Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!Πρόσφατα ήρθε στην κατοχή μου ένα desktop για να του κάνω αναβάθμιση ,με τα εξής χαρακτηριστικά: 

Cpu: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz
Ram: Dimm1:1024MB, Dimm3:1024MB(Dual channel)  ,  Dimm2:2048MB     DDR2 SD RAM
Motherboard:Foxconn G33MO5 Viiv
chipset:  Intel G31 / ICH7

Hdd:Western Digital 80Gb(windows xp)

Τoυ εκανα μια απλή αναβάθμιση περνώντας εναν Samsung SSD 850EVO 120Gb ,οπου και του εγκατέστησα windows 7 Pro (64-bit)  και μια κάρτα γραφικιών Asus GF EN210 SILENT/DI/1GD3/V2 (LP) 1GB DDR3  .

Το πρόβλημα ειναι πως απ την αναβάθμιση και μετά τα windows βλεπουν μόνο 2,75 usage απο τα 4 συνολική μνήμη!

τι μπορεί να φταίει?

-εχω περασμένα 64-bit windows.

-δοκίμασα να αλλάξω τις θέσεις στην 2048 Μνήμη.

-Δοκίμασα μια πανάρχαια καρτα γραφικών και πάλι μου έβγαλε αυτην την φορά 3,24 usage!

Επίσεις πρέπει να πω πως στο resource monitor->Memory μου βγάζει αυτο το μέρος της εναπομείναντας μνήμης με γκρί χρωματάκι και γράφει Hardware Reserved

Δημοσ.

Ειχα ενα παρομοιο προβλημα,ειχα 8GB αλλα μου εβγαιναν 4 ή 6gb,αλλαζα συνεχεια θεσεις στις RAM και το προβλημα μου λυθηκε.(ειχα 2x2gb και 1x 4gb)

Δημοσ.

Ειχα ενα παρομοιο προβλημα,ειχα 8GB αλλα μου εβγαιναν 4 ή 6gb,αλλαζα συνεχεια θεσεις στις RAM και το προβλημα μου λυθηκε.(ειχα 2x2gb και 1x 4gb)

Καμμία σχέση όμως.

-Δοκίμασα μια πανάρχαια καρτα γραφικών και πάλι μου έβγαλε αυτην την φορά 3,24 usage!

Επίσεις πρέπει να πω πως στο resource monitor->Memory μου βγάζει αυτο το μέρος της εναπομείναντας μνήμης με γκρί χρωματάκι και γράφει Hardware Reserved

προφανώς η κάρτα γραφικών σου δεσμεύει χώρο από τη ραμ,δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

msconfig, boot tab, advanced options, ξετίκαρε την μέγιστη μνήμη,εάν είναι επιλεγμένη.

Δημοσ.

Καμμία σχέση όμως.

Sorry δικο μου λαθος νομιζα οτι εκανε αναβαθμηση στη RAM και του προεκυψε αυτο το προβλημα.Να ειμαι πιο προσεκτικος τι αλλη φορα...

Δημοσ.

προφανώς η κάρτα γραφικών σου δεσμεύει χώρο από τη ραμ,δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

msconfig, boot tab, advanced options, ξετίκαρε την μέγιστη μνήμη,εάν είναι επιλεγμένη.

το δοκίμασα ,δεν ηταν τικαρισμένη,δοκίμασα να θέσω και εγώ τιμή 4 Gb,αλλά τίποτα..

Δημοσ.

Sorry δικο μου λαθος νομιζα οτι εκανε αναβαθμηση στη RAM και του προεκυψε αυτο το προβλημα.Να ειμαι πιο προσεκτικος τι αλλη φορα...

Kαλά,δε δαγκώνουμε :-D

Απλά ήθελα να ενημερώσω τον φίλο πως δεν σχετίζεται η λύση σου,το έκανα λίγο άγαρμπα οφείλω να ομολογήσω.

Δοκίμασε να το τικάρεις,rebbot,ξετικάρισμα,reboot και βλέπουμε.

• Like 1
Δημοσ.

οχι ,εχω 64-bit 7 pro.Μηπως παίζει ρολο πως εχω αλλο ενα λειτουργικό windows xp στον άλλο σκληρό,Hdd:Western Digital 80Gb ?

και στα XP πάντως τα ίδια μου λέει..

Δημοσ.

τρέχουν εκ παραλλήλου και ανεξάρτητα τα win7-64 οπότε έπρεπε να σου λένε τα σωστά ΜΒ 

άρα είναι hardware/bios θεμα

Δημοσ.

στα bios τα οποία ειναι Phoenix AwardBIOS 763D3P03 ,δεν υπαρχει mem remapping,και δεν υπάρχει intergrated graphics,που να αλλάζεις κάτι,η Mobo έχει οnboard VGA και μια επιλογή μονάχα VGA Setting :: DVMT/FIXED [128MB] το οποίο λογικά αναφέρετε στην Onboard ,έπαιξα λιγο με αυτο αλλά τζίφος..

Δημοσ.

ναι αλλά παλαιότερα με παλαιότερη κάρτα γραφικών και μόνο τα XP δεν 'έτρωγε' μνήμη..εβλέπα και τα 4 Gb.

και τώρα έκανα δοκιμές αλλάζοντας την καινούργια κάρτα με την παλαιότερη και ειχα απο 2,75 -->3,25 usable..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...