Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου αρεσουν ταινιες οπως: Battle Royale, Old Boy, American Beauty, Ghost In The Shell, The Man From Earth, Cube 1997, Snatch.

Με βαση το γουστο μου θα επρεπε να δω το A Space Odyssey (2001). Η η ταινια ειναι πολη δηθεν?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι. Οχι. Οχι. 

Δεν ειναι ακομα για σενα, δοκιμασε παλι σε μερικα χρονια.

Δεν θελω "απαντησεις" απο δηθεν ατομα.

• Like 2
Δημοσ.

Με βαση το γουστο μου θα επρεπε να δω το A Space Odyssey (2001). Η η ταινια ειναι πολη δηθεν?

Δεν ξέρω κάποια ταινία που να λέγεται A Space Odyssey και να βγήκε το 2001

• Like 8
Δημοσ.

Μια ταινία είναι, χαλάρωσε. Αν είσαι άνω των 12 είναι κατάλληλη για σένα.

Από κει και πέρα έχε υπ όψιν ότι ανάλογα την ηλικία ταινίες/βιβλία/μουσική/έργα ανθρώπινης διάνοιας γενικότερα, μας επηρεάζουν διαφορετικά. Τόσο λόγο ωριμότητας όσο και λόγω συναισθηματικής κατάστασης και νοητικής ικανότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκτιμήσεις μια καλή ταινία σε όποια φάση της ζωής σου κι αν είσαι, απλά θα πάρεις από αυτήν διαφορετικά πράγματα. Αυτό είναι όλο.

Όσο για το "δήθεν", υπάρχουν κάποιες ταινίες που για διάφορους λόγους η φήμη τους έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αυτό για μένα δεν θα έπρεπε ούτε να ενθαρρύνει ούτε να αποθαρρύνει κάποιον στο αν θα τις δει ή όχι. Δε λέω, οι πραγματικοί γνώστες μιας μορφής τέχνης μπορούν να εκτιμήσουν ένα έργο τέχνης από διαφορετικές οπτικές σε σχέση με έναν απλό θεατή. Αυτό όμως ισχύει για διάφορες ομάδες ανθρώπων σε διάφορες περιστάσεις (π.χ. όταν ένας ιστορικός παρακολουθεί ιστορική ταινία). Αυτό δεν κάνει τους μεν γνώστες πιο "ικανούς" στο να ευχαριστηθούν μια καλή ταινία ή ένα καλό βιβλίο ούτε φέρνει τους θεατές σε μειονεκτική θέση. Το καλό με τις τέχνες είναι ότι στην τελική όλες οι δημιουργίες είναι υποκειμενικές. Έχουμε κάποιους γενικούς κανόνες αισθητικής οι οποίοι πλάθονται αναλόγως από τον καλλιτέχνη, το κοινό και την εποχή του. Όμως κανείς δεν πρόκειται ποτέ να βγει και να πει με απόλυτη σιγουριά ότι η τάδε ταινία είναι αντικειμενικά υπέροχη και αισθητικά άρτια και αρέσει σε όλους, θα τον λέγαμε ηλίθιο. 

Δες τη και κρίνε μόνος σου αν σου αρέσει ή όχι :)

• Like 5
Δημοσ.

Δεσ' την πρώτα και μετά χαρακτήρισέ την. Το "τι είναι τούτο" δεν αρμόζει σε ένα απ' τα αριστουργήματα (κατά γενική ομολογία και πέραν του προσωπικού γούστου το οποίο δεν συζητείται) του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Τώρα τι εννοείς με το "δήθεν" δεν ξέρω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω ότι σαν έφηβος είχα δει το 2001 στο σινεμά, πρέπει να ήμουν 12-13 ετών στη δεκαετία του 80, και παρά το κάπως δύσβατο χαρακτήρα της για την ηλικία μου είχα μαγευτεί. Κι από τότε ο Κιούμπρικ είναι σταθερά ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης κι έμπνευση για βιντεάκια που φτιάχνω κατά καιρούς. Το 2001 το είχα λιώσει σε VHS έστω με το κομμένο κάδρο, αργότερα σε dvd και τώρα η απλόχερη τεχνολογία του FHD με κάνει μετά από τόσα χρόνια να εκτιμήσω και να αγαπήσω περισσότερο αυτό το αριστούργημα.

Από την άλλη εντάξει το "τι είναι τούτο" έκατσε βαρύ και ενοχλεί όντως. Αφού έχεις τον τίτλο της ταινίας έχεις και την αμέριστη βοήθεια του Google να μάθεις "τι είναι τούτο". Υπάρχουν κάποια όρια το πως θα απευθύνεσαι σε συνομιλητές που είναι βαθείς γνώστες του συγκεκριμένου έργου που έχει τεράστιο fan base και από την άλλη χρειάζεται και μια συνεχή αυτοκριτική για την προσωπική σου βελτίωση σε συναισθηματικούς και γνωσιακούς τομείς.

Βέβαια κανείς δεν ξεκινάει μαθημένος. Καλή τύχη με το 2001.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω το πρόβλημα του ts είναι οι εκνευριστικοί εκείνοι άνθρωποι που από βλακεία/ανασφάλεια αναπαράγουν απόψεις 3ων τις οποίες οι ίδιοι δεν στηρίζουν. Να διαβάσω εγώ τώρα μια κριτική για το "Under the Skin" που το εκθειάζει και να αρχίσω να το εκθειάζω και γω χωρίς να ξέρω τι και πως. Αυτό είναι το "δήθεν". Καμία ευθύνη όμως δεν φέρει η ταινία ή οι δημιουργοί της για την βλακεία που θα είχα εγώ στον εγκέφαλο αν το έκανα αυτό.

Οπότε για να είσαι και πιο ευγενής προς τους γνώστες του αντικειμένου (και να είναι και αυτοί πιο φιλικοί μαζί σου) αλλά για να είσαι και πιο σωστός, μην κοτσάρεις το δήθεν μαζί με την ταινία, με το ανθρώπινο είδος κότσαρέ το. 

• Like 1
Δημοσ.

Μου αρεσουν ταινιες οπως: Battle Royale, Old Boy, American Beauty, Ghost In The Shell, The Man From Earth, Cube 1997, Snatch.

Βγαίνει το φανγκερλ από μέσα μου και το συγκρατώ με νύχια και με δόντια.

Πρώτον, η ταινία δεν είναι πόλη. Και πόσο μάλλον μια πόλη που είναι δήθεν.

Δεύτερον, τί θες να πεις με τον τίτλο που έβαλες στο thread σου; Τί 'τί είναι τούτο';;; Είναι ΤΑΙΝΙΑ, ένα έργο τέχνης, ένα διαμαντάκι.

Τρίτον, δες την, περιμένεις να πάρεις και άδεια; Απλά μην περιμένεις να δεις μασημένη τροφή, νά'ναι όλα ξεκάθαρα κλπ. Ξαναλέω, είναι έργο τέχνης, και τα έργα τέχνης δεν τα βλέπουν/κρίνουν όλοι με το ίδιο μάτι. Θ'ακούσεις κακιασμένες απόψεις γι'αυτή την ταινία, χαζές απόψεις, σοβαρές απόψεις και 1002 ακόμα.

Καλή απόλαυση!

• Like 3
Δημοσ.

το παιδί νομίζω την είδε και δεν του άρεσε, ή τουλάχιστον αυτά που είχε ακούσει δεν ανταποκρίνονταν σε αυτό που εξέλαβε από την ταινία.

1. μάστορα, δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, μόνο γενική και εμπεριστατωμένη πλήρη αποδοχή της ταινίας, από άτομα που έχουν κοπιάσει να ασχολούνται με ταινίες, έχουν διαβάσει, έχουν μελετήσει, έχουν ασχοληθεί σοβαρά. Δηλαδή ΟΧΙ από άτομα που "κάθονται να δούνε πολλές ταινίες και μετά λένε την άποψή τους"...

2. γιατί δεν μας λες κατευθείαν τη δική σου άποψη για να τη συζητήσουμε σαν καλοί φίλοι εδώ μέσα;

3. για να καταλάβω λίγο παραπάνω, ανέφερες τον όρο "δήθεν", μετά έδωσες και μια μικρή εξήγηση... θες να δώσεις και κάποια παραδείγματα για να μπορέσουμε εδώ μέσα να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο και να μη παρεξηγούμαστε; τι έχεις αναγνώσει ως δήθεν, σε διάφορες μορφές τέχνης; παραδείγματα αν θες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...