lizardous Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Πρόσφατα μου έδωσαν ένα pc με Pentium II, 384mb ram. Γενικά δεν πρόκειται να μπει ποτέ ίντερνετ και η μόνη χρήση του θα είναι αποκλειστικά για emulators. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι Windows να βάλω πάνω. Το tower δεν έχει κάποια κάρτα δικτύου οπότε δεν μπορώ να τρέξω κάποιο πρόγραμμα εύρεσης drivers. Δοκίμασα να του περάσω Windows 98SE αλλά δυσκολεύτηκα στο να περάσω τους drivers για το στικάκι. Το ίδιο έγινε και με τα Windows 2000. Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική; Κάποιο άλλο λειτουργικό που θα μπορούσε να σηκώσει αυτό το σύστημα; Ευχαριστώ
IceFrog Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Windows?? Ουτε καν. http://lifehacker.com/how-to-turn-your-pc-or-other-device-into-a-retro-arca-1703576831?utm_campaign=socialflow_lifehacker_facebook&utm_source=lifehacker_facebook&utm_medium=socialflow
enidreiogmx Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows XP The minimum hardware requirements for Windows XP Home Edition are: Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended) At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended) At least 1.5 gigabytes (GB) of available space on the hard disk CD-ROM or DVD-ROM drive Keyboard and a Microsoft Mouse or some other compatible pointing device Video adapter and monitor with Super VGA (800 x 600)or higher resolution Sound card Speakers or headphones για να κάνει τα βασικά, οπότε είτε δοκιμάζεις τα ΧΡ ή παραμένεις στα 98, που πιστεύω είναι η καλύτερη έκδοση για το σύστημα αυτό. Ιδανικά μόνο τα 3.1 θα ήταν....
lizardous Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Αρχικά θα δοκιμάσω το Lakka και αν δεν βγάλω άκρη θα δοκιμάσω XP ή δεν ξέρω γω τι άλλο! Θα ενημερώσω σύντομα. Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Για τα windows 98 πρέπει να έχεις τα se(second edition)για να κατεβάσεις και να τρέξεις το usb stack που υπάρχει αν το ψάξεις. Διαφορετικά όπως είπαν πάνω τα xp (χωρίς sp) «τρέχουν» και σε πολύ μικρό σύστημα. Ιδανική λύση πάντως οι μικρές Linux διανομές,υπάρχει και το puppy arcade αν θες εναλλακτική. Με pentium II πάντως μην περιμένεις να τρέχεις τίποτα παραπάνω από nes/sega.
lizardous Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Το Puppy Arcade σε live κόλλαγε αφάνταστα. Δεν θέλω κάτι παραπάνω από NES,Gameboy,Sega Το κακό με το Lakka είναι ότι δεν μπορώ να το τρέξω από cd οπότε το απορρίπτω...
IceFrog Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δεν το καταλαβα αυτο΄. Γιατι δεν μπορεις να το τρεξεις απο cd?
lizardous Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Γιατί δεν υποστηρίζει η μητρική boot από usb. Το θέμα μου τώρα είναι με την κάρτα γραφικών. Κατάφερα πέρασα τα windows 98 se με όλα τα τελευταία updates και βασικούς drivers αλλά η κάρτα γραφικών δεν με αφήνει να ανεβάσω λίγο την ανάλυση και τα χρώματα. Αν βάλω 256 η 16bit πετάει error. Ξέρει κανένας τίποτα; Η κάρτα είναι η: diamond stealth ii g460
enidreiogmx Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μήπως δεν αντέχει αυτή την ανάλυση. Βρήκα κάτι drivers, για δες μήπως με αυτούς κάνεις τίποτα Επίσης κοίτα εδώ στο Manual, σελίδα 21. Πιστεύω θα βρεις εκεί την απάντηση. 1
lizardous Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μήπως δεν αντέχει αυτή την ανάλυση. Βρήκα κάτι drivers, για δες μήπως με αυτούς κάνεις τίποτα Επίσης κοίτα εδώ στο Manual, σελίδα 21. Πιστεύω θα βρεις εκεί την απάντηση. Τους ίδιους drivers έχω κατεβάσει. Δεν δοκίμασα να αλλάξω την ανάλυση από το software της κάρτας. Thanks Μήπως δεν αντέχει αυτή την ανάλυση. Βρήκα κάτι drivers, για δες μήπως με αυτούς κάνεις τίποτα Επίσης κοίτα εδώ στο Manual, σελίδα 21. Πιστεύω θα βρεις εκεί την απάντηση. Δεν γίνετε τίποτα. Ότι ανάλυση και να βάλω δεν προχωράει. και το incontrols δεν ανοίγει ποτέ.....
Bspus Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ζητα να σου χαρισει καποιος μια λιγο καλυτερη καρτα γραφικων. Μια riva TNT ειναι ιδανικη γι αυτο που θες 1
micos000 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ο mame emulator είναι για dos (αυτό για τα win είναι ένα απλό gui) και νομίζω ότι κάπου πήρε το μάτι μου ένα doot cd όπου δεν χρειάζεται καν λειτουργικό. Αν πας για windows θα έλεγα να πας σε windows 2000 sp4.
Bspus Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δεν ειναι για DOS, τουλαχιστον οχι τα τελευταια 15 χρονια σχεδον οταν αλλαξανε τη βασικη εκδοση σε windows. Η DOS εκδοση ειναι πλεον port οπως ολες οι αλλες και πρεπει να εχει γινει discontinued πολυ καιρο τωρα. Φυσικα ειναι command line application αν αυτο εννοεις. Αν τελικα δεν βαλεις 98se (και ειναι καλη ιδεα να τα αποφυγεις), τα 2000 ειναι καλη περιπτωση αν εχεις drivers αλλα αν τα σηκωνει, τοτε θα σηκωνει και τα XP fundamentals for legacy PCs (FLP). Ψαξτο. Ελπιζω να θες μονο πολυ παλια παιχνιδια να παιζεις γιατι το mame οσο παει και γινεται πιο αργο σε πολυ ξεπερασμενο Hardware. Παιχνιδια που σε mame της εποχης πετουσαν στον συγκεκριμενο pentium 2 μπορει σημερα να σερνονται εκτος αν τρεξεις αντιστοιχης εποχης εκδοση mame (και να βρεις τις roms τις οποιες φροντιζουν να μετονομαζουν/αλλαζουν με πρωτοφανη ευλαβεια)
TheELF Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δεν ειναι για DOS, τουλαχιστον οχι τα τελευταια 15 χρονια σχεδον οταν αλλαξανε τη βασικη εκδοση σε windows. ... ... Ελπιζω να θες μονο πολυ παλια παιχνιδια να παιζεις γιατι το mame οσο παει και γινεται πιο αργο Άρα η αρχαία έκδοση του mame που είναι καθαρά για dos μια χαρά θα τον βολέψει στο αρχαίο μηχάνημα του. Ή μια minimal linux που να έχει mame για να έχεις και ήχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα