kyanos Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Η δικιά μου γνώμη είναι πως οδηγούμαστε έτσι και αλλιώς στην καθαρή βιντεοκλήση. Αυτό που βλέπαμε κάποτε στις ταινίες σε μερικά χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Όταν ξεπεραστούν κάποια εμπόδια σε ισχύ σήματος κλήσης (τα γνωστά να μην τα απαριθμήσω). Θα έχουμε και στην ελλάδα μόνιμη βιντεοκλήση και στο σταθερό τηλέφωνο ακόμα. Βασική προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλες οι εταιρείες σε πάγιο γιατί έτσι και αλλίως ότι χρησιμοποιείται είναι ψηφιακό δηλαδή data που πηγαίνουν και έρχονται. Σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε τέτοια soc για να γίνεται σωστά η δουλειά σε συνεργασία με σωστό δίκτυο βέβαια!
oldnew Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Στην μοναδικη βελτιωση που πραγματικα αξιζει ειναι η καταναλωση ενεργειας και τα υπολοιπα καλουδια (καμερα, δικτυο κλπ). Οσο για τους πυρηνες εχει καταντησει αηδια. "Καθε μηνα" βλεπεις καινουργιο SOC με +1000 πυρηνες και η διαφορα στα κινητα ποια ειναι; Μπορεις αμα σου δωσουν ενα κινητο με S4 Pro και εναν 810 να καταλαβεις διαφορα στην χρηση; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. Ειναι το ιδιο. Το προβλημα (τουλαχιστον με τα Android) ειναι το λογισμικο. Οταν εχεις οποιοδηποτε κινητο εκτος απο Nexus ή Motorola. Εχουν βγαλει ποσα UI και μονο της Google, αντε και κανενα ακομα δουλευουν εστω και λιγο αξιοπρεπως. Το θεμα ειναι οτι το Hardware καλα κανει και αναπτυσσεται αλλα δυστυχως δεν συμβαδιζει με το Software. Κατι που ειναι πολυ κριμα.... (No offence φιλε, απλα ταιριαζε το σχολιο σου και το εκανα quote) Πως να καταλάβεις διαφορα δηλαδη αναμεσα σε αυτους τους 2 επεξεργαστές που αναφερεις? Οταν κανεις κλησεις, διαβάζεις κανα κειμενο txt κλπ δεν θα καταλαβεις διαφορα. Γιατι ο ενας θα δουλευει στο 50% και ο αλλος στο 80% (και αυτο στις αιχμες) και θα εχεις ακριβώς το ιδιο αποτέλεσμα. Απλα ο ενας πιθανότατα θα καταναλωνει λιγότερο απο τον αλλο. Με δεδομένο όμως οτι το 50% της κατανάλωσης το κανει η οθονη, η συνολικη διαφορα σε κατανάλωση δε θα ειναι μεγαλύτερη του 5-10% που δυσκολα θα το καταλαβεις πανω στη συνολικη χρηση.. Εκει που θα καταλαβεις διαφορα είναι σε βαριες εφαρμογές δηλαδή στο Android παιχνίδια βαρια. Βαλε κανα need for speed σε ταμπλέτες / κινητα με 2500x ανάλυση και θα δεις οτι σε καποιες σκηνές ο ενας κανει κοληματακια και ο αλλος ρολαρει ανετα.. Αμα δεν σε ενδιαφέρει αυτο, δεν εχεις λογο να πας σε καλύτερο soc. Στον επεξεργαστή που συζητήσαμε εδω βεβαια, το πρόβλημα ειναι αλλο. Βάζουν ενα σωρο πυρηνες, διαβαζει ο αλλος ενα τεράστιο score στο untutu, και παρατηρει οτι πχ στα παιχνιδια παει χειροτερα απο προηγ επεξεργαστές. Γιατι? Φταιει το κακο Android? Οχι. Απλά το 90% των εφαρμογών δεν μπορούν να αξιοποίησουν τοσους πυρηνες.. Οι πολλοι πυρηνες είναι οντως δωρο αδωρο.. Σε αυτα που περιγράφω παραπάνω θα αλλαζε τίποτα αν το λειτουργικό ηταν πχ Windows για smartphone ? ΟΧΙ. Αρα το πρόβλημα δεν ειναι το λειτουργικό. Ειδικα το Android εχει κανει αλματα εξέλιξης απο εκει που ξεκινησε καποτε. Μη τα αναφερω θα εγραφα 10 σελιδες. Χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν εχει ακομα προβλήματα. 1
voldemort Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ειδικα το Android εχει κανει αλματα εξέλιξης απο εκει που ξεκινησε καποτε. Μη τα αναφερω θα εγραφα 10 σελιδες. Χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν εχει ακομα προβλήματα. Οχι απλα αλματα...αλλα πραγματικες καινοτομιες. Οσο για την αναλυση των οθονων με βρισκεις απολυτα συμφωνο.Πανε καποιοι να συγκρινουν κινητο με αναλυση 2κ και κινητα ουτε με 1080p.
calculator Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Η δικιά μου γνώμη είναι πως οδηγούμαστε έτσι και αλλιώς στην καθαρή βιντεοκλήση. Αυτό που βλέπαμε κάποτε στις ταινίες σε μερικά χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Όταν ξεπεραστούν κάποια εμπόδια σε ισχύ σήματος κλήσης (τα γνωστά να μην τα απαριθμήσω). Θα έχουμε και στην ελλάδα μόνιμη βιντεοκλήση και στο σταθερό τηλέφωνο ακόμα. Βασική προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλες οι εταιρείες σε πάγιο γιατί έτσι και αλλίως ότι χρησιμοποιείται είναι ψηφιακό δηλαδή data που πηγαίνουν και έρχονται. Σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε τέτοια soc για να γίνεται σωστά η δουλειά σε συνεργασία με σωστό δίκτυο βέβαια! Βίντεοκληση υπάρχει απο την εποχή του isdn. Δεν πέτυχε και ούτε θα πετύχει ποτε γιατι δεν υπάρχει η ανάγκη. Δεν θέλεις να βλέπει ο άλλος τη μούρη σου οταν μιλάς, σαν ιδέα είχε ενδιαφέρον, πρακτικά όμως δεν το θέλει σχεδόν κανενας. Παιδια οταν δεν καταλαβαίνετε οτι το λειτουργικό δεν ειναι optimized τι να σας κάνω. Και μετα λέτε για την Apple που με πολυ πιο χαμηλό απο specs hardware πετάει τα ματιά έξω σε 8 πυρήνα. Δεν είμαι apple fanboy, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτα για κινητό αν και τα έχω, έχω ενα mi note2 που ειναι πολυ αξιοπρεπές και με καλύπτει απόλυτα στα 130 ευρώ. Αλλο όμως τι έχω και αλλο τι πιστεύω για το optimization του android, χαλί μαύρο οπως και τα περισσότερο προϊόντα της google εκτός του search.
fmarkos Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Παιδια οταν δεν καταλαβαίνετε οτι το λειτουργικό δεν ειναι optimized τι να σας κάνω. Και μετα λέτε για την Apple που με πολυ πιο χαμηλό απο specs hardware πετάει τα ματιά έξω σε 8 πυρήνα. Γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα καταλήγαμε για μία ακόμα φορά εδώ πέρα δεν ξέρω. Αλήθεια για πες μου ένα 8πύρηνο κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά. (Όχι 4+4 για να ξέρουμε τι λέμε, 8πύρινο φουλ) Δεν είμαι apple fanboy, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτα για κινητό αν και τα έχω, έχω ενα mi note2 που ειναι πολυ αξιοπρεπές και με καλύπτει απόλυτα στα 130 ευρώ. Κι εγώ δεν έχω μούσια και μαλλιά, είναι photoshop πλήρωσα ένα γραφίστα 130€ και μου έφτιαξε το avatar. 1
Tragic! Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Marketing.. Για να λες ΔΕΚΑΟΧΤΑΠΥΡΗΝΟΣ και να γεμίζει ο στομας σου καλός ειναι..
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Έχω απορία και όποιος ξέρει ας απαντήσει. Στα 20nm είναι και τα υπόλοιπα υποσυστήματα ή μόνο ο επεξεργαστής;
menelaos.TS Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 εγώ θέλω ένα τέτοιο high end τηλ με ξεκλείδωτο ios και να είναι λίγο πιο παχύ να κρατάει 3-4 μέρες γίνετε?
calculator Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα καταλήγαμε για μία ακόμα φορά εδώ πέρα δεν ξέρω. Αλήθεια για πες μου ένα 8πύρηνο κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά. (Όχι 4+4 για να ξέρουμε τι λέμε, 8πύρινο φουλ) Κι εγώ δεν έχω μούσια και μαλλιά, είναι photoshop πλήρωσα ένα γραφίστα 130€ και μου έφτιαξε το avatar. Ε τι να σου πω, ψάξε το forum και θα καταλάβεις. Και αν δεν με πιστεύεις έχεις χοντρό πρόβλημα.
fmarkos Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ε τι να σου πω, ψάξε το forum και θα καταλάβεις. Και αν δεν με πιστεύεις έχεις χοντρό πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές λέμε και καμιά βλακεία να περάσει η ώρα, ελπίζω να μην τίθεται θέμα παρεξήγησης, αν ναι ζητώ συγνώμη, επί της ουσίας υπάρχει ένας όρος που λέγετε VFM (Value for maney), τον οποίον αν δεν έχεις λεφτά για πέταμα τον ακολουθείς, τα προϊόντα της apple είναι value for too many maney και ως εκ τούτου δεν βλέπω για ποιον λόγο να τα πετάξεις τα λεφτά σου, αφού με λιγότερα κάνεις εξ ίσου καλά ίσως και καλύτερα την δουλειά σου. Το αν το κινητό έχει μέσα 1,3,4,8,10 ή όσους πυρήνες θέλεις δεν μου λέει τίποτα γιατί απλά πληρώνω λιγότερα και κάνω εξ ίσου καλή δουλειά. Και κάτι άλλο τελευταίο ναι το ios τρέχει πιο γρήγορα με πιο λίγους πυρήνες αλλά το hardware είναι standard και τα πάντα είναι γραμμένα για συγκεκριμένο configuration, αν είχε να τροφοδοτήσει και άλλους κατασκευαστές θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι. Σαν παράδειγμα πάρε τις συσκευές nexus πόσο πιο γρήγορα και απροβλημάτιστα τρέχουν σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές. 1
o_kakos_o_lykos Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ε τι να σου πω, ψάξε το forum και θα καταλάβεις. Και αν δεν με πιστεύεις έχεις χοντρό πρόβλημα. Δεν ειναι το αν σε πιστευει-ουμε αλλα αυτα που λες. Κακογραμμενο το λειτουργικο που στις android-one συσκευες (χ3σ3 τα Nexus) με 1GB RAM και οσους πυρηνες δωσει ο μαστορας) τρεχει φεεεεεταααα... Μετα μπερδευεις τους πυρηνες με τα παιχνιδια και τα αλλα προγραμματα. Δεν θες 10πυρηνο για να παιξεις asphalt GT. Θες 10πυρηνο για multitasking και εξοικονομηση ενεργειας. Ενα παλικαρι στο forbes εκανε ενα ωραιο παραλληλισμο με τις μηχανες αυτ/των. Βεβαια για να "αποδειξει" αυτο που θελει ξεχασε οτι ενω οι κυλινδροι στο μοτερ εχουν ολοι το ιδιο μεγεθος/καταναλωση/κλπ, οι πυρηνες στα κινητα ειναι διαφορετικοι. Εδω η απαντηση απο εναν πιο "δικο μας", του androidauthority. Δικαιωμα σου να συμφωνησεις με οποιον θες, αλλο πραγμα ομως η τεκμηριωση της αποψης και αλλο το "εγω ασχολουμαι με υπολογιστες και ξερω", ενω οι υπολοιποι ειμαστε τσελιγκες και μπηκαμε στο σαϊτ μεχρι να μαζευτουν τα γιδια στο μαντρι...εχει πεσει και το γιουπορν και πως να περασει η ωρα... 1
vaggospat13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 παίδες πολύ άπλα οι εταίρες (όλες οι εταιρίες ) μας επιβάλουν με όλα αυτά να αγοράζουμε νέο smart phone κάθε χρόνο.
Tragic! Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 παίδες πολύ άπλα οι εταίρες (όλες οι εταιρίες ) μας επιβάλουν με όλα αυτά να αγοράζουμε νέο smart phone κάθε χρόνο. Είσαι ελεύθερος να κάνεις ο,τι θελήσεις όποτε το θελήσεις. Αυτοί να χορτάσουν θέλουν και πετούν το δόλωμα. Στο χέρι σου(-μου/του) αν θα τσιμπήσεις.
21century Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Πλούσια πουλεπίπεδη πλατφόρμα αλλά να δούμε και επιδόσεις σε επίπεδο συσκευών...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα