dimitris_alex Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Καλησπερα παιδια. Τι hardware ειναι ικανο για επεξεργασια βιντεο υλικου σε 4K;
TheELF Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Το οποιοδήποτε υλικό είναι ικανό και αν μιλάς για κλιπάκια θα είναι και αρκετά γρήγορη ακόμα και σε χαμηλούς επεξεργαστές. (για σύγχρονες καταστάσεις πάντα) Τώρα αν μιλάς για ασυμπίεστες bluray ταινίες ή ώρες ολόκληρες από «χύμα» υλικό από κάμερα,θα θες να έχεις έναν κάπως δυνατό επεξεργαστή με αρκετή μνήμη για να μην σου βγάζει την πίστη.
jgeorgiou Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 καταρχάς οι ΙΝΤΕΛ είναι πολύ καλύτεροι γι'αυτή την δουλειά. Εγώ σήμερα θα έπαιρνα κατ'ελάχιστον intel i3 4170 (για εμένα κορυφαίο value for money) και πλησιάζει σε ταχύτητα τους Ι5 έως 3.2 ghz που έχουν +50-60% στην τιμή. αν έχεις χρήμα .... πήγαινε σε ι7 για να δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα επεξεργασίας γιατί με τους ι5 που έχουν έως 200ευρώ οι πραγματικές διαφορές θα είναι μικρές μέγιστο 30%
dimitris_alex Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Εχω amd fx 8350 vga r9 290 ram 32 gb 2133mhz και ssd...
jgeorgiou Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 έχεις ήδη πολύ καλό μηχανημα ..... δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να αλλάξεις γιατί θα μπεις σε μεγάλα έξοδα και η βελτίωση στις επιδόσεις δεν θα είναι μεγάλη. 1
nightray Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Παιδάκια όταν δεν το κατέχετε το άθλημα μην μιλάτε.1.ασυμπίεστες blue ray ταινίες δεν υπάρχουν και γενικά όλα τα βίντεο είναι με κάποιο αλγόρισμο συμπίεσης2.το αν έχει καλό μηχάνημα θα το δει μόνο στην πράξη και όχι στην θεωρεία3 και σημαντικότερο,το hardware του μηχανήματος καθορίζεται απο τα mbps του βίντεοάλλες απαιτήσεις έχουν τα 30 άλλες τα 100 και άλλες τα 300Φίλε μου,πηγή native 4K υλικού έχεις βρει ή μιλάς υποθετικα;
TheELF Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 .ασυμπίεστες blue ray ταινίες δεν υπάρχουν και γενικά όλα τα βίντεο είναι με κάποιο αλγόρισμο συμπίεσης άλλες απαιτήσεις έχουν τα 30 άλλες τα 100 και άλλες τα 300 Ναι όλα έχουν κάποιον αλγόριθμο αλλά όπως λες και ο ίδιος,άλλο να είναι bluray όπως το βγάζει η εταιρία με πολλά mbps και άλλο να είναι κάποιο rip/transcode δηλαδή «συμπιεσμένο» με λίγα mbps.
nightray Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ναι όλα έχουν κάποιον αλγόριθμο αλλά όπως λες και ο ίδιος,άλλο να είναι bluray όπως το βγάζει η εταιρία με πολλά mbps και άλλο να είναι κάποιο rip/transcode δηλαδή «συμπιεσμένο» με λίγα mbps. Για να ξέρουμε τι μας γίνετε Όταν μιλάς για rip/transcode σε 4κ,για τι ονομαστική τιμή bitrate μιλάμε;
nightray Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 4k με 60fps στα 100mbs Σε τέτοια χαρακτηριστικά ξεκινάς να σχεδιάζεις κουστουμάκι το λιγότερο 2+ χιλιαρικάκια. socket 2011-3,ram 32 gb και άνω κάρτα γραφικών αναμένεις 980 ti (τιτάνα δεν προτείνω γιατί ζητάει τουλάχιστον 48 gb ram για ορθή χρήση+ κάτι custom ψύξεις+ υψηλό κόστος=πάει μακριά η βαλίτσα) Σε γενικές γραμμές 2+ το λιγότερο και όσο αντέχει η τσέπη σου. Αν πέσεις κάτω από τα 2 χιλιάρικα ξεχνάς τα 100 mbps και όσο πιο χαμηλά πας σε ευρώ τόσο πιο πολύ θα σε τρώει το μαύρο σκοτάδι. Τώρα αν εσύ έχεις 1 ώρα βίντεο στα 100mbps και πατάς το κουμπάκι να κάνεις rendering και θέλεις να αφήνεις το pc σου ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να το λούζουν οι πρώτες ακτίνες του ηλίου εκεί τότε πάω πάσο Ψιτ,μην ξεχάσω. Δεν πιστεύω να μιλάμε για συχνή χρήση 4Κ υλικού στα 100Mbps και να μην υπάρχει οθόνη 4Κ; Άλλο πράγμα να αγοράσεις σύστημα για να δουλεύεις σε επίπεδο εξοικείωσης σε αναλύσεις 4Κ και άλλο να δουλεύεις σε κανονική ροή 4Κ. Τα 100 Mbps δεν είναι για εγκυκλοπαιδική γνώση και εξοικείωση αλλά για κανονική ροή-χρήση 4Κ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα