chicken32 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σε όλους! Πρόκειται να κάνω μια αναβάθμιση στο συγκεκριμένο λαπτοπ, που είχε μπει κι εδώ σαν προσφορά ( Site: Sony VAIO VGN-NW160J ). Εκτός του SSD που θα μπει (και που φοβάμαι ότι θα περιορίζεται αρκετά, μιας και το λαπτοπ φαίνεται να είναι SATA 1.5gb/sec), σκέφτομαι να του αλλάξω κι επεξεργαστή. Δυστυχώς δεν υπάρχει λίστα συμβατών από τον κατασκευαστή, οπότε ήθελα τη συμβουλή σας αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω. Το λαπτοπ φοράει τον Intel Core 2 Duo T6500. Το μόνο που βρήκα είναι Site: αυτό . Να υποθέσω ότι μπορώ να κοιτάξω μέχρι και τον Τ9500, που έχει ίδιο fsb & tdp? Ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Έψαξα λίγο αλλα δεν βρήκα αν παίρνει αλλο επεξεργαστή γιατι οκ μπορεί να τον παίρνει επάνω αλλα δεν ξέρεις αν θα τον αναγωρίζει με αυτο το hardware / bios , γνώμη μου ειναι οτι την παραπάνω λίστα αν τον βρείς πουθενά πολύ φθηνό αγόρασε εναν και δοκίμασε τον με την ελπίδα να κάνει ετσι θα έκανα εγώ αλλα μονο αν τον βρείς σε φάση 15 20 euro γιατι μετά ειναι ρίσκο και δεν αξίζει τα χρήματα. Όσο αφορά τώρα τον ssd δεν πηράζει και με sata 1 θα πάρει πνοή το laptop σου οσο αφορά την ταχύτητα αλλα θα πάει ακόμα καλύτερα αν έχει περιθώριο να μεγαλώσεις την ram 1
chicken32 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ωραία γιατί αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, κοιτούσα τους επεξεργαστές στο ebay κοντά στα €10. Ακόμα και χωρίς να γνωρίζουμε λίστα συμβατότητας και bios, μπορώ να επιλέξω κάποιον π.χ. με fsb 1066 ενώ ο τωρινός είναι 800? Το ρωτάω επειδή παραδόξως τους βρίσκω πιο φθηνούς. Επίσης, καλό είναι να αποφύγω αυτούς με μεγαλύτερο tdp (44w έναντι 35w)? Ή είναι μικρή η διαφορά? Θα κοιτάξω για την ram που μου λες μήπως βάλω dual channel, γιατί τώρα πρέπει να είναι με 1x4gb.
SPANK Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Είναι πολύ σχετικό τώρα σε τετοιες περιπτώσει η οχι τι γίνεται με το fsb κτλπ για αυτο καλύτερα θα έλεγα να πας σε 800 που ειναι τώρα για να μην έχεις κανένα θέμα ασυμβατότητας 1
mourgolukos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Θα δεις ποιο είναι το chipset σου, θα πας στο σαιτ της ιντελ κ αριστερά σου βγάζει compatible products. Κατά 95 % ότι δεις εκεί ειναι συμβατό. 1
chicken32 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Θα δεις ποιο είναι το chipset σου, θα πας στο σαιτ της ιντελ κ αριστερά σου βγάζει compatible products. Κατά 95 % ότι δεις εκεί ειναι συμβατό. Δεν το σκέφτηκα αυτό. Δυστυχώς, στους compatible processors του intel pm45 chipset δεν έχει ούτε αυτόν που φοράει το laptop απ το εργοστάσιο, τον T6500, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να βασιστώ σε αυτή τη λίστα. Όπως και να χει, έχω ήδη παραγγείλει από ebay τον T9300, που δυστυχώς δεν είναι στη λίστα, και θα δω τι ψάρια θα πιάσω
mourgolukos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Αν θυμάμαι καλά από παλιό μου λαπτοπ πρέπει να είχα το ίδιο τσιπ κ φόρεσα πάνω qx9300es. Θα στον πάρει πάνω. Η λίστα εκεί είναι μικρή δεν εμφανίζει οκ τα μοντέλα 1
chicken32 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Να ενημερώσω ότι δούλεψε κανονικά η αναβάθμιση! Κομπλέ από θερμοκρασίες. Σε συνδυασμό με τον OCZ ARC 100 σε sata2, το λαπτοπ έγινε πολύ ευχάριστο στη λειτουργία. Το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι ένας ήχος τάσης που ακούγεται ανεπαίσθητα, δεν ξέρω αν είναι από τον μόνιμα συνδεδεμένο φορτιστή ή από τον νέο επεξεργαστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα