Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω να υλοποιήσω μια εργασία για την σχολή που περιλαμβάνει authentication, userpage, sql, AJAX για κάποια λειτουργία (δεν ξέρω ακόμα ακριβώς) να κάνει export XML όπως και google maps που λογικά θα βάζει ο χρήστης φωτογραφίες από κάτι και θα λέει και που είναι στο google maps. 

Καταλαβαίνω ότι θέλει αρκετή php και έχω βασικές γνώσεις. Κυρίως ασχολούμαι με android. Για το front end θα πάρω bootstrap. Για τα υπόλοιπα να πάρω απλά php και να ξεκινήσω ή είναι κάποιο framework προτιμότερο, και αν ναι ποιο; 

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου.

Η απάντηση είναι σχετική και κυρίως βασίζεται στο πόσο χρόνο διαθέτεις και στο πόσο θέλεις να εξελιχθείς στον προγραμματισμό.

Όπως το φαντάζομαι το project είναι αρκετά μεγάλο και αν ασχοληθείς με μεράκι θα μάθεις πολλά.

Αν θέλεις απλά να την κάνεις για να ξεμπερδεύεις και ο χρόνος που σου δίνεται είναι λίγος, ξεκίνα με απλή php στο "χέρι" που λέμε και βήμα βήμα και αρπάζοντας και κώδικα από δω και από εκεί θα το χτίσεις πιθανότατα σε λιγότερο χρόνο. Το οποιοδήποτε framework απαιτεί μία Α γνώση και εμπειρία πάνω σε κώδικα και προγραμματισμό και θα πρέπει να το μελετήσεις καλά πριν ξεκινήσεις, να εξοικοιωθείς δηλαδή πρώτα. Σε βάθος χρόνου θα κάνεις πράγματα πολύ πιο γρήγορα αν μπορέσεις και κατανοήσεις την λογική του framework που θα χρησιμοποιήσεις.

Αν πας σε framework θα σου πρότεινα σαν πρώτο το codeigniter που είναι λίγο πιο εύκολο από τα υπόλοιπα κατά την άποψή μου και έχει αρκετά έτοιμα libraries για authentication, xml functions κτλπ και μπορείς να δημιουργήσεις όσους controllers γουστάρεις και αγαπάς γρήγορα και έυκολα. Μην πιαστείς με δύσκολα frameworks για αρχή γιατί πρώτον θα απογοητευτείς και δεύτερον δεν θα σου φτάσει ο χρόνος που έχεις. Υπάρχουν άπειρα άρθρα για το ποιο framework να διαλέξεις και γιατί και θα πρέπει σίγουρα να ρίξεις μια ματιά πριν ξεκινήσεις.

Αυτά από εμένα και good luck.

Δημοσ.

Μπορείς να τα κάνεις και χωρίς framework απ' ότι καταλαβαίνω. Το αν θα θέλεις fw έχει να κάνει με το αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με PHP στο μέλλον ή έστω με κάτι άλλο σε web για να σου μείνει κάτι αξιοποιήσιμο έστω και έμμεσα.

Αν βάλεις framework νομίζω κάτι σε παλαιάς κοπής ("μονολιθικό") όπως CI και Yii θα ήταν προτιμότερο μιας και αν πας σε κάτι μοντέρνο (Laravel, Symfony) θα είναι φάση too much engineering for too little benefit.

Δημοσ.

Για αρχή ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω και θα δω. Το θέμα που προέκυψε είναι το εξής: Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει το mobile και η βάση που εχει απο πίσω. Είτε java,c# ή objective c. Προέκυψε ομως δουλειά σε php jquery και php. Επειδή καλά τα γούστα αλλα είναι και το οικονομικό στην μέση. Να συνεχίσω σε php και κάποιο framework επι της ευκαιρίας του project. Μιας και τους φτάνει για junior developer.

Δημοσ.

Codeigniter και ξερό ψωμί. Μικρό, απλό, ευέλικτο χωρίς φρουφρού και αρώματα χωρίς να έχει κάτι να ζηλέψει από το Laravel ένα drag 'n' drop και το εγκαθιστάς χωρίς fancy tools

Για αρχή ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω και θα δω. Το θέμα που προέκυψε είναι το εξής: Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει το mobile και η βάση που εχει απο πίσω. Είτε java,c# ή objective c. Προέκυψε ομως δουλειά σε php jquery και php. Επειδή καλά τα γούστα αλλα είναι και το οικονομικό στην μέση. Να συνεχίσω σε php και κάποιο framework επι της ευκαιρίας του project. Μιας και τους φτάνει για junior developer.

Με Javascript μπορείς να κάνεις ΚΑΙ Mobile Applications. Άρα αν επικεντρωθείς στο Web μπ[ορείς να πας εύκολα σε mobile και σε Cross platform one. (βλ. Hubrid Applications)

Δημοσ.

Codeigniter και ξερό ψωμί. Μικρό, απλό, ευέλικτο χωρίς φρουφρού και αρώματα χωρίς να έχει κάτι να ζηλέψει από το Laravel ένα drag 'n' drop και το εγκαθιστάς χωρίς fancy tools

Νομίζω ότι δε γνωρίζεις πλήρως τις δυνατότητες του Laravel. Το Codeigniter ήταν κάποτε κορυφαίο, προσωπικά με δίδαξε τι σημαίνει MVC, αλλά πλέον κάπως έχει μείνει πίσω...αν δε κάνω λάθος ούτε namespaces δεν υποστηρίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι δε γνωρίζεις πλήρως τις δυνατότητες του Laravel. Το Codeigniter ήταν κάποτε κορυφαίο, προσωπικά με δίδαξε τι σημαίνει MVC, αλλά πλέον κάπως έχει μείνει πίσω...αν δε κάνω λάθος ούτε namespaces δεν υποστηρίζει.

