Gryzor Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Καλημέρα παιδιά! Επειδή έχω απώλειες (κλασσικά...) από τον πίνακα της πολυκατοικίας μέχρι το διαμέρισμά μου, σκέφτομαι να τραβήξω μία απευθείας γραμμή από το φωταγωγό. Ήθελα να ρωτήσω, τί καλώδιο να επιλέξω; Θα ήθελα προφανώς κάτι καλό, δεν ξέρω όμως αν έχει νόημα. Θα είχε διαφορά στην ποιότητα (μακροπρόθεσμα) αν έβαζα ένα καλό ethernet (προφανώς μόνο δύο σύρματα θα συνδεόντουσαν) δεδομένου ότι μπορείς να βρεις πολύ γερά καλώδια; Δεν έχω δει να υπάρχει κάτι καλό σε απλά καλώδια τηλεφώνου! Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 αν περναει απο εξωτερικο χωρο η θα φαει καταπονεση τοτε μπορεις να πας σε Utp εξωτερικου χωρου.μικρη διαφορα στην τιμη.αλλα και σε απλο να πηγαινα θα περνα κανα stp/ftp για καλυτερα αφου το να βγει 2-3 ευρω παραπανω το καλωδιο δεν ειναι τιποτα.εγω παντως θα πηγαινα σε εξωτερικου χωρου.
Gryzor Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Ευτυχώς θα ανέβει από τον φωταγωγό, οπότε ούτε ήλιος ούτε βροχή.. Ευχαριστώ για τη συμβουλή!
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 απλα στο λεω επειδη η διαφορα γενικοτερα δεν ειναι τοσο μεγαλη για πχ 40-50 μετρα ειτε πας για utp σε εξωτερικο χωρο ειτε σε καποιο stp/ftp για καλυτερα απο το απλο cat5e
Gryzor Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Σ'ευχαριστώ και πάλι! Να ρωτήσω σε τί τιμή το πήρες (και πού,ίσως); Κοιτάζοντας στο skroutz.gr ένα Cat6 που βλέπω να λέει ρητά "εξωτερικού χώρου" είναι σε υπερδιπλάσια τιμή. Βέβαια δεδομένου ότι χρειάζομαι μόνο 25 μέτρα, άντε και σε €1/μ θα πάει €25, μικρό το κακό
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 κοιτα και σε κανα μεγαλο καταστημα πχ καυκα κτλ για να δεις τιμες.το cat6 εξωτερικου χωρου θα ειναι πιο ακριβο απο cat5 εξωτερικου και πιο ακριβο απο ενα cat5e stp/ftp. οπως ισχυουν αλλες τιμες οταν καποιος παρει κουλουρα.θα μπορουσες να δεις και ebay αλλα δεν ξερω ποσο καιρο θα κανει να ερθει και τιμες.λογω δουλειας καποιες φορες τα παιρνουμε σε παραααα πολλλααα μετρα οποτε εκει ισχυουν τελειως διαφορετικες τιμες.αλλα αν ειναι να παρεις εξωτερικου χωρου παρε cat5e οχι cat6.δεν εχει νοημα.
Gryzor Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Σ'ευχαριστώ και πάλι! Θα κατέβω τώρα το πρωί να κοιτάξω... όπως είπα οκ, η τιμή δεν επηρρεάζει και τόσο, δεν θα πέσει η βάρκα έξω! Μία τελευταία ερώτηση: επηρρεάζει τη γραμμή αν οι ενώσεις του καλωδίου είναι πρόχειρες (κοινώς: συστραμμένα σύρματα, μονωτική ταινία) όπως είναι τώρα, ή πρέπει να ακολουθήσω μία πιο 'σωστή' μέθοδο; Καλή σου μέρα, και πάλι ευχαριστώ! Θ
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Σ'ευχαριστώ και πάλι! Θα κατέβω τώρα το πρωί να κοιτάξω... όπως είπα οκ, η τιμή δεν επηρρεάζει και τόσο, δεν θα πέσει η βάρκα έξω! Μία τελευταία ερώτηση: επηρρεάζει τη γραμμή αν οι ενώσεις του καλωδίου είναι πρόχειρες (κοινώς: συστραμμένα σύρματα, μονωτική ταινία) όπως είναι τώρα, ή πρέπει να ακολουθήσω μία πιο 'σωστή' μέθοδο; Καλή σου μέρα, και πάλι ευχαριστώ! Θ απο την μια πλευρα θα καταληξει στον κατανεμητη οποτε θα τερματιζει ειτε πανω σε Krone ρεγκλετα ειτε σε ρεγκλετα με βιδες.αν δεν εχεις καρφωτικο για Krone ενα πολι μικρο λεπτο ισιο κατσαβιδακι ή το πισω μερος της λεπιδας απο ενα κοφτακι κανει.απο τηναλλη πλευρα θα παρεις ενα αυτοκολλητο πριζακι επιτοιχιο πχ για να τερματισεις το καλωδιο.αν θες να κανεις καπου ενωση υποχρεωτικα ναι μπορεις στριφτα με μονωτικη ταινια που δεν μαρεσει σαν λυση μπορεις αντι για μονωτικη να βαλεις θερμοσυστελομενο ενω η καλυτερη λυση ειναι scotchlok 3m.αν ειναι συνεχομενο το καλωδιο δεν θα χρειαστει το scotchlok
Gryzor Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Ναι, προφανώς δεν με απασχολεί ο διανεμητής όπου είναι φιξ τα πράγματα, για την άλλη πλευρά εννοούσα Σωστή και η θερμοσυστελόμενη λύση, πώς δεν πήγε το μυαλό μου! Η ερώτησή μου δεν αφορούσε τόσο το προστατευτικό υλικό, αλλά το κατά πόσο υπάρχουν απώλειες/θόρυβος αν πάω στην "στριφτή" λύση Υποθέτω από τα λεγόμενά σου πως όχι, οπότε πάω για το θερμοσυστελλόμενο σωληνάκι...
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 στην αλλη πλευρα σε αυτοκολλητο πριζακι εξωτερικο.οχι η απωλεια ειναι τιποτα.και σε χωνευτες ειναι στριμμενα.αλλα το καλυτερο ειναι scotchlok. 1
Gryzor Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Σ'ευχαριστώ και πάλι, με βοήθησες ιδιαίτερα. Τελείωσα την εγκατάσταση επιτυχώς. Περιέργως διαφορά δεν είδα καμμία απολύτως στη γραμμή, οπότε καιρός να ξεσκονίσουμε το DMT Δεν πειράζει, κάνουμε futureproofing... 1
poulinos Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Σ'ευχαριστώ και πάλι, με βοήθησες ιδιαίτερα. Τελείωσα την εγκατάσταση επιτυχώς. Περιέργως διαφορά δεν είδα καμμία απολύτως στη γραμμή, οπότε καιρός να ξεσκονίσουμε το DMT Δεν πειράζει, κάνουμε futureproofing... τιποτα.anytime.καλα ναι κακο δεν ειναι που εχεις ενα Utp απευθειας μεχρι πανω. βαλε dmt ή ζητα απο τον παροχο αμα δινει 6 margin για να παρεις τα μεγιστα.Interleave ακομα καλυτερα εκτος αν παιζεις παιχνιδια και θες fast.
Gryzor Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Θα το ζήταγα από τον ΟΤΕ αλλά δεδομένου ότι σιγά-σιγά αυτοί μου ρίχναν το margin (ξεκίνησα με 14 Netone και σιγά-σιγά με ΟΤΕ κατέληξα στα 10,5!) και ότι φεύγω για Wind (VDSL γαρ) δεν έχει νόημα, θα ζητήσω στη Wind interleave αντί για fastpath πάντως, το είχα ξεχάσει αυτό! (γι αυτό χρήσιμο να τα συζητάμε ). Προς το παρόν έχω ρίξει με DMT το margin στα 7,9, ανέβηκα στα 12,7 χωρίς να βλέπω κανένα πρόβλημα οπότε θα το ρίξω κι άλλο... Ελπίζω μόνο το ρούτερ που θα πάρω να υποστηρίζεται από το DMT, αλλά αυτό είναι συζήτηση γι άλλη ώρα! Καλό Σαββατοκύριακο φίλε μου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα