Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, είδα μόλις την νέα τροπολογία που πέρασε χτες η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Ο.Βαλαβάνη. Αυτή ουσιαστικά παρατείνει κι για το 2015 αυτο που ίσχυε πέρυσι και σε περίπτωση άρση ακινησίας οχήματος πληρώνεις αναλογικά τέλη για τους μήνες που μένουν για το τρέχον έτος.

Η ερώτησή μου είναι η εξής, εγώ τέλη Απριλίου έκανα άρση ακινησίας. Δικαιούμαι να ζητήσω πίσω τα χρήματα που αναλογούν στα τέλη για τους μήνες ιανουάριο-φεβρουάριο-μάρτιο? Είναι περίπου 66€ και δεν θα με χάλαγαν καθόλου να τα πάρω. 

ΥΓ. θέλω όσο το δυνατόν πιο έγκυρες πληροφορίες γιατί οι 2 αρμόδιοι υπάλληλοι στην ΔΟΥ μου είναι απο τα μεγαλύτερα τομάρια που κυκλοφορούν σε δημόσια υπηρεσία. 

*http://www.dikaiologitika.gr/images/500/tropolos.pdf

Δημοσ.

Προσωπική άποψη,

Αν έχει αναδρομική ισχύ η τροπολογία, πχ από την αρχή του έτους, τότε θα τα πάρεις πίσω τα χρήματα αυτά διαφορετικά όχι.

Χλωμό πάντως να έχει αναδρομική ισχύ και να επιστρέψουν πιθανόν σε αρκετό κόσμο πίσω χρήματα, θεωρώ ότι θα ισχύει από έναρξη της παρούσης τροπολογίας, προκειμένου να δοθεί κίνητρο σε περισσότερο κόσμο να κυκλοφορήσει τα οχήματά του (> να τα ασφαλίσει > να τα κάνει service και να είναι όλοι χαρούμενοι). 

υγ. Έχω ένα δίλιτρο suv σε ακινησία απο το δεκ. 2013 και το καμαρώνω, σκέφτομαι μήπως τελικά πάρω πινακίδες για το καλοκαίρι να το κυκλοφορήσω λίγο να ξεπιαστεί. Πάραυτα τα 330 ευρώ φαντάζουν ακόμα πολλά για ,

γούστα  :wacko:  Κρίμα που σκοτώσανε έτσι άδοξα τα δίλιτρα οχήματα... κατάντια...

Δημοσ.

μονο για 15 λεει...

http://www.forin.gr/files?file=5718&inline=1

Άρθρο
Αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας αυτοκινήτων οχημάτων, εντός του έτους 2015.

Το προτελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 36 του ν 2093/1992 (ΦΕΚ Α'181), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας αναλογικά, για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας »

ΆΡΘΡΟ
Αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας αυτοκινήτων οχημάτων εντός του έτους 2015.

Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ότι σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά, για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να επιβαρύνονται με τα τέλη κυκλοφορίας, που αναλογούν σε ετήσια βάση , αλλά μόνο με αναλογικό ποσοστό αυτών.

-------------------

οποιος δεν θελει να πληρωνει τεκμηρια+φορο πολ.διαβιωσης πηγαινοφερει τις πινακιδες καθε 14 μερες ανα μηνα..παρομοιο γινεται και με τα σκαφη...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...