Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους γκουρού του φόρουμ και ζητώ ταπεινά τη βοήθειά τους!

Αγόρασα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο PC. Έχει Intel Q35 Express chipset το οποίο έχει 4 θέσεις για μνήμη RAM. Σύμφωνα με το manual του κατασκευαστή (HP) το chipset έχει μέγιστη μνήμη 8GB.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Q35 GMCH: SDRAM controller supporting unbuffered, non-ECC PC2-6400 DDR2

DIMMs or SODIMMs

[...]

System Memory

These systems implement a dual-channel Double

Data Rate (DDR2) memory architecture. All

models support DDR2 800- and 667-MHz DIMMs.

DDR and DDR2 DIMMs are NOT interchangeable.

The system provides four DIMM sockets and support a total of eight

gigabytes of memory.

SODIMM and DIMM components are NOT interchangeable.

Αυτή τη στιγμή φοράει πάνω του ένα module 1GB RAM

Στο BIOS γράφει:

Memory Size 1024 MB DDDR2/667 MHz/Single channel

Τι μνήμη μπορώ να αγοράσω για να προσθέσω;

Ψάχνωντας στο skroutz βρίσκω αυτή ως πιο φθηνή επώνυμη:

Kingston ValueRam 1GB 667MHz DDR2

~21 € με μεταφορικά και αντικαταβολή

http://www.skroutz.gr/s/292675/Kingston-ValueRam-1GB-667MHz-DDR2.html

άρα αν πάρω τρεις: ~51-52 €

Ταιριάζει;

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Δημοσ.

Καταρχην, μπορεις να παρεις απο το eshop ακομα πιο φθηνες

http://www.e-shop.gr/ram-memory-l?table=PER&category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&filter-193=1

Και μαλιστα αν τις παραλαβεις απο καποιο καταστημα τους οταν τις φερουν, δεν πληρωνεις καθολου μεταφορικα και πληρωνεις επι τοπου μετρητα

Αλλα κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να παρεις καινουριες DDR2. Θα ειναι σιγουρα υπερτιμημενες.

Καλυτερα ψαξε για μεταχειρισμενες εδω. Τα dimm του 1 GB ειναι πολυ φθηνα γιατι ο κοσμος προτιμαει dimm των 2GB ωστε να κανει αναβαθμιση στο μεγιστο που μπορει να παει, η για μητρικες που εχουν μονο 2 slots και 2 GB συνολο ειναι λιγα πλεον.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Θα υπάρχει πρόβλημα αν κρατήσω το υπάρχον 1GB και προσθέσω 3*2GB ή πρέπει να είναι όλα το ίδιο;

Στο link που έδωσες από eshop αναφέρει στα κριτίηρια και το voltage, κάτι που διάβασα και σε άλλα παρόμοια με το δικό μου νήματα εδώ, πως μπορώ να βρω οι δικές μου τι voltage πρέπει να έχουν;

Βασικά αυτή τη στιγμή δεν έχω λεφτά αλλά θα παραγγείλω σίγουρα κάτι στο τέλος του μήνα, απλά το ψάχνω από τώρα γιατί μια φορά που είχα αγοράσει μνήμη πριν από χρόνια δεν ταίριαζε και μου έμεινε άχρηστη...

Δημοσ.

Αν δεν γραφει πανω στο αυτοκολητο της μνημης που εχεις, μπορεις να γραψεις το μοντελο στο Google και θα δεις τα βολτ. Κατα 99% θα ειναι το κλασικο 1.8 των DDR2. 

Οσο για το αν θα μπορεις να βαλεις 3x2, δεν μπορω να στο πω με σιγουρια, μιας και το Q35 δεν εχει περασει ποτε απο τα χερια μου. Σε P35 παντως δεν ειχα ποτε προβλημα με διαφορετικες μνημες.

Δημοσ.

Ειναι κριμα να χασεις το dual channel για να πας στα 7GB. Καλυτερα παρε αλλο 1x1GB και 2x2GB ωστε να πας στα 6.

Παντα αναλογα με το ποσα θες να δωσεις βεβαια, τη συσταση του υπολοιπου συστηματος και τι χρηση θα κανεις.

Αν ειναι για καποιο δευτερευον συστημα, με απλο διπυρηνο επεξεργαστη που απλως θα μπαινεις στο internet και θα βλεπεις ταινιες δε βλεπω το λογο να πας πανω απο 4 που θα σου βγει φθηνα.

Αν εχεις quad πανω και Gaming καρτα και το προοριζεις για βαρια πραγματα, πετα το 1GB και πηγαινε στα 4x2

Δημοσ.

Αυτό με το dual channel δεν το κατάλαβα αλλά θα το ψάξω περισσότερο αύριο. (δεν το κατέχω πολύ με hardware)

Το μηχάνημα έχει λειτουργικό σύστημα Debian GNU/Linux και είναι το μοναδικό μου PC αυτή τη στιγμή. Η χρήση είναι τα πάντα όλα αλλά κυρίως internet (βαριά χρήση) και εφαρμογές γραφείου. Παιχνίδια δεν παίζω οπότε μάλλον θα αρκεστώ στην αρχική σκέψη για 4*1GB με περίπου 50-αριά ευρώ.

Υποθέτω ότι με τα 4GB δεν θα έχω πρόβλημα να τρέξω και το Gnome για παράδειγμα το οποίο αυτή τη στιγμή δεν τολμάω να δοκιμάσω! Και μετά από 2-3 χρόνια θα δώσω ακόμα 30-40€ και θα αλλάξω τα 4*1GB σε 4*2GB :-D

Η πιο απαιτητική χρήση σε RAM που θέλω να του κάνω είναι αραιά και που να φτιάχνω κάνα εικονικό μηχάνημα σε qemu και να δοκιμάζω διάφορα (για λόγους αυτοεκπαίδευσης).

Δημοσ.

Βρήκα από ebay 2*2GB στα 25€

http://www.ebay.com/itm/Samsung-chips-4GB-KIT-2x2GB-PC2-6400-DDR2-800Mhz-240pin-Desktop-Memory-For-Intel-/161452073922?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item25974b23c2

Να το τολμήσω;

Από Ελλάδα βρήκα σε αγγελίες για μεταχειρισμένα (εδώ και αλλού) όπως είπε ο Bspus:

- πολλά module 1GB στα ~10€ το ένα

- μερικά σετ 2*2GB στα ~40€

Δημοσ.

Εφοσον δεν βιαζεσαι, νομιζω αυτο που βρηκες στο ebay ειναι καλο. Κανονικο μαγαζι ειναι και δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα με την αποστολη στην Ελλαδα. Λεει και δωρεαν μεταφορικα.

Στην Ελλαδα μεταχειρισμενα οντως τα 2x2 πανε κανενα 40ρι αν και βρισκεις και στα 35 με υπομονη.

10 για 1x1 παντως ειναι πολλα εκτος αν προκειται για πολυ καλο module. 2x1GB για 15 ειναι πιο λογικο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρέλαβα τις μνήμες, τις δοκίμασα και δουλεύουν μια χαρά. Αργότερα θα τις δοκιμάσω και με το memtest86+ για σιγουριά. Αλλά: δεν είναι Samsung (όπως έλεγε η σελίδα του προΐόντος στον τίτλο) αλλά noname. Διαβάζοντας καλύτερα τη σελίδα είδα ότι παρακάτω γράφει με κόκκινα γράμματα

Picture Shown Only.Actual May various.Memory brand name depend on stock Available

'Αρα υποθέτω ότι δεν μπορώ να τους κάνω αρνητική βαθμολόγηση...

Πάντως οι μνήμες δουλεύουν μια χαρά...

Μια ακόμα ερώτηση για την τοποθέτηση των 2*2GB στα slots στην αρχή τα έβαλα όπως ήξερα από παλιά στις θέσεις 1 και 3. Τα slots δεν έχουν νούμερα αλλά λαμβάνω ως #1 την μοναδική θέση που είναι διαφορετικού χρώματος. Από ότι είδα όμως χρησιμοποιώντας την εντολή dmidecode δεν ήταν στο ίδιο set οπότε έβαλα τις μνήμες στις θέσεις 1 και 2, κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανατύχει! Έψαξα να βρω το manual της motherboard αλλά δεν το βρήκα στη σελίδα της HP. Είναι κάτι φυσιολογικό;

Και τελευταία ερώτηση: Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να αγοράσω ένα ακόμα σετ 2*2GB θα πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο για να συνεργάζονται με τις υπάρχουσες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...