Hal9000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Έκδοση υπ' αριθμόν 38 από σήμερα για το δημοφιλή browser Firefox, με τις αλλαγές να μην είναι πολλές, κάτι που δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι και σημαντικές.Η τελευταία έκδοση του Firefox έρχεται με αλλαγές στη διαχείριση περιεχομένου βίντεο το οποίο προστατεύεται με DRM, με τη Mozilla να προχωρά στην κυκλοφορία δύο εκδόσεων για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της κοινότητας. Ο λόγος είναι ότι η Mozilla επιλέγει την τεχνολογία Content Decryption Module (CDM) της Adobe προκειμένου ο Firefox να μπορεί να αναπαράγει προστατευμένο περιεχόμενο βίντεο απευθείας, φτάνει αυτό να έχει τοποθετηθεί σε HTML 5 video tag. Όσοι χρήστες δε θέλουν ο αγαπημένος τους browser να στηρίζεται σε μη open source τεχνολογίες, η Mozilla διαθέτει ξεχωριστά μια διαφορετική έκδοση του Firefox που δεν θα εγκαθιστά αυτόματα την τεχνολογία της Adobe και θα υποστηρίζει μόνο το HTML5 DRM. Με την τεχνολογία της Adobe πάντως οι χρήστες είναι σε θέση να αναπαράγουν βίντεο το οποίο προέρχεται από υπηρεσίες όπως το Netflix και το Hulu, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποιο περίεργο Plugin όπως το Sliverlight και το Flash. Ενδεικτικό για τις εξελίξεις που μας περιμένουν στο πεδίο αυτό είναι το γεγονός ότι το Netflix ήδη βρίσκεται σε περίοδο δοκιμών της πρότασης DRM του Firefox προκειμένου να προχωρήσει σε streaming περιεχομένου στους συνδρομητές του. Στα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά του Firefox 38 βλέπουμε την υποστήριξη Ruby annotations η οποία αφορά χρήστες του browser από την Ανατολική Ασία ενώ στην έκδοση για την πλατφόρμα του Android υποστηρίζεται η Ruby markup. Download: Firefox 38 Site: Mozilla Blog
Noex Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Εμένα πάντως ο Firefox fox μου τον τελευταίο μήνα σερνεται.. 7
antonisgnwstos Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 εχω firefox γιατι το εχω παρει εγωιστικα και δεν θελω chrome (αν και αντικειμενικα ειναι ο καλυτερος αυτην την στιγμη), γιατι δεν παω την google. αλλα με εχει αγανακτησει με τα κολληματα του. περιμενω τον vivaldi για να ειμαι ειλικρινης.. 9
z@xos Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 να τα να τα....άντε και συνεργασία με την MS στην επόμενη έκδοση. Έπεσε πείνα στην μεταgoogle εποχή.
jim_p Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Το οποιο προσθετο μπορει απλα να απενεργοποιηθει και στην κανονικη εκδοση μεσα απο το about:plugins (εικονα), αλλα πρεπει να κανουμε μια εκδοση ακομα, με οτι συνεπαγεται αυτο (= παραπανω bug reports, παραπανω bandwidth για τα updates καθε μηνα, κλπ), για να ικανοποιησουμε τους κολλημενους με το fsf εγκεφαλους. 2
liakjim Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ο chrome κολλάει στα video. Ο firefox κολλάει γενικά. Μη μου πείτε ότι πρέπει να γυρίσω σε ie? Θα τρελαθώ. 3
azuli Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ο chrome κολλάει στα video. Ο firefox κολλάει γενικά. Μη μου πείτε ότι πρέπει να γυρίσω σε ie? Θα τρελαθώ. ειμαι ετοιμος να τρελαθω μαζι σου,αλλα τον edge θα τον δοκιμασω
badweed Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 ακομη οπερα 12.17 , και ας βγαζει ιερογλυφικα σε μερικα σαιτ που και που . 800 ταμπς, αλλα τοσα στη μνημη τα κλεισμενα , και ακομη και αν καει ο υπολογιστης και μπορεσει καποιος να επανακτησει image του δισκου και ανοιξει τον οπερα μετα , θα μπορει να συνεχισει την πλοηγηση του απο εκει που ηταν πριν η πυρκαγια διακοψει το σερφαρισμα .. απο τοτε που τον "πηρε" η google , δεν συνεχισα τα updates . 1
Ta3ideftis Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Χρησιμοποιώ τον Aviator της White Hat Sec. Μέχρι στιγμής μια χαρά δουλεύει...
blaze71002 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ρε παιδια στον firefox μου εχει εγκατασταθει ενα προσθετο. Το radio canyon, κ ζσε οποια σελιδα να ανοιξω μου πεταει παραθυρα διαφημισεων κ κολλαει οσο δεν παει. Το σβηνω κ ξαναβγαινει, μεχρι και απεγκατασταση εχω κανει στον μοζιλα κ οταν τον εβαλα παλι, παλι εκει αυτο. Ξερει κανεις τιποτα η να το βαψω μπλε κ να το στείλω?
badweed Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ποιον πηρε η google? :/ αν αναφερεσαι στο παραπανω ποστ : νομιζω πηρε την μηχανη του οπερα , το ανεπτυξε προς καποια κατευθυνση και εβαλε και την οπερα να δουλευει προς τα εκει εγκαταλειποντας την προηγουμενη κατευθυνση (η οποια εφτασε μεχρι το 12.17 version ) . κατι τετοιο .
KilliK Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 ακομη οπερα 12.17 , και ας βγαζει ιερογλυφικα σε μερικα σαιτ που και που . 800 ταμπς, αλλα τοσα στη μνημη τα κλεισμενα , και ακομη και αν καει ο υπολογιστης και μπορεσει καποιος να επανακτησει image του δισκου και ανοιξει τον οπερα μετα , θα μπορει να συνεχισει την πλοηγηση του απο εκει που ηταν πριν η πυρκαγια διακοψει το σερφαρισμα .. απο τοτε που τον "πηρε" η google , δεν συνεχισα τα updates . 2000 tabs με 200 addons/userscripts, φορτωμενα χωρις κανενα προβλημα στον FF38. Mεινε στον Opera 12.17 με ολα τα security bugs του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα