Chocobo Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Καλησπέρα,εδώ και καιρό με τρώει η απορία για το τι είναι προτιμότερο να υπάρχει στο κουτί,positive ή negative pressure. Απόσο ξέρω positive είναι όταν στο κουτί μπαίνει περισσότερος αέρας απο ότι βγάζουν τα exhaust fans.Και το αντίθετο negative όταν τα exhaust fans βγάζουν περισσότερο αέρα απόσο μπορεί το κουτί να βάλει. Απο θέμα ψήξης εμένα προσωπικά το positive pressure κρατάει το hardware πιο δροσερό.Αυτό που με νοιάζει περισσότερο όμως είναι ποιο απο τα δύο κρατάει το pc μέσα πιο καθαρό,με λιγότερη σκόνη.Ψάχνοντας στο ιντερνετ δεν μπορώ να βγάλω κάποια τρανταχτή απάντηση. οπότε τα φώτα σας απο τις δικές σας εμπειρίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaliakman Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 http://www.silverstonetek.com/techtalk_cont.php?tid=wh_positive&area=enεμένα με βοήθησε αυτό... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilbabis Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Κοίτα, η λογική λέει πως η σκόνη δεν εμφανίζεται ξαφνικά μεσα στο κουτί, κάπως "μπαίνει", άρα όσο περισσότερο αέρα βάζεις τόσο περισσότερη σκόνη (αν ξεχάσουμε φίλτρα κτλπ). Πέρα απο αυτό, νομίζω πως το positive / negative pressure δεν παίζει κανέναν ρόλο στο πόσο καθαρό θα παραμείνει το κουτί σου γιατι άπαξ και μπεί η σκόνη, αέρα και πινέλο , καθώς έχει την τάση να σκαλώνει στα pcb και γενικά στις επιφάνειες. Αυτή είναι η αποψή μου, αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας με διορθώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Κοίτα, η λογική λέει πως η σκόνη δεν εμφανίζεται ξαφνικά μεσα στο κουτί, κάπως "μπαίνει", άρα όσο περισσότερο αέρα βάζεις τόσο περισσότερη σκόνη (αν ξεχάσουμε φίλτρα κτλπ). Πέρα απο αυτό, νομίζω πως το positive / negative pressure δεν παίζει κανέναν ρόλο στο πόσο καθαρό θα παραμείνει το κουτί σου γιατι άπαξ και μπεί η σκόνη, αέρα και πινέλο , καθώς έχει την τάση να σκαλώνει στα pcb και γενικά στις επιφάνειες. Αυτή είναι η αποψή μου, αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας με διορθώσει. απλα βλεπω ατομα που λενε οτι ανοιγουν τα κουτια μετα απο 8 μηνες και ειναι πεντακαθαρα.Επισης στο positive pressure υποτιθεται πως υπαρχει μεγαλη πιεση αερα στο κουτι και ο αερας φευγει απο οπου βρει χωρις να μπορει να κατσει καπου.οποτε καπου θα υπαρχει αληθεια.Το φιλτρο που εχω ειναι αψογο αλλα και παλι βλεπω παρα πολυ σκονη στο κουτι,πραγμα που με κανει να πιστευω πως καπου φταιει το airflow.Εαν το αφησω εγω 8 μηνες παει το εχασα το pc.δεν το εχω σε σκονισμενο περιβαλον,ουτε χαμηλα στο πατομα.Με negative ειδα ασχημα αποτελεσματα σε λιγες μολις μερες.Τωρα θα δοκιμασω positive και θα δω.Απλα θελω εμπειριες Πο ατομα που εχουν δοκιμασει. http://www.silverstonetek.com/techtalk_cont.php?tid=wh_positive&area=enεμένα με βοήθησε αυτό... το εχω ξαναδει αυτο,και στο. youtube o linus positive προτινει.Λογικα μιας και ειχα ασχημα αποτελεσματα σε μια βδομαδα με negative τωρα θα εχω καλυτερα αποτελεσματα.προς το παρον στις θερμοκρασιες εχω πτωση 4 βαθμων απο cpu & gpu. ο cpu idle παιζει μεταξυ 28-34 ολοι οι πυρηνες και gpu 30. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilbabis Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Προσωπικά έχω positive airflow, αλλά με το raven rv05 δεν θα μπορούσα να έχω και κάτι άλλο. Στο θέμα μας, η σκόνη πιστεύω οτι είναι και θέμα περιβάλλοντος/ σημείου, και όχι τόσο airflow, που παίζει μικρό ρόλο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν με ρωτούσες για ψύξη θα σου έλεγα πως είναι καλύτερο το positive, αλλά για την σκόνη δεν νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Το θετικο airflow ειναι καλυτερο, στο αρνητικο τα exhaust fans τραβανε αερα απο οπου βρουν με αποτελεσμα να φερνουν σκονη μεσα στο κουτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Προσωπικά έχω positive airflow, αλλά με το raven rv05 δεν θα μπορούσα να έχω και κάτι άλλο. Στο θέμα μας, η σκόνη πιστεύω οτι είναι και θέμα περιβάλλοντος/ σημείου, και όχι τόσο airflow, που παίζει μικρό ρόλο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν με ρωτούσες για ψύξη θα σου έλεγα πως είναι καλύτερο το positive, αλλά για την σκόνη δεν νομίζω. Το θετικο airflow ειναι καλυτερο, στο αρνητικο τα exhaust fans τραβανε αερα απο οπου βρουν με αποτελεσμα να φερνουν σκονη μεσα στο κουτι. Έγινε παιδια ευχαριστώ πάρα πολύ για τιςπληροφορίες που δώσατε και τις δικές σας εμπειρίες.Μένω στο positive και ότι γίνει Aλλιώς θα βλαώ το κουτί σε καμιά σκαλωσιά να πάει στο ταβάνι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα