jmirko15 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Το αστείο είναι ότι το "spyware" στο οποίο αναφέρεσαι (Chrome), έχει ενσωματωμένο το Flash, το οποίο και το αναβαθμίζει μόνο του χωρίς να χρειάζεται να νοιάζεσαι εσύ γι αυτό ("άραγε το έχω στο αυτόματο το update;"), έχει καλύτερο PDF viewer απο το firefox (άρα δεν χρειάζεσαι να νοιάζεσαι ούτε για το adobe reader) και καλύτερο sandboxing, και άρα σε προστατεύει καλύτερα απο το πραγματικό spyware. Ας είμαστε ειλικρινείς: Πόσοι απο δω μέσα κάνουν πράγματα για τα οποία θα τους κυνηγήσει η NSA; Πόσοι απο δω μέσα μπαίνουν σε όχι-και-τόσο-ευηπόληπτα sites, και άρα χρειάζονται έναν browser που φροντίζει να αναβαθμίζει τα plugins του (και όχι μόνο τα extensions) από μόνος του και να έχει πραγματικό sandboxing; Μου γίνατε όλοι μηδέν-μηδέν-επτάδες τρομάρα σας, και δεν κοιτάτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λογισμικό είναι πιο της προκοπής. Ωραία λογική του "δεν έχω τίποτα να κρύψω μπλα μπλα μπλα". Επίσης μάλλον έχεις μπερδέψει τις λέξεις ή απλώς δεν ξέρεις τι είναι spyware. Το sandboxing συνήθως δεν το θες για spyware αλλά για πιο σοβαρά πράγματα. Κατά τα άλλα συμφωνώ. Ο κόσμος πλέον είναι τόσο βαρεμένος/κουτός/βάλε όποια λέξη θες εδώ που δεν μπορεί μόνος του να κάνει 2-3 κινήσεις και τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο. Λογισμικό της προκοπής (για εμένα) είναι αυτό το οποίο δεν θα δουλεύει σαν spyware 24/7.
KilliK Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Το αστείο είναι ότι το "spyware" στο οποίο αναφέρεσαι (Chrome), έχει ενσωματωμένο το Flash, το οποίο και το αναβαθμίζει μόνο του χωρίς να χρειάζεται να νοιάζεσαι εσύ γι αυτό ("άραγε το έχω στο αυτόματο το update;"), έχει καλύτερο PDF viewer απο το firefox (άρα δεν χρειάζεσαι να νοιάζεσαι ούτε για το adobe reader) και καλύτερο sandboxing, και άρα σε προστατεύει καλύτερα απο το πραγματικό spyware. Ας είμαστε ειλικρινείς: Πόσοι απο δω μέσα κάνουν πράγματα για τα οποία θα τους κυνηγήσει η NSA; Πόσοι απο δω μέσα μπαίνουν σε όχι-και-τόσο-ευηπόληπτα sites, και άρα χρειάζονται έναν browser που φροντίζει να αναβαθμίζει τα plugins του (και όχι μόνο τα extensions) από μόνος του και να έχει πραγματικό sandboxing; Μου γίνατε όλοι μηδέν-μηδέν-επτάδες τρομάρα σας, και δεν κοιτάτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λογισμικό είναι πιο της προκοπής. λαθος. το Flash εχει απο μονο του auto-update feature. Επισης το Mozilla σε ενημερωνει οταν βγουν καινουργιες εκδοσεις plugins. Η Google εχει δικια της εκδοση του Flash, και γιαυτο την προσφερει ενσωματωμενη στον Chrome. και οχι, δεν εχει καλυτερο PDF viewer. Ο Ηtml5 PDF Viewer της Mozilla ειναι ανωτερος, γιαυτο και τον προτιμανε και οι ιδιοι οι Chrome users. Ειναι συμβατος με Chrome και μπορεις να τον κατεβασεις απο την extensions σελιδα του. οσο αφορα το sandboxing, δεν σε προστατευει απο το spyware οπως νομιζεις. επισης απο ποτε η ιδιωτικοτητα εχει σημασια μονο αν αφορα υποπτες ενεργειες μας; μια τετοια λογικη αυτοματως την ισοπεδωνει με την παρανομια, με τον καθε χρηστη που ενδιαφερεται για τα προσωπικα του δεδομενα να ειναι κατα δυναμην εγληματιας. 3
zaharias13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Το κακό με τον FF είναι ότι δεν είναι πλήρως μεταφρασμένος στα Ελληνικά, σταμάτησαν την υποστήριξη;
Urban Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Κανένα πρόβλημα με Firefox και μονίμως 15 tabs ανοικτά. Ο Chrome από την άλλη δε νιώθει μία και είναι και ο ΠΙΟ μεγάλος αδερφός...
jim_p Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Η Google εχει δικια της εκδοση του Flash, και γιαυτο την προσφερει ενσωματωμενη στον Chrome. Το ppapi built-in flash του chrome δεν ειναι της google, της adobe ειναι. Απλα ερχεται προεγκατεστημενο μονο στον chrome και για τους αλλους webkit/chromium based browsers (chromium, opera, vivaldi κλπ) ερχεται εξτρα. https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/installation-problems-flash-player-windows.html (κατω κατω στη σελιδα)
cabdik Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 καλε ρε σεις...... τι κανετε και εχετε 100-200 tabs ανοικτα..??? και καλα τα εχετε...., πως διαολο βγαζετε ακρη με το τι ειναι που? εγω ανοιγω καμια φορα, καμια 10αρια, και μολις φτασω στο 10, εχω ξεχασει τι εχει το 1........!!!! 4
Oxygene Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ισχύει. Εκεί τα παιδιά έχουν χιούμορ. Εδώ κάτι να πας να πεις θα φορεθούν τα οπαδικά γυαλιά και θα πέσουν να σε φάνε σε χρόνο dt. Το μόνο αρνητικό για τα ενδιαφέροντα μου πως έχει να κάνει κυρίως με τηλεπικοινωνίες η σελίδα. Το αντίστροφο θες να πείς...
HighT3ch Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Και δεν φταίνε πάντα οι browsers, φταίει και η σαβούρα (unoptimized) κώδικας που μπορεί να φορτώνει από κάτω η κάθε σελίδα που επισκέπτεσαι και τα άπειρα memory leaks. Οι περισσότεροι "developers" καλόμαθαν με τους δυνατούς επεξεργαστές και τα 10δες GB ram και έχουν γίνει απρόσεκτοι. Αν ανοίξεις 100 tabs και από πίσω κάνουν πάρτι με την CPU και τη ram, είναι δυνατόν να μην αρχίσει να κολλάει!
alambi Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ρε παιδια στον firefox μου εχει εγκατασταθει ενα προσθετο. Το radio canyon, κ ζσε οποια σελιδα να ανοιξω μου πεταει παραθυρα διαφημισεων κ κολλαει οσο δεν παει. Το σβηνω κ ξαναβγαινει, μεχρι και απεγκατασταση εχω κανει στον μοζιλα κ οταν τον εβαλα παλι, παλι εκει αυτο. Ξερει κανεις τιποτα η να το βαψω μπλε κ να το στείλω? Ρήξε μιά ματιά σε αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=WMJXqKzfkgU και σε αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=k-da9Psf8SM
KilliK Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Το ppapi built-in flash του chrome δεν ειναι της google, της adobe ειναι. Απλα ερχεται προεγκατεστημενο μονο στον chrome και για τους αλλους webkit/chromium based browsers (chromium, opera, vivaldi κλπ) ερχεται εξτρα. https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/installation-problems-flash-player-windows.html (κατω κατω στη σελιδα) αυτο το εβγαλε προσφατα η Adobe για τους webkit/chromium, αφου πλεον δεν υποστηριζουν npapi plugins. o Chrome ομως εχει ενσωματωμενη μια custom εκδοση του Flash εδω και χρονια. μπορεις να χρησιμοποιησεις οποια απο τις δυο θελεις, αφου και οι δυο εμφανιζονται ως επιλογη στο plugins page του Chrome. (παλια εμφανιζοταν και το npapi flash)
jim_p Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Πλεον δεν μπορεις να ενεργοποιησεις αλλο εκτος απο το built in, εκτος αν ξαναενεργοποιησεις την υποστηριξη για npapi απο το chrome://flags. Αλλα μιας και τα ppapi plugins ειναι το μελλον, το να κανεις κατι τετοιο ειναι πισωγυρισμα.
Regulus Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Core i5, 16Gb μνήμη και ο Firefox κανένα πρόβλημα. Όσο για το DRM είναι αργά και δεν θέλω να αρχίσω να βρίζω.
rafail1994 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Εδω και χρόνια χρησιμοποιώ μονό firefox και opera απολύτως κανένα πρόβλημα με όσες καρτέλες και εάν ανοίξω σε αντίθεση με το chrome που σέρνεται της περισσότερες φόρες που θα ανοίξω λίγες καρτέλες παραπάνω . καλε ρε σεις...... τι κανετε και εχετε 100-200 tabs ανοικτα..??? και καλα τα εχετε...., πως διαολο βγαζετε ακρη με το τι ειναι που? εγω ανοιγω καμια φορα, καμια 10αρια, και μολις φτασω στο 10, εχω ξεχασει τι εχει το 1........!!!! Συνήθεια ειναι προσωπικά εχω φτάσει να χρησιμοποίει μονο ο firefox 4gb και κατι ram δεν θυμάμαι πόσες καρτέλες αλλα έβγαζα μια χαρά άκρη σκεψου με το καλημέρα ανοίγουν καμια 10αρια
snikolas Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 <p>εχω firefox γιατι το εχω παρει εγωιστικα και δεν θελω chrome (αν και αντικειμενικα ειναι ο καλυτερος αυτην την στιγμη), γιατι δεν παω την google. αλλα με εχει αγανακτησει με τα κολληματα του. περιμενω τον vivaldi για να ειμαι ειλικρινης..</p> ερχεται ο Microsoft Edge... Sent from my iPad using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα