Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς,ντρέπομαι που ανοίγω αυτό το topic επειδή αποφοίτησα πριν από 2 χρόνια από ένα ΕΠΑ.Λ πληροφορικής και καταλαβαίνετε,είναι λίγο ντροπή πληροφορικός να ρωτάει κάτι τέτοιο αλλά βλέπετε ποτέ μου δε χρειάστηκε να το 'μαστορέψω' από μόνος μου μιας και έτρεχα πάντα Microsoft Essentials και CCleaner και μπορώ να πω πως,ποτέ μου δε είδα να προκύπτει κάποιο πρόβλημα ή μείωση στη ταχύτητα του υπολογιστή.Και μιας και χρησιμοποιώ κυρίως το διαδίκτυο,έχω μόνο τα βασικά προγράμματα(266 gb ελεύθερα έχω φανταστείτε!)ούτε και κατεβάζω τίποτα,παιχνίδια παίζω σε ένα ίντερνετ καφέ της γειτονίας,ταινίες βλέπω σε μια ιστοσελίδα με υπότιτλους online και μόνο σε 3-4 ιστοσελίδες μπαίνω -reddit,stumbleupon,youtube,in.gr-)Απλά το θέμα είναι πως είδα ένα βίντεο στο οποίο κάποιος ξεβιδώνει το λαπτοπ του και το καθαρίζει με ένα πανί(το ψεκάζει με κάτι που ισχυρίζεται πως είναι αιθέρας

στο 3:52 εννοω

Αυτό πως το κάνω μόνος μου? το λαπτοπ μου είναι HP Pavilion g6 και πίσω έχει μια πολύ μικρή βιδούλα(που λογικά εκεί θα είναι ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών) αλλά δεν έχω κανένα κατσαβίδι αρκετά μικρό.Μπορώ να το δώσω σε κανέναν τεχνικό η/υ να του ζητήσω να μου το κάνει; αν ναι,πόσο θα κοστίσει; και θα δω κάποια διαφορά(π.χ όταν το χρησιμοποιώ αρκετή ώρα και αρχίζει να ζεματάει)ή όχι;

Θα ήθελα να μου πει κάποιος που μπορώ να βρω ένα κατσαβίδι αρκετά μικρό να μπορεί να ξεβιδώσει αυτή τη μικρή βίδα και το πεπιεσμένο αέρα/οξυγόνο τι είναι αυτό τελος πάντων για να το κάνω χειροκίνητα στο μέλλον.Όσο για τον τεχνικό,μπορεί να το κάνει επιτόπου; Επειδή το χρειάζομαι και το λαπτοπ για κάτι δουλίτσες και δε θέλω να μου πει 'έλα απο δευτέρα'.Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι απλά πας σε ενα κατάστημα με εργαλεία και θα βρείς σετ με κατσαβιδάκια διαφόρων μεγεθών ανοίγεις το laptop και το φυσάς ειτε με ενα πιστολάκι με κρύο αέρα ειτε με πεπιεσμένο αέρα και στην συνέχεια το σκουπίζεις απο σκόνες με ενα πανάκι , εναλλακτακικά μπορείς να αλλάξεις και θερμωαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή γιατι αυτη που εχει μπορεί να εχει ξεραθεί.

Τώρα για ολα αυτα το τεχνικός ανάλογα που θα το πάς θα σου πάρει απο 30 euro και πάνω

• Like 1
Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι απλά πας σε ενα κατάστημα με εργαλεία και θα βρείς σετ με κατσαβιδάκια διαφόρων μεγεθών ανοίγεις το laptop και το φυσάς ειτε με ενα πιστολάκι με κρύο αέρα ειτε με πεπιεσμένο αέρα και στην συνέχεια το σκουπίζεις απο σκόνες με ενα πανάκι , εναλλακτακικά μπορείς να αλλάξεις και θερμωαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή γιατι αυτη που εχει μπορεί να εχει ξεραθεί.

Τώρα για ολα αυτα το τεχνικός ανάλογα που θα το πάς θα σου πάρει απο 30 euro και πάνω

30€???? εγω σκεφτόμουνα να έδινα 10-15€ το πολύ...άμα πω σε ένα γείτονα να μου δανείσει απτην εργαλειοθήκη του κανένα μικρό κατσαβίδι και το ξεβιδώσω και απλά το περάσω με ένα πανί και λίγο Ajax θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα ή όχι ; ή βασικά άμα (χωρίς να το ξεβιδώσω)βάλω ηλεκτρική σκούπα να ρουφήξει τις σκόνες θα πάθει τίποτα?  δεν μου έχει τύχει να ξανακάνω ποτέ κάτι παρόμοιο και δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω αλλά το σίγουρο είναι πως το οικονομικό μου δε μου επιτρέπει περιττά έξοδα,δηλαδή,μέχρι ένα 20€ να έδινα στον τεχνικό όχι παραπάνω....ξέρεις κάποιο γραφείο η/υ π.χ στη Θεσσαλονίκη που να τα κάνει αυτά κοψοχρόνια? Επειδή έχω πετύχει σε πολλές στάσεις μερικά χαρτάκια που λέει φορματ με 10€ και δώρο ποντίκι(σίγουρα ξέρεις για τι μιλάω,όπου και αν είσαι τα βρίσκεις αυτά)από άποψης δυσκολίας το φορματ σίγουρα θέλει μία τέχνη τελος πάντων ενώ αυτό δε πρέπει να είναι και τόσο προηγμένο,ξεβιδώνεις,ψεκάζεις και -δε ξέρω άμα χρειάζεται και κάτι ακόμα- αλλά ο τύπος στο βιντεάκι αυτό έκανε!Μόνο που μετά τα ξανα συναρμολόγησε στη θέση τους όλα κάτι που εγώ δε το ξέρω αυτό επειδή βλέπεις,στο ΕΠΑ.Λ που πήγα κάναμε μόνο VisualBasic και Audacity και Photoshop από προγράμματα και λίγη C++ και HTML και φυσικά Δίκτυα.Ποτέ δεν ανοίξαμε υπολογιστή.Είναι όμως ότι είμαι λίγο τελειομανής,λεφτά δεν έχω αλλά θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για το λαπτοπ μου μιας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και ζωής μου με ό,τι έχω.Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Δημοσ.

η δικια μου η γνωμη ειναι να μην το ανοιξεις μονος σου που απο οτι φαινεται δεν το κατέχεις!

πηγαινε σε τεχνικο, στο βιντεο που ανεβασες το λαπτοπ που καθαριζει ο τυπος εχει πολυ εύκολη πρόσβαση !

το δικο σου δεν εχει τοσο ευκολη προσβαση για να το καθαρισεις!

Δημοσ.

η δικια μου η γνωμη ειναι να μην το ανοιξεις μονος σου που απο οτι φαινεται δεν το κατέχεις!

πηγαινε σε τεχνικο, στο βιντεο που ανεβασες το λαπτοπ που καθαριζει ο τυπος εχει πολυ εύκολη πρόσβαση !

το δικο σου δεν εχει τοσο ευκολη προσβαση για να το καθαρισεις!

Εχεις δικιο...κανονισα με ενα παλληκαρι απο δω προθυμος να με βοηθησει αλλα και παλι δικιο εχεις μη πειραματιστω και γινει τιποτα αναπαντεχο!!!Και οντως δεν εχει καθολου ευκολη προσβαση 100 βιδες εχει ενω ο αλλος που ανεβασα στο βιντεο μονο μια βιδα και κανονικη..τι να πω θα το κοιταξω ευχαριστω φιλε!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

ας επαναφέρω το topic να ζητήσω και γω λίγο τη βοήθεια σας. 

έχω ένα laptop hp pavillion του 2008 και θέλω να το πάω για καθαρισμό + θερμοεπαγώγιμη πάστα (γιατί μου ανεβάζει θερμοκρασία και μου σβήνει αυτόματα) γνωρίζετε περίπου σε τι τιμές κόστους έχουν αυτές οι δύο διαδικασίες; Πέρασα από έναν και μου ζήτησε 40€, τολμώ να πω πολλά!!! το είχα κάνει μια φορά προ διετίας αλλά δεν θυμάμαι πόσα έσταξα. 

ευχαριστώ :D 

Δημοσ.

Εγώ παίρνω 20 και τους φαίνονται και πολλά.

Αει σιχτήρ πια, παλιόπαιδα.

Πέρα απο την πλάκα αν δεν το κατέχει κάποιος ας μην το επιχειρήσει. Πιο πολλά θα δώσει σε ανταλλακτικά αν κάνει ζημιά παρά να τα έδινε σε τεχνικό.

Δημοσ.

Εγώ παίρνω 20 και τους φαίνονται και πολλά.

Αει σιχτήρ πια, παλιόπαιδα.

Πέρα απο την πλάκα αν δεν το κατέχει κάποιος ας μην το επιχειρήσει. Πιο πολλά θα δώσει σε ανταλλακτικά αν κάνει ζημιά παρά να τα έδινε σε τεχνικό.

Δεν υπάρχει πολλά και λίγα,υπάρχει καλή και κακή δουλειά.Προς θεού δεν λέω πως κάνεις κακή δουλειά.Είναι συνηθισμένο φαινόμενο πλέον όλοι λίγο πολύ να γκρινιάζουμε για τα λεφτά που δίνουμε σε μάστορες,τεχνίτες,δικηγόρους,λογιστές κτλπ κτλπ. αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως όταν κάτι δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε μόνοι μας και το κάνει κάποιος άλλος για εμάς,αυτός ο κάποιος πρέπει να ανταμειφθεί για την εργασία του.

Ειδικά στο θέμα του καθαρισμού εκτός από τα υλικά που έχουν κάποιο κόστος (πάστες και pads) υπάρχει και ένα ρίσκο για τον τεχνικό,αν δηλαδή δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα τότε ο τεχνικός πρέπει,αν είναι σωστός επαγγελματίας,να το καλύψει ο ίδιος.

Γέμισε ο κόσμος βέβαια με φυλλάδια "καθαρισμός+φορμάτ 15 ευρώ"...και μια πίτσα+2 coca cola δώρο προσθέτω εγώ...Επίσης γέμισε ο κόσμος από τεχνικούς που όταν τους λες το laptop μου καίει σου απαντάνε "φορμάτ θέλει και θα στρώσει" ...Λογικό είναι όταν ο κόσμος διαβάζει και ακούει τέτοια πράγματα να σου λέει πως τα 20 ευρώ που ζητάς εσύ είναι πολλά,δεν ξέρει όμως πως αυτός με τα 15 ευρώ είναι κατα 99% κάποιος φοιτητάκος που χωρίς να σκαμπάζει τίποτα πάει να βγάλει χαρτζιλίκι και τις περισσότερες φορές σου δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που ήδη έχεις.

• Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ 20 παίρνω συνήθως.

Αλλά σκεφτείτε όσοι σας φαίνονται πολλά, ότι 5 ευρώ κοστίζει το δοχείο πεπιεσμένου αέρα πλέον. 

Λύσε-δέσε ένα λαπτοπ παίρνει στην καλύτερη περίπτωση 2 ώρες.

Και αυτό στα εύκολα μοντέλα που έχουν πχ όλες τις βίδες ίδιες. 

Είναι κάποια καταραμένα μοντέλα (συνήθως από HP/Compaq ή Lenovo) που σχεδόν κάθε βίδα είναι διαφορετικού μήκους και πάχους.

Άντε θυμήσου που ήταν τι. Εκεί οι ώρες ανεβαίνουν σε 4 περίπου. Και αυτές άνευ απροσδόκητου προβλήματος!!!

Το ρίσκο που προανέφερε ο @nikos είναι σωστότατο.

Μου έχει τύχει να μου φύγει το κατσαβίδι και να γρατζουνίσω την οθόνη πελάτη. 

Εννοείται την αντικατέστησα με δικά μου έξοδα. 

Συν οι κουτοπόνηροι που στο φέρνουν χαλασμένο δήθεν για καθαρισμό και μετά σου λένε μα και μου.

Τέλος, στα λαπτοπ εκτός από τη θερμοαπαγωγική πάστα, τα πιο πιο πολλά έχουν μέσα και thermal pads.

Αυτά ναι μεν δεν είναι ακριβά, αλλά ανεβάζουν το κόστος δε. 

Άσε που είναι δύσκολα και να τα βρεις τώρα πια... 

Να διευκρινίσω πως δεν έχω κατάστημα, και γι αυτό χρεώνω μόνο 20! 

Κάποιος επαγγελματίας που έχει ΙΚΑ, εφορίες κλπ, είναι απόλυτα λογικό να χρεώσει 30 και 40. 

Αυτά τα ολίγα από εμένα. 

• Like 3
Δημοσ.

Καλά τα είπες, αλλά είσαι αργός.

Για να ανοίξεις και να κλείσεις το οποιοδήποτε laptop, με το ζόρι παίρνει 1 ώρα.

Δημοσ.

Καλά τα είπες, αλλά είσαι αργός.

Για να ανοίξεις και να κλείσεις το οποιοδήποτε laptop, με το ζόρι παίρνει 1 ώρα.

Φαντάζομαι ξέρεις πως το κάθε λαπτοπ είναι διαφορετικό. 

Επίσης λαμβάνεις υπόψη ότι είναι για πελάτη οπότε δεν πρέπει να γίνει ούτε γρατζουνιά.

Το δικό μου το λύνω και το δένω σε 10 λεπτά χαλαρά. 

Τεσπά. Αν με θεωρείς αργό μη με προτιμήσεις! :P

Δημοσ.

Όσον αφορά το εξωτερικό του λαπτοπ ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού; Προσωπικά το καθαρίζω με azax αλλά δεν ξέρω αν αυτό ξεβάψει τα πλαστικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...