 10% των αποδείξεων.

Πχ εγω εκανα τωρα την δηλωση σε λογιστη ειχα μηδεν εισοδημα και περσι ειχα δηλωσει μονο ενοικια αν δεν δηλωνα το 10% η επιστροφη της προκαταβολης ενοικιου απο περσι θα ειχες κρατησεις αντι λοιπον για 180 ευρω θα επαιρνα 80.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...