Ναι αλλά λόγο ευκολίας τις εγκατάστασής που έχει σε αντίθεση με το laravel το κάνει ποιο εύκολο στο να κάνω κάτι τσακ μπαμ διότι μπορεί να το έχω σε ένα asubfolder στο local webserver μου χωρίς να πρέπει να το τροποποιώ.

Δημοσ.

Για όλους αυτούς που προτείνουν laravel:

Δες πρώτα το lumen αν αποφασίσεις να πας σε laravel κι αν θες παραπάνω features, απλά το "αναβαθμίζεις" σε laravel.

Τώρα, ακόμη κι αν αποφασίσεις να ασχοληθείς μελλοντικά με php, για μένα καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με php χωρίς κανένα framework + composer. 

Το convention over configuration ειναι overwhelming για έναν αρχάριο και δεν έχει πολύ πλάκα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

επαναφέρω το θέμα με κάποια issues που έω συναντήση. ΤΟ κάνω με php σκέτο και PDO για σύνδεση σε mysql. 

<?php

if (empty($_GET)) {header ("Location: view_advanced-search.php?msg=No-search data entered");}

if (isset($_GET['state'])){$state = $_GET['state'];}

if (isset($_GET['price'])){$price = $_GET['price'];}

if (isset($_GET['wifi'])){$wifi = $_GET['wifi'];}

if (isset($_GET['pool'])){$state = $_GET['pool'];}

if (isset($_GET['maid'])){$state = $_GET['maid'];}

$query = "
            SELECT
                *
            FROM houses
            WHERE
              state LIKE :state
            ";

$query_params = array( ':state' => $state,
                        ':price => ');
try {
    $stmt = $db->prepare($query);
    $result = $stmt->execute($query_params);
}
catch(PDOException $ex){ die("Failed to run query: " . $ex->getMessage()); }
$row = $stmt->fetch();
<div class="col-lg-4 col-lg-offset-4">
    <h2 class="text-center">Advanced Search</h2>
    <form class="form-horizontal" method="get" action="con_advanced-search.php">
        <fieldset>

<!-- Form Name -->
            <legend class="text-center">Enter Search Criteria</legend>

<!-- Select Multiple -->
            <div class="form-group">
                <label class="col-md-4 control-label" for="state">Select State</label>
                <div class="col-md-5">
                    <select id="state" name="state" class="form-control" multiple="multiple">
                        <option value="Thraki">Thraki</option>
                        <option value="Makedonia">Makedonia</option>
                        <option value="Thessalia">Thessalia</option>
                        <option value="Hpeiros">Hpeiros</option>
                        <option value="Sterea Ellada">Sterea Ellada</option>
                        <option value="Peloponissos">Peloponissos</option>
                        <option value="Nisia Aigaiou">Nisia Aigaiou</option>
                        <option value="Nisia Ioniou">Nisia Ioniou</option>
                        <option value="Kriti">Kriti</option>
                    </select>
                </div>
            </div>

<!-- Text input-->
            <div class="form-group">
                <label class="col-md-4 control-label" for="price">Price</label>
                <div class="col-md-5">
                    <input id="price" name="price" type="text" placeholder="€" class="form-control input-md" required="">

</div>
            </div>

<!-- Multiple Checkboxes -->
            <div class="form-group">
                <label class="col-md-4 control-label" for="comforts">Comforts</label>
                <div class="col-md-4">
                    <div class="checkbox">
                        <label for="comforts-0">
                            <input type="checkbox" name="wifi" id="comforts-0" value="1">
                            Wifi
                        </label>
                    </div>
                    <div class="checkbox">
                        <label for="comforts-1">
                            <input type="checkbox" name="pool" id="comforts-1" value="1">
                            Pool
                        </label>
                    </div>
                    <div class="checkbox">
                        <label for="comforts-2">
                            <input type="checkbox" name="maid" id="comforts-2" value="1">
                            Maid
                        </label>
                    </div>
                </div>
            </div>

<!-- Button (Double) -->
            <div class="form-group">
                <label class="col-md-4 control-label" for="submit"></label>
                <div class="col-md-8">
                    <button id="search" name="search" class="btn btn-success">Search</button>
                    <button id="clear" name="clear" class="btn btn-default">Clear</button>
                </div>
            </div>

</fieldset>
    </form>

</div>

Επάνο είναι η php που πέρνει από την φόρμα παρακάτω. Μέθοδος έχω get και στην ουσία θέλω να κάνω search στον πίνακα houses με κριτήρια της φόρμας. Αυτό που σκέφτικα είναι να φτιάξω μια case με όλες τις πιθανότητες και η κάθε μια να εκτελεί ενα άλλο query. Δεν μου φαίνεται όμως σωστό, λογικά κάπως θα γίεται με ένα query και like. Αλλά δεν ξέρω πως θα γίνει το SQL query. (OR LIKE συνέχεια για όλες τις στήλες και τα queries) και πως θα γίνει μετά το execute με τόσα parameters. 

Μετά θέλω να πιστρέψω ένα URL της μορφής my_search.php?msg=$query1+$query2 κτλ που θα κάνει κλικ και θα δείχνει λεπτομέρειες. 

https://github.com/renegens/RentMyHouse

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...